Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαστοκύττωση

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 4 months later...

καλησπέρα σας,

Είμαι νέο μέλος στο Forum αν και παρακολουθώ από την πρώτη μέρα της εγκυμοσύνης μου τις συζητήσεις σας και πραγματικά έχω βρει λύσεις - απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μου, και για το οποίο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω

Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι η ΜΑΣΤΟΚΥΤΤΩΣΗ!!! η μικρόυλα μου, μόλις 6 μηνών πάσχει από μαστοκύττωση! "Μονήρες Μαστοκυττωμα σε Επιθετική Μορφή" ήταν η απάντηση της βιοψίας στο δερματάκι της.

Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ή αντιμετωπίζει παρεμφερές ας με βοηθήσει γιατί πραγματικά έχω χαθεί ανάμεσα σε παιδιάτρους - δερματολόγους - αιματολόγους - ογκολόγους κτλ κτλ

ΕΥΧΡΙΣΤΩ!!!!

Μια γρήγορη ματιά στον έγχρωμο παιδιατρικό άτλαντα του καλύτερου βρετανικού νοσοκομείου του Λονδίνου Great Ormond Street αναφέρει την αθώα δερματολογική πάθηση μαστοκύτωση ως μελαγχρωματική κνίδωση (urticaria pigmentosa). Οφείλεται σε υπερδιέγερση των μαστικών κυττάρων της επιδερμίδας και παραγωγή εξανθήματος στο κεφάλι και τον κορμό που συνοδεύεται από κνησμό. Έχει καλή πρόγνωση και τελικά υποχωρεί μόνη της σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαρτήτως βαρύτητος. Συμπτωματική θεραπεία με αντιισταμινικά ενώ η βιοψία δικαιολογείται μερικές φορές. Διαβάστε και το ιατρικό κείμενο για τη μαστοκύτωση http://www.ped1.gr/fileadmin/user_upload/2007-2008/10.pdf

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για το link!!! ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και σίγουρα κοντα σε αυτά που μέχρι τωρα γνωρίζουμε!!!

αυτό που πραγματικά με προβληματίζει είναι η λίστα των απαγορεύσεων που έχουμε λάβει στα χέρια μας (όχι ήλιο, ζεστη, κρυο, σολοκατα, ξηρούς καρπούς, μπανανα, φραουλα, πρασινα λαχανικά, ντομάτα, αγγούρι, αρακα, εσπεριδοειδή κτλ κτλ) μαζί με την προσμονή των τουλάχιστον 5 ετών ώσπου να αρχίσει να υποχωρεί!!!! Αναγράφετε ότι υποχωρεί παντα και όπως μας ενημερωσαν μετά την ηλικία των 5!!! ΚΑΙ αν ΔΕΝ????

Υπάρχει τέτοια περίπτωση???? Βέβαια δεν έχουμε λάβει ακόμα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων για να δούμε τι γίνεται με το αιματάκι της! αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συσσώρευση των μαστοκυττάρων είναι ιδιαιτερα υψηλή για τα δεδομένα ενός μαστοκυττωματος.

Η δε προσμονή των 5 ετών πραγματικά μοιαζει αβάστακτη!!! ενώ η κλινική εικόνα στο χεράκι της δεν μας επιτρέπει ούτε δευτερόλεπτο να το αποβάλλουμε από το μυαλό μας (έντονα πομφολυγωδες με θετικό σημείο Darier που καλύπτει όλο τον αντιβραχίονα και μόνιμα ρέει το διάφανο υγρό....) Σιγουρα υπάρχουν και χειρότερα οπότε λέμε ΟΛΑ ΚΑΛΑ εφόσον δεν είναι κάποια κακοήθεια αλλά όπως καταλαβένετε δεν μπορούμε να ησυχάσουμε πόσο μάλλον στο μέλλον όπου μεγαλώνοντας η μικρούλα μας θα πρέπει να ζήσει μακριά από πολλές τροφές και συνήθειες ...

Συγνωμή αν σας κουρασα, αλλά πραματικά η αγωνία μας είναι τεράστια ....

• 3 months later...

vasoteo καλημέρα. Εχώ ένα αγοράκι 6 χρόνων και όταν ήταν 6 μηνών μετά απο τα σημάδια που αναφέρεις και εσύ(σε πλάτη, ποδια και χέρια), και μετα απο πολύ τρέξιμο και πολλούς γιατρούς(ακομα και ειδική συνεδρεία στο Αφροδείσιο) κανείς δεν μπορούσε να μας πεί τι ακριβώς έιχε το παιδί. Τότε μας πρότειναν μια πολυ καλη δερματολόγο (Χριστοφορίδου) ή οποια με πολυ ζήλο έψαξε το θέμα και μας είπε οτι το παιδί έχει μελαγχρωματική κνίδωση. Οχι σε κωδείνη και ασπιρίνη αλλα μπορούσε να φάει τα πάντα. Οταν φούντοναν τα σημάδια του δίναμε αντισταμινικά. Και κάθε χρόνο κάναμε κάπιες εξετάσεις αίματος για έλεγχο οργάνων. Πράγματι μόλις το παιδί έγεινε 5 χρόνων τα σημάδια αρχισαν να υποχωρούν και τώρα είναι μια χαρα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομάζει. Βρές ενα καλο δερματολόγο και απλα ακολούθησε τις συμβουλές του. Ολα θα πάνε καλα

• 3 years later...

Είμαστε αντιμέτωποι εδω και 4 χρόνια με την μαστοκύττωση. Η άγνοια των γιατρών μας οδήγησε στην απόγνωση. ακόμα έχουμε τις απορίες μας και το παιδί μας εμφάνισε και άλλα προβλήματα όπως με την ανάπτυξη του και με τα αιματολογικά του. τρέχουμε απο δω και απο κει ενημερωνομάστε από το διαδικτυο και με λίγα λόγια έχουμε χάσει το χαμόγελο μας ζούμε μόνο με το άγχος για τη ζωή του και την ταλαιπωρία που περνάει. Ας μου απαντήσει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα και μακάρι να μου πείτε καλά νέα για τα αγγελούδια σας!!!!!! ( φαιη39)

Διαφημίσεις

θα σου προτεινα -επειδη βλεπω την αγωνια σου- να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο για τετοια θεματα που θα σου απαντησει σε ολες τις αποριες σου..επειδη προφανως δεν αναφερεσαι σε καποια κοινη παθηση στο δερμα μπορει να ειναι διαφορετικες οι περιπτωσεις που περιγραφουν αλλες μαμαδες..στο λεω γιατι πολλες φορες μονο το ιντερνετ μπερδευει...σου συστηνω (βεβαια βλεπω οτι εισαι απο μακρια) να δεις καποιον εξειδικευμενο παιδοδερματολογο μεσα στα παιδων στην αθηνα η στα ιατρεια τους..ψαξε για την τσιβιτανιδου η τον αλεξοπουλο...και οι δυο ειναι παιδιατροι εξειδικευμενοι -που βλεπουν δυσκολα παιδοδερματολογικα περιστατικα..αυτοι σιγουρα θα σου δωσουν λυσεις και την πληροφορηση που χρειαζεσαι!

• 5 months later...

Ενας γιατρος υπατχει που εχει εξειδικευτει στην ασθενεια...θεοχαριδης θεοχαρης. Ειναι στη βοστωνη και ερχεται 4φορες στην ελλαδα το χρονο...δειτε το site masrcellmaster...ο γιος μου πασχει απο δερματικη 2ετων...υπαρχει επισης στο αττικο στο παιδοαλλεργιολογικο ειδικο τμημα