Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βιβλίο ευχών και χαιρετούρες

Meg

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θέλω τη βοήθεια σας. Βαφτίζω τη μικρή μου σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι, που μέσα ζήτημα να χωράνε 30 άτομα. Το πρόβλημα μου είναι ότι στη βάφτιση θα είναι περίπου 160 άτομα. Έτσι αποφάσισα να μη κάτσω για χαιρετούρα, με τη δικαιολογία ότι θα θέλει το μωρό να φάει. Ή να κάτσω και να μοιράζω τις μπομπονιέρες για να αποφύγω και τα πολλά φιλιά. Δεν είμαι των χαιρετισμών. Μου άρεσε πολύ η ιδέα για το βιβλίο ευχών αλλά δεν το έχω δει σε καμία βάφτιση. Πως γίνεται το όλο θέμα? Το στήνεις σε ένα τραπέζι και περνάνε όλοι και γράφουν? Για να το καταλάβουν μήπως θα πρέπει να το ανακοινώσω από το μικρόφωνο? Σκέφτηκα να βάλω δίπλα και μια κορνίζα που να λέει ότι εδώ μπορούν να γράψουν την ευχή τους. Αλλά πάλι θα το καταλάβουν? Θέλω να το φτιάξω μόνη μου, να είναι απλό και λιτό. Πόσα φύλλα πρέπει περίπου να βάλω? Από τα εξώφυλλα που έχω δει εδώ μέσα έχω πάρει ιδέες και έχω κάτι στο νου μου.

Σας ευχαριστώ.

as1cHjB-M3-1110MTA3NzdkfDA2MGR8RXZlbGluYQ.gif

Διαφημίσεις

ναι θα κάνουν οι γονείς μου, αλλά δεν θα είναι όλοι. γύρω στα 90 άτομα είναι για το τραπέζι. (μεγάλο σόι)

Θασου πω τι θα κάνω εγώ γιατί κι εγω τόσα άτομα θα έχω.Οι μπομπονιέρες θα μπούν στα τραπέζια και θα ενημερώσει ο παπάς μετά τη βάφτιση να χαιρετήσουν μόνο όσοι δε θα έρθουν στο τρπέζι(τους κάλεσα όλους και οσοι δεν έρθουν θα είναι απο επιλογή).ετσι θα χαιρετήσω λίγο κόσμο και θα έχω γι'αυτούς μπομπονιέρες.Στο τράπέζι ευχών στην πόρτα της αυλής θα βάλω δίπλα ένα τρίποδο με έναν καμβά που θα γράφει χαρίστε μου μια ευχή.Για να το δούν όλοι και να γράψουν.Ελπίζω να βοήθησα.

Συγνώμη αν θα γίνω λίγο κακιά αλλά αυτό που λες εμένα προσωπικά με βγάζει από τα ρούχα μου.

Όταν κάνεις μια βάπτιση και ο κόσμος που έχεις καλέσει έρθει, πάει να πει ότι σε αγαπάει σε σέβεται , με λίγα λόγια σε τιμάει !

Έτσι και εσύ για τον ευχαριστήσεις που σε τίμησε με τη παρουσία του το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να στηθείς δίπλα στον άντρα σου και με υπομονή να χαιρετίσεις μέχρι τον τελευταίο καλεσμένο.

Τώρα αν βαριέσαι και σιχαίνεσαι τα φιλιά , τι να κάνουμε οι γάμοι και τα βαφτίσια τα έχουν αυτά!

Διαφημίσεις

Ego den tha kano vivlio efhon, tha to ithela alla eida sta gennethlia oti ligoi egrapsan - kai aftous epemena ego, i egrafan mono tipika "na zisis" kai emeis vrethikame se gamous kai vaptisis kai den xerame ti na grapsoume, i den grapsame tipota.

Etsi prosohi min apogoiteftis.

gia ta hairetouria, afou mono oi misoi einai kalesmenoi sto trapezi mipos tha itan pio evgeniko na tiriseis to ethimo anti na afisis kaki entyposi (xereis pos oi kakes etiposis menoun eeeeee)

me to kalo i vaptisi

εγω στον γαμο μου ειχα βαλει ενα διαφανες stand πανω στο τραπεζι και ειχα γραψει

Γράψτε μας ευχές

για να σας θυμόμαστε.

ονομα +ονομα

ημερομηνια

και στην βαπτιση των παιδιων μου ( διδυμακια )

(ονομα παιδιου ) με φωνάζουν ,το ξέρετε όλοι πια.

Ήρθατε και είδατε την τέλεια βουτιά.

Γράψτε μου και μια ευχή για όλη τη ζωή μου

και εγώ σας λέω ευχαριστώ με όλη την ψυχή μου

( ονομα παιδιου )

Καλό το βιβλίο ευχών αλλά πιστεύεται οτι θα γράψει κανείς σε αυτό;;

Ισως οι φίλες της μαμάς που είναι πιο νέες γράψουν κάτι αλλά όλοι οι υπόλοιποι;;;;

Οι άντρες;;

Οι παππούδες;

Οι γιαγιάδες;

Μόνο οι πολλοί ανοιχτώμυαλοι θα γράψουν σε αυτό δηλαδή ελάχιστοι.

Ετσι πιστεύω εγώ αλλά μακάρι να διαψευστώ.....

Στο βιβλιο ευχων που εφτοιαξα για τον Μαριο εγραψαν ολοι οι δικοι του ανθρωποι και οι περισσοτεροι καλεσμενοι. Απλα εμεις οι γονεις γραψαμε πριν την βαφτιση με την ησυχια μας στο σπιτι και το εδωσα και στους νονους και στους παπουδες γιαγιαδες και την κοντινη οικογενεια που ζει καθημερινα τον Μαριο. Την ημερα της βαφτισης γραψαν οι υπολοιποι οσοι θελαν απο τους καλεσμενους. Και πραγματικα βγηκε υπεροχο και ουσιαστικο γιατι οι δικοι του ανθρωποι ειχαν τον χρονο νωριτερα να σκεφτουν και να γραψουν μια ευχη απο την ψυχη τους για τον Μαριο. Αν το αφηνα να γραψουμε ολοι την ημερα της βαφτισης σιγουρα θα εβγαινε βεβιασμενο και προχειρο.

Καλημέρα.Θα μπορούσες το βιβλίο ευχών να το δώσεις στο τραπέζι χέρι με χέρι.Έτσι θα γράψουν οι περισσότεροι.Δηλαδή να κάνεις την αρχή με ένα τραπέζι πολύ καλών φίλων και αυτοί θα το προωθήσουν και στα υπόλοιπα τραπέζια.Όσο για τις χαιρετούρες, καλό θα ήταν να γίνουν για να μην έχει κανείς να πει τίποτα.

Διαφημίσεις

Συγνώμη αν θα γίνω λίγο κακία αλλά αυτό που λες εμένα προσωπικά με βγάζει από τα ρούχα μου.

Όταν κάνεις μια βάπτιση και ο κόσμος που έχεις καλέσει έρθει, πάει να πει ότι σε αγαπάει σε σέβεται , με λίγα λόγια σε τιμάει !

Έτσι και εσύ για τον ευχαριστήσεις που σε τίμησε με τη παρουσία του το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να στηθείς δίπλα στον άντρα σου και με υπομονή να χαιρετίσεις μέχρι τον τελευταίο καλεσμένο.

Τώρα αν βαριέσαι και σιχαίνεσαι τα φιλιά , τι να κάνουμε οι γάμοι και τα βαφτίσια τα έχουν αυτά!

Ισως δεν κατάλαβες.Θα χαιρετήσουμε με την Υσυχία μας στο τραπέζι που θα έχει κοιμηθει και το μωρο.Ποιός ό λόγος να ταλαιπωρήσουμε κι άλλο το παιδί μετά τη βάπτιση στις χαιρετούρες κ ειδικά με τόσο κόσμο.

Έτσι αποφάσισα να μη κάτσω για χαιρετούρα, με τη δικαιολογία ότι θα θέλει το μωρό να φάει. Ή να κάτσω και να μοιράζω τις μπομπονιέρες για να αποφύγω και τα πολλά φιλιά. Δεν είμαι των χαιρετισμών. .

Η κοπέλα το λέει καθαρά….

Δε τίθεται θέμα παιδιού αλλά δικό της!

θα χαιρετησεις τους 90 στο τραπεζι..

τους υπολοιπους 70?

εγω πιστευω οτι η χαιρετουρα δεν πρεπει να γινεται μονο αν ειναι όλοι καλεσμενοι στο τραπεζι. Αλλιως, πες στον παπα να πει στο τελος: να περασουν να ευχηθουν μονο οσοι δεν πανε στο τραπεζι. Αλλά.. θελεις να ξερουν οτι οι μισοι θα πανε στο τραπεζι ?

Ειναι καλη λυση να στησεις το βιβλιο ευχων με μια "ταμπελιτσα.." Εξαλλου , αφου όλοι εξω θα ειναι λόγω μικρης εκκλησιας. Αν θες πές σε καποια φιλη να περπατησει μια δυο φορες αναμεσα στον κοσμο και να τους λεει οτι υπαρχει βιβλίο ευχων.. (ιδιως στις γυναικες... αυτες ειναι που θα γραψουν...)

οταν η κολλητη μου βαφτισε την κορη της, δεν ηθελε να κανει χαιρετουρα. Τους ειχε όμως όλους καλεσμενους και στο τραπεζι!! Καποιοι απο τους καλεσμενους την ειχαν ενημερωσει οτι μετα την εκκλησια θα εφευγαν. Γιαυτο και ηθελε να μοιραστουν οι μπομπονιερες στην εκκλησια. Ειχαμε βαλει τις μπομπο σε καφασια ροζ (απο τη δικη μου βαφτιση, τα ειχα κρατησει και τα χρησιμοιποησαμε..) και εγω και άλλες 2 κοπελες, λιγο πριν τελειωσει το μυστηριο μοιραζαμε στον κοσμο τις μπομπονιερες. Περπατουσαμε αναμεσα στον κοσμο και τους διναμε μπομπονιερες!

μια χαρα πηραν όλοι!!!

Στη βάπτιση της δικής μας κορούλας (και εμάς σε μικρό εκκλησάκι έγινε) είχαμε καλέσει στο τραπέζι όλους όσους θα ερχόντουσαν στην εκκλησία. Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν τα κατάφεραν να έρθουν αλλά μας είχαν ενημερώσει από πριν και με αυτούς χαιρετηθήκαμε από την εκκλησία. Οι υπόλοιποι στο τραπέζι. Πώς έγινε τώρα αυτό δεν ξέρω. Απλά δεν στηθήκαμε και όσοι ήταν να φύγουν ήρθαν από μόνοι τους και μας ευχήθηκαν. Τις μπομπονιέρες όπως και τα γλυκά τα μοιράσαμε στην εκκλησία.

Για το βιβλίο ευχών τώρα. Εγώ πήρα ένα άλμπουμ για φωτογραφίες με ρυζόχαρτο μέσα και το διαμόρφωσα όπως ήθελα. Η αλήθεια είναι πώς πρέπει να παρακινήσεις τους καλεσμένους σου για να γράψουν. Στην αρχή πήγαν κάποιοι να δούν τί υπήρχε στο τραπέζι των ευχών που είχα στήσει και έτσι το πήραν χαμπάρι. Τα παιδιά πάντως ειναι οι καλύτεροι κράχτες :D, όρμησαν όλα στην κυριολεξία για ζαχαρωτά, καραμέλες και γλειφιτζούρια και έτσι τους παρακίνησα. Είχα βάλει και φωτογραφίες της μικρής δίπλα και από περιέργεια πήγαιναν. Αλλά για να γράψουν αρκετοί (μη φανταστείς ότι θα γράψουν οι ηλικιωμένοι) άρχισα να το μεταφέρω από τραπέζι σε τραπέζι. Άρεσε σε όλους και γέμισε σχεδόν, έμειναν μόνο 2-3 σελίδες κενές.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το συζήτησα με την κουμπάρα, και αυτή δεν μπορεί τις χαιρετούρες. Θα μοιράζω εγώ τις μπομπο και θα λέω να περάσουν και από το βιβλίο. Όλα καλα θα πάνε. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Εδώ που τα λέμε δε θα δείξει πολύ ωραίο όλο αυτό. Κι εγώ εκνευρίζομαι φοβερά με όλο αυτό αλλά να το αποφύγεις τελείως δε γίνεται. Εκτός κι αν περιφέρεσαι στο προαύλιο της εκκλησίας δηλ. να μην είσαι στημένη σε ένα σημείο κι όποιος θέλει να σε πλησιάζει να σου ευχηθεί. όσο για το βιβλίο ευχών αν κατάλαβα καλά θα το έχεις στην εκκλησία; Διότι στο πόδι δεν γράφεται τίποτα καλύτερα θα είναι να φτιάξεις στο χώρο της δεξίωσης ένα τραπέζι με το βιβλίο ευχών και διάφορα βάζα με ζαχαρωτά και γλυφιτζούρια για ντεκόρ. Ακόμα και τις μπομπονιέρες να μοιράζεις το παιδί δε θα είναι κουρασμένο για να σε περιμένει;