Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για κούνιες

Recommended Posts

Έχω μερικές απορίες για τις κούνιες και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από πιο έμπειρες μανούλες.

:arrow:Τι βολεύει πιο πολύ να ανεβοκατεβαίνει το κάγκελο ή το στρώμα;

Ιδανικός για μένα θα ήταν ένας συνδυασμός και των δύο, αλλά στις περισσότερες κούνιες που μας άρεσαν μέχρι στιγμής τα κάγκελα είναι σταθερά. Αυτό που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει όταν το παιδάκι προσπαθεί -όταν με το καλό μεγαλώσει- να βγει έξω.Βλέπω από τον ανιψιό μου που όταν κόντευε τα 2, ακόμα κι όταν το κάγκελο ήταν στην πιο ψηλή θέση και το στρώμα στην πιο χαμηλή κατάφερνε- άγνωστο πώς- να βγαίνει έξω. Μας είπαν από τα μαγαζιά ότι τότε απλά τους αφαιρείς ολόκληρο το κάγκελο και τους βάζεις ένα προστατευτικό σαν αυτά που μπαίνουν στις κουκέτες. Είναι βολική λύση;

icon_arrow.gif Το χρώμα να είναι άσπρο ή καφέ;

Θα μου πείτε είναι θεμα γούστου, αλλά προβληματίζομαι αν υπάρχει περίπτωση μια καφε κούνια και έπιπλα να ψυχοπλακώνουν το μωράκι. icon_redface.gif

icon_arrow.gif Από τι ξύλο η κούνια ώστε να είναι πιο γερή;

Κάποιες από αυτές που μας άρεσαν είναι από ξύλο πεύκου και σε ένα άλλο μαγαζί μας είπαν οτι το ξύλο πεύκου είναι πολύ μαλακό κι είναι εύκολο να προκληθεί βλάβη ακόμα κι όταν πας να τη βιδώσεις. Όσες έχετε πάρει από ξύλο πεύκου αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα;

icon_arrow.gif Είναι μεγάλο μειονέκτημα να μην έχει η κούνια στα κάγκελα το προστατευτικο οδοντοφυιίας;

icon_arrow.gif Σ'ενα μαγαζί ένας πωλητής μας είπε ότι καλύτερο είναι η κούνια να έχει γύρω γυρω κάγκελα κι όχι μονοκόμματο ξύλο μπρος πίσω γιατί το παιδάκι σύμφωνα με παιδοψυχολόγους ψυχοπλακώνεται και νιώθει εγκλωβισμένο icon_confused.gif Ισχύει κάτι τέτοιο ή τσάμπα με απασχολεί;

Κι όποια άλλη συμβουλή έχετε να μου δώσετε ευπρόσδεκτη!

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

Διαφημίσεις

Να ψαξεις κουνια οικολογικη, με οικολογικες βαφες (οπως εχει η http://www.onlygreen.gr) oloi θα πουν οτι εχουν, εσυ δες πιστοποιησεις γιατι ψευδονται. (καταλαβαινεις οτι δεν ειναι οικολογικες οι βαφες οταν μολις ανοιξεις το κουτι και τη στησεις βρωμοκοπαει)

Καλυτερα ειναι να βλεπουν οντως.....να εχει καγκελα τουλαχιστον στις 2-3 πλευρες.

Καλο ειναι να υπαρχει προστατευτικο, εξαρταται κι απο το παιδι, δεν δαγκωνουν ολα

Μεγαλη σημασια δωσε στο στρωμα, τα περισσοτερα ειναι ακαταλληλα, αξιζει να δωσεις λεφτα εκει (και παλι ολοι θα σου πουν οτι τα δικα τους ειναι τα καλυτερα- δες και στο λινκ που σου εβαλα)

Εγω προτιμω το λευκο χρωμα, δενει με ολα τα χρωματα και δεν κουραζει. Δειχνει μεγαλυτερο το δωματιο.

Για μενα ειναι καλο να ανεβοκατεβαινει το καγκελο.... οσο ειναι μωρο μπορεις να το εχεις χαμηλα...δεν πηρα κουνια που να σηκωνεται και το στρωμα οποτε δεν εχω να πω κατι σχετικα. Το να βγει εντελως το καγκελο βολευει αν θες να το κανεις καναπεδακι, δεν νομιζω ομως οτι ειναι ασφαλες να κοιμαται χωρις προστασια το παιδι.

Υπαρχουν εταιριες που εχουν κουνιες που μετατρεπονται σε μονα κρεββατακια. Αναλογως πως προγραμματιζεις την οικογενεια βλεπεις τι σε βολευει (πχ ποτε υπολογιζεις να κανεις αλλο παιδι)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Θα συμφωνήσω με την παραπάνω κοπελιά για τα χρώματα, τις πιστοποιήσεις και την σημασία που πρέπει να δώσεις στο κατάλληλο στρώμα.

Για το χρώμα τώρα είναι καθαρά θέμα γούστου:D η δική μας κούνια είναι από πεύκο στο χρώμα του ξύλου. Δεν είναι ούτε ανοιχτόχρωμη ούτε σκουρόχρωμη. Πιο πολύ με περιόριζε η ντουλάπα στα χρώματα οπότε πήρα κάτι να ταιριάζει.

Για το ξύλο πεύκου θα σου πω ότι είναι από τα πλέον κατάλληλα γιατί επειδή είναι μαλακό αποφεύγονται οι έντονοι κραδασμοί σε περίπτωση πτώσης επάνω του.

Τα προστατευτικά στα κάγκελα οδοντοφυίας εγώ τα βρήκα σωτήρια....μασάμε συνέχεια την κούνια.

Για το ύψος των τοιχωμάτων είναι όλα μελετημένα (στις μεγάλες εταιρείες), βέβαια αν το παιδάκι εξελιχτεί σε χουντίνι καμία κούνια δεν το κρατάει φυλακισμένο:D

Στην δική μας η οποία μετά γίνεται μονό κρεβάτι ανεβοκατεβαίνει μόνο η επιφάνεια του στρώματος και δεν έχω πρόβλημα (μέχρι ώρας).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...