Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ???

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ 9 ΜΗΝΩΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4.500 ΚΙΛΑ Κ 61 ΠΟΝΤΟΥΣ..ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΠΟΛΥ.ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΤΙΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΞΑΝΑ!!!

ΘΑ ΣΚΑΣΩ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πολυ μεγαλη βγηκε η μπεμπα σου!ισα με 2 μηνων μωρο...

φυσικο ειναι να ειναι παντα εκτος καμπυλης.τι αναπτυξη εχει τωρα δηλαδη?

κ κατι ασχετο...βρε κοριτσι μου...φυσιολικο τοκετο εκανες?:P

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4.500 ΚΙΛΑ Κ 61 ΠΟΝΤΟΥΣ..ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΠΟΛΥ.ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΤΙΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΞΑΝΑ!!!

ΘΑ ΣΚΑΣΩ.

Να σου ζησει!!! 61 εκ πω πω μανουλα μου πως χωραγε στη κοιλια σου αυτη η κουκλα?!!! Μην αγχωνεσαι ο/η γιατρος σας ειπε κατι αν ειναι ανησυχητικο?

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

ΘΑ ΣΚΑΣΩ.

Συνηθως ανησυχουν οταν μια καμπυλη ξεφευγει απο τις αλλες, οχι οταν ολες ειναι εκτος. Επισης δεν χρειαζεται να περιμενεις. Παρε μια μεζουρα και μετρα περιφερεια κεφαλιου μονη σου. Εγω μονη μου την μετραω την μικρη.....:wink:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

ΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΕΚΑΝΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 11300. 78 ΠΟΝΤΟΥΣ Κ 48,5 ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ. ΞΕΡΩ ΓΩ..ΦΟΒΑΜΑΙ

Βρε κοπέλα μου προσπάθησε να μην αγχώνεσαι....εννοείται πάντα ότι θα έχει το προβάδισμα γιατί γεννηθηκε μεγάλο το μωράκι σου! Η δικιά μου 4.100 γεννήθηκε και 53,5 εκ. και τη συγκρίνω με άλλα μωρά φίλων μου και είναι η μέρα με τη νύχτα, αυτη 3 μηνών ήταν όπως άλλα μωρά ήταν 7 μηνών!! Μετά τον 1ο χρόνο οι ρυθμοί ανάπτυξης πέφτουν. Μη φοβάσαι τόσο, η παιδίατρος προληπτικά σου λεει προφανώς να κανεις υπέρηχο. Στις αντιδράσεις και στη συμπεριφορά του πώς είναι;

Δυστυχώς οι παιδίατροι όταν είναι κάτι εκτός των "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ", δηλαδή φυσιολογικό για αυτούς είναι ότι είναι ΕΝΤΟΣ της βιβλιογραφίας που έχουν διδαχτεί, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.

Ο υπέρηχος σε ένα μεγάλο ή μικρό κεφάλι ΔΕΝ θα δείξει απολύτως τίποτα!!!!!!!

99,999% το παιδί σου είναι απολύτως φυσιολογικό .....πλην του γενικού του μεγέθους!!!!!

.....που φυσικά ξενίζει τον παιδίατρο σου!!!

Για να σου φύγει η ανησυχία μπορείς να απευθυνθείς σε έναν παιδονευρολόγο - εδώ στο φόρουμ θα βρεις όλα τα ονόμα και τα στοιχεία αρκετών Παιδονευρολόγων!!!!!!!!!

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ :shock: :shock: :shock: :shock:

πες μας ότι δεν έκανες και επισκληρίδιο να πέσουμε και κάτω!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Αν όλες οι καμπύλες βαδίζουν ανοδικά και παράλληλα μεταξύ τους μη σε ανησυχεί. Αν κάποια από τις τρεις ξεφεύγει τότε θορυβούμαστε.

Πλάκα μας κάνεις πάντως που είχες φυσιολογικό τοκετό με τόσο μεγάλο μωρό!!!!

Να σου ζήσει πάντως η κοπελάρα σου και μην αγχώνεσαι.

932708c9ku0fnaz0.gif

ΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΕΚΑΝΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 11300. 78 ΠΟΝΤΟΥΣ Κ 48,5 ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ. ΞΕΡΩ ΓΩ..ΦΟΒΑΜΑΙ

Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια κιλα και περιφερεια κεφαλιου με την δικια μου. Μονο στο υψος σας ριχνουμε 10 ποντους. ΜΕΓΑΛΟ μωρο παναγια μου!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια κιλα και περιφερεια κεφαλιου με την δικια μου. Μονο στο υψος σας ριχνουμε 10 ποντους. ΜΕΓΑΛΟ μωρο παναγια μου!

καλε με εκανες κ πηγα μετρησα κ των δικων μου τωρα:P

η μεγαλη εχει 51 σχεδον κ ο μικρος 49:shock: μαρω μου στα κιλα θα μας φτασετε γιατι ο δικος μου ο ρεγκας ειναι 12 κιλα(με το ζορι) κ 94 εκ

οντως μεγαλο νινι.μην αγχωνεσαι οποτε.θα γινει 2 μετρα κουκλαρα με ολη τη σημασια !!:wink:

Loipon o πρωτος μου γιος γεννηθηκε 4050 κιλα, υψος 55εκ και περιμετρο κεφαλης 38.5

9 μηνων ηταν 10250 κιλα, 75.5 υψος και περιμετρο κεφαλης 49.5

Ειχαμε μεγαλο κεφαλι. εκτος καμπυλης απο την αρχη και του καναν υπερηχο οταν γεννηθηκε (κι επειδη ειχαν βαλει εμβρυουλκο). το παιδι δεν ειχε τιποτα, ειναι οικογενειακο μας τα μεγαλα παιδια με μεγαλα κεφαλια.

Ο μικρος τωρα γεννηθηκε περιπου ιδια κιλα και υψος και 1 ποντο μικροτερο το κεφαλι.

Εχετε μεγαλα παιδια στην οικογενεια?

Εγω βλεπω οτι η δικια σου εχει περισσοτερα κιλα και υψος απο το δικο μου στους 9 μηνες αντιστοιχα και 1 ποντο μικροτερο κεφαλι. Απο ψυχοκινητικη αναπτυξη πως παει?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

βρε πως τα βγαλατε τοσο μεγαλα μωρα?εχω φρικαρει!!

τα δικα μου βγηκαν η κορη 3340 51 εκ και 34 κεφαλι

ο μικρος 3060 51 εκ κ 35 κεφαλι κ τα ειχα δει ολα!μπραβο σας ρε κοριτσια!

ΑΡΧΙΚΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ 4 ΚΙΛΑ Κ 55 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ 2,5 ΩΡΕΣ Κ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΟΙ Κ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΕΣ..Κ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ 48 ΠΕΡΙΜΕΤΡ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 6 ΜΗΝΩΝ..ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ..ΜΑΚΑΡΙ.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ..ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑΙ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΑΣ.ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΥΠΕΠΕ ΚΤΛ. ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΟΡΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ..ΑΠΟ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Κ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Κ ΨΙΛΟΦΕΥΓΕΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΑΔΙΚΑ Κ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΛΗΣΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ.ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΗΡΕ 2,5 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 48,5

Mia xara einai to παιδι...μην ανησυχεις.....αφου ειστε ετσι στο σοι......και στο δικο μου κι εμεις και τα ξαδερφια μου εκαναν παιδια με μεγαλα κεφαλια. Η παιδιατρος οταν γεννηθηκε ειπε οτι ειχε κεφαλι παιδιου ενος ετους.

Δημητρα ξερει η φυση τι κανει......ανοιγει η διοδος κατω οσο χρειαζεται για να βγει το παιδι, μερικοι γιατροι βεβαια το θεωρουν αφορμη για καισαρικη. Κιε γω γρηγορα γεννησα και τα δυο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ΑΡΧΙΚΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑ 4 ΚΙΛΑ Κ 55 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ 2,5 ΩΡΕΣ Κ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΟΙ Κ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΕΣ..Κ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ 48 ΠΕΡΙΜΕΤΡ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 6 ΜΗΝΩΝ..ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ..ΜΑΚΑΡΙ.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ..ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑΙ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΑΣ.ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΥΠΕΠΕ ΚΤΛ. ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΟΡΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ..ΑΠΟ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Κ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Κ ΨΙΛΟΦΕΥΓΕΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΑΔΙΚΑ Κ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΛΗΣΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΚΑΤΙ.ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΗΡΕ 2,5 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 48,5

ε βρε κοριτσακι πες το αυτο!ειναι στο σοι σας τοτε!αφου κ το πρωτο παιδι σου ηταν μεγαλο!κ γενικως στο σοι σας κανετε μεγαλα παιδια!φτου φτου λιπασμα τρωτε στην εγκυμοσυνη?:P πλακα κανω:P:p

μια χαρα πιστευω πως ειναι.κ μια χαρα αντιδρασεις φυσιολογικοτατες εχει το μωρο!σου ειπα θα γινει μοντελο 2 μετρα!:P

Ακου να δεις ανα ποσα εκατοστα αναπτυσσοταν το κεφαλι του δικου μου...σου γραφω εκατοστα καθε μηνα

Το πρωτο εναμισιμηνα πηρε 4 εκατοστα υψος και 3 μισι στο κεφαλι

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ 1 ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ 1.5 ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ 1.5 ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ 0.5 ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

μετα πηγαινε απο 1 ποντο καθε μηνα, μετα εμεινε στασιμος 2 μηνες και στον 9ο πηρε 1 μισι ποντο παλι. Απο τοτε μεχρι μισι ετων που ξαναμετρηθηκε πηρε αλλους 4 ποντους.

Δεν υπαρχει σταθερη αναπτυξη, μπορει ενα μηνα να βαλει πολλους ποντους και μετα να μεινει στασιμος η να βαλει λιγο......βλεπουμε το συνολικο.

Πως ηταν τους προηγουμενους μηνες? Στασιμη? Τι εβαζε καθε μηνα?

• 1 month later...

καλησπερα σας!εχω ενα αγορακι 6 μηνων ζυγιζει 9270 υψος 70 κ κεφαλι 46.το προηγουμενο μηνα το κεφαλι του ηταν 43 κ η παιδιατρος μου ειπε επανεξεταση σε15 μερες μηπως το παιδι εχει υροκεφαλια.απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα ασχημο..το μωρο ειναι πολυ φυσιολογικο.εχετε ακουσει μηπως κατι παρομοιο?ανυσηχω πολυ

καλησπερα σας!εχω ενα αγορακι 6 μηνων ζυγιζει 9270 υψος 70 κ κεφαλι 46.το προηγουμενο μηνα το κεφαλι του ηταν 43 κ η παιδιατρος μου ειπε επανεξεταση σε15 μερες μηπως το παιδι εχει υροκεφαλια.απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα ασχημο..το μωρο ειναι πολυ φυσιολογικο.εχετε ακουσει μηπως κατι παρομοιο?ανυσηχω πολυ

Προσπαθησε να μην αγχώνεσαι Ευη μου! Όλα θα πάνε καλα, έχω την εντύπωση ότι η υδροκεφαλία φαίνεται εξωτερικά και αφού λες ότι το μωρό σου είναι φυσιολογικό μην φοβάσαι τίποτα! Οι γιατροί για να είναι καλυμμένοι θέλουν να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καλύτερα για να είσαι κι εσύ πιο ήσυχη. Πες μας νέα σου..οκ;

μανουλες χαλαρωστε!και εγω τα ιδια τραβηξα με την μπεμπα μου οπου να σημειωσω οτι ο αντρας μου ειναι ποντιος κ οπως καταλαβαινετε κ ολη του η οικογενεια ειναι με ''μεγαλα'' κεφαλια.Καποια στιγμη με ειχε αγχωσει πολυ ενας παιδιατρος που ειχα αρχικα χωρις να μου πει για υπερηχους κτλ.Οταν αλλαξα παιδιατρο και το ανεφερα στην επομενη(αυτην που εχω τωρα δηλ)μου ειπε οτι οταν ολες οι καμπυλες ξεφευγουν δεν την ανυσηχει τιποτα απολυτως!Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας μου ειπε και απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα με το θεμα αυτο!Μην ταραζεστε καθολου σας λεω!

Μια ξαδερφη μου ο γιος της οταν γεννηθηκε μεχρι και τα τρια του περιπου το κεφαλι του ξεχωριζε απο το σωμα του και το ελεγε και η ιδια χαριτολογωντας παντα!

Με κανατε και ανοιξα βιβλιαριο και η δικιες μας τοτε μετρησεις ηταν

Γεννησα στην 36η εβδομαδα 2900 κ μηκος 50εκ.περιμ.κεφ.32εκ.

5 μηνων ηταν 8200 κ 68εκ.κ περιμ.κ.45εκ.

7μηνων 9020 69εκ.46εκ.

Απλα οι γιατροι καποιες φορες τα κανουν και τα λενε προληπτικα ασχετα αν εσυ ταραζεσαι ως μανουλα!Οποτε θελει να ακουμε το μητρικο μας ενστικτο και να ειμαστε οσο γινεται ψυχραιμες.

Μια από τα ίδια! Όπως ειπώθηκε ήδη, καλά κάνει η γιατρός και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αλλά έχει μεγάλη σημασία που το παιδί φαίνεται φυσιολογικό.

Όλοι στο σόι μας έχουμε μεγάλο κεφάλι - έχουμε παππού Πόντιο, οπότε καταλαβαίνετε. Όταν ήμουν έμβρυο, η μητέρα μου έκανε έναν από τους πρώτους υπερήχους της εποχής εκείνης, κι οι γιατροί ανησύχησαν για το μέγεθος του κεφαλιού μου. Το γιο του ξαδέρφου μου τον έστειλαν για εξετάσεις για τον ίδιο λόγο. Η μεγάλη μου κόρη είναι ως προς το ύψος στην καμπύλη 10 και ως προς την περίμετρο του κεφαλιού στην καμπύλη 75, αλλά κανένας γιατρός δεν το θεώρησε ούτε καν άξιο σχολιασμού.

κι εμεις "κεφαλες" ειμαστε...εξω απο τις καμπυλες!απο υψος κ απο βαρος ημασταν παντα ψηλα,τωρα δεν ξερω γιατι εχω καμποσους μηνες να τον παω σε παιδιατρο,αλλα την περιμετρο την παρακολουθω,και ακολουθει σταθερα μια δικη του καμπυλη,εξω απο τις φυσιολογικες τιμες.

αλλα αφου την ακολουθει πιστα;),επιλεγω να εμπιστευτω το ενστικτο μου και να μην αγχωθω καθολου,ειδικα αφου η αναπτυξη κ η συμπεριφορα του ειναι φυσιολογικοτατες:)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...