Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενέσεις ηπαρίνης στην κοιλιά... μέχρι πότε???

Recommended Posts

Κορίτσια με απασχολεί το θέμα της ένεσης στην κοιλιά. Είμαι στο δευτερο τρίμηνο και ως φυσικό επακόλουθο η κοιλίτσα άρχισε να μεγαλώνει. Έτσι κάθε φορά που πάω να βάλω την ένεση ηπαρίνης φοβάμαι πως θα "χτυπήσω" κάπου που δεν πρεπει και θα κάνω κακό στο μωρό. Υπάρχει κάποια άλλη κοπέλα που βαζει τέτοιου είδους ενέσεις στην κοιλιά? Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας! :roll:

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Κακό δεν μπορείς να κάνεις με τις ενέσεις.Μην φοβάσαι!Εκανα και εγώ σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.

Το μόνο που θα κάνεις όταν νιώσεις οτι η κοιλιά σου έχει τσιτώσει τόσο που δεν μπορείς να κάνεις ευκολα την ένεση ειναι να την κάνεις στο μπούτι.Θα στο πει και ο αιματολόγος ή και ο γυναικολόγος σου.

Προσωπικά εγω ξεκίνησα να τις κάνω στο μπούτι μετά τον 7ο μηνα.

Με το καλό το μωράκι σου!!:):):):):)

QqmLp3.png

Μέχρι τέλους είναι η απάντηση :) και όπως σου έγραψε η madrid05 μπορείς να τις κάνεις και στο μπούτι και να εναλλάσσεις τα μπούτια :) Εγώ από τον 7ο και μετά την ξεκίνησα εκεί γιατί είχε γίνει η κοιλιά μου μαύρη από τα τρυπήματα.

Μην φοβάσαι πάντως για το μωρό ή τον πλακούντα ;) Είναι αρκετά μέσα για να μπορέσει να φτάσει η βελόνα της ηπαρίνης.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Έκανα και εγώ γύρω στους 3 μήνες και όλες στην κοιλιά. Τις σταμάτησα αφού είχα μπεί στον ένατο. Και ναί φοβόμουν πολύ μην τρυπήσω το μωρό αλλά από ότι μου έλεγε ο αιματολόγος μετά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Γύρω γύρω. Εμένα από πάνω με πόναγε οπότε προτιμούσα στο πλάι.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Οπως λέει και το Aeriko γύρω-γύρω από τον αφαλό και 2 δάχτυλα απόσταση.

Και εμένα πονουσε περισσότερο από πάνω και τις έκανα δεξια αριστερά και από κάτω(όσο έβλεπα ;)).

Και αργότερα προσπαθούσα να τις κάνω στην κοιλιά γιατί στο μπουτι με ενοχλούσε περισσότερο.

Τωρα που τα σκέφτομαι και βλέπω και τον μπεμπη μου....τίποτα δεν ήταν οι ενεσούλες.Μια μικρή ενοχλησούλα την ημέρα ,ένα βήματάκι πιο κοντά στο θαυματάκι σου!

QqmLp3.png

Τωρα που τα σκέφτομαι και βλέπω και τον μπεμπη μου....τίποτα δεν ήταν οι ενεσούλες.Μια μικρή ενοχλησούλα την ημέρα ,ένα βήματάκι πιο κοντά στο θαυματάκι σου!

Έτσι ακριβώς! Και να φανταστείς ότι τότε έβαζα τα κλάμματα σε κάθε ένεση (δεν τις αντέχω λέμε τις ενέσεις! ούτε να τις βλέπω) :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

καλησπερα κοριτσια,να σας ρωτησω αυτες τις ενεσεις τις κανετε μονες σας(συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση),η ενεση ειναι κανονικη ή σαν τα στυλο της ενσουλινης?

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Έτοιμη αποστειρωμένη ένεση και η βελόνα είναι η διπλή από της ινσουλίνης. Και ναι τις κάνεις μόνη σου.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω την κανω μονη μου και πριν ξεκινησω την εξωσωματική και τωρα που είμαι έγκυος στον τεταρτο μηνα και συνεχίζω και μου είπε ότι θα τις κάνω και λίγες μέρες μετα την γέννα. Εγω τις κάνω κατω απο τον αφαλό για να μην πονάω τόσο, αλλα τελικά αυτό δεν είναι τίποτα για να αποκτήσουμε τα μωράκια μας!!!

YiMXp3.png

μου ειπανε επειδη ειμαι ετεροζυγωτης στο MFHTR και εχω χασει 2 εμβρια,οτι θα κανω αντιπηκτικη αγωγη.εχει καμια σας το ιδιο προβλημα?δεν μπορω να διανοηθω οτι θα κανω μονη μου ενεσεις

7Ggjp2.png

μου ειπανε επειδη ειμαι ετεροζυγωτης στο MFHTR και εχω χασει 2 εμβρια,οτι θα κανω αντιπηκτικη αγωγη.εχει καμια σας το ιδιο προβλημα?δεν μπορω να διανοηθω οτι θα κανω μονη μου ενεσεις

εγω βρεθηκα ομοζυγωτης κ μου ειπαν οτι θα κανω ενεσεις στην εγκυμ αλλα δεν ηξερα οτι θα τις κανω μονη μου...κ εχω ενα θεμα με τις ενεσεις...

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

ρομπενουλα κ γω δεν μπορουσα να το διανοηθω οτι θα ερθει η μερα που θα κανω ενεσεις στον εαυτο μου μονη μου αλλα εδω που ειμαι δεν μπορω να πηγαινω καθε μερα την ιδια ωρα στο φαρμακειο

τις κανω μονη μου στην αρχη η κοιλια μου ηταν καταμαυρη τωρα αναλογος αν καταφερω να την κανω καλα δεν αφηνω κανενα σημαδακι αν οχι κανω μια σταμπα κ μενει για αρκετες μερες

εμενα αυτο που με απασχολει ειναι οταν μεγαλωσει η κοιλια κ δεν μπορω να τις κανω εκει που θα τις κανω οεο????

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Καλησπέρα!:P Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα (με μία παλίνδρομη) και κάνω τις ενέσεις από την 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Συνήθεια είναι και θα τα καταφέρεις μια χαρά, μην ανησυχείς!;)

kWrwp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την Πατουσίτσα! Ολα μια συνήθεια είναι... Εγώ να φανταστείτε περιμένω κάθε μέρα να έρθει η ώρα που θα κάνω την ένεση γιατι έτσι αισθάνομαι πως βοηθώ το μωράκι μου να τραφεί χωρίς να κινδυνευει!

Ζιταμαρ μου τι κάνεις? Πως πάνε τα μωράκια σου? Ελπίζω να ξεπέρασες τις αιμορραγίες!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Καλησπέρα!:P Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα (με μία παλίνδρομη) και κάνω τις ενέσεις από την 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Συνήθεια είναι και θα τα καταφέρεις μια χαρά, μην ανησυχείς!;)

δηλαδη απο τη στιγμη που καταλαβες την εγκυμοσυνη?κανεις και μετρησεις?με το καλο κοριτσακι μου,με το καλο

7Ggjp2.png

Κορίτσια με απασχολεί το θέμα της ένεσης στην κοιλιά. Είμαι στο δευτερο τρίμηνο και ως φυσικό επακόλουθο η κοιλίτσα άρχισε να μεγαλώνει. Έτσι κάθε φορά που πάω να βάλω την ένεση ηπαρίνης φοβάμαι πως θα "χτυπήσω" κάπου που δεν πρεπει και θα κάνω κακό στο μωρό. Υπάρχει κάποια άλλη κοπέλα που βαζει τέτοιου είδους ενέσεις στην κοιλιά? Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας! :roll:

Μια από τα ίδια...είχα την ίδια ανησυχία, ότι θα βλάψω τον μπεμπαρίκο μας αν συνεχίσω στην κοιλιά....

Από τον 5ο μήνα άρχισα να τις 'χτυπάω' στα μπούτια...

Όλα μια ιδέα είναι κορίτσια...μακάρι να είναι καλά τα παιδάκια μας και θα φύγουν και οι μελανάδες και ο πόνος(παρεμπιπτόντως δεν πονάει ιδιαίτερα):-P

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

δηλαδη απο τη στιγμη που καταλαβες την εγκυμοσυνη?κανεις και μετρησεις?με το καλο κοριτσακι μου,με το καλο

Σ'ευχαριστώ πολύ!:P Περιμένω να μας ανακοινώσεις και συ τα ευχάριστα σύντομα!;)

Είχα θετικό τεστ και χοριακή 5 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Τις ξεκίνησα αμέσως και όλα πάνε μια χαρά ευτυχώς!!!;) Όχι, μετρήσεις δεν κάνω. Μόνο την αρχική εξέταση μετά την παλίνδρομη πέρισυ τέτοιο καιρό οπότε και διαγνώστηκε το πρόβλημα. Όλοι οι άλλοι δείκτες θρομβοφιλίας ήταν φυσιολογικοί οπότε στην ουσία καθαρά προληπτικά τις κάνω. Και συμφωνώ με τα κορίτσια!! Και στη σκέψη μόνο ότι βοηθάω το μωρό μου δε με νοιάζουν ούτε ο πόνος ούτε οι μελανιές!!;)

Πάντως όταν είχα εκφράσει το φόβο μου στο γιατρό μήπως και πετύχω το μωρό με το να τις κάνω στην κοιλιά χαμογέλασε και με διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται πολύ πιο μέσα από το μήκος της συγκεκριμένης σύριγγας οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!:rolleyes:

kWrwp3.png

Επειδή δεν ξέρω αν το έβαλα σωστά όσες κάνετε ηπαρίνη και χρειάζεστε Clexane δείτε και αυτό: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1697445&postcount=239 ;) Θα χαρώ να εξυπηρετήσω :)

(Λορέτα Ποντικίνα)

• 1 month later...

Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια, συγκεκριμένα όσες έχετε κάνει την εξέταση anti-Xa:πήγα και την έκανα πρωί μαζί με άλλες εξετάσεις στη Βιοιατρική και μου είπαν ότι θα πρέπει να γίνεται 4 ώρες μετά την ένεση-την ένεση την κάνω κάθε απόγευμα (γύρω στις 17.00), άρα το βράδυ έπρεπε να γίνει-αλλά ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κάποια ιδιαίτερη οδηγία. Εσείς πότε την κάνετε; Λέτε να πρέπει δηλαδή να την ξανακάνω;Θα ρωτήσω και το γιατρό μου,απλά θέλω να μου πείτε τι ισχύει από τη δική σας εμπειρία.

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια, συγκεκριμένα όσες έχετε κάνει την εξέταση anti-Xa:πήγα και την έκανα πρωί μαζί με άλλες εξετάσεις στη Βιοιατρική και μου είπαν ότι θα πρέπει να γίνεται 4 ώρες μετά την ένεση-την ένεση την κάνω κάθε απόγευμα (γύρω στις 17.00), άρα το βράδυ έπρεπε να γίνει-αλλά ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κάποια ιδιαίτερη οδηγία. Εσείς πότε την κάνετε; Λέτε να πρέπει δηλαδή να την ξανακάνω;Θα ρωτήσω και το γιατρό μου,απλά θέλω να μου πείτε τι ισχύει από τη δική σας εμπειρία.

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

σωστα σου λενε στην βιοιατρικη,πρεπει να γινεται 4 ωρες μετα την ενεση η εξεταση.αν την ενεση την κανεις καθε απογευμα στις 1700,τοτε θα την κανεις τηνπροηγουμενη κανονικα και την μερα της εξετασεις π.χ 0600 το πρωι και αιμα θα σου παρουν στις 10 00.δεν πειραζει που θα την κανεις μια μερα 2 φορες αρκει να απεχει 12 ωρο η μια απο την αλλη,κακως δεν στα ειπε ο γιατρος σου αυτα και κακως τελικα σου καναν την εξεταση,πρεπει να την ξανακανεις

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Αν κάνω δηλαδή την ένεση απόγευμα, γύρω στις 16.00, και πάω για την εξέταση μετά από 4 ώρες, δηλαδή στις 20.00, εντάξει δεν θα είναι;Ούτως ή άλλως στη Βιοιατρική κάνουν εξετάσεις μέχρι τις 21.30. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να έχω φάει.

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Αν κάνω δηλαδή την ένεση απόγευμα, γύρω στις 16.00, και πάω για την εξέταση μετά από 4 ώρες, δηλαδή στις 20.00, εντάξει δεν θα είναι;Ούτως ή άλλως στη Βιοιατρική κάνουν εξετάσεις μέχρι τις 21.30. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να έχω φάει.

ναι,μια χαρα ειναι!