Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Σημερα το μεσημερι εκανα τον γνωστο αγωνα για να την κοιμησω να ξεκουραστει λιγακι γιατι μετα γκρινιαζει απο την κουραση και δεν τη παλευει το κακομοιρο.Μας σπαει τα νευρα και τα φτυνει κι αυτη.Ειχα κανει το λαθος και την ειχα αφησει να κοιμηθει ως τις δεκα το πρωι(δεν μου κακοπεσε κι εμενα λιγο υπνος παραπανω)Την εβαλα αλωστε να κοιμηθει για μεσημερι ποιο αργα απο το κανονικοΑυτο ομως το ερμο ηθελε να παιξει και εβαζε ομορφα ομορφα τις κουκλιτσες τις στη σειρα και τουε μιλαγε.Στο λεγε λεγε κοιμησυ και κοιμησου-καθομαι διπλα της τα μεσημερια οταν ειμαι σπιτι και κοιμομαστε μαζι-ειναι η τρυφερη μας στιγμη-Αρχισαμε να διαφωνουμε και εκνευριζετε και μου ριχνει μια ωραιοτατη κλωτσια!!!!Την αρπαξα απο το χερι οχι με δυναμη και την κοιταξα στο προσωπο και της ειπα οτι αυτο δεν θα το ξανακανει.Δεν φωναζα αλλα ημουν τοσο σταθερη και αγριεμενη που εβαλε ενα κλαμα που δεν εχει ξαναβαλει κοριτσια!!!!Μυρο δακρυ η δικια σου και καταληξαμε να κλαιμε και οι δυο και να ζηταμε η μια συγνωμη στην αλλη.

-Δεν θα σε ξανανευριασω μαμα

-Δεν θα σε ξανατρομαξω αγαπη μου κλπκλπ

Γενικα ειναι ενα πολυ βολικο παιδι και εγω ειμαι της αποψης οτι με διαλογο τα καταφερνεις αν και μερικες φορες σε βγαζουν απο τα ρουχα σου.Και με τον αντρα μου διαγωνω οταν της φωναζει

Λογω δουλειας τον τελευταιο καιρο ειμαι σπιτι πολλες ωρες και εκτως του οτι εχει παθει προσκωληση μαζι μου και εχω τυψεις που τον σεπτεμβριο ξαναρχιζω δουλεια της κανω ολα τα χατηρια...

ΠΟυ θελω να καταληξω.Εκανα καλα εκεινη την ωρα και απλα τρομαξε επειδη δεν με εχει ξαναδει ετσι??Δηλαδη πρεπει που και που να αγριευω???Δεν θα καταλαβει αλλιως οτι δεν θα περναει παντα αυτα που θελει???και μαλιστα με κλωτσια(δεν με σακατεψε κι ολας

'Η η αντιδραση μου ηταν υπερβολικη?????Στο κατω κατω εγω φταιω που της χαλασε το προγραμμα και επρεπε να προνοησω οτι ειχε χορτασει υπνο και να μην τη πιεσω???

¨΄Η η αληθεια ειναι καπου στη μεση????

Ευχαριστω εκ των προταιρων για το χρονο σας

Διαφημίσεις

εγω παλι πιστευω πως δεν κανει κακο να υψωνουμε κ λιγο τη φωνη οταν φυσικα δεν καταλαβουν με το καλο.πρεπει να ξερουν οτι υπαρχουν κ ορια..για περνα εξω απο το σπιτι μου την ωρα που τα εχω για υπνο.1 το πολυ 2 φορες θα υψωσω τη φωνη .μετα εχουν κοιμηθει.κ αυτο γιατι θελουν για παρεα να κοιμουνται στο ιδιο κρεβατι κ μετα βαζω το μικρο στο δικκο του.ελα ομως που παλευουν κ χτυπιουνται η γαργαλιουνται κ διαφορα αλλα χαζα,ε το λεω με το καλο μια δυο τρεις ε μετα βγαζω φωνη αλλιως δε γινεται.η οταν μαλωνουν..τις προαλλες τις καρφωσε στυλο στο χερι κ τον φωναξα κ τιμωρια τον εβαλα.μετα ομως της ζητησε κ συγνωμη κ την φιλουσε.αν δε φωναξουμε κ δε βαλουμε κ καμια τιμωρια(ηλικια κ λεπτο παει)τοτε δε θα μαθει στο οριο.κ αντε να τα ελεγξεις αργοτερα θα ειναι πολυ χειροτερα

Δεν θα το πιστεψετε τι εχω τραβηξει σημερα..Γενικα η δικη μου κοιμοταν ρολοι.Δεν μπορω να καταλαβω τι μεταλαξη ηταν αυτη!!!!!Και αποψε το βραδυ κοιμηθηκε ΤΩΡΑ μετα απο 15 ωρες ξυπνια!!!!Και να κλαιει και να λεει "δεν εχω μπαμπα δεν εχω μαμα,ολο να κοιμουνται θελουν κι εγω θελω να παιξω!"Τελικα επεσε ξερη τωρα πριν απο 5 λεπτα...Δεν εχει χρειαστει ποτε να φωναξω για κατι.Ακουει ευκολα και υπακουει.Τι ειδους "εφηβεια" ειναι αυτη???

οχι δεν ειναι ακομα παιδικη εφηβια.αυτη ξεκηναει στα 4.να ξερες τι περασα περσι με την μεγαλη..μεχρι που εκλαιγα κλεισμενη στο δωματιο η στο μπανιο!αστα!σημερα η μικρη σου μπορει να ειχε υπερενταση.παιδακια ειναι βρε χαλαει το ωραριο καποιες φορες.τα δικα μου ξυπνανε κατα τις 7.30 κ οοολη μερα ξυπνια κ το βραδυ υπνο στις 8.δε θελουν καθολου υπνο το μεσημερι.αλλα ειναι κ 2 ολο κ τυχαινει να μαλωννουν κ ο γιος μου απιστευτα ζωηρος.αν δεν επιβαλω ταξη τοτε καηκα

Διαφημίσεις

Μπραβο σου και στην υπομονη σου.Ετσι εβλεπα τη δασκαλα μου καλη της ωρα με τρια τερατα ελεγα τοτε.Δεν ειχα παιδια δεν ηξερα.ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑΨΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!!!Και να χω και τυψεις.Αντε να δω αυριο τι θα γινει....Ευχαριστω πολυ

να μην εχεις τυψεις.σε χτυπησε κ υψωσες τον τονο.εθεσες ορια κ εκανες το σωστο..ακου κ την...παλια:P:pουτε την εδειρες ουτε το εβρισες το μωρο .απλα δηλωσες εντονα τη δυσαρεσκια σου κ αυτο επρεπε.καλο της εκανες οχι κακο.τα ορια απο τωρα χτιζονται.αν αφησεις ενα παιδι να κανει οτι θελει πως θα του βαλεις ορια στα 4-5?κ τη μεγαλη σαν πρωτο που δε ξεραμε την ειχαμε πιο χαλαρη.ειδικα ο μπαμπας της.κιχ εκανε η ραφαελα κ αυτος ελιωνε στα πατωματα.σοκολατα η ραφαελα κ τσακιζοταν να παει να φερει΄.ε γιαυτο τραβηξα τα πανδεινα περσι.αν την συγκρινω με φετος καμια σχεση.λες κ ειχα ενα θηριο-παιδι!στον μικρο ομως δεν εχει τετοια.ειναι μεν πολυ ζωηρος αλλα αμα πω ΟΧΙ με εντονο υφος,σταματαει.το θεμα ειναι να τον προλαβω για να το πω αλλιως θα κανει την σκανταλια του:rolleyes: θα στρωσει ελπιζω!

Η άποψή μου είναι ότι έκανες πολύ καλά που έδειξες με σταθερότητα και με σοβαρότητα ότι δεν επιτρέπεται να κλωτσάμε όταν είμαστε θυμωμένοι.

Άσχετα με το αν είχες δίκιο (και 100% άδικο δηλ να είχες)στο θέμα που προέκυψε, θέλεις να περάσεις στο παιδί σου ένα μήνυμα για να μη μάθει να αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Η αντίδρασή σου δεν είναι υπερβολική έτσι όπως την περιγράφεις. Μάλλον ένιωσε έκπληκτη περισσότερο παρά φοβισμένη αφού όπως λες είναι κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει.Τύψεις πρέπει να νιώθεις όταν δεν την καθοδηγείς όπως έκανες τώρα γιατί τότε της κάνεις ζημιά. Τα παιδιά χωρίς όρια νιώθουν ανασφάλεια...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Tυψεις...δεν μπορειται να φανταστειται!!!Και σημερα παλι τα ιδια.Οχι απλα δεν κοιματε αλλα πεταει και ατακες του στυλ δεν εχω μπαμπα δεν εχω μαμα κλπκλπ...Εχω αρχισει να πιστευω οτι εβγαλε αντιδραση επειδη εβαλα τις φωνες...Μακαρι να μην ειναι ετσι

Διαφημίσεις

ειδε οτι σε πειραζουν αυτες οι ατακες γιαυτο τις λεει!!!δειξε αδιαφορια οτα τις λεει!μην σχολιασεις καν!κ μη την πιεζεις για υπνο για 2-3 μερες.αχ λιγο να δειξουμε αδυναμια αμεσως το εκμεταλλευονται τα σκατουλια!

Αυτο σκεφτηκα κι εγω να κανω τελειως το αντιθετο να μην τησ πω καθολου για υπνο λιγες μερες και βλεπουμε...

Φανταστειτε ηταν αψογη σε ολα.Ουτε αντιρησεις ουτε αντιδρασεις ουτε τιποτα!!!αρκει να της ζηταγα κατι!!!2 μερες τωρα εχει γινει ταλιμπαν και το αξιοσημειωτο εξω που βγηκαμε το πρωι σε τραπεζες και ικα κυρια!!!Ξερει που τα κανει

Χρειάζεται να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά γιατί όταν αισθάνεσαι τύψεις τα παιδιά το "μυρίζονται" πολύ εύκολα κ έτσι δεν της περνάς αυτό που θες. Νιώθει μπερδεμένη..Άσε που εκμεταλλεύεται το παραμικρό σημείο αδυναμίας σου (γιατί στη θαυματουργή :D ηλικία των 3 όπως λέεικ η Dimitra83 αλλά και αργότερα)ψάχνει να βρει τα όρια και όσο βλέπει ότι υπάρχει ελαστικότητα σε δοκιμάζει ακόμα πιο πολύ για να δει ως που φτάνουν.

Σκέψου ότι εσύ ως γονιός έχεις την ευθύνη να την καθοδηγήσεις στο να ξέρει τι είναι σωστό και τι όχι. Αγάπη δε σημαίνει λέω πάντα ναι. Όταν πιστεύεις ότι κάτι είναι σωστό πρέπει να το δείξεις με κάποιο τρόπο.

Αν αισθάνεσαι ότι κάνεις λάθος με το να βάζεις όρια ίσως πρέπει να αναρωτηθείς γιατί το αισθάνεσαι αυτό...Αν ξεκαθαρίσεις μέσα σου μια βασική φιλοσοφία για την διαπαιδαγώγηση που θες, θα νιώθεις πιο άνετα και η μικρούλα σου θα το καταλαβαίνει και θα νιώθει κ αυτή ότι "η μαμά της ξέρει τι κάνει.";) Προς θεού δεν εννοώ ότι τώρα δεν ξέρεις τι κάνεις και το γεγονός ότι αμφιταλαντεύεσαι και το ψάχνεις δείχνει πόσο πολύ νοιάζεσαι και πόσο θες το καλύτερο για το παιδάκι σου...

Φυσικά και θα έχεις αμφιβολίες για πολλά θέματα, είναι φυσικό,αλλά μιλάω για τη γενική στάση και φιλοσοφία σου πάνω στο θέμα της αγωγής...

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα χειρότερα...!!:oops::rolleyes:

Εγώ πιστεύω ότι το χειρήστικες πάρα πολύ σωστά από την κλωτσια και έπειτα...

το λάθος για'μένα προσωπικά ήταν ότι την έπρηξες το συκώτι για να κοιμηθεί...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Τι κλωτσιά, τι μπουνίδι, τι χαστούκια έχω φάει δεν περιγράφεται, πάλι καλά που ακούω ότι δεν είναι μόνο το παιδί μου που το κάνει. Όλα καλά το μόνο που δεν θα έκανα είναι να την αρπάξω από το χέρι (είτε δυνατά είτε όχι), γενικώς λίγο απομακρύνομαι για να πέσουν οι τόνοι όταν μου ρίξει καμμία. Όταν προσπαθώ να την κοιμήσω και είναι κάπως ή με σπρώχνει της γυρνάω πλάτη.

το παιδι θα βγει προς τα εξω κ θα δει κ αλλους θυμωμενους ανθρωπους..καλο ειναι να ξεριπτο γινεται αλλα παντα ναξερει κ το λογο.δεν ειναι κακο που θυμωσες επειδη σε πονεσε.εξηγησε το ομως

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...

Melina22 αμφιταλαντεύομαι γιατι μεχρι στιγμης χωρις φωνες κανει αυτο που λεω ...βεβαια αυτη τη φορα δεν καταλαβε με το καλο και ισως εχει δικιο η

DALIA που λεει οτι της επρηξα τα σηκωτια για να κοιμηθει.Απο το αγχος μου το παρακανα με το θεμα το υπνου

SKEK παντα απομακρυνομαι την ωρα της διαφωνιας και ποτε δεν εχουμε φτασει μεχρις αυτου του σημειου κατι μου λεει οτι φται και το θεμα της ηλικιας για αυτο

katerinak Σιγουρα θα δει θυμωμενους ανθρωπους και σιγουρα βλεπει σε παιδικο κλπκλπ

Απλα σημερα που ειμαι εγω ηρεμη και δεν την επριξα σε τιποτα ειναι ενας αγγελος.Την εχω στη δουλεια μου εκτακτως φανταστειτε 4 ωρες και ειναι αψογη-Το μεσημερι κοιμηθηκε μονη της και χτες το βραδυ

Μαλον πια η ηλικια φταιει.Αποκτα προσωπικοτητα οτι ανακαλυπτει οτι πρεπει και αυτη να βαλει τα δικα της ορια.Θυμαται οτι και εγω θυμωσα και προσπαθει οσο μπορει να με ακουει.Αυτο καταλαβα τουλαχιστον!!!

Η αληθεια εινβαι καπου στη μεση και απ οτι καταλαβα απο τος απαντησεις σας(εσεις με τα μεγαλυτερα παιδια) ποσα ξεσπασματα θα περασουμε ακομη...

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...

Melina22 αμφιταλαντεύομαι γιατι μεχρι στιγμης χωρις φωνες κανει αυτο που λεω ...βεβαια αυτη τη φορα δεν καταλαβε με το καλο και ισως εχει δικιο η

DALIA που λεει οτι της επρηξα τα σηκωτια για να κοιμηθει.Απο το αγχος μου το παρακανα με το θεμα το υπνου

SKEK παντα απομακρυνομαι την ωρα της διαφωνιας και ποτε δεν εχουμε φτασει μεχρις αυτου του σημειου κατι μου λεει οτι φται και το θεμα της ηλικιας για αυτο

katerinak Σιγουρα θα δει θυμωμενους ανθρωπους και σιγουρα βλεπει σε παιδικο κλπκλπ

Απλα σημερα που ειμαι εγω ηρεμη και δεν την επριξα σε τιποτα ειναι ενας αγγελος.Την εχω στη δουλεια μου εκτακτως φανταστειτε 4 ωρες και ειναι αψογη-Το μεσημερι κοιμηθηκε μονη της και χτες το βραδυ

Μαλον πια η ηλικια φταιει.Αποκτα προσωπικοτητα οτι ανακαλυπτει οτι πρεπει και αυτη να βαλει τα δικα της ορια.Θυμαται οτι και εγω θυμωσα και προσπαθει οσο μπορει να με ακουει.Αυτο καταλαβα τουλαχιστον!!!

Η αληθεια εινβαι καπου στη μεση και απ οτι καταλαβα απο τος απαντησεις σας(εσεις με τα μεγαλυτερα παιδια) ποσα ξεσπασματα θα περασουμε ακομη...

Είναι μια απ' τις θυσίες για να απολαμβάνουμε την ομορφιά των παιδιών..:-D

(Να διευκρινίσω μόνο για να μην παρεξηγηθώ ότι όταν σχολίασα για οριοθέτηση εννοούσα την ελεγχόμενη αύξηση έντασης στη φωνή κ όχι την ανεξέλεγκτη φωνή.

Έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο. Στην πρώτη περίπτωση δείχνεις ότι ελέγχεις την κατάσταση με ανάλογο ύφος και τρόπο ομιλίας ενώ στη δεύτερη είσαι αγχωμένος και φαίνεται ότι δεν ελέγχεις τα νεύρα σου...Με το α προκαλείς φόβο ενώ με το β δείχνεις ότι εννοείς πραγματικά αυτό που λες. Όταν λοιπόν γίνεται κάτι που θεωρείς ανεπίτρεπτο όπως το χτύπημα και χρησιμοποιήσεις τον β τρόπο μη νιώσεις καθόλου άσχημα.;)Αυτά...

Παρεμπιπτόντως η κορούλα σου είναι φοβερή φατσούλα! Σε ποιόν μοιάζει;

Είναι μια απ' τις θυσίες για να απολαμβάνουμε την ομορφιά των παιδιών..:-D

(Να διευκρινίσω μόνο για να μην παρεξηγηθώ ότι όταν σχολίασα για οριοθέτηση εννοούσα την ελεγχόμενη αύξηση έντασης στη φωνή κ όχι την ανεξέλεγκτη φωνή.

Έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο. Στην πρώτη περίπτωση δείχνεις ότι ελέγχεις την κατάσταση με ανάλογο ύφος και τρόπο ομιλίας ενώ στη δεύτερη είσαι αγχωμένος και φαίνεται ότι δεν ελέγχεις τα νεύρα σου...Με το α προκαλείς φόβο ενώ με το β δείχνεις ότι εννοείς πραγματικά αυτό που λες. Όταν λοιπόν γίνεται κάτι που θεωρείς ανεπίτρεπτο όπως το χτύπημα και χρησιμοποιήσεις τον β τρόπο μη νιώσεις καθόλου άσχημα.;)Αυτά...

Παρεμπιπτόντως η κορούλα σου είναι φοβερή φατσούλα! Σε ποιόν μοιάζει;

καλησπερα αν μπορεις να πεις καλησπερα τετοια ωρα

Εγω λοιπον οταν γενικα καμια φορα φωναζω εχω τον α τροπο και κανεις δεν με παιρνει στα σοβαρα...:(Αυτη τη φορα ειχα χωρις να τον θελω τον "β τροπο" που λες κι εσυ και γι αυτο τρομαξε η ζουζου που ειχε την κατασταση στα χερια της.Παρεπιπτωντως εχουμε ηρεμησει αρκετα απο τεταρτη βραδυ...αλλα αν γινει μια στραβοτιμονια δειχνει οτι θα χαθει ο ελεγχος..Δυσκολο που ειναι τελικα:cry:.

Οσο γι χαρα...δεν νομιζω οτι εχουμε κανει κατι πιο ομορφο στη ζωη μας!

Το τερατακι μου δεν μοιαζει σε κανεναν συγκεκριμενα.Εχει κανει επιλογη ομορφιας.Χειλακια και μυτουλα μπαμπα και ματια "τσακιρικα" δικα μου.Ξανθα μαλια απο γιαγιαδες

Τhanks for all