Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Να γινω πιο συγκεκριμενη: βλεπει 1 παιδακι στον δρομο "πώς τον λένε;" "πού ειναι η μαμα/μπαμπας του;" "πού μένει;" βλεπει 1 κυριο/κυρια "πού πάει;" (στη δουλειά του) "τι δουλειά κάνει;" (δεν ξέρω ματια μου) "γιατί δεν ξερεις;" (γιατί δεν τον γνωρίζω τον κύριο) "γιατί δεν τον γνωρίζεις;" "πώς τον/την λένε;". ...να παω να συστηθω..?!!

"Από πού έρχονται τα σύννεφα;" (από τον ουρανό) "γιατί;" (για να κανουν παρεα στον ηλιο να μην ειναι μονος του) "γιατί;" (γιατί του αρέσει η παρέα) "γιατί;" (εχμ....μετά αρχίζω να απαντώ ό,τι μου κατέβει...)

Καλημέρα! Από ό,τι καταλαβαίνω είστε στη φάση αυτή που έχει απορίες για τα πάντα. Έχουμε ένα ανηψάκι, ο οποίος ρωτάει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όλο γιατί, πώς, πότε κτλ. Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση, εμείς πάντως προσπαθούμε να εξηγούμε όσο γίνεται, ακόμα και στις πιο "άκυρες" ερωτήσεις. Είναι λίγο σπαστικό και κουραστικό, το ξέρω, αλλά είναι μια φάση που περνάνε όλα τα παιδάκια και θα περάσει. Κουράγιο και υπομονή!

Είχαμε πάει ένα μεσημέρι στο σπίτι της πεθεράς μου με την μπέμπα και ήταν εκεί και ο ανηψιός μου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να την αλλάξω. Ο μικρός εκεί, γαρίδα το μάτι, να κάνει μπανιστήρι. Από εκεί και πέρα τους είχε τρελάνει όλους: γιατί η μπέμπα δεν έχει πουλάκι? πού πήγε το πουλάκι της? της το κόψανε? μήπως ντράπηκε και μπήκε μέσα (το πουλάκι)?....... και άλλα τέτοια όμορφα!

Αμα δεν ξερεις, δεν ξερεις. Γιατι να πεις μπουρδες στο παιδι? Να καταλαβει οτι δεν υπαρχουν απαντησεις σε ολα....θα μαθουν μωρε σιγα σιγα. Και εγω περιμενω αυτην την φαση να δω πως θα ειμαστε.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

''MAMA οταν ησουν εσυ μικρη εγω δεν ειχα μαμα????που ημουν εγω????μονη μου????''μου το ρωτησε η μεγαλη 3-4 φορες κ απεφυγα να απαντησω...

τι απαντας τωρα!!!πραγματικα δε ξερω τι να απαντησω:shock: πειτε καμια ιδεα ρε κοριτσια:shock:

Διαφημίσεις

''MAMA οταν ησουν εσυ μικρη εγω δεν ειχα μαμα????που ημουν εγω????μονη μου????''μου το ρωτησε η μεγαλη 3-4 φορες κ απεφυγα να απαντησω...

τι απαντας τωρα!!!πραγματικα δε ξερω τι να απαντησω:shock: πειτε καμια ιδεα ρε κοριτσια:shock:

Ησουν στον Θεούλη, και μολις μεγαλωσα σε εδωσε σε μενα (& στον μπαμπα)..χοντρο?? :roll:

καλημερα σας,

πολυ ωραιο θεμα για συζητηση....

Οτι πιο ομορφο τα παιδια να εχουν ανησυχιες και αποριες για την ζωη για τα πραγματα γυρω μας για διαφορα φαινομενα, για το πως εγινε αυτο πως εγινε το αλλο.

Ειμαι της αποψης οτι εμεις οι γονεις πρεπει παντα να απανταμε σε ερωτηματα των παιδιων μας ειτε αυτο μας κουραζει ειτε οχι. Υπαρχει περιπτωση την ιδια ερωτηση να την κανει απειρες φορες και ας παρει απειρες φορες την ιδια απαντηση. Εξαλου η επαναληψη ειναι οτι καλυτερο για την μαθηση χαχα.

Να απανταμε στα παιδακια μας με αληθειες για οτι συμβαινει γυρω μας. Δεν ειμαι υπερ να λεμε το εφτιαξε ο θεουλης αυτο και το αλλο. Το παιδι αποπροσανατολιζεται και στην τελικη δεν μαθαινει την αληθεια και αν τελικα την μαθει απο αλλον θα πει οτι η μαμα τελικα μου ελεγε ψεματα και οτι δεν ξερει.

Με απλες κατανοητες λεξεις καλο θα ηταν να απανταμε στα παιδια μας αναλογα με την ηλικια τους. Υπαρχουν διαφορα βιβλια που μπορουν να μας βοηθησουν σε διαφορες αποριες των παιδιων μας. Βρηκα ενα καταπληκτικο βιβλιο που απανταει σε ολα τα γιατι και πως των παιδιων μας ειναι ενας τομος με εικονες κατανοητες για τα μικρα παιδια. Λεγεται Larousse Τα πρώτα μου γιατί;

Larousse Τα πρώτα μου γιατί;

καποια στιγμη με ρωταει η κορη μου " μαμα πως τα ξερεις εσυ ολα αυτα?" και τις απανταω "πηγα σχολειο και τα εμαθα απο την δασκαλα" και με ρωταει "και η δασκαλα απο που τα εμαθε?" λεω και εγω "απο την δικια της δασκαλα " και ξανα η μικρη "και η δικια της δασκαλα απο που" ωχ λεω μεσα μου τωρα θα συνεχισουμε ετσι μεχρι να καλυψουμε ολες τις γενεες.

Δημητρα μου οσο για την ερωτηση σου μπορεις να της πεις οτι οταν εσυ ησουν μικρη η κορη σου δεν υπηρχε γιατι δεν ειχε γεννηθει ακομα. Οταν μεγαλωσες και αγαπησες τον μπαμπα της απο την μεγαλη σας αγαπη δημιουργηθηκε η κορη σας.

Ειμαι της αποψης οτι εμεις οι γονεις πρεπει παντα να απανταμε σε ερωτηματα των παιδιων μας ειτε αυτο μας κουραζει ειτε οχι. Υπαρχει περιπτωση την ιδια ερωτηση να την κανει απειρες φορες και ας παρει απειρες φορες την ιδια απαντηση. Εξαλου η επαναληψη ειναι οτι καλυτερο για την μαθηση χαχα.

Να απανταμε στα παιδακια μας με αληθειες για οτι συμβαινει γυρω μας. Δεν ειμαι υπερ να λεμε το εφτιαξε ο θεουλης αυτο και το αλλο. Το παιδι αποπροσανατολιζεται και στην τελικη δεν μαθαινει την αληθεια και αν τελικα την μαθει απο αλλον θα πει οτι η μαμα τελικα μου ελεγε ψεματα και οτι δεν ξερει.

Συμφωνώ μαζί σου Nantia στο να απαντάμε πάντα. Δεν είναι οτι κουράζομαι, δεν κουράζομαι, αλλά κάποιες φορές μπλοκάρω, πραγματικά δεν ξέρω να απαντήσω.. το "δεν ξέρω" μπορεί να ειπωθεί ή θα απογοητευτεί το παιδί με μια τέτοια απάντηση..?

ισως αν λεγαμε δεν ξερω τωρα αλλα μπορουμε μαζι να ψαξουμε και να μαθουμε

πχ να ρωτησουμε τον μπαμπα μηπως αυτος ξερει? ή να μπουμε στο ιντερνετ και να μαθουμε πληροφοριες για αυτο.

καλο ειναι να του εξηγησουμε οτι δεν μπορουμε να ξερουμε τα παντα. αλλα οταν εχουμε αποριες (οπως εχεις εσυ ετσι μπορει να εχω και εγω για κατι) μπορουμε να ψαξουμε να ρωτησουμε και να μαθουμε οτι μας απασχολει.

Διαφημίσεις

όταν φτάνουμε στο 10ο 'γιατί', του λέω ότι μερικά πράγματα θα τα καταλάβει καλύτερα όταν μεγαλώσει ακόμα λίγο. Γιατί άλλο 'δεν ξέρω' (για να μάθουμε πώς λένε το παιδάκι πρέπει να το ρωτήσουμε, οπότε, αν θέλεις, ρώτα το .....) και άλλο 'είναι λίγο δύσκολη η απάντηση για σένα προς το παρόν'.

καλο ειναι να του εξηγησουμε οτι δεν μπορουμε να ξερουμε τα παντα. αλλα οταν εχουμε αποριες (οπως εχεις εσυ ετσι μπορει να εχω και εγω για κατι) μπορουμε να ψαξουμε να ρωτησουμε και να μαθουμε οτι μας απασχολει.

αναφερω πιο πανω τις ερωτησεις που μου κανει πχ για αγνώστους που βλεπει στον δρομο "πως τον λενε, που παει, που ειναι το σπιτι του κλπ" ... "δεν μας ενδιαφερει που παει ο κυριος"? "δεν τον γνωριζουμε τον κυριο"?

χμ ισως αν λεγαμε

δεν μπορουμε να ξερουμε το ονομα του ή που παει γιατι αυτο τον κυριο ή κυρια τεσπα δεν τον γνωριζουμε. Ειναι ενας αγνωστος για μας. Αλλα μπορει να παει στην δουλεια του ή στο σπιτι του ή μπορει να παει να δει καποιον φιλο του....

αναφερω πιο πανω τις ερωτησεις που μου κανει πχ για αγνώστους που βλεπει στον δρομο "πως τον λενε, που παει, που ειναι το σπιτι του κλπ" ... "δεν μας ενδιαφερει που παει ο κυριος"? "δεν τον γνωριζουμε τον κυριο"?

xaxa η κόρη σου είναι κοινωνική, έτσι θα πιάνει και γνωριμίες.....Καλό είναι αυτό είναι ανοιχτό παιδάκι. Ε τώρα εντάξει για τις γενικότερες ερωτήσεις μόλις τώρα μαθαίνουν τον κόσμο, είναι δυνατόν να μην έχουν απορίες; Καλά είναι να τους δίνουμε όσες τουλάχιστον έχουμε. Εμένα τις φουρνάρισσας η εγγονή με περνάει ανάκριση καθημερινά και μετά μου λέει τα δικά της. Έφαγα γλυφιτζούρι, είχα γρίπη....κλπ. :lol:

χμ ισως αν λεγαμε

δεν μπορουμε να ξερουμε το ονομα του ή που παει γιατι αυτο τον κυριο ή κυρια τεσπα δεν τον γνωριζουμε. Ειναι ενας αγνωστος για μας. Αλλα μπορει να παει στην δουλεια του ή στο σπιτι του ή μπορει να παει να δει καποιον φιλο του....

καπως ετσι γινεται η κουβεντα μας οπου μετα αλλαζει πορεια και ξεκιναμε "πού ειναι η δουλειά του/σπιτι του;" "ποιος ειναι ο φιλος του;" :lol::lol::lol::lol:

ειναι τοσο γλυκουλικα τα παιδακια μας και καταρρακτης το μυαλουδακι τους! :-P

Διαφημίσεις

Για τον πελαργό;;; έχει παλιώσει έ;;;;;:-D

xaxa η κόρη σου είναι κοινωνική, έτσι θα πιάνει και γνωριμίες.....Καλό είναι αυτό είναι ανοιχτό παιδάκι. Ε τώρα εντάξει για τις γενικότερες ερωτήσεις μόλις τώρα μαθαίνουν τον κόσμο, είναι δυνατόν να μην έχουν απορίες; Καλά είναι να τους δίνουμε όσες τουλάχιστον έχουμε. Εμένα τις φουρνάρισσας η εγγονή με περνάει ανάκριση καθημερινά και μετά μου λέει τα δικά της. Έφαγα γλυφιτζούρι, είχα γρίπη....κλπ. :lol:

με το καλο!!!!! :)

Θυμαμαι οταν ημουν μικρη συνεχεια ρωτουσα την μανουλα μου για διαφορα, μια μερα ειδα μια διαφημιση για σερβιετες και ρωτησα "τι ειναι αυτο;" απαντηση: θα μαθεις οταν μεγαλωσεις... (σκεψη μου: πώς θα περιμενω τοσο καιρο να μεγαλωσω?? εγω ΤΩΡΑ θελω να ξερω!!!) χαλια αισθηση μιλαμε...

Δεν υπηρχες καρδια μου. Ουτε και εγω πριν με γεννησει η μανα μου..........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ησουν στον Θεούλη, και μολις μεγαλωσα σε εδωσε σε μενα (& στον μπαμπα)..χοντρο?? :roll:

Για τον πελαργό;;; έχει παλιώσει έ;;;;;:-D

Δεν υπηρχες καρδια μου. Ουτε και εγω πριν με γεννησει η μανα μου..........

και στις 3 απαντησεις θα βαλει τα κλαμματα:mrgreen: τις σκεφτηκα κ εγω αλλα γιαυτο το λογο δε τις λεω:rolleyes: εκτος απο τον πελαργο δηλαδη τις αλλες 2 τις σκεφτηκα να της πω.μονο που αντι για θεουλη ειχα σκεφτει να πω οτι ηταν στα αστερακια.δε θελω να μπλεκω τα θρησκευτηκα...οταν μεγαλωσει ας αποφασισει μονη της αν υπαρχει θεουλης η οχι:P ουφ....τι ερωτησεις κανουν κ αυτα τα παιδια!μια φορα με ρωτησε ''και πως μπηκα στην κοιλια σου?με εφαγες????'':shock::shock:

Δημητρα μου οσο για την ερωτηση σου μπορεις να της πεις οτι οταν εσυ ησουν μικρη η κορη σου δεν υπηρχε γιατι δεν ειχε γεννηθει ακομα. Οταν μεγαλωσες και αγαπησες τον μπαμπα της απο την μεγαλη σας αγαπη δημιουργηθηκε η κορη σας.

σου ειχα απαντησει πιο πανω αλλα μαλλον δεν το ειδες..........

Δημητρα οταν με ειχε ρωτησει ο δευτερος κατι αναλογο οταν ηταν κοντα στα 5 μας δανεισε η δασκαλα του αυτο το βιβλιο http://www.bibliopolio.gr/%CE%98%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BE-p-80644.html και ελυσε την απορια που ειχε

Τελικα λιγο καιρο πριν το αγορασαμε γιατι οι αποριες μας ειναι πολλε και ευτυχως μας εχει βοηθησει

Η παιδοψυχολογος που ερχεαι στον παιδικο σταθμο μας ειχε πει οτι δεν πρπει να αφηνουμε αναπαντητα ερωτηματα στα παιδια

Αν κατι δεν το γνωριζουμε του λεμε οτι θα ψαξουμε,θα ρωτησουμε κλπ αλλα θα το κανουμε και θα δωσουμε απαντηση στο παιδι

Agkalia για τις ερωτησεις που σου κανει δεν εχω ιδιεα πως θα μπορουσες να το χειριστεις

4

Agkalia για τις ερωτησεις που σου κανει δεν εχω ιδιεα πως θα μπορουσες να το χειριστεις

το αποφασισα! "μαμα, ποιος ειναι αυτος;" (ο Βασιλακης ματακια μου) τυχαιο το ονομα, ο,τι μου ερθει εκεινη την ωρα

"μαμα, πού παει;" (μαλλον στο σπιτι του ματακια μου)

"και πού ειναι το σπιτι του;" (πέεεεερα μακρια αγαπη μου)

"και τι θα κανει;" (θα φαει το φαγητο του και θα παιξει με τα αδερφακια του) μπας και αρχισει να παιζει κι αυτη με τον αδερφο της

"τι θα φαγητο;" (μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο) ο,τι εχουμε κι εμεις δλδ

"και μετα;" (μετα θα παει για υπνο)

"γιατι;" (για να ξεκουραστει)

καμια φορα της λεω οτι παω wc και καλα για να εχω χρονο να ελιχθω!!:roll:

το αποφασισα! "μαμα, ποιος ειναι αυτος;" (ο Βασιλακης ματακια μου) τυχαιο το ονομα, ο,τι μου ερθει εκεινη την ωρα

"μαμα, πού παει;" (μαλλον στο σπιτι του ματακια μου)

"και πού ειναι το σπιτι του;" (πέεεεερα μακρια αγαπη μου)

"και τι θα κανει;" (θα φαει το φαγητο του και θα παιξει με τα αδερφακια του) μπας και αρχισει να παιζει κι αυτη με τον αδερφο της

"τι θα φαγητο;" (μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο) ο,τι εχουμε κι εμεις δλδ

"και μετα;" (μετα θα παει για υπνο)

"γιατι;" (για να ξεκουραστει)

καμια φορα της λεω οτι παω wc και καλα για να εχω χρονο να ελιχθω!!:roll:

θα λες δεν ξερω!αλλα πες μου κ τη γνωμη σου,εσυ που νομιζεις οτι μπορει να παει;τι ονομα θα σου αρεσε να εχει;

θα γινουν φοβερες συζητησεις!! κ μην πειτε οτι τα συννεφα κανουν παρεα στον ουρανο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...