Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγγυμοσυνη και Ινοαδενωματα ....

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες .....

Πριν 2 περιπου χρονια εκανα αφαιρεση ινοαδενωματων και στα 2 στηθη ...

ο γιατρος μου τοτε μου ειπε ..οτι εαν ηθελα να κανω παιδι θα επρεπε να τα αφαιρεσω ...καθως το ενα ηταν σχεδον διπλα στην θυλη .. οποτε θα εμποδιζε τον θυλασμο...Απο οτι μου ειπε θα μεγαλωνε αρκετα απο την διαταραχη των ορμονων κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ...

Εγω για να μην εχω αγχος ... τοτε πηγα και τα αφαιρεσα ...γιατι λεω και εαν μου τυχει μια εγγυμοσηνη τι θα κανω ??? οεο ??

Πριν κανα μηνα πηγα στον γυναικολογο και του ειπα οτι ηρθε η ωρα να γινω μανα ... πηγα εκανα υπερηχο και μου βρηκε αλλα δυο ινοαδενωματα ...αλλα μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα ... και οτι μπορω να μεινω εγγυος γιατι αυτα ειναι αρκετα μακρια και ειναι μικρουλικα ....

Το θεμα μου ειναι οτι οπου και να διαβασω στο internet λεει οτι πρεπει να αφαιρεθουν πριν την εγγυμοσηνη ...

Ουφ τι να κανω ... ???

Εγω παντως εχω ξεκινησει εντατικες προσπαθιες ωστε να μεινω !!!

την γνωμη σας παρακαλω !

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά είμαι ομοιοπαθούσα!!! Παλιά είχα λενα πολύ μικρό γρομπαλάκι στο δεξιό μαστό, έκανα ένα υπέρηχο ήταν λιπωματάκι ή ινοαδένωμα, απ' ό,τι θυμάμαι, και μου είχε πει ο γιατρός ότι δεν χρήζει ανησυχίας, μπορεί και να αποροφηθεί μόνο του. Πράγματι μετά από 3 μήνες εξαφανίστηκε. Τώρα διανύω την 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου, το στήθος μου ήταν "τούμπανο" από την αρχή και πριν 2 ημέρες διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο γρομπαλάκι ξαναεμφανίστηκε και αγχώθηκα. Δεν το έχω αναφέρει ακόμη νστο γιατρό μου αλλά την άλλη Δευτέρα που θα πάω γιατί έχουμε ραντεβού θα τον ρωτήσω και θα απαντήσω αμέσως.

• 2 weeks later...

γεια σας ,κοριτσια!εχω και εγω ενα προβληματακι σχετικο με αυτα που λετε εδω.

Πριν μια εβδομαδα,καθως πηγα στον ιατρο μου να δει τα ωαρια μου κοιταξαμε και μια κυστη που την ειχαμε βρει τυχαια πριν 4 μηνες.

Τοτε ηταν 2,8χιλ και τωρα την βρηκε 3,5.

Και εκει που την κοιταγαμε,λεει ο ιατρος"λοιπον,αυτο θα το χτυπησω,τωρα,επι τοπου.Φερε βελονες,λεει στην μαια"

Πριν καλα καλα να το καταλαβω,μου τρυπησε το στηθος ισα με 10 φορες,μου το πιεζε και με τον υπερηχο και αρχισα να φωναζω.

Προσπαθουσε να την σπασει και δεν εσπαγε με τιποτα.Και αφου ποναγα,μου λεει,ασ'το για αλλη μερα,αλλα θελω να πας να κανεις μια μαστογραφια.

Και ετσι στα καλα καθουμενα,βρεθηκα στο ακτινολογικο κεντρο για μαστογραφια.

Τι να σας πω????πονο????ουτε τα βασανιστηρια επι του χουντα,δεν πιστευω να ηταν τοσο πολυ.

Μου αρπαξε η κοπελα το στηθος,το τοποθετησε αναμεσα σε δυο πλακες,και με ολη της τη δυναμη μου το εσφυξε(για 4 δευτερολεπτα,ειπε...)αξιζει τον κοπο,...ειπε παλι,...

Ποια 4 δευτερολεπτα,κοπελα μου,για βαλε 4 χ 4φορες ,ποσο βγαινει?

Τελος παντων,για μενα ηταν πολη ασχημη εμπειρια,η μαστογραφια...

Δεν εχει κατι υποπτο,ειπε ο ιατρος αλλα μετα το πασχα,λεει,θα προσπαθεισει να την αδειασει την κυστη,με πιο χονδρη βελονα.

Α, και επειδη εκεινη την ημερα ειχα και τα 10 τρυπηματα,με την πειση των πλακων ,απεκτησα να μεγαλο αιματωμα,μελανωμα,(να το πω!)και φυσικα και πολυ πονο.

Τωρα φοβαμαι παρα πολυ,δεν ξερω που να κρυφτω,απο την χονδρη βελονα,που ειπε,αλλα και επειδη φοβαμαι εαν ειμαι εγκυος(που τοσο πολυ θελω!!!)μην κανει καμια ζημια στο στηθος(με την αρχη της εγκυμοσυνης το στηθος παραγει γαλα!)

Την μεγαλη παρασκευη,θα κανω τεστ εγκυμοσυνης,και...βλεπουμε!

Η σκεψη μου ειναι συνεχως εκει=γιατι ειναι τοσο σκληρη και δεν μπορεσε να την σπασει?

Εχετε ξανακουσει τετοια περιπτωση,ποτέ?

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

κανενα κοριτσι που να ξερει απο αυτα?τουλαχιστον ,πειτε κανενα ιατρο καλο,που να ξερει απο παθησεις του μαστου.Εχω αγχωθει παρα πολυ...

Η μηπως πρεπει να παω σε χειρουργο? Και ,τότε ,τι θα πει ο γυναικολογος? τι να κανω?

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν από μερικούς μήνες.

Ανακάλυψα στην αυτοεξέταση μαστού ένα εξόγκωμα και πήγα πρώτα στο ΙΚΑ στον γυναικολόγο.Αυτός (χωρίς να με εξετάσει) μου έκλεισε έναν υπέρηχο μαστού.Αφού τον έκανα ,πήρα τα αποτελέσματα και τα πήγα στον γυναικολόγο μου.Αυτός με έστειλε για μαστογραφία.Είχα ιναδενώματα.Μετά κι αφού είδε τα αποτελέσματα αυτής ,μας είπε ότι έπρεπε να αφαιρέσουμε ένα ογκίδιο και να το στείλουμε για βιοψία:shock:Στο internet διαβάσαμε ότι συνήθως αφαιρείται με βελόνα.Φανταστείτε το σοκ μου όταν τελικά στο χειρουργείο είδα ότι ο γυναικολόγος μου θα την αφαιρούσε χειρουργικά με τοπική αναισθησία!!!Από τότε έχω ένα σημάδι 3-4 εκ. στο ένα στήθος κι οι οδηγίες του γιατρού είναι να κάνω μαστογραφία κάθε χρόνο...Θα ήθελα κι εγώ πολύ να μάθω αν έχει επιπτώσεις σε μελλοντική εγκυμοσύνη και θηλασμό.

Αισιοδοξία κορίτσια!!!!!!! Θα το περάσουμε κι αυτό.

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Διαφημίσεις