Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξοδος-ζεσταμα γαλακτος;

Recommended Posts

Στο πρωτο μου παιδακι οταν ημασταν καπου εξω και ηταν ωρα να τον θηλασω,πηγαιναμε συνηθως για λιγο στο αυτοκινητο,θηλαζα και ολα οκ.Τωρα με τον δευτερο ειναι λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα και δεν υπαρχει παντα η δυνατοτητα να το θηλασω δημοσιως (μακαρι να το καναμε ολες αλλα δυστυχως...:cry:).

Γι'αυτο σκεφτομουνα μηπως του εδινα γαλα δικο μου σε μπουκαλι (εχω πολλα στην καταψυξη,αλλα μπορω να βγαζω κι ολας πριν φυγουμε απο το σπιτι). Το κακο ειναι οτι αν ειμαστε π.χ. στη θαλασσα δεν θα μπορω να το ζεστανω,το πολυ να ειναι σε θερμοκρασια περιβαλλοντος.Το εχει δοκιμασει καμια?Τι κανετε οταν ειστε καπου που δεν μπορειτε να θηλασετε?Καποιες κοπελες που μονο αντλουν και ταιζουν,πως το δινουν?Παντα ζεσταμενο?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Όντως καλύτερα να σου απαντήσουν οι κοπέλες που αντλούν αποκλειστικά. Το καλοκαίρι είναι ούτως ή άλλως λίγο δύσκολο για τη μεταφορά του γάλακτος. Πάντως rena κι εγώ στο πρώτο σαν εσένα έκανα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν θα χάνω τις καλύτερες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου για να κάνω ό,τι πιο φυσικό. Πίστεψέ με, δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι με τόσο μικρό μωράκι. Η πρώτη φορά είναι δύσκολη..Πιο πολύ θα ζοριστείς να ετοιμάσεις το γάλα. Καλύτερα να πηγαίνεις στο αυτοκίνητο. Και αν το πρόβλημά σου για το αυτοκίνητο είναι να προσέχεις τον μεγάλο, μα και με το μπιμπερό πάλι δεν θα μπορείς να τρέξεις από πίσω του...

Δεν έχω ταΐσει ποτέ με μπιμπερό, έχω θηλάσει παντού, αλλά θα έκανα το εξής: θα έβαζα το μπιμπερό με το κρύο αλλά ξεπαγωμένο γάλα σε μια ισοθερμική τσάντα με παγοκύστη, για να μην χαλάσει και θα κουβαλούσα ένα θερμος με ζεστό νερό για να κάνω μπεν μαρί, να βάλω το μπιμπερό με το γάλα στο ζεστό νερό για να ζεσταθει. Αν είσαι σε καφετέρια ή ταβέρνα, μην πάρεις μαζί σου θερμός σίγουρα θα μπορέσουν να σου δώσουν ένα ποτήρι με ζεστό νερό για να κάνεις τη δουλειά σου

Εγώ που αντλώ πολύ και ταΐζω με μπιμπερό όταν είμαι εκτός (πολλές ώρες ειδικά στην δουλειά) συνήθως ζητάω να μου φέρουν ζεστό νερό σε μπρίκι και το κάνω μπεν μαρί επιτόπου. Έχω όμως αγοράσει και ένα θερμαντήρα μπιμπερό χωρίς ρεύμα, που απλά πατάς ένα σιδεράκι και ζεσταίνεται το υγρό που έχει μέσα. Αυτό το χρησιμοποιώ στα ταξίδια. Όσο για την μεταφορά, το παίρνω πάντα σε ισοθερμικό βαλιτσάκι με παγοκύστες, έτοιμο στα μπιμπερό και το ζεσταίνω όποτε το χρειαστώ. Δεν με έχει περιορίσει μέσα στο σπίτι και όλο έξω είμαι. Θα ήθελα να θηλάσω δημόσια αλλά επειδή ζω σε μικρή κοινωνία φοβάμαι λίγο την κατακραυγή του κόσμου (σπίτι δεν έχεις κυρά μου που έβγαλες έξω τα αποτέτοια σου) είμαι και επαγγελματίας και δεν θέλω να ρισκάρω. Πάντως σκεφτόμουνα να κανονίσω με μερικές φίλες που γεννήσαμε μαζί να κάνουμε μαραθώνιο θηλασμού στο κέντρο της πόλης αλλά οι περισσότερες δεν θηλάζουν! Κι όμως, από τις 6 μόνο οι 2 θηλάζουν.

Στο πρωτο μου παιδακι δισταζα και ντρεπομουνα να θηλασω εκτος σπιτιου η αυτοκινητου...τωρα δε μασαω μια,στη τελικη το παιδι μου ταιζω και οσοι εχουν προβλημα να μη κοιτανε....εχω και ενα σλινγκ που με καταβολεψε και αμα το εχω ξεχασει ριχνω τη πανιτσα η μια κουβερτουλα..

νομιζω οτι ειναι ποιο κουραστικο με το μπιμπερο τζαμπα ντρεπεσαι θηλαζε και μη μασας .....και ζω κ επαρχια που με ξερουν ολοι...

μαγκια μου και καμαρι μου να θηλαζω το παιδι μου και να το θηλαζω οποτε και οπου θελει!!!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

AngiCat μη το σκέφτεσαι καν... Βγες έξω και θήλασε το παιδάκι σου. Θα το ευχαριστηθείς και εσύ και αυτό. Και εγώ σε μικρή κοινωνία ζω που ξέρουν και εμένα και τον άντρα μου σχεδόν όλοι. Βγαίνω έξω και την θηλάζω σχεδόν από τον πρώτο μήνα. Έχω θηλάσει παντού, εκτός από εκκλησία (γιατί δεν έχω πάει!).Τόσο καιρό δεν έβλεπα άλλη γυναίκα να θηλάζει δημόσια. Τις προάλλες όμως σε μία εκδήλωση είδα μία κοπέλα να θηλάζει την 8 μηνών κόρη της. Με πλησίασε και μου είπε ότι πήρε θάρρος να θηλάσει δημόσια γιατί είχε δει εμένα κάπου αλλού. Χάρηκα πάρα πολύ που ενέπνευσα μία άλλη γυναίκα που 8 μήνες θήλαζε μόνο σπίτι της και στο αυτοκίνητό της.

Δεν είναι τίποτα. Δοκίμασέ το. Καλύπτωντας το μωρό με ένα φουλάρι δεν βλέπει κανείς τίποτα. Και που ξέρεις μπορεί μαζί με εσένα να πάρουν θάρρος και άλλες γυναίκες.

(άλλες βγάζουν το στήθος τους για επίδειξη, και όχι μόνο, και δεν ντρέπονται, εμείς θα ντραπούμε που το κανουμε για να ταΐσουμε τα παιδάκια μας?)

Ευχαριστω καταρχας για τις ιδεες για το ζεσταμα!Εκανα μερες να μπω γιατι με τα δυο ζουζουνια στο σπιτι καταλαβαινετε...

Οσο για το θηλασμο δημοσια,εχετε πολυ δικιο και κανονικα θα επρεπε να ειναι ο,τι πιο φυσικο να συμβαινει παντου...Πιστευω οτι ειναι η πρωτη φορα λιγο δυσκολη και μετα δεν θα με πειραζει!

άλλες βγάζουν το στήθος τους για επίδειξη, και όχι μόνο, και δεν ντρέπονται, εμείς θα ντραπούμε που το κανουμε για να ταΐσουμε τα παιδάκια μας?)

margiota ποσο δικιο εχεις σε αυτο το τελευταιο!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Δεν έχω ταΐσει ποτέ με μπιμπερό, έχω θηλάσει παντού

ακριβώς έτσι και εγώ!!!!!! το μωρό είναι 4 μηνών, από 10 ημερών είμαστε έξω και για ώρες ολόκληρες....... τον έχω θηλάσει παντού.......

ακόμα και όρθια όταν δεν έβρισκα κάπου να καθίσω....

εγώ φταίω που ο κόσμος είναι ανενημέρωτος περί του θηλασμού?!?!?!

νιώθω περίφανα που το κάνω και θα συνεχίσω όσο θέλει το παιδάκι μου χωρίς να σκέφτομαι το τι θα πουν οι άλλοι!!!!!

rena, την πρώτη φορά θα νιώθεις λίγο περίεργα, αλλά δοκίμασέ το καλύπτοντας το στήθος με ένα φουλάρι, πολύ πιο βολικό από να κουβαλάς μπιμπερό μαζί σου.

και γω ντρέπομαι να θηλάσω δημοσίως. Εχω θηλάσει μόνο σε κατάστημα και στο μπαλκόνι μας, ριχνοντας πάνω μου ένα σεντονάκι. Το πρόβλημα ειναι ότι το μωρό αν καλύψω το πρόσωπο του κλαίει και έτσι δυσκολεύομαι να κρυψω το στήθος καλά. Σκεφτόμουν να κουβαλάω και γω μπιμπερό με δικό μου γάλα. Σιγουρα δεν παθαίνει τίποτα αν το έχω κάποιες ώρες με την ισοθερμική τσάντα?

και γω ντρέπομαι να θηλάσω δημοσίως. Εχω θηλάσει μόνο σε κατάστημα και στο μπαλκόνι μας, ριχνοντας πάνω μου ένα σεντονάκι. Το πρόβλημα ειναι ότι το μωρό αν καλύψω το πρόσωπο του κλαίει και έτσι δυσκολεύομαι να κρυψω το στήθος καλά. Σκεφτόμουν να κουβαλάω και γω μπιμπερό με δικό μου γάλα. Σιγουρα δεν παθαίνει τίποτα αν το έχω κάποιες ώρες με την ισοθερμική τσάντα?

Εγώ παίρνω παντού το γάλα αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε ζέστες. Τις προάλλες πήγα στην θάλασσα και δεν πήρα μαζί μου γιατί φοβήθηκα μήπως χαλάσει και δεν το καταλάβω. Πήρα λίγο τσάι μήπως διψάσει από την ζέστη (όπως και έγινε) και κέρδισα περίπου 1 ώρα χρόνο μέχρι να ξαναθηλάσω. Έτσι με ένα 3-4ωρο συνολικά κατάφερα και κάναμε το μπανάκι μας και θήλασα στο αμάξι στον γυρισμό.

Διαφημίσεις

Ο δικος μου δεν έχει πρόγραμμα και μπορεί να φάει και σε 1 ώρα να θέλει πάλι. του δίνω και τσαγάκι αλλά δεν τον πιάνει. Συνεχίζει να πεινάει. Σημερα τον θήλασε σε καφετέρια, αλλά ήμουν με τον άντρα μου, αν είμαστε με παρέα δεν θα μπορώ. Μάλλον και γω στο αυτοκινητο θα καταλήγω.

Τον 3ο τον θηλαζα 16 μηνες και οπως εχω ξαναγραψει εχει θηλασει ΠΑΝΤΟΥ,απο αεροπλανα,πλοια,παραλιες,καφε κλπ κλπ

Σημερα ειχαμε τον πρωτο δημοσιο θηλασμο με τον μικρο,σε μια ταβερνα

Ημουν ετοιμη να την πω σε μια οικογενεια που καθοταν απεναντι μας και ολο με κοιταζαν και σχολιαζαν με υφακι αλλα κρατηθηκα

Μη δινεις σημασια στους γυρω σου,μια φορα να το κανεις θα "παρεις τον αερα"και ειδικα στην παραλια....

Καλη συνεχεια:P

4

Οχι πολυ καιρο πριν εγραφα στο τοπικ "Δημοσιος θηλασμος" οτι δε μπορω να θηλασω δημοσια και μου φαινεται δυσκολο και λοιπα τετοιου τυπου.Μεχρι που πηγαμε διακοπες και απομυθοποιησα ολες τις δυσκολιες.

Θηλασα παντου:σε καφετεριες,σε ταβερνες,στην παραλια,σε παγκακι χωρις κανενα προβλημα.Η αλλη επιλογη που ειχα ηταν ενα αυτοκινητο που εκαιγε απο τη ζεστη,ή που ηταν παρκαρισμενο μακρυα,ή που θα επρεπε να χανω τη μιση κουβεντα της παρεας με την απομονωση.Το μωρο ενω στο σπιτι μπορει καποιες φορες να με παιδευει,εξω ηταν κυριος!!Δε χρησιμοποιησα σεντονια ουτε σκεπασματα.Μονο σηκωνα λιγο την μπλουζα και ετρωγε!

Δε θα εδινα τσαι αντι γαλακτος,ειδικα σε ενα μωρο κατω του ετους που πρεπει να πινει γαλα ελευθερα και ανεμποδιστα ολο το 24ωρο.Το μωρο θα παθαινει μια πλακα να εχει διπλα τη μαμα του, να πειναει,να του μυριζει το γαλα και εκεινη να του δινει τσαι!!!??

Tελοσπαντων,αυτο που θελω να πω ειναι οτι καμια φορα τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οτι φαινονται.

Την πατησα και ξερω...

Αφηστε που μπουκαλια,τσαγια,μεταφορες με παγοκυστες κλπ ειναι μπελαλιδικα πραγματα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Δε θα εδινα τσαι αντι γαλακτος,ειδικα σε ενα μωρο κατω του ετους που πρεπει να πινει γαλα ελευθερα και ανεμποδιστα ολο το 24ωρο.Το μωρο θα παθαινει μια πλακα να εχει διπλα τη μαμα του, να πειναει,να του μυριζει το γαλα και εκεινη να του δινει τσαι!!!??

Αφηστε που μπουκαλια,τσαγια,μεταφορες με παγοκυστες κλπ ειναι μπελαλιδικα πραγματα.

Μην κατακρίνεις τις επιλογές που κάνουν οι μανούλες. Εγώ για να δίνω τσάι έχω τους λόγους μου και δεν το κάνω γιατί δεν μπορώ να ταΐσω το παιδί μου γάλα. Μην γίνεσαι αγενής. Όσο για το τελευταίο σχόλιο, η κάθε μανούλα όπως βολεύετε. Δεν είμαστε εμείς εκείνες που θα την κρίνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω κανένα κόλλημα να θηλάσω δημοσίως. Αλλά επειδή μπορεί κάποιος άλλος να ζορίζεται, κάνω την εξής πατέντα: Φοράω μια πασμίνα ή ένα φαρδύ κασκόλ ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων και από τη μεριά που είναι το μωρό το φέρνω πάνω από το στήθος και όχι πάνω από τη μουρίτσα του(ανάμεσα στο λαιμό μου και το μωρό δηλαδή και η μια πλευρά του ίσα που ακουμπάει στη μυτούλα του παιδιού) . Έτσι εκείνο είναι ελεύθερο κι ωραίο και το στήθος καλυμένο. Τώρα για τα πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να "πιάσει" ε, καλά δε θα σκάσω κιόλας. Μέχρι να συνειδητοποιήσει ο άλλος τι βλέπει έχει τελειώσει το ζήτημα. Αν και το πιο απλό πράγμα τελικά είναι να χρησιμοποιείς το ρινγκ σλινγκ που δε φαίνεται τίποτα απολύτως και θηλάζεις και περπατώντας άμα λάχει.

Μη μπλέκετε με μπουκάλια και αποστειρώσεις κι αν κοιτάει κανένας πολύ επίμονα ρωτήστε αν θέλει μια τζουρίτσα να θυμηθεί τα παλιά. χεχεχε Όχι σοβαρά τώρα αν το μωρό έτρωγε τυρόπιτα θα ντρεπόσασταν;

Διαφημίσεις

Μην κατακρίνεις τις επιλογές που κάνουν οι μανούλες. Εγώ για να δίνω τσάι έχω τους λόγους μου και δεν το κάνω γιατί δεν μπορώ να ταΐσω το παιδί μου γάλα. Μην γίνεσαι αγενής. Όσο για το τελευταίο σχόλιο, η κάθε μανούλα όπως βολεύετε. Δεν είμαστε εμείς εκείνες που θα την κρίνουμε.

Ο σκοπος μου δεν ηταν να σε κατακρινω.Ειπα τη γνωμη μου για κατι που αναφερθηκε.

Οπως εγραψα ταλαιπωρηθηκα κι εγω κυριως επειδη θεωρουσα οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος.Οταν ακους ομως οτι και αλλοι που σκεφτονται οπως εσυ λειτουργησαν διαφορετικα και διευκολυναν τη ζωη τους παρακινήσε τουλαχιστον να δοκιμασεις!

Ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα -και μονο για αυτο μιλαω- δεν χρειαζεται να παιρνει αλλα υγρα οπως νερο,τσαι,κλπ.Πινει μονο γαλα και αυτη δεν ειναι η δικη μου αποψη αλλα του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Rena μου να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!!!:D:D

Αν τελικά θελήσεις να χρησιμοποιήσεις γάλα από την τράπεζα γάλακτος, απόψυξε το στο ψυγείο, μετέφερε το κρύο και σε λίγη ώρα τώρα με τις ζέστες θα έρθει στη σωστή θερμοκρασία για να μπορέσει να το καταναλώσει το μωρό. Αν είναι κρύο από το ψυγείο, αντέχει χωρίς να αλλοιωθεί αρκεί να μην περάσουν πολλές ώρες μέχρι την κατανάλωση του.

Πάντως, τα κορίτσια έχουν δίκιο στο ότι είναι μεγαλύτερη ευκολία ο θηλασμός ακόμα και έξω από το σπίτι. Κι εγώ θήλασα από την αίθουσα αναμονής της παιδιάτρου, μέχρι και σε καφετέρια. Και όταν πάρεις τον αέρα, μετά δεν σε παίρνει κανένας χαμπάρι. Εμένα ακόμα και όταν στεκόταν κάποιος ακριβώς από πάνω μου, δεν το καταλαβαινε.

Ειδικά στην παραλία, είναι ευκολότερο να βγάλεις το στήθος από το μαγιό απ'ότι όταν είσαι ντυμένη. Κανείς δεν θα καταλάβει τί κάνεις, αλλά ακόμα και αν καταλάβει, εσύ ταίζεις ένα μωρό δεν το επιδεικνύεις σε κοινή θέα.:wink::lol:Αν σου φαίνεται πιο εύκολο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρεό ή κάποιο σλίνγκ που θα έχεις μέσα το μωρό.Μπορείς επίσης να ξαπλώσεις στην ξαπλώστρα και να θηλάσεις στην πλαινή στάση. Ούτε κι έτσι δεν θα σε καταλάβει κανείς!

Καλό είναι να απολαύσεις ένα από τα πολλά οφέλη του θηλασμού, αυτό που σου δίνει την μεγάλη δυνατότητα να έχεις γάλα όποτε θέλεις και στη σωστότερη θερμοκρασία για το μωρό. Νομίζω πως το καλύτερο είναι να επιλέξεις την λιγότερο κουραστική λύση για σένα!:wink:Ακόμα και αυτός που θα σε καταλάβει τί κάνεις, θα σε θαυμάσει!!:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 2 weeks later...

ρε κοριτσια εγω κανω το εξης.βγαζω απο την καταψυξη το σακουλακι της μεντελα και περνω και ενα μπιμπερο.αυτο ξεπαγωνει σιγα σιγα και οταν ερθει η ωρα να ταισω το μωρο ζηταω λιγο ξεστο νερο και το ξεσταινω.συνηθως θεν εχει προλαβει να ξεπαγωσει.γιατι να το ξεπαγωσω απο το ψυγειο αφου εχει χρονο να ξεπαγωσει στη βολτα.οσο για το δημοσιο θηλασμο εμενα το στηθος μου ειναι τεραστειο(δεν φανταζεστε)και για να θηλασω πρεπει να κραταω και το παιδι και το βυζι και να με βολευει και η θεση και να ακουμπαω και τη μεση μου.δεν σοκαρομαι οταν βλεπω μανουλες να θηλαζουν.καθε αλλο.εγω ομως δεν βολευομαι με τιποτα.