Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κινησεις μωρου στο τελος της εγκυμοσυνης

Recommended Posts

έχω μία απορία: λένε ότι προς το τέλος της εγκυμοσυνης το μωρό δεν το ακούς πολύ γιατί μεγαλώνει και δεν έχει χώρο να κινηθεί. από ποια εβδομάδα σταματάει να κινείται πολύ? παρόλα αυτά μέχρι να γεννήσεις το ακούς έστω και λιγό?? ή καθόλου τον τελευταίο μήνα/ ημέρες?

να ξέρω να μην ανησυχώ γιατί πλησιάζει.... ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

παρόλο που είμαι στο τέλος της εγκυμοσύνης μου τη μικρή την ακούω συνέχεια, είναι πολύ ζωηρή. Νιώθω συνέχεια τη κοιλιά μου να κουνιέται. Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη το μωρό ήταν πιο ήσυχο αλλά πάλι έκανε αισθητή την παρουσία του καθημερινά. Εξαρτάται βέβαια από το έμβρυο"αλλά θα πρέπει να έχεις το νου σου για να το ¨ακούς" έστω και λίγο μέσα στην ημέρα.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

ακριβως ετσι ειναι! πρεπει να ακους το μωρακι σου παντα..

βεβαια το ποσο διαφερει απο παιδι σε παιδι.

εμενα ηταν εντονες οι κινησεις της συνεχως. κ ειχα κ 2 ποδαρακια κολλημενα στα πλευρα μου να με κλωτσανε! :lol:

εχθές που πήγα στο γιατρό του είπα ότι πονάω από το ''ξύλο'' που μου ρίχνει η κορούλα μου και μου απάντησε ''και που σαι ακομα!''οι κινήσεις προς το τέλος δεν είναι λιγότερες αλλά πιο ''βαριές'' απ'ότι κατάλαβα.

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Όσο περνάει ο καιρός οι κινήσεις γίνονται πολύ πολύ έντονες!!!! Ώρες ώρες νομίζω ότι θα πεταχτεί η πατούσα της έξω.Πόναει αλλα συγχρόνως έχει πολύ πλάκα!!! :lol::lol:

2GxD.jpg2GxDp2.png

έχω μία απορία: λένε ότι προς το τέλος της εγκυμοσυνης το μωρό δεν το ακούς πολύ γιατί μεγαλώνει και δεν έχει χώρο να κινηθεί. από ποια εβδομάδα σταματάει να κινείται πολύ? παρόλα αυτά μέχρι να γεννήσεις το ακούς έστω και λιγό?? ή καθόλου τον τελευταίο μήνα/ ημέρες?

να ξέρω να μην ανησυχώ γιατί πλησιάζει.... ευχαριστώ.

μια φιλη μου ηταν στον 9το και επρεπε να το ακουει καθε 2 ωρες ειχε πει η γιατρος..αυτη στην αρχη προσπαθουσε να το ξυπνησει και μετα αν δεν τα καταφερνε..ετρωγε ενα μικρο κομματακι σοκολατα και αυτο αμεσως εδινε μια κλοτσια...αυτο εκανε παντα και ηταν ηρεμη...μεχρι που γεννηθηκε το μικρο ζουζουνι...με το καλο και το δικο σου....!!!!!

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

συμφωνω με τις προαλησσασες.Οντως και εγω παρατηρησα οτι ηταν πιο βαριες και οχι τοσο εντονες και πυκνες οι κινησεις της αλλα μεχρι την τελευταια μερα ο γιατρος μου επεμενε και με ρωτουσε αν το ακουω.Μαλιστα μου λεγε να οτι αν το καταλαβαιων λιγοτερο απο 10 φορες το 24ωρο να τον παρω τηλεφωνο. Βεβαια δεν καθισα να τα μετρησω για να μην αγχωθω απλα ειχα τον τελευταιο μηνα την προσοχη μου και στην παραμικρη κινηνηση.Επισης μου συνεβαινε και το εξης(να δουμε και αν αλλη μανουλα το παθαινε) μολις περνουσαν 2-3 ωρες και δεν την καταλαβαινα αρχιζα να αγχωνομαι και να αναρωτιεμαι τι εγινε και τετοια. Ειδικα την τελευταια βδομαδα που περιμενα να γεννησω γιατι εκανα καισαρικη. Και μολις με εζωναν φιδια να σου και κλωτσουσε σαν να μου λεγε :'Εεεε εδω ειμαι!Μην αγχωνεσαι!!'Ολα καλα θα πανε μην ανησυχειτε ειδικα οταν φαγατε το γαιδαρο και εχει μεινει η ουρα του...Απλα πολυ προσοχη γιατι με το παραμικρο ειδοποιεις τον γιατρο και μπορεις να προλαβεις τα παντα. :):)

εγώ κορίτσια στον 9ο μήνα είχα μια κοιλιά τετράγωνη. Πλέον η μικρή δεν είχει χώρο να κουνηθεί και προσπαθούσε να τεντωθεί, οπότε μου έριχνε και κάτι κλωτσιες ξεγυρισμένες!!! Αφού είπα όταν με το καλό βγει.... θα της το ανταποδώσω..χαχαχαχαχα!

Το μωρό το ακούς συνέχεια, εννοώ από τον τέταρτο-πέμπτο, αν θυμάμαι καλά, μήνα. Και η πιο ωραία φάση έιναι όταν το ακούς εσύ και ο μπαμπάς δεν προλαβαίνει!! Εκεί να δεις απογοήτευση! και ζήλια!

Θυμάμαι βραδιές που καθόμασταν στον καναπέ και πήγαινε από την μια πλευρά στην άλλη, καθόμασταν και οι δυο και παρατηρούσαμε μέχρι που θα φτάσει το "θράσος" της. Πολύ πλάκα!!! Αξέχαστες στιγμές. Οι καλύτερες!!

Εγω παλι εχω τρελαθει απο το αγχος μου ...

Το μωρο κινειται μεν αλλα λιγο και τρομοκρατουμαι συνεχεια , ξυπναω το βραδυ και βαζω το χερι μου να ακουσω το μωρο , ειλικρινα ζηλευω τις κοπελες που τα μωρα τους ειναι πολυ ζωηρα ..

Απο την αλλη ανησυχω ειναι λογικο κυηση τοσο προχωρημενη και να νοιωθω απλα βαριες κινησεις ???

Ειμαι ολη την ωρα με σοκολατα ή χυμο για να καταλαβω το μπεμπε...

Αχ να περασει ο καιρος να παρω το μωρο στην αγκαλια μου ...

Διαφημίσεις

Εγώ παρατήρησα οτι προσ το τέλος άκουγα μεν το μωρό αλλά ήταν πολυ διαφορετικα. Δεν ένιωθα τα πεταρίσματα που έκαναν τα πόδια μέχρι τον 7ο-8ο αλλά ένιωθα κάτι καρουμπαλάκια σε διάφορα σημεία της κοιλίας.

Ηταν ο πωπός ή το κεφάλι που πίεζε προς τα έξω.

Δεν έχω παρατηρήσει καμμιά ελάττωση στις κινήσεις του. Το αντίθετο μάλιστα!

Δεν έχει σταματήσει να κλωτσάει-απορώ πότε κοιμάται αυτό το παιδί! :D Τις τελευταίες μέρες είναι τόσο έντονες και "βαριές" οι κινήσεις του που πονάνε. Νιώθω από όλα: και κινήσεις σαν πεταρίσματα (πόδια υποθέτω) αλλά και διάφορα καρουμπαλάκια σε διάφορα σημεία της κοιλιάς.

Είναι επίσης και στιγμές που νιώθω να πιέζει την ουροδόχο κύστη και αυτό πονάει πολύ!! Μήπως έχετε παρόμοια εμπειρία;

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Δεν έχω παρατηρήσει καμμιά ελάττωση στις κινήσεις του. Το αντίθετο μάλιστα!

Δεν έχει σταματήσει να κλωτσάει-απορώ πότε κοιμάται αυτό το παιδί! :D Τις τελευταίες μέρες είναι τόσο έντονες και "βαριές" οι κινήσεις του που πονάνε. Νιώθω από όλα: και κινήσεις σαν πεταρίσματα (πόδια υποθέτω) αλλά και διάφορα καρουμπαλάκια σε διάφορα σημεία της κοιλιάς.

Είναι επίσης και στιγμές που νιώθω να πιέζει την ουροδόχο κύστη και αυτό πονάει πολύ!! Μήπως έχετε παρόμοια εμπειρία;

Ναι.Όλο αυτό τον καιρό δεν υπήρξε μέρα να μην τα "ακούσω".

Έχω νιώσει πόνο από τις κλωτσιές σε διάφορα σημεία πχ στα πλευρά και στην ουροδόχο κύστη αλλά ο χειρότερος-για μένα πάντα,για κάποια άλλη μπορεί να είναι ανεκτός,έτσι;- είναι στον τράχηλο-δηλαδή υποθέτω ότι εκεί χτυπούσε,είναι πολύ δυσάρεστο...

Διαφημίσεις

Καλημέρα...

Είμαι 19 εβδομάδων και ενώ την τελευταία εβδομάδα έχω αρχίσει και αισθάνομαι το μωρό, εδώ και 2 ημέρες, από το Σάββατο δεν το έχω νιώσει... δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει... Έχει τύχει σε καμία αυτό; Έχω τρελαθεί απο την αγωνία μου. Πρέπει να το νιώθω κάθε ημέρα σε αυτό το διάστημα της εγκυμοσύνης;

Μην στεναχωριέσαι βρε κοπέλα μου. Είσαι ακόμα στην αρχή που το νιώθεις και επειδή είναι μικρό, οι κινήσεις του μπορεί να μην σε ακουμπάνε. Θα ρθει και ο καιρός που θα τρώς κάτι κλοτσάρες που δεν θα ξέρεις από που σου ήρθαν......... :D

oIKlp2.png