Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας χαθηκα αρκετο διαστημα γιατι ο γιος μου μετα απο 2 χρονια που ηταν μια χαρα και ειχαμε ξεπερασει τα παντα σε σχεση με την προωροτητα του ξαφνικα στα 3,5 εμφανισε την συγκεκριμενη ασθενεια η οποια ειναι ανιατη εχει καμια σας καμια ιδια εμπειρια να με βοηθησει λιγο ως προς τις αποριες μου σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

τι πραγματα υπαρχουν πια!!που την βρηκατε αυτη την νοσο βρε κοπελα μου!!σε μια γρηγορη διερευνηση βρηκα αυτο και υπαρχει ολο το αρθρο θα σου βαλω λινκ να το διαβασεις.http://www.paediatriki.gr/showarticle.asp?lan=GR&id=240

Παράγοντας και νόσος von Willebrand

Περίληψη. O παράγοντας von Willebrand (vWF) αποτελεί μία πρωτεΐνη υπεύθυνη για την ομαλή προσκόλληση των αιμοπεταλίων στο ενδοθήλιο που έχει υποστεί τραυματική βλάβη, καθώς και για τη διατήρηση της ακεραιότητας του κυκλοφορούντος παράγοντα VIII (FVIII) της πήξης. Η νόσος von Willebrand, αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του αντίστοιχου παράγοντα, είναι η πιο συχνή κληρονομική αιμορραγική διαταραχή και απαντάται στο γενικό πληθυσμό με αναφερόμενη συχνότητα περίπου 1%. Χαρακτηρίζεται από ποσοτικές (τύποι 1 και 3) και ποιοτικές (τύπος 2) διαταραχές του παράγοντα και η διάγνωσή της απαιτεί προσεκτική λήψη του ατομικού και κληρονομικού ιστορικού, καθώς και επιβεβαίωση από ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η διάγνωση και κατάταξη της νόσου με βάση κλινικά κριτήρια και δοκιμασίες αιμόστασης ενείχε σημαντικούς περιορισμούς. Η απομόνωση του υπεύθυνου γονιδίου έδωσε τη δυνατότητα της γενετικής διερεύνησης και επέτρεψε την κατανόηση, σε μεγάλο βαθμό, της μοριακής παθολογίας της νόσου. Θεραπευτικά χρησιμοποιούνται κυρίως η δεσμοπρεσσίνη και οι πλασματικοί παράγοντες vWF/FVIII. Λέξεις-κλειδιά: παράγοντας von Willebrand, νόσος von Willebrand.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

για καποιο λογο δεν μπορω να διαβασω το αρθρο δεν το ανοιγει.......πως το ανακαλυψατε; τι συμπτωματα εχετε; και περαστικα σας

Eιναι κατι αντιστοιχο με την αιμοροφιλια νομιζω.Εγω ειμαι αιμοροφιλικος και εχω καποια γνωση απο τη συγκεκριμενη νοσο.Μη στεναχωριεσαι τα τελευταια χρονια εχει προχωρησει η επιστημη και οι παραγοντες που χρησιμοποιουνται για τη νοσο ειναι πλεον καθαροι και δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.Να απευθυνθεις στο ιπποκρατειο νοσοκομειο και να ζητησεις την κυρια Βακαλοπουλου αυτην ειναι υπευθυνη για το συγκεκριμενο θεμα.Οτι αλλο χρειαστεις στη διαθεση σου.

συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω αλλα χτυπησε ο μικρος και ειχαμε θεμα σας ευχαριστω ολους απο την καρδια μου τα συμπτωματα ηταν μελανιες στα ποδια και ριννοραγια στον υπνο του koyfetaki σ΄ευχαριστω για το αρθρο mobile σ΄ευχαριστω ειναι παρηγορα τα οσα μου γραφεις

Διαφημίσεις

σημερα παλι με τρελλανανε το παιδων αγ σοφιας βγαζει οτι ο μικρος εχει von willebrand και το παν/κο πατρας βγαζει οτι εχει παραγοντα 12 και κανεις δεν μου λεει τι σχεση μπορει να εχουν αυτα τα δυο εκτος του οτι ειναι κληρονομικη ασθενεια στην πηξη του αιματος και τα δυο και μιλαω με την παιδιατρο και μου λεει οτι η willebrand και ο παραγοντας 12 ειναι το ιδιο πραγμα τι να πω δεν ξερω