Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γινεται να ξαναχρησιμοποιηθουν τα ρουχα?

desperate_mary

Recommended Posts

Κοριτσια μου τις γνωμες σας..

Γραφω περιληπτικα το θεμα...

Η φιλη μου θα βαφτισει τον Οκτωβριο το δευτερο αγορακι της. Το πρωτο το ειχα βαφτισει εγω. Ζητησε απο μια αλλη φιλη μας να γινει νονα, αλλα εκεινη της ειπε οτι δεν εχει την οικονομικη ανεση να το κανει και ουτε οι γονεις μπορουν να αναλαβουν εξ'ολοκληρου τα εξοδα..

Σκεφτηκαν λοιπον, αφου με ρωτησαν, να ξαναχρησιμοποιησουν τα ρουχα και το κουτι κλπ απο το δικο μου βαφτιστηρι μια και ειναι πεντακαθαρα και σε αριστη κατασταση και απλως η νονα να αγορασει τις λαμπαδες και το σταυρο.

Εγω δεν εχω κανενα προβλημα, ισα ισα που θα χαρω γιατι ειχα δωσει ενα καρο λεφτα και θα μ'αρεσει να τα ξαναδω..

Ο κοσμος ομως τους προβληματιζει.. μηπως καποιος θυμηθει τα ρουχα και το σχολιασει ασχημα?

Εσεις θυμαστε τι φορουσαν τα μωρα στις βαφτισεις που πηγατε?

Διαφημίσεις

καλα θα κανεις σιγα να μην θυματε κανεις τι φοραγε το πρωτο μωρακι αλλα και να το καταλαβει καποιος.....σκασιλα σας ιδικα αφου υπαρχει οικονομικο προβλημα.(αν περιμενει η μανουλα του να μαζεψουν τοσα λεφτα για την βαφτιση....) το πολυ πολυ αλαξτε και κατι ακομα!!!!

apHGp3.png

Για το αν θα τα θυμουνται εξαρταται απο το ποσο κοντα ειναι οι βαπτισεις. Εγω θα προτινα να χρησιμοποιηθουν τα ιδια λαδοπανα και πετσετες και να αγοραστουν καινουργια εξωτερικα ρουχα. Νομιζω οτι στα μαγαζια κυκλοφορουν διαφορες τιμες αναλογα με την εποχη και υποαρχουν πολυ ωραια σετακια σε καλες τιμες. Τα βαπτιστικα ειναι πιο ακριβα γιατι ειναι βαπτιστικα..

Για το αν θα τα θυμουνται εξαρταται απο το ποσο κοντα ειναι οι βαπτισεις. Εγω θα προτινα να χρησιμοποιηθουν τα ιδια λαδοπανα και πετσετες και να αγοραστουν καινουργια εξωτερικα ρουχα. Νομιζω οτι στα μαγαζια κυκλοφορουν διαφορες τιμες αναλογα με την εποχη και υποαρχουν πολυ ωραια σετακια σε καλες τιμες. Τα βαπτιστικα ειναι πιο ακριβα γιατι ειναι βαπτιστικα..

Η πρωτη βαπτιση εγινε πριν 3 χρονια, ακριβως τον ιδιο μηνα..

Και το πρωτο και το δευτερο ρουχο που αγορασα για το μπεμπη δεν ηταν σε κοστουμακι στυλ αλλα παντελονακι λινο με πουκαμισο και τιραντουλες (το λεω για να καταλαβεις οτι δεν ηταν χαρακτηριστικο κομματι που θα μεινει στη μνημη καποιου)

Το πρωτο ρουχο δεν το θυμαμαι ουτε εγω (φαντασου) θα πρεπει να δω τις φωτο..

Κοπέλα μου δεν ξέρω αν κάνει βάση εκκλησίας να χρησιμοποιηθουν τα ίδια ρούχα και λαδόπανα. Τα λαδόπανα αρχίζουν απο 40 ευρώ (οικονομικα τα βρίσκω) και απο κει και πέρα μπορεί η φίλη σου να πάρει τώρα στις εκπτώσεις ενα φουστανάκι αντι βαπτιστικου που μπορεί να βρει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Ας ρωτήσει πρώτα στην εκκλησία και ας πράξει αναλόγος.

Διαφημίσεις

συμφωνω,ειδικα τςρα στις εκπτωσεις πιστευω οτι μπορει να βρει ενα ομορφο σετακι δεν ειναι αναγκη να ειναι ¨¨βαφτιστικο""

Πρόσφατα ηγειτόνισσα μου βάφτισε ένα αγοράκι δεν είναι καλά οικονομικά και πήγε πηρέ ένα πανέμορφο σετακι από τα ζάρα σύνολο 70 ευρώ

σιλοπέτα πουκάμισο καλτσακια παπουτσάκια και μια καμπαρνινουλα

κουκλίστικο ήταν

αλλά και αυτό που σκάφτεσαι να βάλει τα δικά σας εμένα μια χαρά μου φαίνετε σιγά ποιος θα το θηματα

κάντε την δουλεία σας

και αφήστε τις κουτσομπόλες να κάνουν την δίκια τους ;);););)

.....

Σιγά καλέ,αδερφάκια είναι!Ποιος θα το θυμάται;Όμως μπορεί η κοπέλα να βρει άλλο σετάκι όχι βαφτιστικό που τα χτυπάνε και να κάνει τη δουλειά της.Να το φορέσει και αργότερα το παιδάκι

s3KWp3.png

Fmfep3.png

Και το πρωτο και το δευτερο ρουχο που αγορασα για το μπεμπη δεν ηταν σε κοστουμακι στυλ αλλα παντελονακι λινο με πουκαμισο και τιραντουλες (το λεω για να καταλαβεις οτι δεν ηταν χαρακτηριστικο κομματι που θα μεινει στη μνημη καποιου)

Η αληθεια ειναι οτι τα αγοριστικα/αντρικα οτι και να κανεις κατι σε παντελονι θα ειναι. Οσο για τα 2 σετ εμας στον Κωνσταντινο μας το εδωσαν μετα τη βαπτιση και στον Δημητρη δεν ειχε δευτερο σετ οποτε ισως δεν χρειαζεται 2 σετ. Και εμενα οι δικοι μου 2 χρονια ακριβως εχουν και δεν θελω ο μικρος να φοραει σε σημαντικες στιγμες της ζωης του κατι φορεμενο...

Πιστεύω ότι αν αγοράσει ένα άλλο πουκάμισο δεν θα θυμίζει το παλιό σετ. Επίσης αλλάξει το στολισμό στο κουτί πάλι θα έχει διαφορά.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Διαφημίσεις

θα πρεπει να δω τις φωτο..

το ειπες και μονη σου, θα φαινονται ολα στις φωτο.

εννοω η μαμα θα εχει και τα δυο της παιδακια με τα ιδια βαπτιστικα.

καλη η ιδεα να αξιοποιηθουν τα ηδη υπαρχοντα βαπτιστικα και ολα τα αλλα,

αλλα στην θεση σου θα σκεφτομουν τις φωτο και φυσικα οχι τον κοσμο, δεν πρεπει να σας νοιαζει καθολου τι θα λενε!!

668bab1939.png

το ειπες και μονη σου, θα φαινονται ολα στις φωτο.

εννοω η μαμα θα εχει και τα δυο της παιδακια με τα ιδια βαπτιστικα.

καλη η ιδεα να αξιοποιηθουν τα ηδη υπαρχοντα βαπτιστικα και ολα τα αλλα,

αλλα στην θεση σου θα σκεφτομουν τις φωτο και φυσικα οχι τον κοσμο, δεν πρεπει να σας νοιαζει καθολου τι θα λενε!!

Το ξερω και της το ειπα οτι θα εχει φωτογραφιες με τα ιδια ρουχα, αλλα τωρα και η μαμα ηρθε σε δυσκολη θεση γιατι δεν μπορει να κανει πισω...

κοριτσι μου υπαρχουν πολλες λυσεις απο το να βαλει παλυ τα ιδια .Πρωτον δεν ξερω αν ειναι σωστο απο θρησκευτικης αποψης .

Δευτερον αν ειναι απο Αθηνα μπορει να παει στα h&m εχει εκει ενα καταπλικτικο κουστουμακι παντελονι πουκαμισο γιλεκο σε χρωμα γκρι-μαυρο ριγε και ασπρο το πουκαμισο .Το πηρα εγω για την μερα του γαμου μας ωσπου να τον βαπτισουμε ....ακομα και ο νονος το ζηλεψε και ηθελε να βαλει αυτο σαν βαπτιστικο .....η τιμη του ειναι στα 20Ε πανω κατω .

τωρα στις εκπωσεις μπορει να βρει σε παρα πολυ καλες τιμες ρουχα ,δεν χριαζετε να παει σε μαγαζι με βαφτιστικα αλλα σε κανονικα παιδικα μαγαζια .τα εχουν κατεβασει ολα στην μιση τιμη .

φυσικα και μπορει να κανει πισω τι παει να πει οτι δεν μπορει ?Να της πει οτι θα υπαρχουν ιδιες φωτογραφιες .

παντος εγω απο την αρχη δεν θα το ελεγα ουτε θα το σκευτομουνα να βαλει τα ρουχα του αδερφου του να βαπτιστει ,αλλο τα λαδοπανα και το κουτι αλλα τα ρουχα !!!!

20-50Ε ειναι προβλημα τοσο στο να παρουν κατι καινουργιο !!οχι το πιο ακριβο αλλα κατι που να ειναι ομορφο και ΔΙΚΟ ΤΟΥ .αξιζει το παιδακι τα δικα του βαφτιστικα ρουχαλακια τουλαχιστον εστο και αν ειναι ενα παντελονακι και ενα πουκαμισο .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

πολυ ωραια σκεψη, μπραβο!μονο για τα βαφτιστικα ρουχαλακια διαφωνω... εστω συμβολικα, καλο θα ηταν να εχει τα δικα του ο μικρος, συμφωνω με αφροδιτη.

οι κοπελες σου προτειναν πολυ καλες λυσεις κ οικονομικες! δεν χρειαζεται να ειναι 'βαφτιστικα', απλα καλα ρουχαλακια.......

αλλη ιδεα :μπορειτε να βρειτε και σε καταστηματα στοκ βαφτιστικα ρουχα σε πολυ χαμηλη τιμη ή να παραγγειλετε απο ιντερνετ!ειδικα τωρα που εχουν εκπτωσεις.

οσο για λαμπαδες κτλ, αν φτιαξετε εσεις κατι απλο θα σας κοστισει πολυυυυ λιγοτερο!

παρτε μπιριτσες και υλικα και θα περασετε και ωραια!:mrgreen:

Λαδοπανα κ πετσετες δεν μπορουν σιγουρα να χρησιμοποιησουν τα ιδια.. δεν νομιζω οτι το επιτρεπει καν η εκκλησια..

Και το παιδι πρεπει να ντυθει με "καινουργιο ρουχα" δεδομενου οτι η βαφτιση εχει εναν συγκεκριμενο συμβολισμο..

Χιλιες φορες να παρουν ενα απλο ρουχαλακι.. μπορουν να βρουν ωραιοτατα σετακια κ τωρα με τις εκπτωσεις θα πανε το πολυ 30-40 ευρω.. Εγω πηρα στο γιο μου λινο λευκο καλο κουστουμι με 20 ευρω..

Γενικα αν δεν θελουν υπερβολες μπορουν με 100 ευρω να ετοιμασουν τα παντα.

Οι λαμπαδες κανουν 7 ευρω κ τα κερακια για την κολυμπηθρα 20 λεπτα.. και με 15 ευρω παιρνεις ενα τεραστιο κουτι για να βαλεις μεσα τα βαφτιστικα..Ας μην δωσουν λοιπον χρηματα γι αυτα. .. ας παρουν 2 κερια να τα στολισουν μονες τους κ ας παρουν ενα ρουχο στο παιδι..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Πάντως από εκκλησιαστικής πλευράς δεν υπάρχει θέμα στο να χρησιμοποιηθούν ξανά λαδόπανα ακόμη και ο σταυρός αν χρειαστεί αυτό το λέω έγκυρα εμείς θέλουμε φιγούρες κτλ

παλιά βαφτιζόταν χωρίς λαδόπανα

χωρίς όλα αυτά που κάνουμε τώρα που απεχουν πολη απο το μυστιριο δυστιχοσ :(:(:(:(

.....

να προτεινω κατι:αφου η νονα δεν εχει την οικονομικη ευχερεια γιατι δεν αγοραζουν οι γονεις ενα οικονομικο συνολακι τωρα που εχουμε και εκπτωσεις?και καινουρια ρουχα,και μικρο κοστος,και καμια επιβαρυνση για την νονα..

children=world:D

happy children=better world:wink:

να προτεινω κατι:αφου η νονα δεν εχει την οικονομικη ευχερεια γιατι δεν αγοραζουν οι γονεις ενα οικονομικο συνολακι τωρα που εχουμε και εκπτωσεις?και καινουρια ρουχα,και μικρο κοστος,και καμια επιβαρυνση για την νονα..

Δεν ξερω, μαλλον γιατι δεν εχουν υπ'οψιν τους ολα αυτα που λετε κοριτσια μου..

Στο πρωτο μωρακι (το βαφτιστηρι μου) του ψωνισα ρουχα, κουτια κλπ και πληρωσα 700 ευρω...

Μαλλον εχουν αυτη την τιμη στο μυαλο τους...

Θα τους τα πω..

απο οτι καταλαβα τους ενδιαφερει να γινει το συγκεκριμενο ατομο νονα του παιδιου,διοτι ενδιαφερονται για την ουσια και οχι για τα "ρουχα",καταλαβαινεις πως το λεω...οποτε εγω στη θεση τους αυτο θα εκανα.

children=world:D

happy children=better world:wink:

απο οτι καταλαβα τους ενδιαφερει να γινει το συγκεκριμενο ατομο νονα του παιδιου,διοτι ενδιαφερονται για την ουσια και οχι για τα "ρουχα",καταλαβαινεις πως το λεω...οποτε εγω στη θεση τους αυτο θα εκανα.

Ναι, ισχυει αυτο που λες. Και ειναι προς τιμην τους που ψαχνουν να βρουν τροπους να διευκολυνουν τη νονα αντι να ψαξουν καποιον με πορτοφολι.

Απλως δεν ξεραμε οτι τα ρουχα δεν πρεπει να ειναι απαραιτητα "βαπτιστικα" καταλαβαινεις με ποια εννοια το λεω..

Σιγουρα θα βρουν οικονομικα και ομορφα σετακια απο συμβατικα καταστηματα... Θα τους το πω σημερα κιολας..