Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καμπύλη Σακχάρου 100 γρ - Φυσιολογικές τιμές

Recommended Posts

Το Σαββάτο έκανα την εξέταση της καμπύλης με τα 100 γρ. παρόλο που διανύω την 19η εβδομάδα διότι έχω πάρει αρκετά κιλά και παλαιότερα είχα αντοχή στην ινσουλίνη την οποία ανακάλυψα με καμπύλη σακχάρου επίσης πριν απο 3 χρόνια. Τα αποτελέσματα μου είναι τα εξής:

Γλυκόζη 0 λεπτά 83

Γλυκόζη 60 λεπτά 154

Γλυκόζη 120 λεπτά 163

Γλυκόζη 180 λεπτά 130

Θα πάω σε διαβητολόγο μέσα στην εβδομάδα κ ο γιατρός μου είπε οτι δεν είναι διαβήτης κύησης αλλά πρέπει να κόψω τα γλυκά κ να προσέξω την διατροφή μου. Μέχρι να πάω στον γιατρό μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας σε σχέση με δικές σας καμπύλες?

Ευχαριστώ πολύ πολύ :)

Διαφημίσεις

καλησπερα.σωστα ειπε ο γιατρος σου διοτι απ οτι καταλαβα εχεις προδιαθεση.κ σε μενα τα ιδια ειχε πει.πρεπει να παρεις λιγα κιλα για να μην γινει αυτο αφορμη για διαβητη κυησεως.ακολουθα διατροφη χωρις γλυκα αναψυκτικα και οτι αλλο βλαβερο.εμενα μου ειχε προτεινει πολλα λαχανικα,3-4 φρουτα την ημερα οσπρια κ απαχα κρεατικα.οσο απιστευτο κ αν φανει πηρα 2 κιλα (εχασα 6)σαν εγκυος ακολουθωντας το διαιτολογιο του διαβητολογου.ευτυχως δεν εκανα διαβητη παρ ολο την προδιαθεση.καλη συνεχεια.

Αγγελικουλα οντως οι τιμες σου ειναι οριακες. Ξεκινησε με την διατροφη που θα σου δωσει ο διαβητολογος και μην αγχωνεσαι, πολλες κοπελες εχουν καταφερει να ρυθμισουν το σακχαρο τους κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μονο με διατροφη. Θελει πειθαρχια βεβαια. Το τιμημα ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το επαθλο!!!

sq3Zp2.png

Καλησπέρα σας,

Εγώ είμαι στην 24η εβδομάδα και πριν 1 μήνα περίπου ανακαλύψαμε ότι έχω διαβήτη κύησης (ο γιατρός μου ήθελε να κάνω όσο το δυνατόν νωρίτερα καμπύλη σακχαρου γιατί έχω ήδη παραπάνω κιλά και φοβόταν για διαβήτη, τα γλυκά τα είχα κόψει από την αρχή της εγκυμοσύνης έτσι κι' αλλιως). Με έστειλε σε διαβητολόγο ο οποιος που έδωσε τη διατροφή πρέπει να ακολουθω καθώς και ενέσεις ινσουλίνης και με έβαλε να κάνω μετρήσεις καθημερινά. Μέτά απο μία βδομάδα το είχαμε ρυθμίσει, ολά καλά, αλλά είναι τώρα 3-4 μέρες πάλι που ειδικά στην πρωινή μέτρηση που είμαι νηστική είναι ανεβασμένο, μεταξύ 100-110 (μου έχει πει ο διαβητολόγος οτι το πρωί πρέπει να είναι μέχρι 100 και μία ώρα μετά τα γεύματα μέχρι 130).

Έχω αγχωθεί.

Το απόγευμα θα μιλήσω πάλι και με τους 2 γιατρούς μου. Ξέρει καμία πόσο άμεσα επηρεάζεται το μωρό και από τι τιμές και πάνω? δηλαδή αν το πρωί αντί για 100 έχω 108 υπάρχει πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας,

Εγώ είμαι στην 24η εβδομάδα και πριν 1 μήνα περίπου ανακαλύψαμε ότι έχω διαβήτη κύησης (ο γιατρός μου ήθελε να κάνω όσο το δυνατόν νωρίτερα καμπύλη σακχαρου γιατί έχω ήδη παραπάνω κιλά και φοβόταν για διαβήτη, τα γλυκά τα είχα κόψει από την αρχή της εγκυμοσύνης έτσι κι' αλλιως). Με έστειλε σε διαβητολόγο ο οποιος που έδωσε τη διατροφή πρέπει να ακολουθω καθώς και ενέσεις ινσουλίνης και με έβαλε να κάνω μετρήσεις καθημερινά. Μέτά απο μία βδομάδα το είχαμε ρυθμίσει, ολά καλά, αλλά είναι τώρα 3-4 μέρες πάλι που ειδικά στην πρωινή μέτρηση που είμαι νηστική είναι ανεβασμένο, μεταξύ 100-110 (μου έχει πει ο διαβητολόγος οτι το πρωί πρέπει να είναι μέχρι 100 και μία ώρα μετά τα γεύματα μέχρι 130).

Έχω αγχωθεί.

Το απόγευμα θα μιλήσω πάλι και με τους 2 γιατρούς μου. Ξέρει καμία πόσο άμεσα επηρεάζεται το μωρό και από τι τιμές και πάνω? δηλαδή αν το πρωί αντί για 100 έχω 108 υπάρχει πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου. Το σακχαρο οσο περνανε οι βδομαδες αυξανεται ασχετα με την διατροφη σου. Μιλα με τον διαβητολογο σου για να σου αυξησει την ινσουλινη. Εγω μιλαω μαζι του καθε βδομαδα και μου δινει τηλεφωνικα τις οδηγιες. Δεν παθαινει τιποτα με τυχαιες υψηλες μετρησεις του σακχαρου το μωρο εαν το αφησεις καιρο αρυθμιστο εχει επιπτωσεις! οποτε μιλα με τον διαβητολογο σου και μην αγχωνεσαι!

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

Αγγελικουλα οντως οι τιμες σου ειναι οριακες. Ξεκινησε με την διατροφη που θα σου δωσει ο διαβητολογος και μην αγχωνεσαι, πολλες κοπελες εχουν καταφερει να ρυθμισουν το σακχαρο τους κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης μονο με διατροφη. Θελει πειθαρχια βεβαια. Το τιμημα ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το επαθλο!!!

Σ'ευχαριστώ Christie μου! Τώρα το οριακές τι σημαίνει δηλαδή? Οτι όντως τώρα δεν έχω διαβήτη αλλά αν συνεχίσω έτσι θα κάνω? Πιστεύεις δηλ οτι με διατροφή την γλυτώνω απο Ινσουλίνη? Μακάριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!

Εγώ απο προχθές πάντως έκοψα τα αμυλώδη κ τα γλυκά τελείως και μείωσα κ τις μερίδες μου γενικά..

Λοιπόν, και ινσουλίνη να χρειαστεί να κάνει κάποιος δεν είναι δα το τέλος του κόσμου....

Ίσα ίσα που διευκολύνεις τον εαυτό σου....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Λοιπόν, και ινσουλίνη να χρειαστεί να κάνει κάποιος δεν είναι δα το τέλος του κόσμου....

Ίσα ίσα που διευκολύνεις τον εαυτό σου....

Καλά εννοείται οτι δεν είναι το τέλος του κόσμου απλά επειδή ήδη κάνω ενέσεις ηπαρίνης καθημερινά έλεγα οτι θα προτιμούσα να το γλυτώσω..έστω αυτό!!

Καλά εννοείται οτι δεν είναι το τέλος του κόσμου απλά επειδή ήδη κάνω ενέσεις ηπαρίνης καθημερινά έλεγα οτι θα προτιμούσα να το γλυτώσω..έστω αυτό!!

Σε καταλαίνω...κάνω κι εγώ ηπαρίνη...και ινσουλίνη να χρειαστεί να κάνω πάλι όλα καλά!!!:P(Άμα έχεις δει τα χειρότερα....)

qwlrp3.png

Σε καταλαίνω...κάνω κι εγώ ηπαρίνη...και ινσουλίνη να χρειαστεί να κάνω πάλι όλα καλά!!!:P(Άμα έχεις δει τα χειρότερα....)

Θα έκανα οτιδήποτε χρειαστεί για το μωρό μου δεν το συζητώ καθόλου..ακόμα και Bungee jumping ΧααχΑΧα !!! :P:p:p

Νομίζω όμως οτι θα τα καταφέρω τελικά γιατί ενώ πέρασε μώλις 1 εβδομάδα με καλή διατροφή κ έχασα 1 κιλό!!

Διαφημίσεις

Θα έκανα οτιδήποτε χρειαστεί για το μωρό μου δεν το συζητώ καθόλου..ακόμα και Bungee jumping ΧααχΑΧα !!! :P:p:p

Νομίζω όμως οτι θα τα καταφέρω τελικά γιατί ενώ πέρασε μώλις 1 εβδομάδα με καλή διατροφή κ έχασα 1 κιλό!!

Μπράβο! Κι εδώ μια από τα ίδια!:P

qwlrp3.png

Σου ευχομαι ολα καλα κοριτσι μου και να σου πω οτι περασα διαβητη κυησης μονο με διαιτα και γυμναστικη (περπατημα χιλιομετρα ολοκληρα καθε μερα μεχρι που γεννησα) και δεν πηρα κανενα φαρμακο και ολα καλα ηταν.......μπορεσα να το ελεγξω ετσι. Αλλα αν πρεπει, πρεπει....:roll:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 7 months later...

εια σας και απο μενα.Ειμαι πολυ αγχωμενη και θα ηθελα τη βοηθεια σας!!!Ειμαι 27 εβδομαδων εγκυος στο 2 παιδακι μου!Στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα προβληματα ζαχαρου!Σε αυτην την εγκυμοσυνη εχω το αμνιακο υγρο στα ανωτερα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ορια,το μωρακι ειναι κανονικο στην αναπτυξη του και παρακολουθω το ζαχαρο με καμπυλες ζαχαρου.Εχω κανει 2 μικρες με 50ml γλυκοζης οι οποιες ηταν μεσα στα ορια και σημερα πηρα τα αποτελεσματα της μεγαλης καμπυλης ζαχαρου με τα 100ml.Να σημειωσω οτι στην τελευταια μικρη καμπυλη στα 60λ. ειχα μετρηση 138 με οριο του εργαστηριου το 140!Τα σημερινα μου αποτελεσματα ειναι τα εξης ζαχαρο νηστειας 69 με ορια 65-110.Φορτιση με γλυκοζη 100ml, ζαχαρο 60λ.μετα 152 με ορια 120-170

ζαχαρο 120λ.μετα 134 με ορια 65-120?????

και τελος ζαχαρο 180λ.μετα 86 ορια δεν ειναι γραμμενα

διπλα σε αυτη τη μετρηση.

Απο ο,τι μπορω να καταλαβω το προβλημα υπαρχει στα 120λ. Εσεις τι λετε???Ειναι παθολογικη η καμπυλη???Τι πρεπει να κανω τωρα???

εια σας και απο μενα.Ειμαι πολυ αγχωμενη και θα ηθελα τη βοηθεια σας!!!Ειμαι 27 εβδομαδων εγκυος στο 2 παιδακι μου!Στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα προβληματα ζαχαρου!Σε αυτην την εγκυμοσυνη εχω το αμνιακο υγρο στα ανωτερα ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ορια,το μωρακι ειναι κανονικο στην αναπτυξη του και παρακολουθω το ζαχαρο με καμπυλες ζαχαρου.Εχω κανει 2 μικρες με 50ml γλυκοζης οι οποιες ηταν μεσα στα ορια και σημερα πηρα τα αποτελεσματα της μεγαλης καμπυλης ζαχαρου με τα 100ml.Να σημειωσω οτι στην τελευταια μικρη καμπυλη στα 60λ. ειχα μετρηση 138 με οριο του εργαστηριου το 140!Τα σημερινα μου αποτελεσματα ειναι τα εξης ζαχαρο νηστειας 69 με ορια 65-110.Φορτιση με γλυκοζη 100ml, ζαχαρο 60λ.μετα 152 με ορια 120-170

ζαχαρο 120λ.μετα 134 με ορια 65-120?????

και τελος ζαχαρο 180λ.μετα 86 ορια δεν ειναι γραμμενα

διπλα σε αυτη τη μετρηση.

Απο ο,τι μπορω να καταλαβω το προβλημα υπαρχει στα 120λ. Εσεις τι λετε???Ειναι παθολογικη η καμπυλη???Τι πρεπει να κανω τωρα???

Γεια σου. Οι τιμές που γράφεις για την τελευταία καμπύλη των 100ml είναι όλες μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, είναι φυσιολογική η καμπύλη σου. Η τιμή στα 120 είναι μέσα στα φυσιολογικά και η τιμή στα 180 είναι φυσιολογική αφού το όριο είναι 140. Μήπως θα έπρεπε να πας σε ένα διαβητολόγο να σου γράψει να κάνεις μετρήσεις στο σπίτι καθημερινά με ένα μηχανάκι, και να μην κάνεις συνέχεια καμπύλες;;;; Πάντως απ' τις μετρήσεις της τελευταίας καμπύλης είσαι εντάξει, μην αγχώνεσαι.Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, επειδή την έκανα κι εγώ και εμένα ήταν εκτός ορίων και ξεκίνησα διατροφή και κάνω μετρήσεις καθημερινά και τώρα πάω για ινσουλίνη (μάλλον)

a9X0p3.pngmrSbp3.png

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!!αλλα στην καμπυλη των 100ml στις 2 ωρες με οριο εργαστηριου το 120 εγω εχω 134 μετρηση!!!πως το εξηγεις αυτο???γενικα τα φυσιολογικα ορια διαφερουν απο εργαστηριο σε εργαστηριο ή ισχυουν τα ιδια για ολα???συγγνωμη αν σε κουραζω με τις αποριες μου!!και παλι ευχαριστω για την απαντηση σου!!!

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!!αλλα στην καμπυλη των 100ml στις 2 ωρες με οριο εργαστηριου το 120 εγω εχω 134 μετρηση!!!πως το εξηγεις αυτο???γενικα τα φυσιολογικα ορια διαφερουν απο εργαστηριο σε εργαστηριο ή ισχυουν τα ιδια για ολα???συγγνωμη αν σε κουραζω με τις αποριες μου!!και παλι ευχαριστω για την απαντηση σου!!!

Κοίτα τις δικές μου τιμές και τα φυσιολογικά που μου έδωσαν :

Σακχαρο σε 0 109 με φυσιολογικά μικρότερα του 95

Σάκχαρο σε 60 185 με φυσιολογικά μικρότερα του 180

Σάκχαρο σε 120 188 με φυσιολογικά μικρότερα του 155

Σάκχαρο σε 180 128 με φυσιολογικά μικρότερα του 140

Όπως βλέπεις είναι διαφορετικές οι τιμές των φυσιολογικώ ορίων και εμένα είναι εκτός ορίων τρεις στις τέσσερις τιμές. Με βάση αυτά που σου γράφω εσενα τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά. αλλά ακόμα και μια τιμή να ξεφεύγει δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εγώ τουλάχιστον με αυτές τις τιμές ξεκίνησα μετρήσεις στο σπίτι και διατροφή και είναι ελεγχόμενο οριακά μέχρι τώρα. Εμένα μου είχε συστήσει από νωρίς την καμπύλη γιατί στις εξετάσεις αίματος υπήρχαν τσιμπημένες τιμές.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

ηρεμησα καπως τωρα!!!!μηπως να ξεχασω τα ορια του δικου μου μικροβιολογικου και να κρατησω μονο τα δικα σου που με βολευουν κιολας???χιχιχιχιχιχι.....παντως μας ευχομαι να πανε ολα καλα και να κρατησουμε τα μπουμπουκακια μας αγκαλια!!!σε ευχαριστω και παλι

ηρεμησα καπως τωρα!!!!μηπως να ξεχασω τα ορια του δικου μου μικροβιολογικου και να κρατησω μονο τα δικα σου που με βολευουν κιολας???χιχιχιχιχιχι.....παντως μας ευχομαι να πανε ολα καλα και να κρατησουμε τα μπουμπουκακια μας αγκαλια!!!σε ευχαριστω και παλι

Να είσαι καλά. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Σε καταλαβαίνω γιατί το σάκχαρό και εμένα με αγχώνει σε όλη την εγκυμοσύνη και τώρα τελευταία και όσο προχωρά η εγκυμοσύν αρχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές και ανησυχώ περισσότερο. Να πας σε ένα διαβητολόγο και να ρωτήσεις κι εσύ το γιατρό σου για τις τιμές που έχεις. Καλή συνέχεια ;) σε όλες μας...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

• 2 weeks later...

Μόλις πήρα τα αποτελέσματα της καμπύλης σακχάρου με 100 γραμ. γλυκόζη.

Γλυκόζη 0 λεπτά 79

Γλυκόζη 60 λεπτά 89

Γλυκόζη 120 λεπτά 88

Γλυκόζη 180 λεπτά 46

Πώς είναι; Φυσιολογικές τιμές δεν μου έδωσαν.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

βρε κορίτσια μπορώ να ρωτήσω κάτι?

την καμπύλη ζαχάρου πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε?

ακόμη και αν οι αιματολογικές (σακχάρου) εξετάσεις σου βγαίνουν πολύ καλές ????

SVjLp2.pngiZAzp3.png