Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός 5 μήνες-Αλλεργία στη σκονη

Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα,

θηλαζω αποκλειστικά την 5 μηνών κορούλα μου, αλλά επειδή σύντομα θα γυρίσω στην δουλειά δοκίμασα να της δώσω μπιμπερό. Μέσα αντί να βάλω δικό μου έβαλα γάλα σκόνη πρώτης βρεφικής ηλικίας που συνέστησε η παιδίατρος.

Εκτός απο ότι δεν ήξερε να πιάσει τη θηλή και έκλαιγε (την τάιζε η αδερφή μου), ξαφνικά έβγαλε καντίλες στο πρόσωπο στα μπράτσα και στο στέρνο της.Εκεί που έσταξε το γάλα. Τηλεφωνικά η παιδίατρος είπε πως έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.Από την εμπειρία σας περνάει αυτή η αλλέργία?

Μήπως έχει και σε άλλα τρόφιμα πχ στο αυγό?

Γυρνάω πειραιά σε μια βδομάδα και θα της κάνω εξετάσεις.Αραγε θα φανεί που ακριβώς έχει αλλεργία?

Πως θα την αφήνω στην νταντα? Μπιμπερό πως θα μάθει?

Πιπίλα δεν πιάνει..:-(

Διαφημίσεις

προφανως θα χρειαστει να αντλεις απο το δικο σου με επαγγελματικο θηλαστρο για να εχει το μωρο τις ωρες που θα λειπεις.ποσες ωρες θα δουλευεις?

προφανως θα χρειαστει να αντλεις απο το δικο σου με επαγγελματικο θηλαστρο για να εχει το μωρο τις ωρες που θα λειπεις.ποσες ωρες θα δουλευεις?

Στην αρχή θα λείπω 6 ώρες. Θα αντλώ ένα γευμα υποθέτω 200 ml και θα είναι αρκετό?

Μανούλες καλησπέρα,

θηλαζω αποκλειστικά την 5 μηνών κορούλα μου, αλλά επειδή σύντομα θα γυρίσω στην δουλειά δοκίμασα να της δώσω μπιμπερό. Μέσα αντί να βάλω δικό μου έβαλα γάλα σκόνη πρώτης βρεφικής ηλικίας που συνέστησε η παιδίατρος.

Εκτός απο ότι δεν ήξερε να πιάσει τη θηλή και έκλαιγε (την τάιζε η αδερφή μου), ξαφνικά έβγαλε καντίλες στο πρόσωπο στα μπράτσα και στο στέρνο της.Εκεί που έσταξε το γάλα. Τηλεφωνικά η παιδίατρος είπε πως έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.Από την εμπειρία σας περνάει αυτή η αλλέργία?

Συγνωμη, αλλά αν είχε αλλεργία στο αγελαδινό γαλα δεν θα είχε προβλημα και με τα γαλακτοκομικα προιοντα που καταναλωνες κατα τη διάρκεια του θηλασμου??

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Στην αρχή θα λείπω 6 ώρες. Θα αντλώ ένα γευμα υποθέτω 200 ml και θα είναι αρκετό?

δε θα αντλεις ενα γευμα θα προσπαθεις μεσα στο υπολοιπο της ημερας να αντλεις 3 γευματα για να ειναι καλυμμενο το μωρο.ποσο θα ειναι το μωρο τοτε?6 μηνων?δε θα εχει αρχισει λογικα κ κανενα φρουτο η καμια κρεμα ωστε να το θηλαζεις πριν φυγεις ,να του δινει η νταντα την κρεμα κ να εχεις κ 200 γρ γαλα αντλημενο?για 6 ωρες πιστευω οτι φτανουν

Διαφημίσεις

Συγνωμη, αλλά αν είχε αλλεργία στο αγελαδινό γαλα δεν θα είχε προβλημα και με τα γαλακτοκομικα προιοντα που καταναλωνες κατα τη διάρκεια του θηλασμου??

Barbita τρώω τα πάντα 5 μήνες τώρα και δεν είχε πρόβλημα το μωρό. Δεν πίνω γάλα γιατί δεν μου αρέσει αλλά τρώω τυριά, παγωτά κτλ.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει μόλις κάνω εξετάσεις στο μωρό θα ξέρω περισσότερα!

δε θα αντλεις ενα γευμα θα προσπαθεις μεσα στο υπολοιπο της ημερας να αντλεις 3 γευματα για να ειναι καλυμμενο το μωρο.ποσο θα ειναι το μωρο τοτε?6 μηνων?δε θα εχει αρχισει λογικα κ κανενα φρουτο η καμια κρεμα ωστε να το θηλαζεις πριν φυγεις ,να του δινει η νταντα την κρεμα κ να εχεις κ 200 γρ γαλα αντλημενο?για 6 ωρες πιστευω οτι φτανουν

Έτσι θα κάνω το μωρό θα είναι σχεδόν 6 μηνών.Αλλά δεν μπορώ να δώσω φαγητό αν δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με την αλλεργία.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Έτσι θα κάνω το μωρό θα είναι σχεδόν 6 μηνών.Αλλά δεν μπορώ να δώσω φαγητό αν δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με την αλλεργία.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

πρεπει να κανεις εξετασεις το μωρο πριν πας στη δουλεια να δεις σε τι ακριβως εχει αλλεργια.οσο για την κρεμα μπορεις να δινεις φρουτα μηλο μπανανα αχλαδι η καποια υποαλεργικη κρεμα εμποριου.

Μανούλες καλησπέρα,

Μήπως έχει και σε άλλα τρόφιμα πχ στο αυγό?

Γυρνάω πειραιά σε μια βδομάδα και θα της κάνω εξετάσεις.Αραγε θα φανεί που ακριβώς έχει αλλεργία?

Πως θα την αφήνω στην νταντα? Μπιμπερό πως θα μάθει?

Πιπίλα δεν πιάνει..:-(

Μην ανησυχείς η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι μια από τις ποιο σύνηθες αλλεργίες που παρουσιάζουν τα μωρά. Συνήθως ξεπερνιέται μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους αν και έχει να κάνει και με το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα παρόλα αυτά ίσως και να συνεχίσει ως ενήλικας να έχει ένα θεματάκι με το αγελαδινό λέγεται δυσανεξία και συμβαίνει συχνά συνήθως μόνο στο αγελαδινό γάλα και όχι στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά τυρί γιαούρτι.

Αν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο συνήθως δεν φαίνεται στα τεστ που θα τις κάνουν άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

όταν θα κάνετε τις εξετάσεις θα κάνετε τεστ και για τις βασικές ομάδες τροφίμων αυγό, μοσχάρι, κοτόπουλο, ρύζι κ.α οπότε θα ξέρεις τι θα πρέπει να αποφεύγεις. Το ότι μπορεί να υπάρχει κάπου αλλεργία σήμερα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα την έχει σε όλη του την ζωή

Γενικώς το θέμα αλλεργία είναι.........χμμμμμμμμμμ δύσκολο ετοιμάσου να ακούσεις αρκετά κουλά και υπεκφυγές αν τα τεστ δεν δείξουν καραμπινάτη αλλεργία.

Υ.Γ. οι περισσότεροι καλοθελητές γιατροί θα προσπαθήσουν να σου "πουλήσουν" το υποαλλεργικό γάλα ώς λύση μην μασάς δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις το θηλασμό:-D λύσεις υπάρχουν

Υ.Γ. οι περισσότεροι καλοθελητές γιατροί θα προσπαθήσουν να σου "πουλήσουν" το υποαλλεργικό γάλα ώς λύση μην μασάς δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις το θηλασμό:-D λύσεις υπάρχουν

αυτο ειναι σιγουρο!να περιμενεις να το ακουσεις οτι φταιει κ το γαλα σου:shock:πως αλλιως θα βγαλουν την μιζουλα τους κ αυτοι?:rolleyes:

Διαφημίσεις

αυτο ειναι σιγουρο!να περιμενεις να το ακουσεις οτι φταιει κ το γαλα σου:shock:πως αλλιως θα βγαλουν την μιζουλα τους κ αυτοι?:rolleyes:

χαχαχα το έχω ακούσει και αυτό και όταν της απάντησα καταλλήλως άρχισε να μου τα γυρίζει ναι μεν αλλά .......μετά άρχισε να μου λέει για τον θηλασμό μετά τον χρόνο που δεν κάνει τίποτα .......κλπ κλπ όταν κοντεύαμε τους 20 μήνες έπαθε σοκ όταν το άκουσε...........χαχαχαχα οι εξετάσεις όμως έδειξαν άλλα :wink:

marikious υλικό για διάβασμα σου προτείνω να το διαβάσεις όλο μιλάει γενικά για τις αλλεργίες για ποιο εξειδικευμένα αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω κάποια λινκ

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=140

Age και Δήμητρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ελπίζω να της περάσει η αλλεργία..Δεν το περιμενα αυτό γιατί όταν ήταν ημερών της έδωσα 2-3 φορές απο 20 ml γάλα και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα με λίγες σταγόνες έβγαλε καντίλες και έκανε διάρροια.

Τυχαία ήταν παρών ένας ξαδελφός μου γιατρός και μου είπε πως δεν έκλεισε η αναπνοή της γιατί θήλασε και ξεπλύθηκαν τα μέσα της...Σνιφ το νινάκι μου..Το γαλατάκι της δεν το αλλάζει με τίποτα, ξέρει αυτή!:-)

Age και Δήμητρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ελπίζω να της περάσει η αλλεργία..Δεν το περιμενα αυτό γιατί όταν ήταν ημερών της έδωσα 2-3 φορές απο 20 ml γάλα και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα με λίγες σταγόνες έβγαλε καντίλες και έκανε διάρροια.

Τυχαία ήταν παρών ένας ξαδελφός μου γιατρός και μου είπε πως δεν έκλεισε η αναπνοή της γιατί θήλασε και ξεπλύθηκαν τα μέσα της...Σνιφ το νινάκι μου..Το γαλατάκι της δεν το αλλάζει με τίποτα, ξέρει αυτή!:-)

χμμμμ marikious που έχει σπουδάσει γιατρός ο ξάδελφος ?? :lol::lol: το μητρικό γάλα είναι βάσαλμο για το σώμα και την ψύχη του παιδιού και της μητέρας αλλά από όσο ξέρω (και δεν έχω ιατρικές γνώσεις)δεν αποτρέπει το αλλεργικό σοκ :roll::roll:

Σίγουρα βοηθάει ο θηλασμός στο θέμα της αλλεργίας για αυτό άλλωστε επέμενα να θηλάζω τόσο καιρό την κόρη μου παρά τις παραινέσεις των καλοθελητών

Διάβασε το λίνκ αναφέρεται και σε δερματολογικές αλλεργίες όσο και σε γαστρεντερολογικές όπως και σε αναφυλαξία

χμμμμ marikious που έχει σπουδάσει γιατρός ο ξάδελφος ?? :lol::lol: το μητρικό γάλα είναι βάσαλμο για το σώμα και την ψύχη του παιδιού και της μητέρας αλλά από όσο ξέρω (και δεν έχω ιατρικές γνώσεις)δεν αποτρέπει το αλλεργικό σοκ :roll::roll:

Σίγουρα βοηθάει ο θηλασμός στο θέμα της αλλεργίας για αυτό άλλωστε επέμενα να θηλάζω τόσο καιρό την κόρη μου παρά τις παραινέσεις των καλοθελητών

Διάβασε το λίνκ αναφέρεται και σε δερματολογικές αλλεργίες όσο και σε γαστρεντερολογικές όπως και σε αναφυλαξία

To διάβασα Age σε ευχαριστώ! Ας ελπίζω να μην έχει κάτι ανησυχητικό! Ο ξάδελφος γιατρός και φαν του θηλασμού!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...