Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολλες φωτος, φωτογραφειο ή εκτυπωτης?

Recommended Posts

εχω απειρες φωτος του παιδιου...

καποια στιγμη, πρεπει να τις βγαλω απο την ψηφιακη και το πισι..

τι με συμφερει καλυτερα? φωτογραφειο ή εκτυπωτης?

εχουμε καλο μηχανημα, αλλα υποθετω οτι τα αναλωσιμα θα κοστισουν ακριβα..

εχει κανει κανεις τη συγκριση?

επισης,

μελανια για εκτυπωτη -οχι απαραιτητα οριτζιναλ- που μπορουμε να βρουμε? εχουν το ιδιο αποτελεσμα με τα γνησια μελανια?

Διαφημίσεις

όπως και να χει τα φωτογραφεια εχουν ά λ λ α μηχανήματα και πιστευω πως η ποιοτητα της φωτογραφειας θα ειναι καλυτερη

κ εκτος αφτου εχεις το χρονο να κατσεις να την εκτυπωσεις οοολες στο σπίτι...?

εγω πρωσοπικα θα εδινα κατι παραπανω κ τις πηγαινα εξω, αφου ειναι κ παρα πολλες

θα κανονισεις αλλη τιμη

οσον αφορα τα μελανια να πας στα καταστηματα επωνυμα που ξαναγεμιζουν τα γνησια,

μια χαρα ειναι η ποιοτητα, τωρα πια οι πιο πολλοι ετσι κανουν κ μιλαμε για πολυ λιγοτερο κοστος

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Fistikaki το ίδιο δίλλημα είχα κι εγώ.

Έχω κι εγώ άπειρες φώτο.

Στο φωτογραφείο όπου έχω πρόσβαση η πιο απλή εκτύπωση στοιχίζει 30 λεπτά, ενώ σε διαδικτυακό φωτογραφείο η ίδια κοστίζει 7 λεπτά.

Εγώ παρήγγειλα 350 φώτο με 9 λεπτά (διάλεξα πιο μεγάλο μέγεθος και ποιότητα ματ), φωτογραφίες από την βάφτιση σε μέγεθος 13 επι 18 και κάποιες μεγενθύσεις.

Τα παρήγγειλα από το bonusprint το ιρλανδικό (μόνο αυτό στέλνει Ελλάδα) με 2,50 λεπτά έξοδα.

Υπάρχει και στην λίστα των κοριτσιών με τα e-shops και από εκεί το ανακάλυψα.

Έχουν γράψει κάλα σχόλια κάποια κορίτσια.

νομίζω ότι θα έπρεπε να κοιτάξεις την λύση της εκτύπωσης στο εξωτερικό υπάρχουν άπειρα site που εκτός από το να φτιάχνεις μόνο σου photobook που εκεί μπορείς να μαζεύεις τις φώτο του παιδιού ανά ας πούμε "θέμα" αναλαμβάνουν να εκτυπώσουν τις φώτο που θα ανεβάσει σε πραγματικά γελοία τιμής (περισσότερες πληροφορίες θα βρεις κάνοντας μια αναζήτηση στο φόρουμ για το ποίος είναι αξιόπιστος και με καλλίτερη τιμή)

Διαφημίσεις

σοβαρα ε? καλυτερα ετυπωσεις σε ξενα σαιτς!!! μπραβο βρε κοριτσια, θα το ψαξω

εχετε διευθυνσεις?

Πωωω όχι ρε ΓAMΩTO!μετά απο 2 χρόνια αποφάσισα σήμερα να εκτυπωσω φωτό!κ τις πηγα σε φωτογραφείο.απ τις σχεδόν 800 αποφάσισα να εκτύπωσOYν 200 π θα μου BΓOYN 50 ευρώ!

Η αλήθεια είναι πως πραγματικά δεν ήξερα πως υπάρχουν sites για εκτυπώσεις!!??

Εγώ στην αρχή αγόραζα μελάνια+χαρτί 10x15+χαρτί για μεγαλύτερες φωτό, μου έβγαινε ένα σχετικά μεγάλο ποσό.

Τελικά αυτό που τώρα κάνω, είναι να δίνω έξω κάποιες που σίγουρα τις θέλω εκτυπωμένες και όλες τις περνάω σ' ενα DVD περίπου ανα 6μηνο ή χρόνο. Κόστος? Ελάχιστο. Άλλωστε που να τις βάλεις ΟΛΕΣ αυτές τις φωτο? Θέλεις και κάμποσα albums! (extra κόστος)

Όσο για μελάνια όχι original, σίγουρα απέφυγε αυτά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ. Την πάτησα άσχημα και μάλιστα 2 φορές πιστεύοντας πως έτυχε η παρτίδα. Σε λίγους μήνες ήταν ξεθωριασμένες!

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

κανω τωρα upload καμια 300αρια φωτος στο σαιτ που εδωσε η αρχοντουλα... θα δω σε λιγο ποσο βγαινει και αν θα κανω τελικα την παραγγελια

Διαφημίσεις

Εγώ φτιάχνω fotobook.

Εκτυπώσεις κάνω στο mediamark με 0,11 τη μία.

για πες λεπτομερειες....?σου τις βγαζουν γρηγορα....

δεν εχω εμφανισει πολλες κ πρεπει...εχω βαλει στην ακρη 500 να βγαλω κ σκεφτομαι οτι θα μου παει 200 ευρω...οποτε συμφερει τα μεντια

Εναλλακτική λύση ειναι η ψηφιακή κορνίζα όπου τις περνάς όλες μέσα. Ούτε ξεθωριάζουν ουτε πληρώνεις εκτύπωσεις! Δινεις γυρω στα 100 ευρω και ξεγνοιάς!

Διαφορετικά ρίξε μια ματιά και εδώ www.photobox.co.uk

vHVdp3.png"]vHVdp3.png[/url]

κανω τωρα upload καμια 300αρια φωτος στο σαιτ που εδωσε η αρχοντουλα... θα δω σε λιγο ποσο βγαινει και αν θα κανω τελικα την παραγγελια

Fistikaki ίσως πάρει αρκετή ώρα, αλλά είδες πόσες επιλογές έχεις.

Ματ ή γυαλιστερή εκτύπωση.

Μπορείς να επέμβεις και σε κάθε φωτο.

Τις φωτογραφίες της βάφτισης που είναι μεγέθους 13 επι 18 ο φωτογράφος μου τις χρεώνει 2 ευρώ την μια και στο σάιτ τις χρεώνουν 15 σεντ.

Μεγάλη διαφορά :evil:!!!

Εγώ έδωσα 100 ευρώ επιπλέον στον φωτογράφο και μου έδωσε και τα ψηφιακά αρχεία με τις φώτο της βάφτισης και κάποια στιγμή θα φτιάξω μόνη μου και ένα ψηφιακό άλμπουμ, έχει πάρα πολλά.

Μη σου πω πόσα μου ζητούσε για ψηφιακό άλμπουμ ο κλέφτης και με πόσα μπορώ να το φτιάξω.

εμεις εχουμε παρει εκτυπωτη για τις φωτογραφιες γιατι με τοσες που τις εχουμε βγαλει ειναι ασυμφορο το φωτογραφειο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

αρχο, δεν προλαβαινω τωρα, τα αφησα στη μεση... θα σε ενοχλησω λιγο καποια στιγμη γιατι καπου μπερδευτηκα..

κοριτσια, ειναι πολυ καλο το σαιτ, ριξτε μια ματια

ολοι εχουμε φυσικα απειρες φωτογραφίες αλλα κι εμεις φωτομπουκ τις καναμε. Εχουμε κανει ηδη 3 και 2 για τις βαφτισεις και δωσαμε σε νονο και γιαγιαδες ψηφιακο που μας στοιχισε 30 ευρω. Εμεις επιλεξαμε το http://www.tictacphoto.com/ και σου δινει πολλα μπονους και προσφορες. Την 1η φορα εχεις εκπτωση και ετσι καναμε ενα δοκιμαστικο και αφου μας αρεσε ανοιξαμε αλλο λογαριασμο καινουργιο και ανεβασαμε 3 αλμπουμ παλι με εκπτωση 25% ;). Εχει και ωραια γραφικα για backgrounds. Αλλα αν εχεις φωτογραφικη με 5αρα δεν ειναι πολυ ωραιες οι ολοσελιδες Α4 φωτογραφιες. Μετα που πηραμε 10αρα φωτογραφικη ειναι τελειες. Επισης μπορεις να εκτυπωσεις και σε καμβα. Εγω παντωε δεν θα εμπαινα στον κοπο να κανω κανονικο αλμπουμ πλεον απο τοτε που ανακαλυψα τα fotobooks!

Και τι γίνεται βρε κορίτσια με το αρχείο των φωτογραφειών σου;;; Πόσο ασφαλές είναι να υπάρχει σε κάποιο δίσκο κάποιου Online?

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Και τι γίνεται βρε κορίτσια με το αρχείο των φωτογραφειών σου;;; Πόσο ασφαλές είναι να υπάρχει σε κάποιο δίσκο κάποιου Online?

Σκέψου ότι είναι ένα κανονικό φωτογραφείο, που αντί να πας μέχρι την πόρτα του με τα σιντί με τις φώτο σου ή το στικάκι σου, τις ανεβάζεις στο σάιτ τους.

Στέλνεις μέσω του σάιτ του φωτογραφείου τις φώτο σου, είναι ένας γρήγορος τρόπος, που μας συμφέρει όλους.

αρχο, δεν προλαβαινω τωρα, τα αφησα στη μεση... θα σε ενοχλησω λιγο καποια στιγμη γιατι καπου μπερδευτηκα..

κοριτσια, ειναι πολυ καλο το σαιτ, ριξτε μια ματια

Όποτε θες στη διαθεσή σου :D!!!

Μ'αρέσει που με λες άρχο.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:, είναι φιστικάκι όλο αυτό!!!!

Εγώ φυστικάκι μου... τα πήγα σε φωτογραφείο (γιατί από ποιότητα στην εκτύπωση έχει εμφανή διαφορά -άλλο το επαγγελματικό... άλλο το οικειακό).

Εκεί .... μου έκανε ΣΑΦΩΣ καλύτερη τιμή λόγω πληθώρας φωτογραφιών.... ΚΑΙ.....

δώρο τα άλμπουμ για την τοποθέτηση (τα απλά με το νάυλον).

Όταν όμως ήθελα να φτιάξω άλμπουμ -καλά- για να δώσω στις κουμπαρες μου..... μου έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ τιμές που δεν τις κατάφερνα σε κανένα site....

(Να φανταστείς.... τα μεγάλα χάρτινα άλμπουμ... εκείνα που δίνουν για τους κουμπάρους στις βαφτίσεις..... εεε το μεγάλο μέγεθος)... Πήρα 4 και τα πλήρωσα 20 ευρώ το ένα!! (Η αρχική τιμή τους ήταν.... 40-60 ευρώ το καθένα...)

Άρα.... αν το δω συνολικά....

η φωτογραφία μου ήρθε αρκετά φθηνότερα (από την ήδη καλή τιμή).

Ααααα και μου έκανε και δώρο κάποιες φώτο των παιδιών, όταν έτυχε να με βρει σε μια άσχετη βάφτιση (ως καλεσμένη).

Με λίγα λόγια.... αν είναι επαγγελματίας ο φωτογράφος.... κολλάς! ;)

Φυσικά από τότε δεν άλλαξα φωτογράφο, κι ότι θέλω πάω σ' αυτόν. Και με βοήθησε με τα προσκλητήρια.... (τα είχα φτιάξει μόνη μου) κι έκανε κάποιες διορθώσεις.... χωρίς αντίτιμο.

Ουσιαστικά... τα έξοδα τα βγάζει από τις φωτο...

Πάντα κάτι 200άρια... και 300άρια του πηγαίνω για εκτύπωση.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εναλλακτική λύση ειναι η ψηφιακή κορνίζα όπου τις περνάς όλες μέσα. Ούτε ξεθωριάζουν ουτε πληρώνεις εκτύπωσεις! Δινεις γυρω στα 100 ευρω και ξεγνοιάς!

Διαφορετικά ρίξε μια ματιά και εδώ www.photobox.co.uk

Εχεις χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο σαιτ,γιατι σκεφτομαι να κανω κανενα φωτομπουκ?

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Εχεις χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο σαιτ,γιατι σκεφτομαι να κανω κανενα φωτομπουκ?

Το εχω χρησιμοποιήσει αλλά όχι για photobook ... ακόμα.

Εχω φτιάξει αυτο http://www.photobox.co.uk/shop/cards-and-stationery/photo-notebook και φυσικά εκτύπωση φωτογραφιών.

Και εγώ περιμένω να πάρω τις φώτο του γάμου μου και μετά να δω που θα φτιάξω τα αλμπουμάκια για να τα μοιράσω. :P

vHVdp3.png"]vHVdp3.png[/url]

Καλημέρα!!! Να σας ρωτήσω όσες έχετε photobook.....το έχετε καιρό??? Αντέχει στο χρονο?? Το σκεφτομαι κι εγώ αλλά παντρεύτηκε μια φίλη μου προσφατα και ο φωτογράφος της είπε οτι τα photobooks τα ξεκίνησαν οι Ιταλοί πριν 10 ! χρόνια και οι ίδιοι τα έχουν σταματήσει πλεον γιατί είδαν ότι ξεθωριάζουν.........ισχύει ή της είπε λμκιες?? Πάντως το Photobook ηταν πιο ακριβό αλλά και πάλι δεν της το συνέστησε.βοηθήστε!!!!

Τις εχω έτοιμες στο στικάκι και δεν ξέρω τί να κάνω!!!!!!!!!

Σκέψου ότι είναι ένα κανονικό φωτογραφείο, που αντί να πας μέχρι την πόρτα του με τα σιντί με τις φώτο σου ή το στικάκι σου, τις ανεβάζεις στο σάιτ τους.

Στέλνεις μέσω του σάιτ του φωτογραφείου τις φώτο σου, είναι ένας γρήγορος τρόπος, που μας συμφέρει όλους.

Είναι όντως απλούστερο (αν έχεις adsl) αλλά όχι ασφαλές.... όταν το πας εσύ στο φωτογραφείο με cd το οποίο θα πάρεις πίσω, τότε οι φωτογραφίες σου βρίσκονται σίγουρα σε 2 ζευγάρια χέρια... όταν το κάνεις upload, τότε βρίσκονται σε πολλαπλούς διακομιστές (servers) που είναι απαραίτητοι για να φτάσουν στον προορισμό τους... κακόβουλη πρόσβαση σε αυτούς τους διακομιστές σίγουρα μπορούν αν αποκτήσουν πολλοί περισσότεροι από 2!

Επίσης να διευκρινίσουμε οτι αυτό που θα στείλετε στο σαιτ για εκτύπωση πρέπει να είναι το τελικό (μετά από διορθώσεις χρώματος, φωτεινότητας, cropping) - και αυτή υποτίθεται οτι είναι η διαφορά με τον φωτογράφο της γειτονιάς... ο φωτογράφος θα επέμβει όπου χρειάζεται στη φώτο (π.χ. θα δώσει λίγη φωτεινότητα, θα κόψει ένα άσχετο χέρι που έχει μπει στο πλάνο κτλ).

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν οτι είμαι εναντίον, πέρσυ τέτοια εποχή τύπωσα περίπου 350 φωτο με 0,30 στον φωτογράφο της γειτονιάς μου, παρόλο που την επεξεργασία την έκανα εγώ όπου έκρινα οτι χρειάζεται... Στο νετ έβρισκα 0,25 Ελλάδα και ακόμα φτηνότερα στο εξωτερικό, αλλά δεν ήθελα να ανεβάσω τις φωτο μέσω ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...