Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εάν δεν κάνεις το BCG δεν κάνεις γυμναστική!

Stam

Recommended Posts

Δεν ξέρω εάν έχω επιλέξει τη σωστή ενότητα... αν όχι ας με βοηθήσει κάποιος admin.

Ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή. Η μεγάλη μου η κόρη πάει φέτος στη Β Δημοτικού, σε νέο σχολείο. Πέρυσι στην Α Δημοτικού όταν κάνανε όλα τα παιδάκια το εμβόλιο της φυματίωσης, εμείς μετά από συνεννόηση με την παιδίατρο μας αποφασίσαμε να μην συναινέσουμε στο να γίνει. Μέχρι εδώ όλα Ο.Κ. Φέτος λοιπόν στο νέο σχολείο, ο καινούριος γυμναστής της έδωσε ένα Ατομικό Δελτίο Υγείας (το κλασικό Δελτίο Υγείας που συμπληρώνει κάθε χρόνο η παιδίατρος)για να του το πάμε συμπληρωμένο μέσα σε 10 ημέρες και τη ρώτησε εάν έκανε το εμβόλιο της φυματίωσης. Η κόρη μου του απάντησε αρνητικά και της είπε ότι θα πρέπει να το κάνει για να μπορεί να συμμετέχει στην ώρα της Γυμναστικής. Το έχετε ξανακούσει αυτό??? Αν είναι δυνατόν ο κάθε εκπαιδευτικός να επεμβαίνει στο ποια εμβόλια θα κάνει το παιδί μου!!! Εκτός εάν θεσπίστηκε με νόμο ότι είναι απαραιτήτως υποχρεωτικό. Αλλά αυτό πότε να έγινε? Πέρυσι δεν μας φέρανε καμιά αντίρρηση όταν ζητήσαμε εγγράφως να μην της το κάνουν. Μήπως είναι ιδιοτροπία του εν λόγω γυμναστή? Πείτε μου κι εσείς αν είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία...

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Ο γιός μου πάει 1η γυμνασίου και ΔΕΝ το έχει κάνει.Πρόβλημα δεν υπήρξε , συμμετείχε κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες.

Μήπως είναι κάτι νέο?

Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μήπως και η μικρή δεν κατάλαβε κάτι σωστά. Μήπως δηλαδή της είπε ότι αν δεν πάει το Ατομικό Δελτίο Υγείας δεν θα μπορέσει να κάνει γυμναστική. Όμως σκέφτομαι ότι αν ήταν έτσι γιατί να τη ρωτήσει αν έκανε το BCG και ότι πρέπει να πάει να το κάνει???:roll:

Το ότι δεν ήταν (τουλάχιστον μέχρι και πέρισυ υποχρεωτικό το ξέρω κι εγώ διότι κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισα από το παλιό σχολείο στο να μην της το κάνουν. Γι αυτό εξάλλου είχαν στείλει και το χαρτί της συναίνεσης του κηδεμόνα. :confused: Μάλλον θα πρέπει να πάω να τον δω και να λύσω την παρεξήγηση, εάν υπάρχει.:?

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Στο δικο μας σχολειο δεν ηρθαν να εμβολιασουν τα παιδια...(επαρχια)

...Αρα κανενα παιδακι δεν θα κανει γυμναστικη!!!!! ;)

Ισως παρεξηγησε η κορη σου...αν οχι βαλτον στη θεση του...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

οχι, κανενα εμβολιο δεν ειναι υποχρεωτικο με το νομο, εγω στη θεση σου θα πηγαινα στο σχολειο και θα τον εβαζα στη θεση του

Μη λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Το παιδί για να είναι γραμμένο στο σχολείο πρέπει να έχει κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλεια (αυτό ποιστοποιείται από το βιβλιάριο υγείας) και φυσικά να έχει συμπηρώσει το ατομικό δελτίο υγείας.

Δημοσίευση: 14-7-2008, 10:07 Τελευταία ανανέωση: 31-8-2008, 19:16

Της Κωνσταντίνας Σαλεσιώτη

Η σχολική χρονιά όπου να 'ναι αρχίζει - και μαζί η εποχή των κάθε είδους λοιμώξεων και ασθενειών που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της συνύπαρξης πολλών παιδιών και εφήβων σε κλειστούς χώρους. Η περίοδος αμέσως μετά τις διακοπές είναι η πλέον κατάλληλη για να ανοίξουν οι γονείς το βιβλιάριο υγείας των παιδιών τους και να φροντίσουν να κάνουν όσους εμβολιασμούς - πρώτους ή επαναληπτικούς - έχουν ξεχάσει.

Τα εμβόλια αποτελούν την μέθοδο επιλογής για την προστασία των παιδιών από τις ασθένειες για τις οποίες γίνονται. Οι ασθένειες αυτές είναι σήμερα 16 – έναντι 7, για τις οποίες υπήρχαν εμβόλια την δεκαετία του ʼ80. Μολονότι, όμως, εμβόλια υπάρχουν, οι γονείς συχνά τα ξεχνούν, με συνέπεια να μένουν ακάλυπτα τα παιδιά τους.

Επιπλέον, πολλοί άλλοι ξεχνούν να κάνουν στα παιδιά τις αναμνηστικές (επαναληπτικές) δόσεις των εμβολίων. Το μισοεμβολιασμένο παιδί, όμως, είναι ουσιαστικά ακάλυπτο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε προ έτους η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, ικανοποιητική κάλυψη των παιδιών στην χώρα μας υπάρχει μόνον έναντι τριών ασθενειών: της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκκύτη (φθάνει το 98-99% των παιδιών).

Από κει και πέρα, τα ποσοστά εμβολιασμού των Ελληνόπουλων φθίνουν ανησυχητικά:

* Για την ηπατίτιδα, την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα είναι 70-80%.

* Για την μηνιγγίτιδα είναι 60%.

* Για τον πνευμονιόκοκκο μόλις 50%.

* Για την ανεμοβλογιά, κάτω από 50%.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι να κινδυνεύουν τα μισά σχεδόν παιδιά στην χώρα μας να εκδηλώσουν σοβαρές ασθένειες – με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να διατρέχουν τα δευτερότοκα και τα τριτότοκα παιδιά των οικογενειών, δεδομένου ότι οι Έλληνες γονείς φαίνεται πως είναι συνεπείς στους εμβολιασμούς του πρώτου τους παιδιού αλλά αμελείς σε αυτούς των επόμενων.

Τα υποχρεωτικά

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, που καταρτίζει και αναθεωρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορισμένα εμβόλια είναι υποχρεωτικά – γιʼ αυτό λ.χ. απαιτείται αντίγραφο του βιβλιαρίου Υγείας των παιδιών που πρόκειται να πάνε στο Νηπιαγωγείο ή στην Αʼ Δημοτικού.

Τα υποχρεωτικά εμβόλια είναι της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας, του αιμόφιλου ινφλουέντσας, της φυματίωσης, της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Α, της ηπατίτιδας Β, της πολιομυελίτιδας, της μηνιγγίτιδας C και του πνευμονιόκοκκου. Προσφάτως, εντάχθηκαν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς και αυτό κατά του ιού HPV που προκαλεί καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Το τριπλούν διφθερίτιδας–τετάνου–κοκκύτη

Αρχίζει να χορηγείται στην ηλικία των 2 μηνών. Γίνονται ενδομυϊκά τρεις δόσεις ανά δίμηνο, έως ότου το παιδί γίνει 1 έτους. Επαναληπτική (αναμνηστική) δόση γίνεται σε ηλικία 18 μηνών και 4-6 ετών. Στη συνέχεια γίνεται άλλη μία στα 10-12 χρόνια και επαναλαμβάνεται ανά 10ετία (και στους ενήλικες).

Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας

Επίσης χορηγείται ενδομυϊκά σε τρεις δόσεις, οι οποίες γίνονται ανά δίμηνο (τον 2ο, 4ο και 6ο μήνα ζωής του παιδιού). Υπάρχει τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό με άλλα εμβόλια (ενσωματωμένο λ.χ. στο τριπλούν διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη). Όταν χορηγείται στα πλαίσια τετραπλού ή πενταπλού εμβολίου, πολλοί παιδίατροι συνηθίζουν να δίνουν και μία πρόσθετη δόση του εμβολίου της πολιομυελίτιδας από το στόμα.

Το εμβόλιο του αιμόφιλου της ινφλουέντσας B (Hib)

Ο αιμόφιλος προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία (μεταξύ αυτών μηνιγγίτιδα και μια μορφή πνευμονίας). Χορηγείται από την ηλικία των 2,5 μηνών σε τέσσερις δόσεις (οι τρεις πρώτες έως το 1ο έτος, η τέταρτη στο 2ο έτος). Σήμερα, το εμβόλιο αυτό μαζί με τα προηγούμενα περιλαμβάνεται σε πενταπλά εμβόλια.

Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας C

Μπορεί να αρχίσει να γίνεται από την ηλικία των 2-3 μηνών. Στα βρέφη κάτω των 12 μηνών χορηγείται σε τρεις δόσεις, ενώ στα τα παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω, χορηγείται σε μία δόση. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να καταλάβουν πως με αυτό το εμβόλιο το παιδί δεν είναι άτρωτο σε όλες τις μορφές μηνιγγίτιδας, αλλά μόνον σε όσες οφείλονται στο μικρόβιο «μηνιγγιτιδόκοκκος C». Εάν ένα παιδί δεν έχει εμβολιασθεί εναντίον της μηνιγγίτιδας C, μπορεί να το κάνει έως την ηλικία των 18 ετών.

Το τριπλούν ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς

Χορηγείται υποδορίως σε δύο δόσεις: σε ηλικία 12-15 μηνών και 4-6 ετών. Ειδικά το εμβόλιο της ερυθράς μπορεί να γίνει και αργότερα στη ζωή, κυρίως σε εγκύους οι οποίες δεν θυμούνται εάν είχαν εμβολιασθεί ή είχαν παρουσιάσει τη νόσο ως παιδιά (η ερυθρά στην εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνη).

Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β

Χορηγείται ενδομυϊκά σε τρεις δόσεις κατά το 1ο έτος ζωής, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα ζωής και μετά. Αναμνηστική δόση συνιστάται έπειτα από μία 10ετία. Το πότε ακριβώς θα γίνουν οι τρεις πρώτες δόσεις, το κρίνει κατά περίπτωσιν ο παιδίατρος. Εάν το μωρό έχει γεννηθεί από μητέρα με θετικό αυστραλιανό αντιγόνο, δηλαδή από μητέρα-φορέα του ιού της ηπατίτιδας Β, συνιστάται ορός και εμβολιασμός μέσα στις πρώτες 12 ώρες από τη γέννηση.

Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Α

Χορηγείται μετά την ηλικία των 2 ετών. Γίνεται σε δύο δόσεις πριν πάει το παιδί στο νηπιαγωγείο, επειδή ο ιός μεταδίδεται με τις μολυσμένες τροφές, το μολυσμένο νερό ή τις τουαλέτες.

Το εμβόλιο της φυματίωσης (BCG)

Προφυλάσσει σε ποσοστό 50-60% από την ασθένεια τα παιδιά με αρνητική αντίδραση στο τεστ Mantoux (το τεστ γίνεται προληπτικά ανά διετία, έως ότου γίνει ο εμβολιασμός). Το εμβόλιο έχει καθιερωθεί στην ηλικία των 6 ετών και γίνεται στα σχολεία. Αν, όμως, υπάρχει στην οικογένεια του παιδιού κρούσμα φυματίωσης, πρέπει να γίνεται πολύ νωρίτερα.

Το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου

Γίνεται σε τέσσερις δόσεις, από την ηλικία των 2 μηνών έως τα 2 χρόνια. Προστατεύει από τους πιο συχνούς τύπους πνευμονιόκοκκου, που προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις (μεταξύ αυτών πνευμονία, οξεία μέση ωτίτιδα κ.ά.).

Το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς

Εντάχθηκε προσφάτως στα υποχρεωτικά εμβόλια. Πρέπει να γίνεται σε δύο δόσεις στην ηλικία 13-15 μηνών. Στη διετία χρειάζεται επαναληπτικός εμβολιασμός. Είναι απαραίτητο για τα ανεμβολίαστα παιδιά που έχουν περάσει την ηλικία των 10 χρόνων και δεν έχουν νοσήσει από ανεμοβλογιά, γιατί μετά την ηλικία των 12 χρόνων η νόσος είναι βαριά και επικίνδυνη.

Το εμβόλιο της HPV λοίμωξης

Εντάχθηκε προσφάτως στα υποχρεωτικά εμβόλια. Πρέπει να γίνεται στα κορίτσια στην αρχή της εφηβείας (ηλικίες 12-15 ετών). Χορηγείται σε 3 δόσεις.

Τα προαιρετικά

Εκτός από τα υποχρεωτικά εμβόλια υπάρχουν και κάποια που μπορεί να γίνουν σε ένα παιδί εφʼ όσον το συστήσει ο παιδίατρος και συμφωνήσουν οι γονείς. Τα εμβόλια αυτά είναι:

Το εμβόλιο της γρίπης

Γίνεται δύο φορές τον χρόνο (το φθινόπωρο και τον Φεβρουάριο) σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών, τα οποία πάσχουν από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, κυκλοφορικού ή ουροποιητικού συστήματος, σε όσα έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε όσα πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και σε υγιή παιδιά, εάν το κρίνει ο παιδίατρος.

Το εμβόλιο του ροταϊού

Είναι ένα νέο εμβόλιο. Προστατεύει από τον ροταϊό, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδες. Χορηγείται σε 2 ή 3 δόσεις, ανά μήνα έως δίμηνο, έως την ηλικία των 6 μηνών.

Πότε δεν γίνονται εμβολιασμοί

* Ορισμένοι εμβολιασμοί δεν επιτρέπονται ή αναβάλλονται σε παιδιά που πάσχουν από νοσήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, παίρνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.

* Τα παιδιά με μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία μπορούν να εμβολιαστούν μόνον 3 μήνες αφότου έχουν κάνει μετάγγιση αίματος.

* Τα παιδιά με νευρολογικά νοσήματα (λ.χ. επιληψία) εμβολιάζονται αναλόγως με την κρίση του παιδιάτρου ή του νευρολόγου.

* Εμβολιασμοί δεν πρέπει να γίνονται στη διάρκεια εμπύρετων ή/και σοβαρών λοιμώξεων.

Η Κωνσταντίνα Σαλεσιώτη είναι παιδίατρος, επιστημονική συνεργάτις της Αʼ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και ιατρός στο ΙΚΑ Ραφήνας

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Περιοδικό Υγεία

επειδη για πολλους και διαφορους λογους ειμαι κατα των εμβολιασμων και το εχω ψαξει με το υπουργειο υγειας, ΚΑΝΕΝΑ εμβολιο δεν ειναι υποχρεωτικο απο το νομο. Δεν εχει το κρατος δικαιωμα να σου επιβαλλει εμβολιασμους ουτε να αρνηθει στο παιδι σου την εκπαιδευση επειδη δεν εχει εμβολιαστει.

Τι δημοκρατια θα ηταν αυτη;

Μη λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Το παιδί για να είναι γραμμένο στο σχολείο πρέπει να έχει κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλεια (αυτό ποιστοποιείται από το βιβλιάριο υγείας) και φυσικά να έχει συμπηρώσει το ατομικό δελτίο υγείας.

Αυτό το γνωρίζω. Όμως συγκεκριμένα πέρισυ στην Α δημοτικού όταν πήγα στο σχολείο για να κάνω την εγγραφή της, ο Διευθυντής ούτε που γύρισε να κοιτάξει το βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού. Πήρε μόνο τις γνωματεύσεις από παιδίατρο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο & οδοντίατρο. Οπότε όλα είναι σχετικά.

Επίσης μου εξηγησαν οτι οταν μιλαμε για υποχρεωτικα εμβολια εννουμε αυτα που υποχρεουνται τα ταμια να χορηγησουν δωρεαν.

Ναι αυτό ακριβώς ισχύει. Ως υποχρεωτικά νοούνται τα εμβόλια που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία!!!

Η απορία μου είναι η εξής: Εάν το εμβόλιο της φυματίωσης είναι υποχρεωτικό να γίνεται σε όλα τα παιδιά για ποιον λόγο ζητούν συναίνεση από το γονέα ή τον κηδεμόνα για το αν επιτρέπει να εμβολιαστεί το παιδί του??? Γιατί αυτό ακριβώς κάνουν!!!

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

γιατι ακριβως ΔΕΝ υποχρεουσαι να συναινεσεις. Θα ηταν αντισυνταγματικο. Απλα πετανε τον ορο "υποχρεωτικο" και οι γονεις υπογραφουν πιστευοντας οτι αλλιως δε θα μπορεσει το παιδι τους να παει σχολειο.

Αν δε θελεις να το κανεις μην το κανεις και ξεκαθαρισε τη θεση σου με το σχολειο και το γυμναστη

Αυτό έχω σκοπό να κάνω travellingmum! Την Τετάρτη που έχουμε ενημέρωση θα το ξεκαθαρίσω το θέμα. Σας ευχαριστώ όλες σας!!!:-)

Robert Louis Stevenson

συγνωμη ρε κοριτσια ενταξει ειναι λαθος ο γυμναστης αλλα το εμβολιο της φυματιωσης εχει σωσει ζωες!!ειναι δυνατον να μην εμβολιασουμε τα παιδια μας με το συγκεκριμενο εμβολιο γτ?εξηγηστε μου να γνωρισω κι εγω παρακαλω κατι που μου διαφευγει.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

συγνωμη ρε κοριτσια ενταξει ειναι λαθος ο γυμναστης αλλα το εμβολιο της φυματιωσης εχει σωσει ζωες!!ειναι δυνατον να μην εμβολιασουμε τα παιδια μας με το συγκεκριμενο εμβολιο γτ?εξηγηστε μου να γνωρισω κι εγω παρακαλω κατι που μου διαφευγει.

δες εδω:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=32648

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αμφισβητηθεί έντονα από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Γι αυτό δεν συμβουλεύουν όλοι οι γιατροί να γίνει. Αν θυμάμαι καλά, είχαμε ανοίξει κι εδώ ένα σχετικό θέμα, πέρσυ που συζητιόταν το ζήτημα.

Διαφημίσεις

μαλιστα!στα δυο μου μεγαλα το χω κανει τωρα σε 3 χρονια θα πρεπει να το κανω στο μικρο....δεν ξερω εγω παντα εκανα στα παιδια μου αργοτερα τα εμβολια πχ. της ηπατιτιδας α το κανα οταν πηγανε γυμνασιο,της ανεμοβλογιας βγηκε τωρα τελευταια δεν το χω κανει σε κανενα παιδι μου.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

εγω αν και 33 ετων δεν εκανα ποτε τις φυματιωσης, οπως και ο αντρας μου και ο αδερφος μου. Γιατι δεν ξερω να σας πω΄. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα το κανει το παιδι μου, αφου ετσι και αλλιως ειναι φανατικη οπαδος της ομοιπαθητικης:D :D Εγω θα σου ελεγα να πας ενα χαρτι απο το γιατρο της που θα λεει πχ οτι ειναι αλλεργικη και δεν μπορει να το κανει αλλα οτι μπορει να παρακολουθησει το μαθημα τις γυμναστικης κανονικα

Ουτε κι εγώ το έχω κάνει!! 33 χρονών επίσης!!!

Το BCG στην ηλικία των εξι ετων που κανονικα λένε οτι γίνετε είναι εντελώς άσκοπο!!

Είναι εμβόλιο της φυματιωσης αλλά δεν σε προστατευει... δεν μπορω να θυμηθω το ποσοστό αλλά είναι πραγματικό πολύ μικρό.

Το μόνο που κάνει είναι να δίνει ψευδη αποτελέσματα στη μαντού σε περιπτωση που χρειαστεί να κάνεις αγότερα.

Το καλύτερο είναι οι ακτινογραφία θώρακος εκει φαίνονται τα πάντα!!!

Κι εγώ δεν υπάρχει περιπτωση να το εμβολιασω οταν ερθει η ωρα!!!!

και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!! Ας το κάνει αυτός!!!

Ουτως η άλλως οι ενηλικες κολλάνε τα παιδιά και όχι το παιδί προς παιδί!!!!

Ουτε κι εγώ το έχω κάνει!! 33 χρονών επίσης!!!

Το BCG στην ηλικία των εξι ετων που κανονικα λένε οτι γίνετε είναι εντελώς άσκοπο!!

Είναι εμβόλιο της φυματιωσης αλλά δεν σε προστατευει... δεν μπορω να θυμηθω το ποσοστό αλλά είναι πραγματικό πολύ μικρό.

Νομιζω 20%

Μου αρεσει που εβαλαν στα υποχρεωτικα και το HPV, τη στιγμη που λενε οτι εχει μεγαλες παρενεργειες και δεν το κανουν ουτε οι γιατροι στα παιδια τους. Θελουν να το κανουν υποχρεωτικο και στα αγορια.......πως θα ζησουν οι φαρμακοβιομηχανιες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Φυματιωσης δεν εχω κανει ουτε και εγω που ειμαι 36 αλλα ουτε και τα παιδια μου και ουτε προκειται να τους το κανω. Εχουμε κανει ολα τα αλλα, ακομη και της ανεμοβλογιας 2 φορες (και μετα νοσησε ο μικρος) αλλα ο γιατρος μας ειναι κατα του εμβολιου αυτου.

Φυματιωσης δεν εχω κανει ουτε και εγω που ειμαι 36 αλλα ουτε και τα παιδια μου και ουτε προκειται να τους το κανω. Εχουμε κανει ολα τα αλλα, ακομη και της ανεμοβλογιας 2 φορες (και μετα νοσησε ο μικρος) αλλα ο γιατρος μας ειναι κατα του εμβολιου αυτου.

Δεν καταλαβα, εκανε δυο δοσεις ανεμοβλογιας και μετα την κολλησε?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Koufetaki, για το εμβόλιο της φυματίωσης ισχύουν όσα γράφουν παραπάνω τα κορίτσια και άλλα πολλά που αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα μπορέσεις και μόνη σου να βρεις.:P Το θέμα αυτό το άνοιξα σε αυτήν την ενότητα όχι για να υποστηρίξω την άποψη μου περί άρνησης του εμβολιασμού ή για να υποδείξω σε κάποιον αν θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο αυτό στο παιδί του αλλά για να ρωτήσω αν έχει το δικαίωμα ο δάσκαλος ή το σχολείο ως φορέας να επιβάλλει την εφαρμογή του.

Αυτά προς το παρόν.... Μόλις έρθω σε επαφή με το σχολείο για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθω.:lol:

Robert Louis Stevenson

ποιος ακριβως ειναι αυτος που θα με υποχρεωσει να κανω εμβολια στο παιδι μου?????? οποιος θελει να κανει μπορει να κανει αλλα και οποιος αποφασισει να μην κανει επισης δεν μπορει να του επιβληθει να κανει. αυτο με τα υποχρεωτικα ειναι μεγαλος μυθος που εχουν περασει στο ετσι για να νομιζουν οι γονεις οτι ειναι υποχρεωμενοι απο το νομο να γινονται τα εμβολια. σχετικος νομος λοιπον δεν υπαρχει για αυτο λοιπον αρνηθειτε κατηγορηματικα και με ολους τους τροπους!!!!!!!!!!!! εγω λοιπον ακομη και για την υπατιτιδα Α που ειχα μια ανησυχια μηπως πρεπει να το κανω επειδη κολαει ευκολα πηρα την εξης απαντησα απο την γιατρο "γιατι να το κανεις? δεν ειναι τιποτα , μια απλη γαστρεντεριτιδα ειναι και οι παρενεργεις απο την παθηση ειναι τοσο απιθανο να συμβουν που πιο πιθανες ειναι αυτες του εμβολιου" αυτο μου το απαντησε παθολογος για να εξηγουμαστε και οχι ο ομοιοπαθητικος μας ενταξει????

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

An eiναι ετσι ρωτα το συγκεκριμενο καθηγητη αν αυτος εχει κανει ολα τα εμβολια αφου διδασκει σε μικρα παιδια, το εμβολιο της γριπης των χοιρων και οτι αλλο κυκλοφορει στην αγορα. Θα του αρεσε να γινεται αυτος πειραματοζωο φαρμακων? Να τον υποχρεωνει ο εργοδοτης του?

Θυμαστε που καναμε την συζητηση αυτη περσι με την γριπη των χοιρων και πως απαιτουσαν καποιοι γονεις να ειναι εμβολιασμενοι οι εργαζομενοι σε παιδικους σταθμους?

Για ρωτα τον αν ειναι αυτος εμβολιασμενος σε ολα αυτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...