Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σχολικες πολυημερες εκδρομες

Recommended Posts

Εννοω την τριημερη στην πρωτη λυκειου την τετραημερη στην δευτερα κ την πενταημερη στην τριτη.Ποια ειναι η γνωμη σας??Θα αφηνατε τα παιδια σας να πανε?

Διαφημίσεις

Εδω βρε valia μου από το γυμνάσιο αρχίζουν πιο λύκειο μου λες εσυ.......

Και στο δικό μας δημοτικο καθε χρόνο η Εκτη δημοτικου οργανώνει 3μερη εκδρομη με συνοδια γονέων βέβαια έτσι για να συνιθήζουμε σιγα σιγα........

Εγω προσωπικά είμαι κατα των πολυήμερων εκδρομων εκτος από την τελευταια ταξη του λυκειου όπως γινόταν ανακαθεν.....οπως και ολοι μας εχουμε παει....τωρα πια το εχουν ξεφτιλήσει το θέμα απο το γυμνάσιο ξεκινάνε..... απαραδεκτο......

Αλλά ειναι ενα ολόκληρο σύστημα από πίσω ξεκινόντας απο πρακτορεια ταξιδειων,ξενοδοχεια...μέχρι κέντρα διασκέδασης που συντηρούνται αποκλειστικα απο τις σχολικές εκδρομες.....

Οταν θα έρθει η ωρα να πάνε τα παιδιά μου δεν ξέρω πως θα αντιδράσω και τι θα κάνω τελικα.......αλλά το δηλώνω ειμαι κατα αυτόυ του θεσμου....

Εγω δν ξερω αν ειμαι υπερ η κατα.Ο μεγαλος πηγε τριημερη στην πρωτη λυκειου κ τον μικρο θα τον αφησω.Αλλα υπαρχουν πολλα υπερ κ κατα.Ας πουμε στα υπερ ειναι οτι τα παιδια μπορουν να δουν νεα μερη,να ξεκουραστουν,να ερθουν πιο κοντα με τους συμμαθητες κ τους καθηγητες τους,να διασκεδασουν..Τα κατα ειναι αυτα που ειπες κ εσυ.:roll:

Εγω δν ξερω αν ειμαι υπερ η κατα.Ο μεγαλος πηγε τριημερη στην πρωτη λυκειου κ τον μικρο θα τον αφησω.Αλλα υπαρχουν πολλα υπερ κ κατα.Ας πουμε στα υπερ ειναι οτι τα παιδια μπορουν να δουν νεα μερη,να ξεκουραστουν,να ερθουν πιο κοντα με τους συμμαθητες κ τους καθηγητες τους,να διασκεδασουν..Τα κατα ειναι αυτα που ειπες κ εσυ.:roll:

εκτος απο αυτα που ανέφερα το οικονομικο το θεωρω ενανα πολύ σημαντικο παράγοντα.......δεν λέω θα δουν νεα και με ουσια και ιστορια μερη αλλά δεν θα πληρωνω εγω για να συντηρούνται καποια μαγαζια....πριν καποια χρόνια μια φίλης μου το παιδι τους πήγαν να ακούσουν την Εφη Θοδη...!!!!στα πλέσια της ψυχαγωγίας......

Το πρωτο δεν νομιζω..μαλλον για να κουραστουν πανε..Το δευτερο και τριτο ειναι το μονο σιγουρο..Δε μπορεις να φανταστεις ποσο κοντα ερχονται μερικα παιδια στις εκδρομες και κυριως του αντιθετου φυλου..οσο για την διασκεδαση..αν δεν τους τρεχουν σε μουσεια κλπ μια χαρα θα περασουν..Εγω πηγα σε ολες τις εκδρομες του σχολειου και περασα καταπληκτικα,τελεια,απιθανα..

Διαφημίσεις

τους πήγαν να ακούσουν την Εφη Θοδη...!!!!στα πλέσια της ψυχαγωγίας......

Αυτο δεν ηταν ψυχαγωγια αγαπη μου αυτο ηταν κινεζικο βασανιστηριο...

Εννοω να ξεκουραστουν απο τα μαθηματα τους.Κ οταν λεω να ερθουν κοντα εννοω να γνωρισουν παιδια απο το σχολειο που ισως δν τα ξερουν κ να κανουν παρεα κτλ κτλ.Αυτο με τα μαγαζια παντως το θεωρω απαραδεκτο.Οπως φυσικα κ το να δινουν στα παιδια αμφιβολου ποιοτητας ποτα κ φαγητα (γιατι ετσι εχω ακουσει).Εγω μεχρι περυσι ημουν καθετη οτι δν θα στειλω τα παιδια τριημερη κτλ αλλα περισυ αποφασισα να μην του στερησω αυτη την χαρα.Επισης δεν μου αρεσει το γεγονος οτι 1 μηνα πριν την εκδρομη δν γινεται μαθημα.Το 15μελες πηγαινει κ κανονιζει ξενοδοχεια-κεντρα διασκεδασης-εκδηλωσεις για να μαζεψουν χρηματα-παραγγελιες για κατι μπλουζακια που κανουν τα παιδια στην 3ημερη.Του χρονου μου λεει ο δικος μου οτι θα βαλει υποψηφιοτητα στο 15μελες.Δηλαδη ενα μηνα πριν την πολυημερη θα πηγαινει σχολειο για να κανονιζει ξενοδοχεια κ εκδηλωσεις?

δεν τις θελω αυτες τις εκδρομες. Ας μην υπογραφουμε, να μην εχουν συμμετοχη και να μη γινονται.

Εχουν καθαρα εμπορικο χαρακτηρα. Τα παιδια ψυγαγωγούνται σημερα με πολλους τροπους.

Να πηγαιναν σε μεση με εκπαιδευτικο νοημα, ναι! Αλλα στα μπουζουκια;

Αυτο δεν ηταν ψυχαγωγια αγαπη μου αυτο ηταν κινεζικο βασανιστηριο...

μα με αυτόν τον τρόπο συντηρούνται τα κεντρα διασκέδασης γιατι μονο το σ/κ εχουν κόσμο και τις καθημερινες δουλευουν με σχολεια......και οσο για το βασανιστήριο ...ασε ολα τα κοριτσακια ειχαν κατι μουτρα μεχρι το πατωμα γιατι δεν πήγαν να δουν τον Νινο που ειδε το αλλό σχολειο.....ασε τι πικρα περασαν δεν λέγεται.......

Α!!!!και η νεα μοδα ...φέτος ολα τα λυκεια της περιοχής μας πηγαν Βαρκελωνη....ακόμα οι γονεις πληρωνουν τα εισητηρια....

Κ εμας σκεφτονται για εξωτερικο του χρονου.Φετος μαζεψαν παρα πολλα χρηματα απο εκδηλωσεις ημερολογια κτλ κ πληρωσαμε ελαχιστα.Τζινι δυστυχως αν παει το σχολειο εκδρομη κ πανε ολοι οι φιλοι των παιδιων συνηθως οι γονεις υποκυπτουν..:roll: Τελος παντων εγω συμφωνω οτι πρεπει να υπαρχει κ η διασκεδαση στο προγραμμα τετοιων εκδρομων (δεν νομιζω τα παιδια να εχουν καμια ορεξη να τρεχουν σε μουσεια) αλλα τα μπουζουκια κτλ δν μου αρεσουν.Ας γινοταν ενα παρτυ για τα παιδια στην αιθουσα του ξενοδοχειου.Ετσι κ αλλιως εκεινη την εποχη που πανε 3ημερες ολο σχολεια ειναι στο ξενοδοχειο.Φετος ηταν το σχολειο του γιου μου κ αλλα 2 σχολεια εκει.Οποτε δν νομιζω να ενοχλουνται απο το παρτυ οι υπολοιποι που μενουν στο ξενοδοχειο.

Διαφημίσεις

Κ εμας σκεφτονται για εξωτερικο του χρονου.Φετος μαζεψαν παρα πολλα χρηματα απο εκδηλωσεις ημερολογια κτλ κ πληρωσαμε ελαχιστα.Τζινι δυστυχως αν παει το σχολειο εκδρομη κ πανε ολοι οι φιλοι των παιδιων συνηθως οι γονεις υποκυπτουν..:roll: Τελος παντων εγω συμφωνω οτι πρεπει να υπαρχει κ η διασκεδαση στο προγραμμα τετοιων εκδρομων (δεν νομιζω τα παιδια να εχουν καμια ορεξη να τρεχουν σε μουσεια) αλλα τα μπουζουκια κτλ δν μου αρεσουν.Ας γινοταν ενα παρτυ για τα παιδια στην αιθουσα του ξενοδοχειου.Ετσι κ αλλιως εκεινη την εποχη που πανε 3ημερες ολο σχολεια ειναι στο ξενοδοχειο.Φετος ηταν το σχολειο του γιου μου κ αλλα 2 σχολεια εκει.Οποτε δν νομιζω να ενοχλουνται απο το παρτυ οι υπολοιποι που μενουν στο ξενοδοχειο.

Συνφωνω, αυτο θα ηταν μια λυση. Βεβαιως και πρεπει να διασκεδασουν τα παιδια, οχι ομως καποιοι να γελουν σε βαρος της τσεπης και της ανιχης μας. Να πληρωσουμε, για ομορφα θεαματα, οχι για χαζομαρες.

Στο εξωτερικο προτιμουν να τα πηγαινουν γιατι εκει τα παιδια ειναι πιο υπακουα και δεν φωναζουν για μπουζουκια.

Και οι καθηγητες βλεπω πιο ευκολα να συνοδευουν παιδια στο εξωτερικο.Αλλα εγω τρεμω στην ιδεα να στειλω το μαιμουδακι μου (16 χρονων ειναι αλλα εγω μαιμουδακι τον λεω) του χρονου στο εξωτερικο.:roll:

Και εγώ κορίτσια είμαι κατά αυτών των εκδρομών. Οι καθηγητές δεν μπορούν να επιβληθούν στα παιδιά και πολλές φορές γίνεται ο κακώς χαμός. Χωρίς να γνωρίζω βέβαια έχω την αίσθηση οτι στις εκδρομές των ιδιωτικών σχολείων οι καθηγητές είναι πιο απο πάνω στα παιδιά απο φόβο μη χαλάσει η φήμη τους. Εγω δεν πήγα 5ημερη και κάθολου αποθυμένο δε μου έμεινε, ειδικά όταν έμαθα απο τα παιδια που πήγαν το τι έγινε. Οσο και εμπιστοσύνη να έχεις στο παιδί σου πάντα υπάρχουν και οι άλλοι που μπορεί να στο παρασύρουν γιατί μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για παιδιά.

Οσο και εμπιστοσύνη να έχεις στο παιδί σου πάντα υπάρχουν και οι άλλοι που μπορεί να στο παρασύρουν γιατί μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για παιδιά.
Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας (14 συγκεκριμένα)για να σκεφτώ την τελευταία τάξη του σχολείου και τον γιο μου να πηγαίνει ή να μην πηγαίνει εκδρομήμπορεί να έχουν καταργηθεί μέχρι τότε.

(Προσωπικά δεν μου αρέσουν έτσι όπως έχουν εξελιχθεί)...

αλλά γράφω γιατί μου έκανε εντύπωση η παραπάνω φράση δεν μιλάμε για παιδιά είναι 17-18 χρονών πολλά από αυτά θα περάσουν στο πανεπιστήμιο

και θα "αναγκαστούν" να ζήσουν μόνα τους και να "επιβιώσουν"σε μία άγνωστη καθημερινότητα.Τα αγόρια μπορεί να πάνε στον στρατό και να

αντιμετωπίσουν πιο δύσκολες καταστάσεις από ένα πενθήμερο πάρτι με το σχολείο.

Μην ξεχνάμε ότι σε εκείνη την ηλικία ενηλικιώνονται έχουν δικαίωμα ψήφου και "αποφασίζουν" μαζί με τους άλλους για το "μέλλον"της χώρας.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για απόδραση( πριν μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της ενηλικίωσης είναι το τέλος μιας εποχής της σχολικής και πέρασμα σε μία άλλη.

Και καλά θα είναι να περάσουν σταδιακά μέσα σ΄αυτήν και όχι από την μία μέρα στην άλλη πάντα θα είναι τα παιδιά μας αλλά δουλειά μας είναι σιγά σιγά να μαθαίνουν να παίρνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους και να είναι υπεύθυνοι για αυτές.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν μιλαω μονο για την εκδρομη στην γ λυκειου η οποια τον τελευταιο καιρο δν γινεται γιατι τα παιδια αποφασιζουν να κατσουν να διαβασουν κ να πανε διακοπες με τους φιλους τους μολις τελειωσουν το σχολειο.Μιλαω για πρωτη-δευτερα λυκειου.Ακομα κ για 3η γυμνασιου που πηγαινουν 3ημερες κ 4ημερες.Ευτυχως στο γυμνασιο του μεγαλου γιου δν εγινε τετοια εκδρομη.Να δουμε τωρα με τον μικρο.

Διαφημίσεις

Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας (14 συγκεκριμένα)για να σκεφτώ την τελευταία τάξη του σχολείου και τον γιο μου να πηγαίνει ή να μην πηγαίνει εκδρομήμπορεί να έχουν καταργηθεί μέχρι τότε.

αλλά γράφω γιατί μου έκανε εντύπωση η παραπάνω φράση δεν μιλάμε για παιδιά είναι 17-18 χρονών πολλά από αυτά θα περάσουν στο πανεπιστήμιο

και θα "αναγκαστούν" να ζήσουν μόνα τους και να "επιβιώσουν"σε μία άγνωστη καθημερινότητα.Τα αγόρια μπορεί να πάνε στον στρατό και να

Μην ξεχνάμε ότι σε εκείνη την ηλικία ενηλικιώνονται έχουν δικαίωμα ψήφου και "αποφασίζουν" μαζί με τους άλλους για το "μέλλον"της χώρας.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για απόδραση( πριν μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της ενηλικίωσης είναι το τέλος μιας εποχής της σχολικής και πέρασμα σε μία άλλη.

Και καλά θα είναι να περάσουν σταδιακά μέσα σ΄αυτήν και όχι από την μία μέρα στην άλλη πάντα θα είναι τα παιδιά μας αλλά δουλειά μας είναι σιγά σιγά να μαθαίνουν να παίρνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους και να είναι υπεύθυνοι για αυτές.

Κοπελία μου σαφώς μιλάμε και για παιδιά των 17 ετων που μπορεί μετά απο έναν χρόνο να μείνουν μόνα λόγω σπουδών. Είναι άλλο όμως να μένεις μόνος που μαθαίνεις πλέον να το διαχειρίζεσαι και άλλο να πάς κάπου με τον περιορισμό των 5 μόνο μερών απόλυτης ελευθερίας και μακριά απο τα βλέμματα των γονιών σου. Και μη ξεχνάμε οτι τα παιδιά της ηλικία των 17 ετών έχουν τη τάση του να εντυπωσιάσουν ή να μιμηθούν τους συμμαθητές τους. Ενα παράδειγμα είναι και τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία (έχει γίνει και ως θέμα απο φίλη στο φορουμ ) Και ακόμα πιστεύω πως άλλο 17 αλλο 18. Αν ήταν το ίδιο θα οδηγούσαν τα παιδιά απο τα 17 ή θα ψήφιζαν απο τα 17. Φιλικά.

Τελος παντων στην 5ημερη μερικα παιδια εχουν ηδη κλεισει τα 18.Αλλα ας πω για τις 3ημερες.Τα παιδια ειναι 15-17 χρονων πανω στην πιο κρισιμη ηλικια.Φυσικα κ ειναι πολυ σημαντικο να γινονται οι εκδρομες αλλα οχι στα μπουζουκια κ στα κλαμπ.Κλαμπ εχουν κ στην πολη τους.Ας καναν ενα παρτυ στο ξενοδοχειο οπως ειπα κ πιο πανω,να παιρναν κ ποτα (γιατι ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα πιουν) με τα λεφτα που εχουν μαζεψει για την εκδρομη.Τουλαχιστον ετσι δν θα πινουν οτι να ναι.Κ εγω οταν ρωτησα τον γιο μου η τους φιλους τους ειπαν οτι στο κλαμπ απο ενα σημειο κ μετα βαρεθηκαν ενω μετα που μαζευτηκαν στο ξενοδοχειο με τα παιδια κ τραγουδουσαν με τις κιθαρες,λεγαν ανεκδοτα,γνωρισαν παιδια απο αλλα σχολεια κτλ περασαν πολυ καλυτερα..

Κοπελία μου σαφώς μιλάμε και για παιδιά των 17 ετων που μπορεί μετά απο έναν χρόνο να μείνουν μόνα λόγω σπουδών. Είναι άλλο όμως να μένεις μόνος που μαθαίνεις πλέον να το διαχειρίζεσαι και άλλο να πάς κάπου με τον περιορισμό των 5 μόνο μερών απόλυτης ελευθερίας και μακριά απο τα βλέμματα των γονιών σου. Και μη ξεχνάμε οτι τα παιδιά της ηλικία των 17 ετών έχουν τη τάση του να εντυπωσιάσουν ή να μιμηθούν τους συμμαθητές τους. Ενα παράδειγμα είναι και τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία (έχει γίνει και ως θέμα απο φίλη στο φορουμ ) Και ακόμα πιστεύω πως άλλο 17 αλλο 18. Αν ήταν το ίδιο θα οδηγούσαν τα παιδιά απο τα 17 ή θα ψήφιζαν απο τα 17. Φιλικά.

H παιδική ηλικία τελειώνει μαζί με το δημοτικό μετά μιλάμε για προεφηβεία και εφηβεία τα παιδιά που πάνε στην τρίτη λυκείου αν θυμάμαι καλά πρόσθεση είναι 18 χρονών που είναι και η ημερομηνία ενηλικίωσης.

(6+6+3+3=18)

Το να μένεις μόνος και να διαχειρίζεσαι την ζωή σου δεν γίνεται αυτόματα

από την μία μέρα στην άλλη μέσα σε ένα χρόνο δεν έρχεται ξαφνικά η επιφοίτηση και μαθαίνεις να παίρνεις αποφάσεις ή να μαθαίνουμε να εμείς να σεβόμαστε τα παιδιά μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Η προσωπικότητα οι ηθικές μας αξίες και η κριτική σκέψη χτίζονται

σε καθημερινή βάση από την παιδική ηλικία.

Με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις πολυήμερες εκδρομές

(δεν ήξερα καν ότι γίνονται πολυήμερες εκδρομές στην Α΄και στηνΒ λυκείου)ούτε ότι δεν κρύβουν κινδύνους εξάλλου οι νέοι διακρίνονται για τον αυθορμητισμο τους και αυτό πολλές φορές φέρνει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και πολλές φορές έχουν υπάρξει και θύματα.

Για μπαράκια αλκοόλ μπουζούκια κλπκλπ δεν το συζητώ καθόλου εκεί ευθύνονται και οι συνοδοί-καθηγητές αν δεν μπορούν να ελέγχουν/φροντίζουν τα παιδιά να μην τα συνοδεύουν (αν θυμάμαι καλά η εγκύκλιος του υπουργείου τα απαγορεύει ).

Υ.Σ Το "κοπελιά μου" θα το λάβω ως θετικό έχω και καιρό να το ακούσω

παρότι μου θύμισε "για άκου να σου πω"αλλά συχνά ο γραπτός λόγος είναι παρεξηγήσιμος ειδικά μεταξύ αγνώστων.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

H παιδική ηλικία τελειώνει μαζί με το δημοτικό μετά μιλάμε για προεφηβεία και εφηβεία τα παιδιά που πάνε στην τρίτη λυκείου αν θυμάμαι καλά πρόσθεση είναι 18 χρονών που είναι και η ημερομηνία ενηλικίωσης.

(6+6+3+3=18)

Το να μένεις μόνος και να διαχειρίζεσαι την ζωή σου δεν γίνεται αυτόματα

από την μία μέρα στην άλλη μέσα σε ένα χρόνο δεν έρχεται ξαφνικά η επιφοίτηση και μαθαίνεις να παίρνεις αποφάσεις ή να μαθαίνουμε να εμείς να σεβόμαστε τα παιδιά μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Η προσωπικότητα οι ηθικές μας αξίες και η κριτική σκέψη χτίζονται

σε καθημερινή βάση από την παιδική ηλικία.

Με τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις πολυήμερες εκδρομές

(δεν ήξερα καν ότι γίνονται πολυήμερες εκδρομές στην Α΄και στηνΒ λυκείου)ούτε ότι δεν κρύβουν κινδύνους εξάλλου οι νέοι διακρίνονται για τον αυθορμητισμο τους και αυτό πολλές φορές φέρνει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και πολλές φορές έχουν υπάρξει και θύματα.

Για μπαράκια αλκοόλ μπουζούκια κλπκλπ δεν το συζητώ καθόλου εκεί ευθύνονται και οι συνοδοί-καθηγητές αν δεν μπορούν να ελέγχουν/φροντίζουν τα παιδιά να μην τα συνοδεύουν (αν θυμάμαι καλά η εγκύκλιος του υπουργείου τα απαγορεύει ).

Υ.Σ Το "κοπελιά μου" θα το λάβω ως θετικό έχω και καιρό να το ακούσω

παρότι μου θύμισε "για άκου να σου πω"αλλά συχνά ο γραπτός λόγος είναι παρεξηγήσιμος ειδικά μεταξύ αγνώστων.

Παρακαλώ, μόνο θετικά να το πάρεις. Αλλωστε στο τέλος έγραψα φιλικά. Το κοπελιά μου είναι κάτι που λέω πάντα απο καλή πρόθεση. Συγνώμη αν δε σου ακούστηκε όμορφα.

Εννοω να ξεκουραστουν απο τα μαθηματα τους.Κ οταν λεω να ερθουν κοντα εννοω να γνωρισουν παιδια απο το σχολειο που ισως δν τα ξερουν κ να κανουν παρεα κτλ κτλ.Αυτο με τα μαγαζια παντως το θεωρω απαραδεκτο.Οπως φυσικα κ το να δινουν στα παιδια αμφιβολου ποιοτητας ποτα κ φαγητα (γιατι ετσι εχω ακουσει).Εγω μεχρι περυσι ημουν καθετη οτι δν θα στειλω τα παιδια τριημερη κτλ αλλα περισυ αποφασισα να μην του στερησω αυτη την χαρα.Επισης δεν μου αρεσει το γεγονος οτι 1 μηνα πριν την εκδρομη δν γινεται μαθημα.Το 15μελες πηγαινει κ κανονιζει ξενοδοχεια-κεντρα διασκεδασης-εκδηλωσεις για να μαζεψουν χρηματα-παραγγελιες για κατι μπλουζακια που κανουν τα παιδια στην 3ημερη.Του χρονου μου λεει ο δικος μου οτι θα βαλει υποψηφιοτητα στο 15μελες.Δηλαδη ενα μηνα πριν την πολυημερη θα πηγαινει σχολειο για να κανονιζει ξενοδοχεια κ εκδηλωσεις?

ξερω πως το εννοεις εσυ,εγω σου λεω τι συμβαινει στις περισσοτερες των περιπτωσεων..

Αυτα τα κανονιζουν κυριως τα πρακτωρια αν δεν κανω λαθος..δεν ειναι απαραιτητο να τρωει απ το ξενοδοχειο..(αλλωστε τα περισσοτερα αν οχι ολα μονο πρωινο παρεχουν)

Στο δικο μας σχολειο δεν γινοταν ετσι..αλλωστε δεν νομιζω να υπαρχει καθηγητης που να δεχθει να μην βαλει απουσιες γι αυτο τον λογο..ισως να ασχολουνται 1-2 ωρες με αυτα και σε μαθηματα "δευτερευουσας" σημασιας

Εγω στα 17 μου ψηφισα..και δεν εχει καμια διαφορα κατα τη γνωμη μου αν εισαι 17 ή 18..Το αν το παιδι σου θα κανει ακραια πραγματα σε μια εκδρομη,εξαρταται κυριως απο τους γονεις..αν το παιδι το εχουν οι γονεις περιορισμενο και δεν το αφηνουν να κανει τιποτα,οταν θα εχει πληρη ελευθερια θα το παρακανει..Αν ομως οι γονεις εχουν μαθει στο παιδι τους οτι παν μετρον αριστον το παιδι και θα διασκεδασει αλλα και δεν θα παρεκτραπει..

(Αυτο τουλαχιστον εβλεπα εγω μεχρι πριν απο 3 χρονια που τελειωσα το λυκειο.. ) προσωπικη μου αποψη παντα

Ντανιέλα άσχετο. Πώς ψήφισες στα 17; Εχει αλλάξει κάτι; Πολύ πίσω είμαι μάλλον)

επειδη ειχα κλεισει τα 17 τον προηγουμενο χρονο απ τις εκλογες..οποτε ψηφισα ενω ημουν 17 και 3ων μηνων περπου

Εννοω την τριημερη στην πρωτη λυκειου την τετραημερη στην δευτερα κ την πενταημερη στην τριτη.Ποια ειναι η γνωμη σας??Θα αφηνατε τα παιδια σας να πανε?

Εννοειται.....

Α!!!!και η νεα μοδα ...φέτος ολα τα λυκεια της περιοχής μας πηγαν Βαρκελωνη....ακόμα οι γονεις πληρωνουν τα εισητηρια....

Δεν ειναι και τοσο νεα η μοδα...εμεις Κυπρο ειχαμε παει...και η προηγουμενοι Ιταλια!!

Και α & β λυκειου ππηγαμε τριημερη και δεν ειμαι και μικρη...Το 92 τελειωσα!!!!

Εγω δεν πήγα 5ημερη και κάθολου αποθυμένο δε μου έμεινε, ειδικά όταν έμαθα απο τα παιδια που πήγαν το τι έγινε.

Τι;;;Δεν περασαν καλα;;;;;;;;;

Συμφωνω απολυτα!!!!!

Αληθεια κοριτσια εσεις δεν εχετε παει ποτε πολυημερες εκδρομες..;;;;.

Εχω την ετνυπωση οτι δεν περασατε ποτε απο αυτο το σταδιο!!!!

Παντως εμενα μου εμειναν οι καλυτερες αναμνησεις.....

Κι οσο γι αυτα που γινονται στις εκδρομες.......τα καταπιεσμενα παιδια βρισκουν την ευκαιρια να ξεσαλλωσουν!!!!Τα αλλα και καλα περνανε και απο ορια ξερουνε!!!Τα κοριτσακια που ηταν σπιτι -σχολειο ,ολο το ξενοδοχειο πηραν......

QJZup3.png

bxuCp3.png

ξερω πως το εννοεις εσυ,εγω σου λεω τι συμβαινει στις περισσοτερες των περιπτωσεων..

Αυτα τα κανονιζουν κυριως τα πρακτωρια αν δεν κανω λαθος..δεν ειναι απαραιτητο να τρωει απ το ξενοδοχειο..(αλλωστε τα περισσοτερα αν οχι ολα μονο πρωινο παρεχουν)

Στο δικο μας σχολειο δεν γινοταν ετσι..αλλωστε δεν νομιζω να υπαρχει καθηγητης που να δεχθει να μην βαλει απουσιες γι αυτο τον λογο..ισως να ασχολουνται 1-2 ωρες με αυτα και σε μαθηματα "δευτερευουσας" σημασιας

Μονο πρωινο ειχαν στο ξενοδοχειο.Εννοω στα εστιατορια κ στα κλαμπ δινουν στα παιδια συνηθως οτι να'ναι.Τα παιδια παιρναν απουσιες αλλα γιατι το δικο μου το παιδι να παρει πολλες απουσιες για τετοιες περιπτωσεις μονο κ μονο επειδη κανει παρεα με τα περισσοτερα παιδια απο το σχολειο κ τον ψηφιζουν για 15μελες??Ηδη εχω ακουσει οτι οι φιλοι του εχουν πει σε ολο το σχολειο να ψηφισει του χρονου τον δικο μου.Κ φανταστειτε που θα εχει το μυαλο του 1 μηνα πριν πανε 3ημερη.:?Επισης ολα τα παιδια σιγουρα μια εβδομαδα πριν κ μια εβδομαδα μετα ξεχναν τι παει να πει σχολειο κ ασχολουνται με το τι θα παρουν στην τριημερη-που θα πανε-πως περασαν-ποια τμηματα θα ειναι στο λεωφορειο κτλ.