Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρασινες κενωσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα! εχω μια μπεμπουλα 4 εβδομαδων την οποια θηλαζω αποκλειστικα. Ενω στην αρχη - τις πρωτες 2 εβδομαδες - οι κενωσεις της ηταν κανονικες (χρωματος μουσταρδι), αρχισε να εχει πρασινες κενωσεις, και καποιες μονο φορες πρασινοκιτρινες ή κιτρινες.

Αφοτου το παρατηρησα, της δινω να θηλασει απο το ιδιο στηθος 2 φορες αλλα και παλι οι κενωσεις της ειναι πρασινες, ενω νιωθω οτι μου αδειαζει το στηθος. Το βραδυ την παιρνω στο κρεβατι και το πρωι οι κενωσεις της συνηθως ειναι κιτρινωπές.

Επισης προσπαθησα καποιες φορες να βγαλω γαλα με το θηλαστρο, και βγαζω απογοητευτικα μονο 60-80 ml, αλλα και παλι οταν της εδωσα αυτο το γαλα, που υποτιθεται οτι αδειασε το στηθος μου τελειως και θα περιειχε και το λιπαρο γαλα, παλι ειχαμε πρασινα κακακια. Καποιες φορες μαλιστα ειναι βλεννωδη.

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος και οι κενωσεις της δεν ειναι φυσιολογικες. Οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν πολυ καλοδεχουμενη! ειμαι πολυ στεναχωρημενη οτι κατι δεν κανω σωστα και δεν καταλαβαινω τι.

Ευχαριστω πολυ!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+6

Β. Το φύλο του βρέφους Θ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20.07 3304

23.07 3170

27.07 3380

10.08 3855

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

10-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Εχω χρησιμοποιησει καποιες φορες το MEDELA SWING

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περιπου 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

8-10

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! εχω ένα μπέμπη 2 μηνών τον οποιο θηλαζω αποκλειστικα. Ενω μέχρι τώρα οι κενωσεις του ηταν κανονικες (χρωματος μουσταρδι) και ελάχιστες φορές πρασινοκιτρινες,χθες και σήμερα το πρωί εχει πρασινες κενωσεις με κόκους μέσα βέβαια και ελάχιστο κίτρινο.

Τον θηλάζω από την αρχή στήθος και γεύμα και κάποιες φορές,όταν αδειάσει το στήθος, πίνει 4-5 λεπτά και από το άλλο.

Προχθες κάναμε το πρώτο εμβόλιο,μπορεί να έχει σχέση?Έκανε δέκατα 37,26 (είναι δέκατα?) για κάποιες ώρες,χθες το πρωι μέχρι το απόγευμα.Πότε πρέπει να ανησυχήσω?

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+5

Β. Το φύλο του βρέφους Α

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Δεν χρησιμοποιηθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

22.07 3460

25.07 3400

31.07 3850

30.08 5300

22.09 6700

6

ΟΛΑ

ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Εχω χρησιμοποιησει μετά το σαραντισμό 7-8 φορες το MEDELA SWING

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περιπου 8

6-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Είναι μια χαρά, καλόκεφος,τρώει την ημέρα ανά τρίωρο και το βράδυ ανά 4-ωρο 5-ωρο.

ouQHp3.png

w1tfp3.png

Καλησπέρα! εχω μια μπεμπουλα 4 εβδομαδων την οποια θηλαζω αποκλειστικα. Ενω στην αρχη - τις πρωτες 2 εβδομαδες - οι κενωσεις της ηταν κανονικες (χρωματος μουσταρδι), αρχισε να εχει πρασινες κενωσεις, και καποιες μονο φορες πρασινοκιτρινες ή κιτρινες.

Αφοτου το παρατηρησα, της δινω να θηλασει απο το ιδιο στηθος 2 φορες αλλα και παλι οι κενωσεις της ειναι πρασινες, ενω νιωθω οτι μου αδειαζει το στηθος. Το βραδυ την παιρνω στο κρεβατι και το πρωι οι κενωσεις της συνηθως ειναι κιτρινωπές.

Επισης προσπαθησα καποιες φορες να βγαλω γαλα με το θηλαστρο, και βγαζω απογοητευτικα μονο 60-80 ml, αλλα και παλι οταν της εδωσα αυτο το γαλα, που υποτιθεται οτι αδειασε το στηθος μου τελειως και θα περιειχε και το λιπαρο γαλα, παλι ειχαμε πρασινα κακακια. Καποιες φορες μαλιστα ειναι βλεννωδη.

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος και οι κενωσεις της δεν ειναι φυσιολογικες. Οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν πολυ καλοδεχουμενη! ειμαι πολυ στεναχωρημενη οτι κατι δεν κανω σωστα και δεν καταλαβαινω τι.

Ευχαριστω πολυ!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+6

Β. Το φύλο του βρέφους Θ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδειος

20.07 3304

23.07 3170

27.07 3380

10.08 3855

10-12

ΟΛΑ

ΟΧΙ

ΟΧΙ

Εχω χρησιμοποιησει καποιες φορες το MEDELA SWING

περιπου 10

8-10

Καλημέρα christina81!

Να σου ζήσει η μπεμπούλα! Για το θέμα που σε απασχολεί θα ήθελα να σου πω να μην αγχώνεσαι αρχικά. Από τη μικρή μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Είχα το ίδιο πρόβλημα με τη μικρή μου και ακολούθησα την ίδια τακτική σε σημείο που φοβήθηκα ότι μπορεί να μου μειωθεί το γάλα αφού θήλαζα αρκετές ώρες από το ένα στήθος μόνο. Τίποτα δεν είχε γίνει... Έκανα καλλιέργεια ούρων και κοπράνων, τίποτα... Μίλησα με παιδογαστρεντερολόγο που μου είπε ότι από μόνο του το χρώμα δεν είναι ανησυχητικό αν δε συνοδεύεται από άλλες ενδείξεις (διάθεση, πυρετό, γκρίνια κ.λ.π.). Να φανταστείς είχε ξεκινήσει τα πράσινα κάκα αρχές Ιουλίου νομίζω ήταν και σταμάτησαν εντελώς (?) εδώ και 10 μέρες με ένα διάλειμμα 15 ημερών τον Αύγουστο που είχε στρώσει! Τι ήταν? Δε μπορώ να σου πω... Πάντως ο παιδογαστρεντερολόγος μου είχε πει να ανησυχήσω αν συνεχιστούν για 1 μήνα τουλάχιστον. Εμένα έκανε αυτό το διάλειμμα και τη γλύτωσε!!!! Το μόνο που δεν έκανα ήταν αποχή από γαλακτοκομικά. Μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό να δεις. Διάβασε σχετικά στο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656 . Εύχομαι να περάσει γρήγορα πάντως ότι και αν είναι!

JQVOp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...