Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι 33w και 1d και έχω μια απορία: εμένα ο γιατρός μου δεν μου μίλησε για μαία, ούτε κανείς άλλος. Με αυτά που διάβασα όμως βλέπω ότι πολλές κοπέλες έχουν την μαία τους και προβληματίζομαι μήπως θα έπρεπε να έχω κι εγώ!

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω.........περίεργο μου ακούγεται. Μήπως είναι νωρίς όμως για σένα; Εγώ λίγο πριν κλείσω τον όγδοο τη συνάντησα.

Εγώ έχω μαία, αυτή με την οποία συνεργάζεται ο γιατρός μου. Ρώτησέ τον ποια είναι και κλείσε ραντεβού να γνωριστείτε...........Λογικά έτσι πρέπει να κάνεςι..........

Εγώ έχω κάνει και μαθήματα........

Σε ποιο νοσοκομείο γεννάς; Εγώ Ιασώ....

Εμενα ουτε ο γιατρος μου προτεινε, ουτε ειχα καμια.

γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο και ηταν η μαια της βαρδιας.

ειχα διαβασει πολλα και ημουν προετοιμασμενη καπως.

και επισης ειχα πολυ ευκολη γεννα.

Καλησπέρα! Είμαι 33w και 1d και έχω μια απορία: εμένα ο γιατρός μου δεν μου μίλησε για μαία, ούτε κανείς άλλος. Με αυτά που διάβασα όμως βλέπω ότι πολλές κοπέλες έχουν την μαία τους και προβληματίζομαι μήπως θα έπρεπε να έχω κι εγώ!
ουτε εγω ειχα μαια.η γιατρος μου εκανε ολη τη δουλεια.ηταν μαζι μου και οτι χρειαζομουν ειχα αυτην και τη μαια της βαρδιας που ηταν ευγενεστατη και ολα μια χαρα πηγαν.γεννησα στο λητω.οτι χρειαστικα την ωρα της γεννας μου το προσφεραν οι κοπελες της βαρδιας.κατα τα αλλα διπλα μου ηταν συνεχεια η γιατρος μου και ειμαι πολυ χαρουμενη γι αυτο .δεν καταλαβαινω γιατι πληρωνεις γιατρο αν ειναι να τα περνας ολα με τη μαια και ο γιατρος στο τελος να κανει εμφανηση γκεστ σταρ για λιγο και τελος.δεν αισθανθηκα οτι μου λειπει μαια.ηταν ολα οπως επρεπε να ειναι και η γιατρος δεν εφυγε στιγμη.μην αγχωνεσαι.ολα μια χαρα θα πανε.

Ρωτησε πρωτα τον γιατρο σου.Λογικα θα εχει μαία.Καλό θα ηταν να βρεθεις μαζί της και να μιλήσετε.Να σου μιλήσει για όλες τις διαδικασίες.

Εγώ λόγω ιδιαίτερων συγκυριων, δεν γεννησα με την μαία του γιατρού μου ,αλλά με την προισταμενη μαια του μαιευτηρίου(ιδιωτικό).Μια χαρα ηταν.

Ωστοσο να προσθεσω οτι ημουν αρκετα προετοιμασμενη αφου ειχα κανει μαθηματα ανωδυνου με μια μαία σε ενα κεντρο ψυχοπροφυλακτικής.

Με το καλό:)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

ουτε εγω ειχα μαια.η γιατρος μου εκανε ολη τη δουλεια.ηταν μαζι μου και οτι χρειαζομουν ειχα αυτην και τη μαια της βαρδιας που ηταν ευγενεστατη και ολα μια χαρα πηγαν.γεννησα στο λητω.οτι χρειαστικα την ωρα της γεννας μου το προσφεραν οι κοπελες της βαρδιας.κατα τα αλλα διπλα μου ηταν συνεχεια η γιατρος μου και ειμαι πολυ χαρουμενη γι αυτο .δεν καταλαβαινω γιατι πληρωνεις γιατρο αν ειναι να τα περνας ολα με τη μαια και ο γιατρος στο τελος να κανει εμφανηση γκεστ σταρ για λιγο και τελος.δεν αισθανθηκα οτι μου λειπει μαια.ηταν ολα οπως επρεπε να ειναι και η γιατρος δεν εφυγε στιγμη.μην αγχωνεσαι.ολα μια χαρα θα πανε.

ετσι και εγω!αν ηταν θα στο ειχε πει και ο γιατρος σου!

για πιο λογο χρειαζεσαι την μαια??? αφου και να μην βρεις μαια . την ημερα π θ γεννησειςθ υπαρχει ετσι και αλλως μια μαια . αφου ε χεις τον γιατρο σου τι ν σε κανει η μαια

και εγω ετσι σαν κ εσενα...διαβαζα εδω για μαια κτλ. και σκεφτομουν γιατι κανενας δεν μου λεει τπτ!!!!

παω στον γιατρο...και του λεω για μαια!!!

μου λεει καινουργια μοδα αυτη...αν θελεις θα σου προτεινω,αν και το θεωρω περιττο...

δεν πηρα ασχετα που μεχρι να γεννησω γνωρισα 2 κοπελες μαιες...

στην κλινικη ειχα 3 και ηταν πανω απο το κεφαλι μου συνεχεια(με την καλη εννοια).

τελικα δεν ξερω ποια ειναι η χρησιμοτητα τους...

Διαφημίσεις

κι εγω μια απο τα ιδια.γεννησα σε δημοσιο με τον γιατρο μου και την μαια που ειχε βαρδια.βεβαια εχουν περασει λιγα χρονια αλλα τι την χρειαζεσαι?εσυ θα γεννησεις δεν θα το κανει αυτη

Εγω παντως στην πρωτη μου γεννα ειχα τη μαια μαζι μου.Αν δεν ηταν αυτη σιγουρα θα πηγαινα για καισαρικη αφου η μικρη δεν ηθελε να βγει!!!!Αν bibitsou γεννας Θεσσαλονικη,να σου την προτεινω.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ελίνα!!:D

Κάποια στιγμη και εγώ είχα μπεί στη διαδικασία να βρώ μαία και απευθύνθηκα αρχικά στο γιατρό μου. Χαμογέλασε και μου απάντησε: "Γιατί εγώ δεν σου φτάνω?". Φυσικά δεν με απέτρεψε από το να βρώ μαία και μου πρότεινε μάλιστα κάποια με την οποία συνεργαζόταν. Όμως ό,τι απορίες είχα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου τις έλυνε ο γιατρός μου.Δεν υπήρξε επίσκεψη που να διήρκησε λιγότερο από 1 με 1,5 ώρα.

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό στο Λητώ στις 28/7/2010. Ο γιατρός μου ήταν δίπλα μου συνέχεια από το προηγούμενο βράδυ γιατί πήγα με πρόκληση (ο μικρός είχα παραβολευτεί στην κοιλίτσα μου;)) και οι κοπέλες της βάρδιας ήταν όλες άψογες!

lamlamabu20090728_-8_To+katsikaki+mou+einai.png

bunbunard20110224_-6_H+Xionath+mou+einai.png

Ρωτησε πρωτα τον γιατρο σου.Λογικα θα εχει μαία.Καλό θα ηταν να βρεθεις μαζί της και να μιλήσετε.Να σου μιλήσει για όλες τις διαδικασίες.

Εγώ λόγω ιδιαίτερων συγκυριων, δεν γεννησα με την μαία του γιατρού μου ,αλλά με την προισταμενη μαια του μαιευτηρίου(ιδιωτικό).Μια χαρα ηταν.

Ωστοσο να προσθεσω οτι ημουν αρκετα προετοιμασμενη αφου ειχα κανει μαθηματα ανωδυνου με μια μαία σε ενα κεντρο ψυχοπροφυλακτικής.

Με το καλό:)

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ακριβώς αυτό εννοώ και εγώ. Βρίσκεσαι μαζί της, μιλάτε, συζητάτε τυχούσες απορίες που έχεις...............Σου εξηγεί τη διαδικασία.........σε προετοιμάζει ψυχολογικά και σωματικά για ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός........

Σου μαθαίνει τεχνικές σώματος και αναπνοής...........

Επιπλέον, δε νομίζω κάθε γυναίκα την ώρα του τοκετού να είναι σε θέση να κατανοήσει τους "χειρισμούς" που κάνει κάθε γιατρός και το είδος της συνεργασίας που έχει με τη μαία του....Δηλαδή, δεν νομίζω να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ποια δουλειά κάνει ο καθένας.......... και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες............

Το ότι η κοπέλα παραπάνω θα γεννούσε με καισαρική..........., μήπως δηλώνει κάτι;;;;;;;;;;;;;Μήπως αποφεύχθηκε λόγω της μαίας; (η ίδια το λέει όχι εγώ)

Και πού ξέρει ο καθένας πόσα άλλα προβλήματα αποφεύγονται λόγω μιας καλής σχέσης μεταξύ της εγκύου και της μαίας............;;;;

Επειδή δηλαδή δεν έτυχε σε κάποιες από τις παραπάνω κοπέλες κάτι;;;;Έπρεπε να τύχει;

Με αυτή τη λογική και με το αμελητέο ποσό, και όχι για να το παίξει gest star ο γιατρός............, αλίμονο!!!! (ανατρίχιασα και μόνο που το διάβασα..............) καλό θα ήταν, αν θέλεις να έχεις γνωριστεί και με μια μαία.

Όπως και να έχει, καλή επιτυχία..........!!!!

Δεν ξέρω.........περίεργο μου ακούγεται. Μήπως είναι νωρίς όμως για σένα; Εγώ λίγο πριν κλείσω τον όγδοο τη συνάντησα.

Εγώ έχω μαία, αυτή με την οποία συνεργάζεται ο γιατρός μου. Ρώτησέ τον ποια είναι και κλείσε ραντεβού να γνωριστείτε...........Λογικά έτσι πρέπει να κάνεςι..........

Εγώ έχω κάνει και μαθήματα........

Σε ποιο νοσοκομείο γεννάς; Εγώ Ιασώ....

Καλημέρα και σας ευχαριστω όλες! Αναστασία εγώ θα γεννήσω στην Γενική κλινική Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός μου είναι από το Κιλκίς και ξεγεννάει στην Γενική, οπότε όπως κατάλαβα υπάρχει μαία και δεν χρειάζεται να την "κλείσεις" εσύ!

Διαφημίσεις

τσαμπα τα λεφτα ειναι η μαια,εμενα μου πηρε 300 ευρω με 3 ωρες που εμαθα τον ανωδυνο τοκετο και μαζι μου ηταν για καμια ωρα,ολες τις αλλες ημουν με τον γιατρο...

Τα μαθήματα ανώδυνου είναι πολύ χρήσιμα και προτείνω σε όλες να παρακολουθήσουν είτε σε κάποιο κέντρο ψυχοπροφυλακτικής είτε ιδιωτικά με μία μαία που να κάνει τέτοια μαθήματα. Θεωρώ πως ειδικά αν έχεις κάνει τα μαθήματα δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη μαία δίπλα σου. Ο γιατρός σου και η μαία της βάρδιας είναι αρκετοί.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Τα μαθήματα ανώδυνου είναι πολύ χρήσιμα και προτείνω σε όλες να παρακολουθήσουν είτε σε κάποιο κέντρο ψυχοπροφυλακτικής είτε ιδιωτικά με μία μαία που να κάνει τέτοια μαθήματα. Θεωρώ πως ειδικά αν έχεις κάνει τα μαθήματα δεν χρειάζεσαι κάποια συγκεκριμένη μαία δίπλα σου. Ο γιατρός σου και η μαία της βάρδιας είναι αρκετοί.

Συμφωνώ απόλυτα............

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ελίνα!!:D

Κάποια στιγμη και εγώ είχα μπεί στη διαδικασία να βρώ μαία και απευθύνθηκα αρχικά στο γιατρό μου. Χαμογέλασε και μου απάντησε: "Γιατί εγώ δεν σου φτάνω?". Φυσικά δεν με απέτρεψε από το να βρώ μαία και μου πρότεινε μάλιστα κάποια με την οποία συνεργαζόταν. Όμως ό,τι απορίες είχα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου τις έλυνε ο γιατρός μου.Δεν υπήρξε επίσκεψη που να διήρκησε λιγότερο από 1 με 1,5 ώρα.

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό στο Λητώ στις 28/7/2010. Ο γιατρός μου ήταν δίπλα μου συνέχεια από το προηγούμενο βράδυ γιατί πήγα με πρόκληση (ο μικρός είχα παραβολευτεί στην κοιλίτσα μου;)) και οι κοπέλες της βάρδιας ήταν όλες άψογες!

εγω γεννησα 10-6-10!!!!!εγω εβγαινα εσυ εμπαινες!!!!!οι μαιες ειναι νεα μοδα.για να μην πριζουμε το γιατρο μας πασαρει τη μαια και τελος.εγω αν ηθελα κατι απο το γιατρο και με εστελνε στη μαια θα αλλαζα γιατρο.δεν θα μου αρεσε καθολου. τωρα ειναι και προσωπικο το θεμα.οπως νιωθει ο καθενας.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ακριβώς αυτό εννοώ και εγώ. Βρίσκεσαι μαζί της, μιλάτε, συζητάτε τυχούσες απορίες που έχεις...............Σου εξηγεί τη διαδικασία.........σε προετοιμάζει ψυχολογικά και σωματικά για ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός........

Σου μαθαίνει τεχνικές σώματος και αναπνοής...........

Επιπλέον, δε νομίζω κάθε γυναίκα την ώρα του τοκετού να είναι σε θέση να κατανοήσει τους "χειρισμούς" που κάνει κάθε γιατρός και το είδος της συνεργασίας που έχει με τη μαία του....Δηλαδή, δεν νομίζω να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ποια δουλειά κάνει ο καθένας.......... και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες............

Το ότι η κοπέλα παραπάνω θα γεννούσε με καισαρική..........., μήπως δηλώνει κάτι;;;;;;;;;;;;;Μήπως αποφεύχθηκε λόγω της μαίας; (η ίδια το λέει όχι εγώ)

Και πού ξέρει ο καθένας πόσα άλλα προβλήματα αποφεύγονται λόγω μιας καλής σχέσης μεταξύ της εγκύου και της μαίας............;;;;

Επειδή δηλαδή δεν έτυχε σε κάποιες από τις παραπάνω κοπέλες κάτι;;;;Έπρεπε να τύχει;

Με αυτή τη λογική και με το αμελητέο ποσό, και όχι για να το παίξει gest star ο γιατρός............, αλίμονο!!!! (ανατρίχιασα και μόνο που το διάβασα..............) καλό θα ήταν, αν θέλεις να έχεις γνωριστεί και με μια μαία.

Όπως και να έχει, καλή επιτυχία..........!!!!

καταλαβαινω τι εννοεις αλλα μηπως τα λες λιγο αναποδα?ο γιατρος ειναι αυτος που θα επιλεξει πως θα γεννησει η γυναικα.η μαια ειναι <βοηθος>αν ειναι δυνατον να αποφασιζει η μαια για το τι θα κανει ο γιατρος.η δουλεια του γιατρου ειναι να παρακολουθει να ενημερωνει την εγκυο για την κατασταση της και να της εξηγει οτι χρειαζεται?την ωρα του τοκετου οι μαια της βαρδιας αναλαμβανει να κανει τα δευτερευοντα.τα κυριοτερα ειναι και πρεπει να ειναι δουλεια του γιατρου.αλλιως θα μας παρακολουθουσαν μαιες και την ωρα του τοκετου θα ηταν εκει και ενας γιατρος της βαρδιας.μην τρελαθουμε τελειως.το θεμα μαια ειναι καινουργιο φρουτο.αλλο η ιατρικη αλλο η μαιευτικη.τωρα αν καποια κοπελα θελει και μαια για ασφαλεια παω πασο δικο της θεμα αλλα αν δεν νιωθεις ανετα με το γιατρο και θες μαια για να σου λυνει τις απορειες νομιζω οτι το προβλημα το εχει ο γιατρος που δεν ειναι κοντα οσο πρεπει.εμενα η γιατρος δεν με εκανε στιγμη να νιωσω στους 9 μηνες οτι δεν μου ειναι αρκετο οτι μου προσφερει.μου εξηγουσε τα παντα και με προετοιμαζε ως οφειλε.δηλαδη αν πηγαινε κατι ασχημα θα με εσωζε η μαια και ο γιατρος τι θα εκανε δηλαδη?συμπαρασταση στη μαια?:shock:

Εγώ γέννησα σε ιδιωτικό. Οταν ρώτησα τον γιατρό μου για μαία, μου είπε δεν χρειάζεται γιατί θα είναι αυτός μαζί μου συνέχεια.Ηρθε και μία μαία βάρδιας -υπέροχη κοπέλα-και όλα καλά.

UeNTp3.png

εγω γεννησα 10-6-10!!!!!εγω εβγαινα εσυ εμπαινες!!!!!οι μαιες ειναι νεα μοδα.για να μην πριζουμε το γιατρο μας πασαρει τη μαια και τελος.εγω αν ηθελα κατι απο το γιατρο και με εστελνε στη μαια θα αλλαζα γιατρο.δεν θα μου αρεσε καθολου. τωρα ειναι και προσωπικο το θεμα.οπως νιωθει ο καθενας.

Aκριβώς!!!

Είναι καθαρά προσωπικό θέμα..δεν υπάρχει σωστό ή λάθος αλλά τι μας κάνει εμάς να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Βέβαια δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν έγκυος μία συζήτηση με άλλη έγκυο.Όταν της είπα πώς δεν έχω μαία και μιλάω μόνο με τον γιατρο μου γούρλωσε τα μάτια λές και τις είπα ότι παίρνω ναρκωτικά!!!!Το τί μου είπε για να με πείσει για την αναγκαιότητα της μαίασ δεν περιγράφεται. Άσε που με έκανε σκουπίδι και αναρωτιόμουν μήπως κάτι δεν κάνω καλά.

Σημασία έχει πως και αυτή και εγώ γεννήσαμε μια χαρά και είμαστε ευχαριστημένες με τισ επιλογές μας.

Αυτό είναι που τελικά έχει σημασία;)

lamlamabu20090728_-8_To+katsikaki+mou+einai.png

bunbunard20110224_-6_H+Xionath+mou+einai.png

Πάρε μια μαία μαζί σου. Εγώ αν δεν είχα μαία, θα ειχα κάνει καισαρική. Άξιζε τα λεφτά της πιο πολύ και από τον γιατρό! Ήταν επί

16 ώρες μαζί μου. Με περπατούσε. Μου έλεγε τι ασκήσεις να κάνω όταν πονούσα, πως να αναπνέω και μου έδινε κουράγιο όταν έλεγα ότι δεν αντέχω άλλο. Αν δεν την είχα...εγώ θα ζητούσα καισαρική.

Ειδικά αν υποψιάζεσαι ότι ο γιατρός σου σε προετοιμάζει για καισαρική, μην το σκέφτεσαι καθόλου!

Αν θες να σου στείλω το τηλ της δικής μου.

Καλησπέρα,

και εγω αναρωτήθηκα για το θέμα μαιας ποτε και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει επιπλέον. Μια κοπέλα που γέννησε μου είπε πως τη χρειάστηκε την ημέρα της γέννας και μια επίσκεψη στο σπίτι για το θηλασμό κυρίως.

Εφόσον όμως υπάρχουν και στη κλινική ( γέννεσις θεσ/νίκη ) το βρίσκω περιττό έξοδο, αν τα βρω πολύ σκούρα στο σπίτι τι να πω!!:P