Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ειμαι στην 38η εβδομαδα και 4ημερες. ειμαι εγκυος στο δευτερο παιδακι μου. στο πρωτο εσπασαν τα νερα και πηγα απευθειας στο μαιευτηριο οπου εκει με επιασαν οι πονοι. ηταν πολυ ευκολο να καταλαβω οτι γενναω. τωρα στο δευτερο με εχει πιασει αγχος απο τοτε που μπηκα στο μηνα μου πως θα καταλαβω τους πονους της γεννας. να σημειωσω οτι απο την 24η εβδομαδα εχω συσπασεις και πονους, οι οποιοι τωρα που σταματησα τα χαπια εχουν γινει πιο εντονοι. επειδη εχω ολοι μερα πονακια και συσπασεις φοβαμαι μηπως με πιασουν πονοι γεννας και εγω νομιζω οτι ειναι οι καθημερινοι πονοι που εχω. το ειπα στο γιατρο μου και μου ειπε οτι θα το καταλαβω αν ειναι πονοι γεννας γιατι θα ειναι πιο δυνατοι. αλλα και αυτοι οι πονοι που εχω τις τελευταιες μερες ειναι δυνατοι και οταν ξεκιναει η συσπαση ειναι τοσο δυνατος ο πονος που μεχρι να περασει δεν μπορω να κουνηθω. φοβαμαι μηπως δεν το καταλαβω και δεν προλαβω να παω στο μαιευτηριο. ας μου πει καποια κοπελα αν ξερει και θυμαται, γιατι εγω εχω ξεχασει, οι πονοι γεννας εχουν κατι ιδιαιτερο; εσεις πως το καταλαβατε οτι γεννατε;

Διαφημίσεις

Οι πονοι της γεννας ειναι ρυθμικοι, επαναλαμβανονται σε τακτα χρονικα διαστηματα. Ερχεται ο πονος, εχει καποια διαρκεια(μικρη στην αρχη) και επαναλαμβανεται αρχικα γυρω στο 20λεπτο. Καθως η διαρκεια της συσπασης αυξανεται, ο χρονος αναμεσα σε δυο συσπασεις μειωνεται. Ναομιζω λοιπον πως οι επαναληψεις των συσπασεων κανουν την διαφορα αναμεσα στους πονους γεννας και στους προπαρασκευαστικους. Με το καλο και με εναν πονο.

sYSBp3.pngR9zap3.png