Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

13 μηνών και ξυπνάει τη νύχτα για γάλα!

mpoumpoula

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω επειγόντως τις συμβουλές σας γιατί είμαστε στα πρόθυρα κατάρρευσης κι εγώ και ο σύζυγος! Η μικρή μας είναι 13 μηνών και κάθε νύχτα ξυπνάει γύρω στις 04:00 για να πιει γάλα! Πριν από αυτό γκρινιάζει ή κλαίει 2-3 φορές και πρέπει πάλι να σηκωθούμε να τη χαϊδέψουμε για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Αυτό συμβαίνει όσο και να φάει κατά τη διάρκεια της μέρας και όποια ώρα κι αν κοιμηθεί και φάει το τελευταίο γεύμα - γάλα! Επίσης δεν έχει κάποιο πρόγραμμα ούτε στο φαγητό ούτε στον ύπνο! Μπορεί να ξυπνήσει στις 08:00, μπορεί και στις 06:00! Και αναλόγως μετά διαμορφώνεται και η υπόλοιπη μέρα της! Το θέμα είναι ότι εγώ πλέον δεν αντέχω λόγω εγκυμοσύνης, ο σύζυγος επίσης γιατί δουλεύει, κάνει τα πάντα σπίτι και έχει και τη μικρή να ασχολείται και αναρωτιόμαστε τί θα γίνει σε λίγο καιρό που θα γεννηθεί το μπεμπάκι και ο μεγάλος μου θα ξεκινάει το σχολείο... Εγώ πλέον έχω απελπιστεί... Θέλουμε μόνο να κοιμηθούμε ένα ολόκληρο βράδυ και μια ωρίτσα το μεσημέρι! Ζητάμε πολλά;;;;;;

Διαφημίσεις

Μμμ μαλλον οταν ερθει και το μωρακι θα χειροτερεψουν τα πραγματα. Παντως νομιζω οτι της εχει γινει συνηθεια. Αν της το εδινες ολο και πιο αραιο καθε2-3 μερες μηπως σταματαγε να ξυπναει?

:lol: δοκίμασε να κάνεις μπανάκι το μωρό με αφρόλουτρο που να περιέχει λεβάντα που χαλαρώνει για τον ύπνο ή πάρε αιθέριο έλαιο βαλεριάνα και στάξε 2-3 σταγόνες σε ένα πανάκι στο κρεβατάκι του μωρού μήπως και το χαλαρώσει και κοιμηθείς κανένα βράδυ λίγο παραπάνω τουλάχιστον και προπάντων κάνε υπομονή εμένα η μεγάλη μου είναι 4 χρονών και έχω ένα χρόνο που κοιμάμαι! ξυπνούσε κάθε 2 ώρες και πολύ σου βάζω όχι για γάλα γιατί ήθελε τη μαμά της! με φώναζε μαμά αγκαλίτσα τώρα όμως τη μπεμπούλα μου είναι 6 μηνών και έκοψε το βραδυνό ξύπνημα απο 20 ημερών! όλα με υπομονή χτίζονται ξέρω αυτό που σου λέω είναι δύσκολο το έχω ζήσει!

Μμμ μαλλον οταν ερθει και το μωρακι θα χειροτερεψουν τα πραγματα. Παντως νομιζω οτι της εχει γινει συνηθεια. Αν της το εδινες ολο και πιο αραιο καθε2-3 μερες μηπως σταματαγε να ξυπναει?

Ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα το ξέρω:shock:! Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με το αραίωμα και λέω άπό αύριο να αρχίσω να το εφαρμόζω! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

Διαφημίσεις

:lol: δοκίμασε να κάνεις μπανάκι το μωρό με αφρόλουτρο που να περιέχει λεβάντα που χαλαρώνει για τον ύπνο ή πάρε αιθέριο έλαιο βαλεριάνα και στάξε 2-3 σταγόνες σε ένα πανάκι στο κρεβατάκι του μωρού μήπως και το χαλαρώσει και κοιμηθείς κανένα βράδυ λίγο παραπάνω τουλάχιστον και προπάντων κάνε υπομονή εμένα η μεγάλη μου είναι 4 χρονών και έχω ένα χρόνο που κοιμάμαι! ξυπνούσε κάθε 2 ώρες και πολύ σου βάζω όχι για γάλα γιατί ήθελε τη μαμά της! με φώναζε μαμά αγκαλίτσα τώρα όμως τη μπεμπούλα μου είναι 6 μηνών και έκοψε το βραδυνό ξύπνημα απο 20 ημερών! όλα με υπομονή χτίζονται ξέρω αυτό που σου λέω είναι δύσκολο το έχω ζήσει!

Το αφρόλουτρο με τη λεβάντα το κάνουμε κάθε βράδυ! Βαλεριάνα δεν έχω δοκιμάσει, θα το κάνω κι αυτό όμως! Βρε μήπως να πάρω κανα ηρεμιστικό να της το τρίβω στο γάλα να τελειώνουμε;;;;;;;;;;:twisted: Υπομονή δεν μπορώ να κάνω! Αλήθεια! Μου έχει εξαντληθεί! Είναι και η τεράστια κοιλιά! Είναι και οι ορμόνες! Άστα!

προσπαθησε να δινεις νερο η λιγο γαλα κ οχι κανονακα.μαλλονσυνιθισε το στομαχακι να πειναει εκεινη την ωρα

Θα το κάνω και αυτό! Τα πάντα θα κάνω! Αλλιώς θα πάρω τα βουνά και θα γεννήσω σε καμιά σπηλιά σαν αρκούδα!:confused: Δεν αντέχω βρε συ! Λόγω της εγκυμοσύνης δεν κοιμάμαι που δεν κοιμάμαι, δεν αντέχω άλλο....:-(

Στην ηλικια σας εμεις κοιμομασταν σερι απο τις 9 το βραδυ μεχρι τις 9 το πρωι και 2 φορες μες στην ημερα απο 1,5 ωρα την καθε φορα (δηλαδη μια φορα στις 12:30 μεχρι τις 14:00 και αλλη μια στις 16:30 μεχρι τις 18:00). Δεν ειχα παραπονο, μου αφηνε περιθωριο να κοιμηθω, να κανω τις δουλειες μου, να σερφαρω, να κανω μπανιο, τα παντα! Εμεις περασαμε δυσκολα το 1ο 3μηνο μονο και μετα για ενα διαστημα περιπου ενος μηνα οταν ηταν σχεδον 9 μηνων στο οποιο της εφταιγαν ολα..

Με ολα αυτα θελω να πω πως καταλαβαινω οτι εισαι κομματια, εγω δεν θα αντεχα με τιποτα... :?

Μηπως να την κουραζες πολυ στη διαρκεια της ημερας ετσι ωστε το βραδυ να πεφτει για υπνο και να μην καταλαβαινει τιποτα? Οσο για το γευμα που κανει στις 4, μηπως να δοκιμαζες στο τελευταιο γευμα να της δωσεις καποιο ειδικο γαλα (οπως το almiron goodnight) ή να της φτιαξεις μια ωραια κρεμουλα μηπως και χορτασει ετσι και δεν ξυπνησει?

Τι να σου πω.. Ισως λεω και αρλουμπες μιας και εγω δεν βρεθηκα μεχρι στιγμης στη θεση σου!

Μακαρι να βρειτε τους ρυθμους σας και να ξεκουραστειτε ολοι!

Με το καλο το μωρακι σου! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

γεια σου, με το καλο να δεχτεις το μπεμπακι σου. Κι εμεις αλλάξαμε γαλατάκι για το βραδυ (το goodnight) νομιζω και κοιμοταν πολυ καλυτερα και τελικα σταμάτησε να ξυπναει το βράδυ (17 μηνων). Κι εμεις την κουραζαμε και καναμε ολα τα σχετικά, αλλά νομιζω το γαλατακι βοήθησε πολυ. Αν ειναι ευκολο παιδι στην αλλαγη γαλατος, δοκιμασε το. Καλη επιτυχία

Στην ηλικια σας εμεις κοιμομασταν σερι απο τις 9 το βραδυ μεχρι τις 9 το πρωι και 2 φορες μες στην ημερα απο 1,5 ωρα την καθε φορα (δηλαδη μια φορα στις 12:30 μεχρι τις 14:00 και αλλη μια στις 16:30 μεχρι τις 18:00). Δεν ειχα παραπονο, μου αφηνε περιθωριο να κοιμηθω, να κανω τις δουλειες μου, να σερφαρω, να κανω μπανιο, τα παντα! Εμεις περασαμε δυσκολα το 1ο 3μηνο μονο και μετα για ενα διαστημα περιπου ενος μηνα οταν ηταν σχεδον 9 μηνων στο οποιο της εφταιγαν ολα..

Με ολα αυτα θελω να πω πως καταλαβαινω οτι εισαι κομματια, εγω δεν θα αντεχα με τιποτα... :?

Μηπως να την κουραζες πολυ στη διαρκεια της ημερας ετσι ωστε το βραδυ να πεφτει για υπνο και να μην καταλαβαινει τιποτα? Οσο για το γευμα που κανει στις 4, μηπως να δοκιμαζες στο τελευταιο γευμα να της δωσεις καποιο ειδικο γαλα (οπως το almiron goodnight) ή να της φτιαξεις μια ωραια κρεμουλα μηπως και χορτασει ετσι και δεν ξυπνησει?

Τι να σου πω.. Ισως λεω και αρλουμπες μιας και εγω δεν βρεθηκα μεχρι στιγμης στη θεση σου!

Μακαρι να βρειτε τους ρυθμους σας και να ξεκουραστειτε ολοι!

Με το καλο το μωρακι σου! :)

Αχ γλυκιά μου... Έτσι ήταν ακριβώς ο μεγάλος μου! Αυτό δεν ήταν μωρό ήταν άγγελος! Από 40 ημερών κοιμόταν 12 το βράδυ με 8 το πρωί και από 3 μηνών 9:30 το βράδυ με 9:00 το πρωί! Ωραίες εποχές! Αλλά αυτή εδώ είναι διάολος!!!!!!! Τί να κουράσω παιδί μου;;; Όλη μέρα περπατάει και παίζει! Προχτές την είχα ένα τρίωρο κάτω στο δρόμο και περπατούσαμε και τίποτα! Κρέμες δεν τρώει καθόλου! Φρούτα, φαγητό λιωμένο με πηρούνι και γιαούρτι! Τώρα για το γάλα αυτό δεν το ήξερα! Θα ρωτήσω όμως την παιδίατρο! Σε ευχαριστώ για τις ευχές...

Διαφημίσεις

γεια σου, με το καλο να δεχτεις το μπεμπακι σου. Κι εμεις αλλάξαμε γαλατάκι για το βραδυ (το goodnight) νομιζω και κοιμοταν πολυ καλυτερα και τελικα σταμάτησε να ξυπναει το βράδυ (17 μηνων). Κι εμεις την κουραζαμε και καναμε ολα τα σχετικά, αλλά νομιζω το γαλατακι βοήθησε πολυ. Αν ειναι ευκολο παιδι στην αλλαγη γαλατος, δοκιμασε το. Καλη επιτυχία

Σε ευχαριστώ και σένα γλυκιά μου.. Θα ρωτήσω για το γάλα αυτό μπας και σωθούμε... Αλλιώς... Ας με βοηθήσει ο Θεούλης να αντέξω...

Καταρχήν να σου απαντήσω στην τελευταια σου φράση : "οχι, δεν ζητάς πολλά". Είναι απόλυτα κατανοητό πως και η υπομονή εξαντλείται και απελπισία σε πιάνει όταν δεν κοιμάσαι όσο πρέπει. Πόσο μάλλον όταν είσαι και έγκυος και έχεις και τα επόμενα πιθανά ξυπνήματα στο μυαλό σου (υπάρχει βέβαια και η περίπτωση το νέο μωράκι να έχει μια χαρά ευκολία με τον ύπνο!).

Και κατά δεύτερον να πω πως σε νιώθω γιατί έχω περάσει τα ίδια με τον ύπνο του γιου μου.Έπρεπε να φτάσει περίπου 14 μηνών για να κοιμηθώ κι εγώ 5 ώρες σερί....Ξυπνούσε κι αυτός για γάλα.Α,και μετά βέβαια από μια γεμάτη πάνα που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα τόσα τσισάκια!!!

Κι εμένα μου έλεγαν πως θα κουράζεται περισσότερο με τον καιρό μα εγώ έβλεπα πως έτσι κιι αλλιώς κουραζόταν αφού όταν δεν κοιμόταν ήταν αεικίνητος.

Έπισης θυμάμαι είναι πως αυτό με το νερό σε μας δεν έπιασε,διότι έπινε το νερό ή το χαμομήλι και μετά απο μισή ώρα ζητούσε γάλα. Γενικά είχα δοκιμάσει τα πάντα νομίζω.

Υποθέτω πως στη δική μας περίπτωση έπιασε η σταδιακή μείωση. Τί εννοώ:άρχισα πρώτον να καθυστερώ λιγάκι να τρέχω αμέσως δηλ. με το πρώτο κλάμα να του κάνω γάλα και παράλληλα να μειώνω και την ποσότητα. Εν τω μεταξύ άρχισα να του λέω και στο γάλα πριν τον ύπνο :"αυριο το πρωί θα πιούμε πάλι γαλατάκι!"(σε γλυκό όμως τόνο) . Το ίδιο έλεγα από κάποια στιγμή και ύστερα και κατα τη διάρκεια της νύχτας. ¨ολο και πιο αποφασιστικά 9αλλά χαμηλόφωνα).Όταν επέμενε πολύ υποχωρούσα για να αποφύγω το απόλυτο ξύπνημα αλλά κάποια στιγμή τα καταφέραμε.Το...μαγικό ήταν πως ο ύπνος του έστρωσε απόλυτα μόλις ξεκίνησα τη δουλεία τον Σεπτέμβρη (εκπαιδευτικός)!!!Κι αγχωνόμουν τόοοοσο πολύ για το πως θα ανταπεξέλθω και πως θα λειτουργώ άυπνη μεσα στην τάξη!

Βέβαιααααα...μόλις σταμάτησα δουλεία για καλοκαίρι και είπα τώρα θα κοιμηθώ κι εγώ χαλαρά το 8ωρο μου άρχισε πάλι κάτι περίεργα με τον ύπνο του...όχι όμως ξύπνημα για γάλα. Περισσότερο δυσκολία να τον πάρει ο ύπνος δίχως εμένα δίπλα του, πράγμα που παλιά δεν το είχε....Για να δούμε όταν ξεκινήσω πάλι να δουλεύω...

εγω παλι λεω να της κανεις καμια κρεμα με γαλα μπολικη μπολικη πριν κοιμηθει για να στανιαρει κ να μη πεινασει τα ξημερωματα

Θα το έκανα! Αλλά δεν τρώμε κρέμα!!!!!! Καμία κρέμα!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Καταρχήν να σου απαντήσω στην τελευταια σου φράση : "οχι, δεν ζητάς πολλά". Είναι απόλυτα κατανοητό πως και η υπομονή εξαντλείται και απελπισία σε πιάνει όταν δεν κοιμάσαι όσο πρέπει. Πόσο μάλλον όταν είσαι και έγκυος και έχεις και τα επόμενα πιθανά ξυπνήματα στο μυαλό σου (υπάρχει βέβαια και η περίπτωση το νέο μωράκι να έχει μια χαρά ευκολία με τον ύπνο!).

Και κατά δεύτερον να πω πως σε νιώθω γιατί έχω περάσει τα ίδια με τον ύπνο του γιου μου.Έπρεπε να φτάσει περίπου 14 μηνών για να κοιμηθώ κι εγώ 5 ώρες σερί....Ξυπνούσε κι αυτός για γάλα.Α,και μετά βέβαια από μια γεμάτη πάνα που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα τόσα τσισάκια!!!

Κι εμένα μου έλεγαν πως θα κουράζεται περισσότερο με τον καιρό μα εγώ έβλεπα πως έτσι κιι αλλιώς κουραζόταν αφού όταν δεν κοιμόταν ήταν αεικίνητος.

Έπισης θυμάμαι είναι πως αυτό με το νερό σε μας δεν έπιασε,διότι έπινε το νερό ή το χαμομήλι και μετά απο μισή ώρα ζητούσε γάλα. Γενικά είχα δοκιμάσει τα πάντα νομίζω.

Υποθέτω πως στη δική μας περίπτωση έπιασε η σταδιακή μείωση. Τί εννοώ:άρχισα πρώτον να καθυστερώ λιγάκι να τρέχω αμέσως δηλ. με το πρώτο κλάμα να του κάνω γάλα και παράλληλα να μειώνω και την ποσότητα. Εν τω μεταξύ άρχισα να του λέω και στο γάλα πριν τον ύπνο :"αυριο το πρωί θα πιούμε πάλι γαλατάκι!"(σε γλυκό όμως τόνο) . Το ίδιο έλεγα από κάποια στιγμή και ύστερα και κατα τη διάρκεια της νύχτας. ¨ολο και πιο αποφασιστικά 9αλλά χαμηλόφωνα).Όταν επέμενε πολύ υποχωρούσα για να αποφύγω το απόλυτο ξύπνημα αλλά κάποια στιγμή τα καταφέραμε.Το...μαγικό ήταν πως ο ύπνος του έστρωσε απόλυτα μόλις ξεκίνησα τη δουλεία τον Σεπτέμβρη (εκπαιδευτικός)!!!Κι αγχωνόμουν τόοοοσο πολύ για το πως θα ανταπεξέλθω και πως θα λειτουργώ άυπνη μεσα στην τάξη!

Βέβαιααααα...μόλις σταμάτησα δουλεία για καλοκαίρι και είπα τώρα θα κοιμηθώ κι εγώ χαλαρά το 8ωρο μου άρχισε πάλι κάτι περίεργα με τον ύπνο του...όχι όμως ξύπνημα για γάλα. Περισσότερο δυσκολία να τον πάρει ο ύπνος δίχως εμένα δίπλα του, πράγμα που παλιά δεν το είχε....Για να δούμε όταν ξεκινήσω πάλι να δουλεύω...

Θα το δοκιμάσω και αυτό! Ευτυχώς που ως δημόσιος υπάλληλος θα πάω για δουλειά τέλος του 2011! Αλλιώς... Βέβαια σκέφτομαι και το νεογέννητο που έρχεται και με πιάνει πανικός...

τα δικα μου ηταν και τα 2 ετσι!!!!!! πριν απο 4 μηνες ξεκινησα επιτελους να κοιμαμαι ξανα μετα απο 4 χρονια!!!!! τα ειχα παιξει μονο τωρα συνηλθα... αστην να κλαιει για μερικα βραδυα γιατι αλλιως δεν θα δεις προκοπη. και οταν απλα ξυπναει να την αγνοεις....ξερω ειναι δυσκολο με το αλλο παιδι γιατι μπορει να το ξυπναει και αυτο (οπως γινοταν και μενα) αλλα αν δεν το κανεις αυτο σε βλεπω να κοιμασαι μετα απο 2,5 χρονια μια και καλη!!!! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Προσπάθησε όταν ξυπνάει το βράδυ να το δίνεις τσάι ή νεράκι να κόψει σιγά σιγά το βραδυνό γάλα γιατί το έμαθε και όλα καλά θα πάνε με το καλό να ρθει το καινούργιο μέλος της οικογενειας και μακάρι να σε φέρει γούρι το μπεμπουλίνι σου και να κοιμάστει όλο το βράδυ ομαδικός! και να θυμάσαι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό στο λέω απο προσωπική εμπειρία!

Και εγώ πιστεύω πώς της έχει γίνει συνήθεια πλέον. Τί θα έκανα στη θέση σου; Θα της έδινα κάθε βράδυ και πιο λίγο γάλα, ώσπου να το έκοβε τελείως.

aYVcp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...