Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ?...

Recommended Posts

.... Γιατί εμένα πραγματικά Μ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ!!!:evil: Τι θα πει δεν θα μεγαλώσει, ή δεν θα μάθει.....

Οκ, μπορεί σαν πρωτάρα μαμά να είμαι λίγο υπερβολικη σε ορισμένα θέματα. Σε ορισμένα όμως και τα αναγνωρίζω. Όμως είναι δυνατόν να μην το προστατέψω όσο μπορώ ώστε να αποφύγουμε τίποτα περίεργα χτυπήματα ή πεσίματα?

Και αναφέρω παραδείγματα.

1. Κάνει ποδήλατο με 2 βοηθητικές κι ενώ δεν ξέρει ακόμα να χειρίζεται τα φρένα, του αρέσει να βρίσκει υψωματάκια για να τα κατεβαίνει με φόρα. Εγώ λοιπόν το θεωρώ λάθος αυτό. Αν πάταγε τα φρένα το συζητούσαμε διαφορετικά. Τώρα όμως είναι δυνατόν να τον αφήσω να το κάνει, να πέσει, ίσως και να χτυπήσει ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ??? :evil::evil::evil:

2. Παίζει με την μπάλα κι ενώ δεν μπορεί ακόμα να κουμαντάρει καλά καλά τον εαυτό του, θέλει να την κλωτσάει ενώ είναι εν κινήσει (και μιλάω για τρέξιμο πάντα). Έχει φάει διάφορες τούμπες, διότι τελικά την πατάει, ευτυχώς ήπιες. Εγώ λοιπόν επιμένω πως είναι καλύτερα να τη σταματά και να κλωτσάει ή τέλος πάντων εκείνος να είναι σταθερός. Έχω όμως και κάποιους που επιμένουν πως ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ...@%$^#*

Μα είμαστε σοβαροί??? Τόσο παράλογη είμαι τελικά??

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλή έχω ένα γιο 2 χρονών

Πρόσφατα πήγα στο χωριό μου ορεινό

δεν υπήρχε ίσιο πουθενά μα πουθενά :D:D:D:D

όλες η αυλές ήταν με μια κλήση και πολλά σκαλιά

σε αυτές της αυλέΣ

και σε αυτούς τους κατηφορικούς δρόμους

μεγάλωσαν γενιές και γενιές μια από αυτές και εγώ ;););)

Και ΝΑΙ πιστεύω στην ατάκα παιδί που δεν έπεσε και δεν λερώθηκε και δεν μάτωσε γόνατα δεν μεγάλωσα …

.....

Διαφημίσεις

Οι επιλογές είναι, ή τον αφήνεις να κάνει ποδήλατο και να παίζει μπάλα, ή του τα απαγορεύεις. Δεν μπορείς να τον μάθεις να κάνει ποδήλατο, ή να παίζει μπάλα, όπως νομίζεις ότι είναι σωστό, χωρίς να τον αφήσεις να πειραματιστεί.

Καμιά φορά σε εκπλήσσουν με τις ικανότητές τους τα παιδιά, πράγματα που δεν τα θεωρείς ικανά να κάνουν, τελικά τα καταφέρνουν.

Οι επιλογές είναι, ή τον αφήνεις να κάνει ποδήλατο και να παίζει μπάλα, ή του τα απαγορεύεις. Δεν μπορείς να τον μάθεις να κάνει ποδήλατο, ή να παίζει μπάλα, όπως νομίζεις ότι είναι σωστό, χωρίς να τον αφήσεις να πειραματιστεί.

Καμιά φορά σε εκπλήσσουν με τις ικανότητές τους τα παιδιά, πράγματα που δεν τα θεωρείς ικανά να κάνουν, τελικά τα καταφέρνουν.

σωστη .............

.....

Ναι βρε κοριτσάκια μου όμως αυτό τι σημαίνει οτι το αφήνεις ανεξέλεγκτο? Άντε ότι του έρθει στο κεφάλι το κάνει κι οκ ελπίζω να μην πάθει τίποτα σοβαρό? Φυσικά και δεν είπα πως θα είμαστε συνεχώς πάνω απο τα κεφάλια τους, όμως κι αυτή η ατάκα....

Πάντως κι εγώ που απο τη φύση μου πρόσεχα κι ο αδελφός μου που ήταν εντελώς ατσούμπαλος, το ίδιο καλά μεγαλώσαμε με κάτι σημάδια για ενθύμια διαφορά...:wink:

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Πρέπει να δεις το γιό μου... λες και πάλευε με γάτες, σκύλους, και τίγρεις.... ταυτόχρονα.... Τα πόδια του είναι γεμάτα.... και ΔΕΝ μπορώ να κάνω τίποτα.... Δεν τον νοιάζει που χτυπά. Απλά θέλει να δοκιμάσει μέχρι που φτάνει. Ας το κάνει άνετα και χωρίς τύψεις πως ντε και καλά κάνει κάτι "κακό" ή "λάθος". Όσο δεν ανοίγει το κεφάλι.... τα άλλα διορθώνονται! Ας το κάνει.

Όπως κατάλαβες.... κι εγώ συμφωνώ με αυτή τη φράση.

Όπως επίσης και με την άλλη που λέει, πως αν το παιδί δε φάει χώμα... δε μεγαλώνει.... ;)

Καλό κουράγιο... Είναι πράγματι δύσκολη η αρχή..... αλλά μην αγχώνεσαι... θα τη βρεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άκρη... και θα κάνεις τα πράγματα με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ τρόπο! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Eγω θα διαφωνισω με το ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ αλλά συμφωνω με το ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ......Η εμπειριά μου απο το μεγαλώμα 4 παιδιων μου εχει διδάξει το δευτερο.....πως εάν δεν πέσει δεν θα μαθει.....ή να το γράψω λιγο πιο σωστα...ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ.....αλλά χαζομαμα σε κατανοω απόλυτα σε αυτά που γραφεις....πίστεψε με καποτε ελεγα και ξαναέλεγα αυτά ακριβως που λες και εσυ......και ήμουν ολο ΜΗ και ΜΗ......και σε πληροφορω μονο οταν παθαινανε κατι το καταλαβαινανε και το εφαρμόζανε...ας το πω έτσι την επόμενη φορα.......

και να σου φερω ενα προσφατο παράδειγμα απο τον ζουμερούλη μου που τωρα 11 μηνων αλωνίζει το σπίτι μπουσουλόντας΄...στο σαλόνι εχω τραπεζακι που απο κατω ειναι κενο και καθως μπουσουλάει χτυπάει το κεφαλάκι του γιατί στην αρχη έμπενε απο κατω...μπήκε μια χτυπησε έκλαψε,μπήκε δύο χτυπησε έκλαψε....ε σε πληροφορω τωρα όταν θελει να παρει κατι κατω απο το τραπεζακι ή σταματαει και με κοιταει να του το δωσω ή προσπαθει να σκύψει για να το πιασει......και σταματαει γιατί ξερει πως εκει θα χτυπήσει......τα παιδια μαθαίνουν και κατανουν πράγματα που δεν μπορεις να φανταστεις....γιαυτο χαλάρωσε λιγο !!!!!καλά ομως δεν μιλάμε για ακραιες καταστασεις....τα παιδια θελουν πολυ προσοχη και συνεχή επαγρυπνηση.....

Ελπίζω να βοήθησα......

Διαφημίσεις

Πρέπει να δεις το γιό μου... λες και πάλευε με γάτες, σκύλους, και τίγρεις.... ταυτόχρονα.... Τα πόδια του είναι γεμάτα.... και ΔΕΝ μπορώ να κάνω τίποτα.... Δεν τον νοιάζει που χτυπά. Απλά θέλει να δοκιμάσει μέχρι που φτάνει. Ας το κάνει άνετα και χωρίς τύψεις πως ντε και καλά κάνει κάτι "κακό" ή "λάθος". Όσο δεν ανοίγει το κεφάλι.... τα άλλα διορθώνονται! Ας το κάνει.

Όπως κατάλαβες.... κι εγώ συμφωνώ με αυτή τη φράση.

Όπως επίσης και με την άλλη που λέει, πως αν το παιδί δε φάει χώμα... δε μεγαλώνει.... ;)

Καλό κουράγιο... Είναι πράγματι δύσκολη η αρχή..... αλλά μην αγχώνεσαι... θα τη βρεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άκρη... και θα κάνεις τα πράγματα με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ τρόπο! ;)

ΑΑΑΧΧΧ κάπως έτσι είναι κι ο δικός μου. Στην κοσμάρα του αν έπεσε ή χτύπησε. Γυρνά με κοιτά και λέει "Καλά είμαι" και σηκώνεται.

Το θέμα όμως είναι ό,τι μπορω να το προλάβω να μην τον κάνω? Ή μήπως ξέρω πως θα πέσει με το ποδήλατο στις κατηφοριές χωρίς φρένα? Κι αν ανοίξει?

Άλλωστε γι αυτό ανεφερα τα συγκεκριμένα δύο παραδείγματα κι όχι τις άλλες ταρζανιές που κάνει....

Το όριο το βάζεις εσύ... Με τον καιρό καταλαβαίνεις μέχρι πού φτάνει το μικράκι σου που μεγαλώνει... και αναπροσαρμόζεις το όριό σου με την ηλικία του και τις δεξιότητές του.... Όσο για αυτά που σου λένε.... άστους να λένε! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Eγω θα διαφωνισω με το ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ αλλά συμφωνω με το ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ......Η εμπειριά μου απο το μεγαλώμα 4 παιδιων μου εχει διδάξει το δευτερο.....πως εάν δεν πέσει δεν θα μαθει.....ή να το γράψω λιγο πιο σωστα...ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ.....αλλά χαζομαμα σε κατανοω απόλυτα σε αυτά που γραφεις....πίστεψε με καποτε ελεγα και ξαναέλεγα αυτά ακριβως που λες και εσυ......και ήμουν ολο ΜΗ και ΜΗ......και σε πληροφορω μονο οταν παθαινανε κατι το καταλαβαινανε και το εφαρμόζανε...ας το πω έτσι την επόμενη φορα.......

και να σου φερω ενα προσφατο παράδειγμα απο τον ζουμερούλη μου που τωρα 11 μηνων αλωνίζει το σπίτι μπουσουλόντας΄...στο σαλόνι εχω τραπεζακι που απο κατω ειναι κενο και καθως μπουσουλάει χτυπάει το κεφαλάκι του γιατί στην αρχη έμπενε απο κατω...μπήκε μια χτυπησε έκλαψε,μπήκε δύο χτυπησε έκλαψε....ε σε πληροφορω τωρα όταν θελει να παρει κατι κατω απο το τραπεζακι ή σταματαει και με κοιταει να του το δωσω ή προσπαθει να σκύψει για να το πιασει......και σταματαει γιατί ξερει πως εκει θα χτυπήσει......τα παιδια μαθαίνουν και κατανουν πράγματα που δεν μπορεις να φανταστεις....γιαυτο χαλάρωσε λιγο !!!!!καλά ομως δεν μιλάμε για ακραιες καταστασεις....τα παιδια θελουν πολυ προσοχη και συνεχή επαγρυπνηση.....

Ελπίζω να βοήθησα......

Καλά δεν το συζητώ εσείς οι πολύτεκνες μαμάδες είστε ΗΡΩΕΣ!!!.. :!::!::!::lol:

Και να σημειώσω οτι συμφωνώ οτι και θα πέσει και θα χτυπήσει. Όμως αν μπορώ να το αποτρέψω γιατί να μην το κάνω?

Θα μιλήσω μόνο για το ποδήλατο το πρώτο που έμαθα στο παιδί είναι να πατάει τα φρένα συνήθως κατεβαίνουμε στον ποδηλατόδρομο της παραλίας

δεν λέει να ξεφύγει και να πέσει μέσα στον Θερμαικό.

2ον απαγορεύεται να μην φοράει το ειδικο κράνος όταν κάνει ποδήλατο

και τώρα πλέον σκέφτομαι και για επιγονατίδες

Αν λοιπόν στην συγκεκριμένη φάση εξηγήσεις στο παιδί και για τα φρένα και πάρεις τα μέτρα που χρειάζονται δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Κατά τα άλλα ναι και θα πέσει και θα χτυπήσει και θα μάθει αλλά ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα αποφύγουμε με τα κατάλληλα μέτρα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το όριο το βάζεις εσύ... Με τον καιρό καταλαβαίνεις μέχρι πού φτάνει το μικράκι σου που μεγαλώνει... και αναπροσαρμόζεις το όριό σου με την ηλικία του και τις δεξιότητές του.... Όσο για αυτά που σου λένε.... άστους να λένε! ;)

Συμφωνώ σε όλα!

Διαφημίσεις

Καλά δεν το συζητώ εσείς οι πολύτεκνες μαμάδες είστε ΗΡΩΕΣ!!!.. :!::!::!::lol:

Και να σημειώσω οτι συμφωνώ οτι και θα πέσει και θα χτυπήσει. Όμως αν μπορώ να το αποτρέψω γιατί να μην το κάνω?

Εγω παντως επιτηδες τον άφησα κατω απο το τραπεζι για να χτυπήσει......και επιτηδες τον αφησα να πιασει τα χεράκια στο συρταρι.....

(είμαι κακια μαμα?????)αλλά τωρα δεν ακουμπάει τα συρτάρια και δεν μπάινει κατω απο το τραπέζι........!!!!!!

Τωρα αν τρεχει στην κατηφορα με το ποδηλατο ....μαλλων θα τρεξω να τον σταματησω.........

Εμένα με ενοχλούν οι μαμάδες που λένε συνέχεια μη αυτό και μη εκείνο.. το έχετε προσέξει πως όταν η μαμά το κάνει αυτό τα παιδιά γίνονται πολύ νευρικά?

Nothing you would take... Everything you gave...

Εγω παντως επιτηδες τον άφησα κατω απο το τραπεζι για να χτυπήσει......και επιτηδες τον αφησα να πιασει τα χεράκια στο συρταρι.....

(είμαι κακια μαμα?????)αλλά τωρα δεν ακουμπάει τα συρτάρια και δεν μπάινει κατω απο το τραπέζι........!!!!!!

Τωρα αν τρεχει στην κατηφορα με το ποδηλατο ....μαλλων θα τρεξω να τον σταματησω.........

ΕΕΕμμμ! Στα λόγια μου έρχεστε. Κάθε κατάσταση διαφέρει. Κι εγώ σε πολλά θέματα τον αφήνω μέχρι να δει οτι είχα δίκιο που του έλεγα να μην το κάνει. Κι αν είσαι εσύ κακιά μαμά για τα χεράκια στο συρτάρι, είμαι κι εγώ, γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα.:wink:

Αν όμως το γενικεύουμε τότε κινδυνεύουμε με περίεργες καταστάσεις. Παράδειγμα, θα τον αφήσω να καεί για να μάθει οτι δεν πλησιάζουμε την αναμμένη κουζίνα? Ή θα τον αφήσω να σκαρφαλώνει παντού?

ΕΕΕμμμ! Στα λόγια μου έρχεστε. Κάθε κατάσταση διαφέρει. Κι εγώ σε πολλά θέματα τον αφήνω μέχρι να δει οτι είχα δίκιο που του έλεγα να μην το κάνει. Κι αν είσαι εσύ κακιά μαμά για τα χεράκια στο συρτάρι, είμαι κι εγώ, γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα.:wink:

Αν όμως το γενικεύουμε τότε κινδυνεύουμε με περίεργες καταστάσεις. Παράδειγμα, θα τον αφήσω να καεί για να μάθει οτι δεν πλησιάζουμε την αναμμένη κουζίνα? Ή θα τον αφήσω να σκαρφαλώνει παντού?

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πέσιμο.. δεν είπαμε να πέσει απ'το μπαλκόνι.. Θα μάθει πολλά βέβαια αλλά δεν θα έχει μέλλον για να αξιοποιήσει την γνώση.. :lol:

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πέσιμο.. δεν είπαμε να πέσει απ'το μπαλκόνι.. Θα μάθει πολλά βέβαια αλλά δεν θα έχει μέλλον για να αξιοποιήσει την γνώση.. :lol:

Έχει όμως με τη φράση και πόσο εύκολα τη χρησιμοποιούν κάποιοι για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις και με ΟΛΕΣ τις παραφράσεις. Διότι όπου "ΠΕΣΕΙ" δες και "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" "ΠΑΘΕΙ" κτλ. Κι εννοείται πως δεν μιλάμε για το σκαρφάλωμα στο μπαλκόνι......

Εννοειται πως δεν θα το αφησω να κυνδινεψει .....σε ολα υπάρχουν ορια.....δεν θα τρεξω ομως απο πισω του αν κανει ποδηλατο σε προφυλαγμενο περιβαλον ή αν τρεχει με την μπαλα του.....

κ εμενα με νευριαζει αυτη η "μελλοντολογικη" φραση ..

την λενε "θειες" ....μη δινεις σημασια.

εγω πιστευω πως μεγαλωνουν κ τα παιδακια που δεν πεφτουν ... ειμαι ονειροπολα???

:)

Ξέρεις ποια είναι η αντίρρησή μου σε αυτό? Αυτό που έγραψα παραπάνω.. Για να μην πέσει πρέπει να το κυνηγάς και να του κάνεις συνέχεια παρατηρήσεις.. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πολύ χειρότερο για το παιδί απ'το να πέσει..

Ξερεις γιατι το λενε χαρα μου? Γιατι οσο και να του το πεις ΕΣΥ, αν δεν το κανει ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ θα μαθει. Και οταν το κανει, θα το κανει στην αρχη λαθος, και μετα πιο σωστα, και πιο σωστα. Αυτο συνεπαγεται οτι θα χτυπησει. Δεν εννοουν αστα να φανε τα μουτρα τους και κατσε κοιτα. Αλλα με τα λογια ΟΥΔΕΙΣ εμαθε. Ουτε εγω, ουτε εσυ. Στην πραξη μαθαμε......

Και τα φαγαμε τα μουτρα μας ολοι μας.......

Και η δικια μου τα τρωει συνεχεια. Ειναι στην μεταβατικη φαση απο περπαταω γρηγορα, προσπαθω να τρεξω. Και στα χωματα και στις πετρες φευγει με την μουρη αρκετα συχνα. Και μαλιστα εχει πεσει και σε πετρα επανω και εχει σκησει τα χειλια της. Οκ τι να την κανω? Να κατεβω να της εξηγησω οτι πρεπει να τρεχει ετσι και οχι γιουβετσι και τα ποδια πιο ψηλα, και πιο σταθερα. Ή μπας να την σταματησω απο την προσπαθεια του να τρεξει. Δεν γινεται. Πρεπει να μαθει να τρεχει. Πρεπει και θα το μαθει. Και πες οτι το λεω και τι εγινε βρε φιλεναδα? Θα το κανει νομιζεις? Αν δεν τριφτει με το τρεξιμο και δεν το καταλαβει πως να το κανει μονη της δεν θα το μαθει. Και αυτο συνεπαγεται οτι θα σκοτωθει μπολικες φορες μεχρι να το κανει.......

Συμπερασμα δεν με ενοχλει καθολου αυτη η φραση. Ειναι αυτο που συμβαινει και στους ενηλικες αλλα πλεον σε αλλες καταστασεις. Αν δεν παθεις ΔΕΝ θα μαθεις.....και ισχυει απο την γεννα μεχρι τον θανατο. Αλλες φορες πιο πρακτικα αλλες πολυ πιο θεωρητικα και ψυχολογικα.........Η δουλεια μας ειναι να τα σηκωνουμε και βουρ και παλι απο την αρχη......:cool:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

.... Γιατί εμένα πραγματικά Μ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ!!!:evil: Τι θα πει δεν θα μεγαλώσει, ή δεν θα μάθει.....

Οκ, μπορεί σαν πρωτάρα μαμά να είμαι λίγο υπερβολικη σε ορισμένα θέματα. Σε ορισμένα όμως και τα αναγνωρίζω. Όμως είναι δυνατόν να μην το προστατέψω όσο μπορώ ώστε να αποφύγουμε τίποτα περίεργα χτυπήματα ή πεσίματα?

Και αναφέρω παραδείγματα.

1. Κάνει ποδήλατο με 2 βοηθητικές κι ενώ δεν ξέρει ακόμα να χειρίζεται τα φρένα, του αρέσει να βρίσκει υψωματάκια για να τα κατεβαίνει με φόρα. Εγώ λοιπόν το θεωρώ λάθος αυτό. Αν πάταγε τα φρένα το συζητούσαμε διαφορετικά. Τώρα όμως είναι δυνατόν να τον αφήσω να το κάνει, να πέσει, ίσως και να χτυπήσει ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ??? :evil::evil::evil:

2. Παίζει με την μπάλα κι ενώ δεν μπορεί ακόμα να κουμαντάρει καλά καλά τον εαυτό του, θέλει να την κλωτσάει ενώ είναι εν κινήσει (και μιλάω για τρέξιμο πάντα). Έχει φάει διάφορες τούμπες, διότι τελικά την πατάει, ευτυχώς ήπιες. Εγώ λοιπόν επιμένω πως είναι καλύτερα να τη σταματά και να κλωτσάει ή τέλος πάντων εκείνος να είναι σταθερός. Έχω όμως και κάποιους που επιμένουν πως ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ...@%$^#*

Μα είμαστε σοβαροί??? Τόσο παράλογη είμαι τελικά??

kαλα δεν ειναι και τοσο τραγικο αν πεσει...

και μεις πεσαμε..εγω τον γιο μου τον αφηνω να τρεξει..φυσικα σε νορμαλ πλαισια...μην ανιξει και το κεφαλι!!!

εχω τυχει στην παιδικη χαρα,μια μαμα,ειναι ολο μη και μη..μη τρεχεισ ,μην πας γρηγορα...μη εκεινο μη αυτο..

και αυτο το βρισκω λιγο υπερβολικο...