Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ναυτια εγκυμοσυνης???

Recommended Posts

Καλησπερα σας! Μπορειτε να με βοησετε σε μια απορια? Μπορειτε να περιγραψετε τη ναυτια εγκυμοσυνης? Προσπαθουμε με τον αντρα μου για μωρακι εδω και λιγο καιρο, και ενω η τελευταια περιοδος ηρθε κανονικα στις μερες της ( με μικρη ομως διαρκεια), απο τοτε και μετα εχω ιλιγγους(σα να γυριζουν τα πραγματα γυρω μου), τασεις προς εμετο και πονους περιοδικα χαμηλα στη κοιλια. Εκανα βεβαια το τεστ στο τελος της περιοδου αλλα αρνητικο. Τι να ειναι αυτα και μονο (δεν εχω αλλα) τα συμπτωματα, και ειδικα της ναυτιας??

Οποια μπορει ας βοηθησει. Ευχαριστω πολυ!

Διαφημίσεις

H ναυτία της εγκυμοσύνης όπως σου έγραψαν τα κορίτσια παραπάνω είναι σαν αίσθηση ίδια με την αίσθηση του να βρίσκεσαι σε πλοίο που έχει πέσει σε θαλασσοταραχή και του να κάνεις μια δύσκολη με πολλές στροφές διαδρομή με το αυτοκίνητο.

Στην αρχή νιώθεις το κεφάλι βαρύ, λίγες στιγμές μετά "ανακατεύεται το στομάχι" σου και νιώθεις την ανάγκη να κάνεις εμετό.

Ελπίζω να βοήθησαμε λίγο με την περιγραφή.

Πάντως η γνώμη μου είναι πως αν υποψιάζεσαι πως μπορεί να είσαι έγκυος καλό είναι να κάνεις μια εξέταση β-χοριακής (είναι αιματολογική εξέταση σαφώς εγκυρότερη από τα τεστ εγκυμοσύνης, τα οποία συχνά δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα) και ανάλογα με τα αποτελέσματά της να πράξεις...

Αν είναι θετικά ετοιμάσου να ζήσεις το θαύμα της εγκυμοσύνης και της μητρότητας... Αν είναι αρνητικά συμβουλέψου το γιατρό σου για τους ιλίγγους και φυσικά συνέχισε τις προσπάθεις σου για το μωράκι που τόσο θέλεις...

Σου εύχομαι ολόψυχα σε 9 μήνες από σήμερα να έχεις στην αγκαλίτσα σου το μωράκι σου!!!

*

k γω παρομοιαζω τη ναυτια της εγκυμοσυνης σα να εισαι σε ενα αυτοκινητο κ παιρνει συνεχεια αποτομες στροφες.αν υποψιαζεσαι εγκυμοσυνη κανε μια χοριακη κ εκει ολα θα φανουν στανταρ

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια !ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.μαλλον το απογευμα θα παω στον γιατρο μου .παντως αυτο που νοιωθω μοιαζει με αυτο που περιγραφετε.απλα ανησυχω λιγο για τον πονο χαμηλα στη κοιλια(στην περιοχη της μητρας).

να ρωτησω και κατι ακομα αν μπορειτε να με βοηθησετε??

ειναι απαραιτητο να συνυπαρχουν και δεκατα πυρετου στην αρχη της εγκυμοσυνης?? γιατι εγω δεν εχω καθολου.συμβαινει δλδ σε ολες τις νεες εγκυμοσυνες?

καλημερα κοριτσια !ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.μαλλον το απογευμα θα παω στον γιατρο μου .παντως αυτο που νοιωθω μοιαζει με αυτο που περιγραφετε.απλα ανησυχω λιγο για τον πονο χαμηλα στη κοιλια(στην περιοχη της μητρας).

να ρωτησω και κατι ακομα αν μπορειτε να με βοηθησετε??

ειναι απαραιτητο να συνυπαρχουν και δεκατα πυρετου στην αρχη της εγκυμοσυνης?? γιατι εγω δεν εχω καθολου.συμβαινει δλδ σε ολες τις νεες εγκυμοσυνες?

εγώ απ'ότι θυμαμαι δεν είχα δέκατα,πονάκια όμως είχα (όπως όταν περιμένω περίοδο).η κάθεμια πάντως έχει διαφορετικά συμπτώματα :άλλη ζαλίζεται, άλλη έχει πονάκια κτλ ,άλλη τίποτα και άλλη όλα αυτά μαζί. όπως σου είπαν και παραπάνω, κάνε μια χοριακή να είσαι σίγουρη.σου εύχομαι καλά αποτελέσματα!!

Δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω για το θέμα της θερμοκρασίας καθώς δεν την μετρούσα και γενικώς δεν το έχω ψάξει το θέμα.

Για τα πονάκια όμως μπορώ να σου πω καθώς έχω προσωπική εμπειρία. Είναι δυνατόν να έχεις πονάκια και να είσαι έγκυος όπως επίσης είναι δυνατόν να είσαι έγκυος χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα.

Όμως καλό να έχεις στο μυαλό σου πως κάθε γυναίκα και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και ό,τι κι αν σου πούμε ή σου περιγράψουμε εμείς είναι η προσωπική μας εμπειρία και όχι ο γενικός κανόνας. Μια χοριακή και μια επίσκεψη στο γιατρό σου είναι νομίζω ο μόνος τρόπος για να δεις τι συμβαίνει και να μη βασανίζεσαι με αμφιβολίες και άγχη...

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και περιμένουμε τα νέα σου.

*

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...