Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξοδα νηπιαγωγιου..ολα στους γονεις!

Recommended Posts

καλημερα. χθες που πηγα να παρω την κορη μου μας ειπε η δασκαλα κατι. απο την πρωτη στιγμη ολο ζητανε. περσυ διναμε 7 ευρω στην τραπεζοκομο και στην αρχη 50 ευρω για να αγορασουν πραγματα για της δραστηριοτητες των παιδιων να ειναι ολα ιδια γιανα μη μαλωνουν. φετος λοιπον εκτος απο αυτα μας ανεφεραν οτι μαλλον θα χρειαστει να δωσουμε λεφτα και για το πετρελαιο! χθες λοιπον μας ειπε και το καινουργιο. επειδη λεει σε σχεση με αλλες χρονιες φετος δε το αναλαμβανει η διευθυνση του σχολειου να δωσουμε λεφτα για να καθαρισουνε το χαλι που εχει η αιθουσα μεσα. θα το κανουν οι καθαριστριες του σχολειου και θα δωσουμε 75 ευρω η καθε ταξη. ειναι λιγο το ποσοστο του καθε γονιου αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. νομιζω οτι μας εκμεταλευοντε. και καλα το νηπιαγωγιο δεν ανηκει στο σχολειο και μας εχουν φιλοξενουμενους γιαυτο γινονται αυτα. σας ακουγετε λογικο?ταχω παρει ασχημα. ειδικα για το πετρελαιο δε προκειτε να δωσω μια τσακιστη. προτιμω να ντυσω πιο χοντρα το παιδι μου. εδω καλα καλα στο σπιτι δε ξερουμε τι θα κανουμε με αυτο το θεμα και θα δωσουμε για το σχολειο?

οσο για το χαλι..ειναι ενα χαλι τελος παντων. 75 ευρω κοστιζει ο καθαρισμος?

Μηπως ξερετε αν υπαρχει καπου σιγκεκριμενα να απευθυνθω? μεχρι τελος της χρονιας θα φανε καταγγελια αυτοι δε θα τη γλιτωσουν..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

καμια γνωμη? πριν που πηγα να παρω τη μικρη βρηκα και αλλες μαμαδες που εχουν ενστασεις αλλα δε ξερουμε τι να κανουμε...η επιτροπη μας ειπαν δεν εχουν χρηματα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Είναι απλό....όταν τα διθέσια νηπιαγωγεία χρηματοδοτούνται κοντά στα 400 ευρώ ...και επειδή οι δόσεις είναι 3 για όλο το χρόνο...στο σύνολο μιλάμε για 1200 για όλα τα λειτουργικά...εκ των οποίων πληρώνονται οι λογαριασμοί...κάποια επιπλέον υλικά...και ενδεχομένως και η τκαθαρίστρια (έτσι έγινε πέρσι μέχρι να αναλάβει ο ΟΣΚ να τις πληρώνει)....ποιος θα πληρώσει την εκπαίδευση;;;; Το βάρος πέφτει στους γονείς...και τον άχαρο ρόλο του διαμεσολαβητή αναλαμβάνει η νηπιαγωγός.

Επίσης να διευκρινίσω ότι οι δόσεις δεν είναι τακτικές για να μπορείς να υπολογίζεις τα έξοδά σου....όποτε θυμούνται δίνουν την επιχορήγηση....με αποτέλεσμα πολλές φορές ήδη να έχεις "καταναλώσει" την επιχορήγηση πριν καν να έρθει....

Η νηπιαγωγός δεν τα θέλει για την τσέπη της....για τα παιδιά σας θα τα διαθέσει...και στην τελική είναι δικαίωμά σας...να κάνει μάθημα το παιδί σας σε μια κρύα τάξη με ελλείψεις....

Σε προηγούμενη χρονιά....ο καθαρισμός του χαλιού...κοστολογήθηκε 300 ευρώ από ιδιωτική εταιρεία....μιλάμε για πολλά τετραγωνικά. Οι γονείς αρνήθηκαν και η καθαρίστρια που το ανέλαβε δεν πληρώθηκε κάτι επιπλέον. Την επόμενη χρονιά αρνήθηκε να το κάνει....

Τα χαλιά έμειναν βρώμικα...διότι α) οι γονείς δεν ήθελαν να πληρώσουν επιπλέον β) η καθαρίστρια ανέλαβε να το κάνει....γ) πρότεινα στους γονείς να τα πλύνουν....και αρνήθηκαν βεβαίως βεβαίως δ) δεν υπήρχε περίπτωση να τα πλύνω εγώ για τί δεν είναι αυτή η δουλειά μου ε) χρήματα δεν υπήρχαν....αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά ήμασταν μέσα στις αλλεργίες και στις αρρώστιες...για να μην αναφέρω την αίσθηση...να βλέπεις τα παιδιά να κυλιούνται στο βρώμικο χαλί...

Διαφημίσεις

Η νηπιαγωγός δεν τα θέλει για την τσέπη της....για τα παιδιά σας θα τα διαθέσει...και στην τελική είναι δικαίωμά σας...να κάνει μάθημα το παιδί σας σε μια κρύα τάξη με ελλείψεις....

ετσι ακριβωσ...

ναι δεν ειπα οτι θα τα παρουν οι δασκαλες.αλλα και παλι υποτιθετε οτι αυτα θαπρεπε να ειναι απο το σχολειο. και αν δε πληρωνοντε σωστα εμεις τι φταιμε?οσο για τα χαλια καποιες μαμαδες και εγω μαζι δε θαχαμε προβλημα να τα πληνουμε στην τελικη. δε ξερω απλα λαω οτι ακομα δεν αρχισαμε και καθε φορα που ανοιγει η πορτα να βγουν τα μικρα μας ζητανε λεφτα για κατι. λογω κρισης λεει γινοντε ολα αυτα λες και η κριση χτυπαει μονο τα σχολεια και οχι τους γονεις...παντως εγω το ειπα και στους αλλους. Για πετρελαιο δε δινω. τουλαχιστον θα πουμε κατι δε θα το δεχτουμε αμεσως.και θα δειξει.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Καταλαβαίνω ότι οι νηπιαγωγοί δεν έχουν καμιά δουλειά να πλύνουν τα χαλιά.

Οι καθαρίστριες όμως;:confused: Γιατί ζητούν έξτρα χρήματα για να καθαρίσουν, δεν είναι αυτή η δουλειά τους;

.....δε νομίζω τάκη....

Είναι απίστευτη η αναισθησία και η αδυναμία του κράτους που πληρώνουμε για κάποιες βασικές υπηρεσίες να μην ανταποδίδονται. Είναι δυνατόν να μην καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος; Αλλά τι ρωτάω, μήπως εδώ δε μένω και ζω;

Παρόλα αυτά από τη στιγμή που δεν το κάνουν πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφτούν οι ανάγκες των παιδιών μας εδώ και τώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως το παιδάκι μου θα είναι σε βρώμικο ή κρύο χώρο για τόσες ώρες κάθε μέρα. Οπότε ψάχνεις να βρεις εναλλακτικές λύσεις.

1) Πληρώνεις αυτά που σου αντιστοιχούν και συγχρόνως αστράφτεις και βροντάς στις πόρτες που πρέπει να βροντίξεις.

2) Ψάχνεις να βρεις χορηγούς (λίγο δύσκολο αυτό)

3)Το πας σε κάποιο ιδιωτικό που πάλι θα πληρώσεις

4)Το κρατάς σπίτι αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά.

Πάντως εγώ σίγουρα δε θα το άφηνα να κρυώνει και να κυλιέται σε βρώμικο χαλί

74Qtp3.png2SeRp3.png

Είναι απίστευτη η αναισθησία και η αδυναμία του κράτους που πληρώνουμε για κάποιες βασικές υπηρεσίες να μην ανταποδίδονται. Είναι δυνατόν να μην καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος; Αλλά τι ρωτάω, μήπως εδώ δε μένω και ζω;

Παρόλα αυτά από τη στιγμή που δεν το κάνουν πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφτούν οι ανάγκες των παιδιών μας εδώ και τώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως το παιδάκι μου θα είναι σε βρώμικο ή κρύο χώρο για τόσες ώρες κάθε μέρα. Οπότε ψάχνεις να βρεις εναλλακτικές λύσεις.

1) Πληρώνεις αυτά που σου αντιστοιχούν και συγχρόνως αστράφτεις και βροντάς στις πόρτες που πρέπει να βροντίξεις.

2) Ψάχνεις να βρεις χορηγούς (λίγο δύσκολο αυτό)

3)Το πας σε κάποιο ιδιωτικό που πάλι θα πληρώσεις

4) Αν δεν μπορούσα να δώσω χρήματα θα προθυμοποιούμουν (το έγραψα σωστά; ) να πλύνω εγώ το χαλί και να βάλουν οι υπόλοιποι ότι μου αντιστοιχεί για το πετρέλαιο και συγχρόνως πάλι θα με έβγαζαν στα κανάλια. :cool:

4)Το κρατάς σπίτι αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά.

Πάντως εγώ σίγουρα δε θα το άφηνα να κρυώνει και να κυλιέται σε βρώμικο χαλί

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Και γιατι τοτε λενε "Δωρεαν Παιδεια" ???

Ας μας πουν τί ακριβως εννοουν ,να ξερουμε κι εμεις οι γονεις τί μας περιμενει....

Και γιατι παρακαλω πολυ δεν το καθαριζουν το χαλι οι καθαριστριες(που παρεπιπτοντως τις εκαναν και νομιμες) και παιρνουν και ενα σωρο λεφτα χειμωνα - καλοκαιρι,και τονιζω το καλοκαιρι αφου εχω γνωστη που παιρνει κανονικοτατα το χιλιαρικο της και το καλοκαιρι και ενω ειναι υποχρεωμενη να πηγαινει καθημερινα στο σχολειο για συντηρηση εκεινη δεν παταει καθολου:rolleyes:.

Λεφτα για πετρελαιο????:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Θα μας τρελανουν?Καλο κι αυτο.Που ειναι η κοινωνικη μεριμνα???Που πανε τα κονδυλια για την παιδεια???

Να δειτε που του χρονου θα αντικαταστησουν τα καλοριφερ με ξυλοσομπες και θα λενε σε καθε παιδι να κουβαλαει καθε πρωι ενα κουτσουρο απο το σπιτι του.Ετσι για οικονομια .......

Κοπελιά η κρίση χτύπησε και τα σχολεία και δεν χαριτολογώ το εννοώ. Εχθές μιλούσα με τη διευθύντρια ενός λυκείου και μου είπε πως ενώ πέρισυ το κράτος τους έδωσε επιχορήγηση 12000 ευρώ φέτος μόλις 3000 τα οποία δεν φτανουν κάν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σε γραφική ύλη. Απεγνωσμένη η γυναίκα δεν ήξερε πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Και γιατι παρακαλω πολυ δεν το καθαριζουν το χαλι οι καθαριστριες(που παρεπιπτοντως τις εκαναν και νομιμες) και παιρνουν και ενα σωρο λεφτα χειμωνα - καλοκαιρι,

οι καθαριστριες στο νηπιαγωγειο δεν παιρνουν ενα σωρο λεφτα αλλα 100-200 ευρω το μηνα

viki μου δεχομαι οτι μπορει να χτυπησε η κριση και τα σχολεια δε λεω οχι. Αλλα ειναι και καποιοι που δεν ασχολουντε καν να βρουνε λυσεις. ενας διευθυντης σε ενα δημοτικο πιο κατω απο μας.(που δυστηχως δε παω εκει τη μικρη μου) ο ανθρωπος ψαχνει πρωι βραδυ λυσεις. εχει βαλει φωτοβολταικα για οικονομια στο ρευμα και τα λεφτα αργοτερα θα μπουν στο ταμειο του σχολειου κ.α. θελω να πω πως πχ ο δικος μας διευθυντης ουτε καν ασχολητε ουτε καν μας ειπε κατι. το δημοτικο δεν εχει προβλημα μονο τα νηπια εκει τσατιζομαι! με την απολυτη δικαιολογια οτι ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Και? επειδη φιλοξνητε θα τα πληρωνουμε εμεις ολα?Και ξαναλεω αν η κριση χτυπαει τα σχολεια που οκ το δεχομαι και δε μπορουν να κανουν κατι τοτε πως να κανουμε εμεις? Ξερετε ποσοι γονεις νιωθουν στο πετσι τους την κριση? εμεις ειμαστε λιγο στριμωγμενοι αλλα ανεκτα.μιλουσα ομως με μια μαμα μιας συμαθητριας της κορης μου χθες και μου ελεγε πως ειναι μονη με 2 παιδια και εναν μικρο μισθο. βοηθεια απο πουθενα! πως να δωσει αυτη η γυναικα χρηματα? 5 ευρω σημερα 5 αυριο δεν ειναι δουλεια αυτη. ακουγετε μικρο το ποσο αλλα πολλες φορες ειναι και αυτο αναγκαιο και οχι για χαρισμα. εγω προσωπικα το προβλημα μου ειναι νατα δινω ετσι χωρις αντιριση. ταχει παρει και ο αντρας μου.Και θα μαζευτουμε να παμε καπου να μιλησουμε και θα δουμε με τους αλλους γονεις. και στην τελικη τα 5 για το χαλι τα δινω και για το πετρελαιο μετα αν δε βρεθει λυση. αλλα μην ακουσω καμια μπαρουφα αργοτερα για χαζοεξοσχολικες δραστηριοτητες τυπου θεατρο και τετοια θα γινει χαμος. οταν λεμε για κριση δε παμε σε τετοια. νομιζω ενα νηπιο θα αντεξει χωρις θεατρο και χωρις σινεμα. Και στην τελικη αν θελω το παω και μονη μου οταν θα μπορει το πορτοφολι μου οχι επειδη μου το ζητανε.

1-2-3MPOMPIRES!!!

συγνωμη ξεχασα κατι.

katerinak ναι δε μπορω να ξερω ποσο παιρνουν οι καθριστριες αλλα αν μιλαμε μονο για τα νηπια να καθαρισουν και να παρουν 100 η 200 ευρω μου φαινετε οκ. Δε κανουν κατι δυσκολο. απλα καθαριζουν τον χωρο.τον βλεπω καθε μερα. ενα απλο καθαρισμα

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

συγνωμη ξεχασα κατι.

katerinak ναι δε μπορω να ξερω ποσο παιρνουν οι καθριστριες αλλα αν μιλαμε μονο για τα νηπια να καθαρισουν και να παρουν 100 η 200 ευρω μου φαινετε οκ. Δε κανουν κατι δυσκολο. απλα καθαριζουν τον χωρο.τον βλεπω καθε μερα. ενα απλο καθαρισμα

δεν ειναι ετσι,ειχα παλια μια καθαριστρια στο σχολειο που περισσοτερο λερωνε παρα καθαριζε. εχω τωρα μια που κανει τα παντα. μονο να σηκωσεςιτοσα επιπλα που ειναι κ βαρια για να καθαρισεις κ να σφουγγαρισεις,να καθαρισεις την αυλη,να πλυνεις παιχνιδια,τουαλετες κλπ..δεν ειναι τοσο απλο.αν εισαι ευσυνηδητος βεβαια οπως σε ολες τις δουλειες

με την απολυτη δικαιολογια οτι ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.QUOTE]

αυτο ειναι απαραδεκτο.να πας στον προισταμενο κ να του εξηγησεις. οι διευθυντες του δημοτικου συμπεριφερονται με μια εξουσια ανευ λογου απεναντι στα νηπιαγωγεια.θεωρουν γενιακα οτι ειναι ανωτεροι ενω ειναι απολυτα ισοι. να το κανεις θεμα.προσεχε ομως..τα πυρα προς το δημοτικο οχι προς το νηπιαγωγειο!

ναι δεν ειπα οτι θα τα παρουν οι δασκαλες.αλλα και παλι υποτιθετε οτι αυτα θαπρεπε να ειναι απο το σχολειο. και αν δε πληρωνοντε σωστα εμεις τι φταιμε?οσο για τα χαλια καποιες μαμαδες και εγω μαζι δε θαχαμε προβλημα να τα πληνουμε στην τελικη. δε ξερω απλα λαω οτι ακομα δεν αρχισαμε και καθε φορα που ανοιγει η πορτα να βγουν τα μικρα μας ζητανε λεφτα για κατι. λογω κρισης λεει γινοντε ολα αυτα λες και η κριση χτυπαει μονο τα σχολεια και οχι τους γονεις...παντως εγω το ειπα και στους αλλους. Για πετρελαιο δε δινω. τουλαχιστον θα πουμε κατι δε θα το δεχτουμε αμεσως.και θα δειξει.

Δεν μιλάμε για τον μισθό της νηπιαγωγού γλυκεία μου, αλλά για τα λειτουργικά έξοδα του νηπιαγωγείου. Αν δεν πληρωσετε είναι απλό θα μείνουν τα χαλιά βρώμικα.:roll:

Μία χρονιά βάζαμε πετρέλαιο στο νηπιαγωγείο από το βενζινάδικο του Αντίδήμαρχου. Και ο άτιμος δεν έκανε καμία απολύτως έκπτωση. Κάτι ρε αδερφέ να βοηθήσει.

Για τους διευθυντές των δημοτικών και τη διαχείριση των χρημάτων στις ενιαίες σχολικές επιτροπές δε θα μιλήσω, γιατί είπα σήμερα να είμαι καλή.

Θα συμφωνήσω με τις συναδέλφους: Κρίμα κι άδικο αυτό που συμβαίνει, αλλά προσέχετε πού στρέφετε τα πυρά σας. Οργανωθείτε και απαιτήστε από το δήμο και το υπουργείο αυτά που πρέπει. Κινητοποιηθείτε και συνεργαστείτε με τις νηπιαγωγούς. Γιατί να θυμάστε ότι το νηπιαγωγείο δεν είναι μόνο ο χώρος που βρίσκετε το παιδί σας είναι και ο χώρος εργασίας της νηπιαγωγού. Συνεπώς εκείνη έχει δύο λόγους για να θέλει να φτιάξουν τα πράγματα. Ο πρώτος είναι τα παιδιά και ο δεύτερος (με αυστηρή σειρά προτεραιότητας) είναι ο εαυτός της.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ms1978 ναι αυτο ειπα. το σχολειο κατηγορω η οτιδηποτε πισω απο αυτο. οχι τις δασκαλες. εγω παντως ξερω οτι αν ενωθουμε σωστα οι γονεις κατι θα γινει. η και να μη γινει τουλαχιστον θα δουν οτι τα δινουμε αλλα ξερωντας καποια πραγματα και οχι επειδη ειμαστε χαζοι γιατι για χαζους μας περνανε. οσο για το χαλι λογικα θα τα δωσουμε και τελος αλλα κοριτσια περι πετρελαιου δε ξερω ποσα και αν θα δωσουμε. Ενα δε κατλαβαινω σε γενικες γραμμες. ειναι ενα δημοσιο σχολειο και παω εκει το παιδι μου για να μη ξοδευω.αν ειναι να δινω και εκει λεφτα τι να το κανω? και κατι του τυπου που λενε καποιες αοπ τις μαμαδες (στο σχολειο εννοω) οτι 5 ευρω ειναι μωρε για τα παιδια μας ειναι δε συμφωνω. ειπα και πιο πριν οτι υπαρχουν γονεις που ακομα και το 1 ευρω δε τοχουν διαθεσιμο για τετοια. οσο για τις δασκαλες μας ειναι πολυ καλες στο λειτουργημα τους. αλλα οτι και να τις πουμε για τετοια (που ειπε μια κοπελα εδω να ενωθουμε ολοι μαζι) δε το κανουν. βγαζουν την ουρα τους απο εξω. εμεις δε μπορουμε να μιλησουμε λεει αν θελετε εσεις...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Άσχετα με το ύψος του ποσού, η δημόσια παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν. Οι δήμου, που λύσσαξαν να αναλάβουν τα σχολεία, παίρνουν χρήματα από το κράτος γι αυτό και εν πάσει περιπτώσει είναι απολύτως αρμόδιοι για τέτοια πράγματα. Να πάτε στο δήμο και να διαμαρτυρηθείτε για την κατάσταση των σχολείων. Να ζητήσετε εξηγήσεις για το πού πάνε τα χρήματα που παίρνουν κάθε χρόνο για τη συντήρηση των κτηρίων. διάβασα σε μία εφημερίδα ότι εγκρίθηκε το ποσό για τη θέρμανση των μαθητών. Μην πάτε στη δήμο με όρεξη για καυγά, όπως πολλοί. Πηγαίνετε με διάθεση συνεργασίας και καλύτερα ως σύλλογος. Πόσα χρήματα χρειάζεται ένα σχολείο για να λειτουργήσει (τους εκπαιδευτικούς του πληρώνει το κράτος), πόσα διαθέτει ο δήμος και πώς μοιράζονται. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν. Αυτά τα ολίγα.

. βγαζουν την ουρα τους απο εξω. εμεις δε μπορουμε να μιλησουμε λεει αν θελετε εσεις...

δεν βγαζουν την ουρα τους απλα δεν επιτρεπεται λογω θεσης καποια πραγματα να τα θιξουν

εστω και οτι δε τους επιτρεπει η θεση τους. εγω με τους αλλους τα βαζω πιο πολυ.οι δασκαλες ειναι οι τελευταιες που θυμωνω. Το καλο που τους θελω ομως ετσι για να φανει οτι πραγματι δε φταινε πουθενα να μην τους επιτρεψει η θεση τους να ζητησουν κατι αλλο για εξωσχολικη μπουρδα. Και λεω αυτη τη λεξη ''λογω κρισης'' οπως λενε και αυτοι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

εστω και οτι δε τους επιτρεπει η θεση τους. εγω με τους αλλους τα βαζω πιο πολυ.οι δασκαλες ειναι οι τελευταιες που θυμωνω. Το καλο που τους θελω ομως ετσι για να φανει οτι πραγματι δε φταινε πουθενα να μην τους επιτρεψει η θεση τους να ζητησουν κατι αλλο για εξωσχολικη μπουρδα. Και λεω αυτη τη λεξη ''λογω κρισης'' οπως λενε και αυτοι.

που να φταινε ρε κοριτσι μου;που δεν εχουν πετρελαιο;;μα τι λες να κανουν , να το παιρνουν σπιτι τους;;αυτες θελουν να κρυωνουν δηλ;;