Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι απαραίτητη η έξοδος κινδύνου στα Υπερκαταστήματα?

Recommended Posts

Οι φωτογραφίες είναι από εξόδους κινδύνου, σε ένα Ελληνικό και σε ένα ξένο Υπερκατάστημα. Η αριστερή (κεραμιδί) όπως προβλέπουν οι νόμοι, οι αυστηροί κανονισμοί, και η λογική είναι : Εύκολα εντοπιζόμενη, και ελεύθερη από εμπόδια.

Η ροζ, είναι μπλοκαρισμένη από εμπορεύματα, και δύσκολα διακρίνεται μιας και το φόντο έχει το ίδιο χρώμα. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, φωτογραφήθηκε και από διαφορετική γωνία , για να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι: Σε έκτακτη ανάγκη, τα παιδιά (που είναι ένα μεγάλο μέρος της πελατείας ) θα πρέπει να μετακινήσουν πολλάαα παιχνίδια για να έχουν πρόσβαση στη...ζωή.

Βρείτε αν το επικίνδυνο μαγαζί είναι εν Ελλάδι και...ζήστε. Κι όταν βρείτε την ευκαιρία, ενημερώστε τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , για να προσέχουν . Κι αυτοί γονείς είναι...

http://www.adena.gr/index.php/el/2010-02-25-00-45-16/item/348-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1?

νομίζω το έχουμε συναντήσει όλοι μας στα καταστήματα ιδίως με πανέρια στην μέση των διαδρόμων...

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Κατάλαβα ποιο κατάστημα είναι... στο οποιο πολλά απαράδεκτα συμβαίνουν γενικά!

Και στα καταστήματα και στις Δημόσιες Υπηρεσίες ακόμα. Στο σεισμό του '99 το Υπουργείο Πολιτισμού είχε μπλοκαρισμένη τη σκάλα που οδηγούσε στην έξοδο κινδύνου με κούτες από φακέλους αρχείων...Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την κυρίως σκάλα για να βγουν από το κτίριο, η οποία είχε ραγίσει στημέση και ήταν ήδη επικίνδυνη...

GJMap2.png

καλα δε το συζητω οτι ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει σε ενα μεγαλο καταστημα και μαλιστα σε ενα καταστημα που παντα ειναι πλημμυρισμένο σε παδια:evil:

αυτο ομως που με βαζει σε σκεψεις ειναι ακομα και ο ιδιος μου ο εαυτος που με βρισκω και εμενα ανεύθυνη σπανια οταν μπαινω καπου με το παιδι για να μη πω ποτε και φανω τελειως ανευθυνη κοιταω που ειναι η εξοδος κινδύνου.:(:roll:

το θεμα αυτο που εγινε μαθημα:roll:

Poukis,

Ημουν τεχνικος ασφαλειας σε πολλα πολυκαταστηματα, σουπερμαρκετ, τραπεζες κλπ.

Υποτιθεται οτι ο ρολος μου ηταν συμβουλευτικος προς τους ιδιοκτητες για την αποφυγη εργατικου ατυχηματος.

Καλα...δε το συζητω οτι οι εξοδοι κινδυνου πρεπει να ειναι -οχι μονο ελευθερες- αλλα και φωτισμενες με φωτιστικα ασφαλειας σε περιπτωση διακοπης ρευματος. Και δεν ειναι μονο αυτο.....στο 90% των καταστηματων δε λειτουργει η πυρανιχνευση (ποσο μαλλον η πυροσβεση). Ενδεικτικα, μπες σε ενα οποιοδηποτε μαγαζι και κοιτα κατι απλο. Ποτε ληγουν οι πυροσβεστηρες! Θα φριξεις!

Να σου πω για παραδειγμα....μεγαλο σουπερμαρκετ (πολυ μεγαλο!) δεν ειχε αναγομωσει τους πυροσβεστηρες του ΠΟΤΕ! Φυσικα δε δουλευε και κανενα αλλο μετρο πυρασφαλειας.

θες αλλα παραδειγματα? Παω σε μεγαλο καταστημα καλλυντικων (πολυ μεγαλο και αυτο, ονοματα δε χρειαζονται, ο νοων νοειτω) και γινοντουσαν εργασιες ανακαινισης εν ωρα λειτουργιας του καταστηματος(μη χασουνε κανα φραγκο τα λαμογια!!!). Τα καλωδια με το ρευμα να κρεμονται απο παντου. Τους λεω να τα μαζεψουν θα παθει κανενας πελατης ηλεκτροπληξια (πολυ θελει?). ε! Μονο κλωτσομπουνιδια που δε παιξαμε εκει μεσα!!! Εφυγε το βρισιδι συννεφο! Με μια κωλο-προισταμενη που ειχαν εκει.

Και τι να κανεις? Μου λες? Εγω απλα εγραφα τις παρατηρησεις μου στο βιβλιο που υποχρεουντε να τηρουν, τους τα ελεγα και προφορικα και απο κει και περα...δεν ειναι δικο μου το μαγαζι. Ο καθενας κανει ο,τι τον φωτισει ο Θεος...

Έφαγα μια φρίκη...

Που ζω; Στην Ευρώπη; Στη Ρουάντα; Που;;;

Ράνια, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου. Να βροντάω στου κουφού την πόρτα....

Θα ήθελα να ήξερα πάντως, εκείνη η ρημαδα η επιθεώρηση εργασίας κοιτάει ποτέ τα βιβλία που ενημερώνουν οι ΤΑ;;;

ΤΕΣΠΑ τηλέφωνο καταγγελιών δεν βρήκα, μονο την online φόρμα της πυροσβεστικής

http://www.fireservice.gr/pyr/asf/complaint/new.do

Πιστεύω ότι αν βρεθούμε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων καλό είναι να κάνουμε χρήση...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Ελλας το μεγαλειο σου. Εγω που κανω διαχειρηση πολυκατοικιας και μαλιστα μικρης με 5 οροφο-διαμερισματα ολα και ολα αναγομωνω πυροσβεστηρες κα8ε χρονο. Ειναι προγραμματισμενο. Και εχω βαλει δε και τους μεγαλους που ανοιγουν με βροχη με πυρανηχνευση στον μηχανοστασιο του ασανσερ και στο καλοριφερ κατω στην απο8ηκη. Και ειμαι ιδιωτης.....βρε ου να μου χα8ουν τα ρεμαλια .......!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμας στην πολυκατοικία (είναι συγκρότημα με πολλες πολυκατοικίες μαζί, και δύο υπόγεια parking) ο διαχειριστής ΔΕΝ μας δίνει το κλειδί της εξοδου κινδύνου του Parking γιατί είμαστε ενοικιαστες (δεν το έχει ουτε η ιδιοκτήτρια για να μας το δώσει).....τα κινητά δεν πιάνουν δύο υπόγεια κάτω...παρακαλάμε να μην μας τύχει κάτι και επίσης παρακαλάω να μή σκοτώσει ο αντρας μου το διαχειριστή (του χρειάζεται ένα βρωμόξυλο εδω που τα λεμε).

Εμας στην πολυκατοικία (είναι συγκρότημα με πολλες πολυκατοικίες μαζί, και δύο υπόγεια parking) ο διαχειριστής ΔΕΝ μας δίνει το κλειδί της εξοδου κινδύνου του Parking γιατί είμαστε ενοικιαστες (δεν το έχει ουτε η ιδιοκτήτρια για να μας το δώσει).....τα κινητά δεν πιάνουν δύο υπόγεια κάτω...παρακαλάμε να μην μας τύχει κάτι και επίσης παρακαλάω να μή σκοτώσει ο αντρας μου το διαχειριστή (του χρειάζεται ένα βρωμόξυλο εδω που τα λεμε).

αυτά με τους παράξενους "διαχειριστές" και τους ενοικιαστές είναι ένα μεγάλο θέμα. το θέμα είναι ότι ακόμα και νεοι σε ηλικία "διαχειριστές" έχουν την κακή αυτή νοοτροπία και συμπεριφέρονται αυταρχικά. καλό κουράγιο σε εσάς γιατι έχω συγγενικό πρόσωπο που αντιμετωπίζει τέτοια αυταρχική συμπεριφορά και καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα που έχετε..

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Εμας στην πολυκατοικία (είναι συγκρότημα με πολλες πολυκατοικίες μαζί, και δύο υπόγεια parking) ο διαχειριστής ΔΕΝ μας δίνει το κλειδί της εξοδου κινδύνου του Parking

Δεν του πέφτει κανένας απολύτως λόγος του (οποιουδήποτε) διαχειριστή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Συννενοηθείτε με τον ιδιοκτήτη και φέρτε κλειδαρά να φτιάξετε κλειδί ή να ζητήσει ο ιδιοκτήτης κλείδι από έναν άλλον που έχει για να βγάλετε αντίγραφο.

Οι κάτοικοι (ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές) ενός κτιρίου πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στις εξόδους κινδύνου και σε κοινόχρηστους χώρους στους οποίους υπάρχουν πράγματα που αφορούν το σπίτι τους, π.χ. ταράτσα με ηλιακά θερμοσίφωνα, υπόγεια με μετρητές καλοριφέρ για αυτόνομη θέρμανση κλπ.