Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ!!!

sardelaki

Recommended Posts

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΝΩΜΑΛΑ

Υλικά

250 γρ. φυστίκια ψημένα

250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα

250 γρ. φουντούκια ψημένα

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς σ' ένα μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος επάνω σε ζεστό νερό, που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς. Πάρτε μ' ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μίγμα και βοηθώντας μ' ένα δεύτερο κουτάλι, αδειάστε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. Βάλτε την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε την επάνω σε μια άλλη κατσαρόλα με ζεστό νερό. Αφήστε τη να λιώσει, προσέχοντας να μη ζεσταθεί περισσότερο από 36 - 40 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, βυθίστε ένα, ένα τα ανώμαλα να καλυφθούν από τη λιωμένη σοκολάτα. Στραγγίστε την περίσσεια και αραδιάστε τα σε αντικολλητικό χαρτί, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. ΄Οταν είναι έτοιμα, βάλτε τα σε γκοφρέ θηκούλες και φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

Υλικά:

- 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

- 300γρ. πραλίνα

- 300γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:

Λιώστε σε μπεν μαρί 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. Βάλτε 300γρ. πραλίνα στο μίξερ κι ενώ δουλεύετε, προσθέστε την κουβερτούρα. Αδειάστε το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και σκεπάστε πάλι με ένα λαδόχαρτο. Την επόμενη μέρα κόψτε τετράγωνα κομμάτια 2x2 και βουτήξτε τα σε λιωμένη χλιαρή σοκολάτα γάλακτος, δυο φορές, περιμένοντας φυσικά να στερεοποιηθεί η πρώτη στρώστ, πριν τα βουτήξετε για δεύτερη φορά.

:wink::wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Πανεύκολη και πολύ γευστική συνταγή,επιπλέον διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο!

Έφτοιαξα την προηγούμενη εβδομάδα με διάφορες παραλλαγές:

δαμάσκηνα (αποξηραμένα) τυλιγμένα σε κουβερτούρα

κομματάκια σύκα (αποξ.) και καρύδια σε κουβερτούρα

κορν φλέικς και καρύδια σε λευκή σοκολάτα (δοκιμάστε το!)

φουντούκια σε λευκή σοκολάτα

αμύγδαλα ή φουντούκια σε λευκή κ μαύρη ανακατεμένη (κάνει εντυπωσιακά σχέδια-νερά) σοκολάτα

Τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και τα έχω σε τάπερ στο ψυγείο.Νοστιμότατα και νηστίσιμα και πάντα διαθέσιμα! :D:D

κορν φλέικς και καρύδια σε λευκή σοκολάτα (δοκιμάστε το!

σοκολατάκια με κορν φλέικς είναι τα αγαπημένα μου...τα λατρεύω και φτιάχνω από πιτσιρίκα χε χε...και σε σοκολάτα γάλακτος...και σε σοκολάτα υγείας....

:D:D:D

με γάλακτος δεν είχα δοκιμάσει κι είχα την απορία αν είναι το ίδιο!

Την επόμενη φορά θα κάνω ένα τεστάκι.

Α πήρα και σταγόνες καραμέλας αλλά τελικά δεν τις χρησιμοποίησα.Next time! :wink:

Διαφημίσεις

Βραχάκια (σοκολατάκια με αμύγδαλα)

Υλικά

* ΓΙΑ 40-50 κομμάτια:

* 250 γρ. κουβερτούρα

* 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι

Ετοιμασία

1. Καβουρντίζουμε καλά τα αμύγδαλα (είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι).

2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή (όπως το κάνω εγώ) σε ένα μεγάλο μπρίκι που το έχω μέσα σε ένα τηγάνι με 1 δάκτυλο νερό ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη κοχλάζει πολύ το νερό και πετιέται μέσα στο μπρίκι γιατί θα σφίξει την κουβερτούρα και θα χαλάσει.

3. Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα.

4. Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι τα αμύγδαλα (αν χωράνε όλα μαζί, αλλιώς λίγα-λίγα) και ανακατεύουμε να τα "ντύσει" καλά η κουβερτούρα.

5. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές αμύγδαλα και σοκολάτα και τις ρίχνουμε, σε ακανόνιστο σχήμα, στη λαδόκολλα.

6. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα βραχάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα το λιγότερο.

7. Μετά τη μία ώρα μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε απ' τη λαδόκολλα και να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή βάζο και να τα διατηρήσουμε για πολλές-πολλές μέρες στο ψυγείο.

8. Μπορούμε ακόμα να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.

• 1 month later...
sardelaki,

καμιά συνταγή για σοκολατάκια????? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Και νόμιζα ότι εγώ είμαι σοκολατοεξαρτημένη.

μπαααααααααααααααααααα...κι εγώ είμαι! :lol::lol::lol:

Σοκολατάκια με 'Ασπρη Σοκολάτα και Αμύγδαλα

Υλικά

* 450 γρ. Ζάχαρη

* 175 γρ. Νερό

* 405 γρ. (εβαπορέ) Γάλα

* 100 γρ. Βούτυρο

* 175 γρ. (σε κομματάκια) άσπρη Σοκολάτα γάλακτος

* 100 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνετε σιγά - σιγά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη καλά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε για λίγα λεπτά να πήξει το μίγμα.

Βγάζετε από τη φωτιά και ακουμπάτε το κατσαρολάκι σε φαρδύ μπολ με κρύο νερό. (Αυτό γίνεται για να σταματήσει γρήγορα ο βρασμός της ζάχαρης για να μην κρυσταλλιάσει). Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 2 - 3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι, να αρχίσει να πήζει το μίγμα, και το αδειάζετε σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψάκι (20,5 εκ. η κάθε πλευρά).

Ισιώνετε με σπάτουλα και χαράζετε με μαχαίρι σε τετραγωνάκια όσο ακόμα είναι μαλακό. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Κόβετε σε κομματάκια και βάζετε σε φοντανιέρα ή τα προσφέρετε σε κουτί σαν δώρο.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ σοκολάτα γάλακτος αντί της άσπρης και να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

• 1 year later...

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

250γ.ρ κουβερτούρα

250γ.ρ. κρέμα γάλακτος και φουντούκια

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με την κ.γάλακτος και ανακατεύομε καλα.

Στα φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια βάζουμε λίγο μείγμα ,φουντούκι και ξανά το μείγμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν πολυ καλά.

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις