Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειναι 5 κι ομως αρνηται να απασχοληθει μονος του

Recommended Posts

Γεια σας ολους.Χαιρομαι που βρηκα ενα site πλημμυρισμενο απο γονεις που ερωταπαντανε με χαμογελο.Σαν πρωτη δημοσιευση θα ηθελα να αναφερθω σε αυτο που μας απασχολει οικογενειακως.Ο γιος μου 5 χρονων και αρνηται να απασχοληθει μονος του.Ειναι δυσκιλο για μενα να ειμαι συνεχεια μαζι του διοτι πριν 1,5 χρονο γεννηθηκε η κορη μου,και ο χρονος μου ειναι περιορισμενος.Ο ιδιος επιμενει και χτυπιεται στο πατωμα για συνεχη προσοχη.Δεν μπορωβ να πω οτι δεν την εχει .Εγω και ο πατερας του κανουμε οτι μπορουμε.Αλλωστε δεν εργαζομαι.Αλλα ξερετε πολυ καλα οτι η καθημερινες αναγκες του σπιτιου σε εχουν σε μια συνεχη εγρηγορση.Και κατι τελευταιο...προσπαθω να μην κραταω τα παιδια μεσα στο σπιτι...ημαστε πανατ στο παρκο,στον παιδοτοπο, σε φιλους.Καμια συμβουλη?

Διαφημίσεις

Γεια σας ολους.Χαιρομαι που βρηκα ενα site πλημμυρισμενο απο γονεις που ερωταπαντανε με χαμογελο.Σαν πρωτη δημοσιευση θα ηθελα να αναφερθω σε αυτο που μας απασχολει οικογενειακως.Ο γιος μου 5 χρονων και αρνηται να απασχοληθει μονος του.Ειναι δυσκιλο για μενα να ειμαι συνεχεια μαζι του διοτι πριν 1,5 χρονο γεννηθηκε η κορη μου,και ο χρονος μου ειναι περιορισμενος.Ο ιδιος επιμενει και χτυπιεται στο πατωμα για συνεχη προσοχη.Δεν μπορωβ να πω οτι δεν την εχει .Εγω και ο πατερας του κανουμε οτι μπορουμε.Αλλωστε δεν εργαζομαι.Αλλα ξερετε πολυ καλα οτι η καθημερινες αναγκες του σπιτιου σε εχουν σε μια συνεχη εγρηγορση.Και κατι τελευταιο...προσπαθω να μην κραταω τα παιδια μεσα στο σπιτι...ημαστε πανατ στο παρκο,στον παιδοτοπο, σε φιλους.Καμια συμβουλη?

Καλησπερα κ καλως ηρθες!!

Οταν λες δεν απασχολειται δεν παιζει μονος του δηλαδη??

Με την μικρη ασχολειται? Δηλαδη προσπαθει να παιξει μαζι της??

Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα ζηλιας προς τη μικρη κ για αυτο ζηταει επιμονα την προσοχη σας!

Ολα τα παιδακια το κανουν αυτο κ εμενα ο γιος μου ηταν 5.5 οταν εκανα τον μικρο κ εκει που ηταν παιδι που επαιζε στο δωματιο του ξαφνικα τα απαρνηθηκε ολα.....σιγα σιγα κ με υπομονη κ αγαπη του δειξαμε κ εγω κ ο πατερας του οτι για εμας δεν υπαρχει διαφορα.

Δηλαδη οταν εγω ασχολιομουν με τον μικρο επαιζε με τον μπαμπα του κ το αντιθετο ή τον επαιρνα διπλα μου κ μαζι, αλλαζαμε τον μικρο, τους διαβαζα παραμυθια, ακουγαμε τραγουδακια ή κ παιζαμε ολοι μαζι!!!

το λαθος μου ηταν οτι μεχρι να γεννηθει η μικρη ασχοληθηκα παρα πολυ μαζι του.Με τη Ναταλι προσπαθει αλλα το παιχνιδι του ειναι αγαρμπο.Η ιδια τρελενετε να παιζουν μαζι.Το θεμα ειναι οτι και εγω ειμαι τοσο φορτωμενη που η θα ασχολουμε με την περιποιηση της μικρης και τις ζημιες τις γιατι ειναι πολυ ζημιαρα,και θεωρω δεδομενο οτι ο μεγαλος μου γιος θα με διευκολυνει σε αυτο.Καμια φορα θελω να καθαρισει το κεφαλι μου και να μην μου μιλα κανεις

δεν είναι λάθος που ασχολήθηκες μαζί του. αν ίσως του άφησες πολύ λάσκα τα όρια, αυτό

μπορεί να είναι κάτι που θα σε δυσκολεύει. Συνήθως όταν υπάρχει ένα παιδί, μπορεί να πει καποιος δε βαριέσαι κτλ και αυτή η έλλειψη ορίων, μετά να μην είναι συμβατή με το χρονικό πλαίσιο που θα υπάρχει αργότερα.

Δεν είναι δηλαδή η ενασχόληση αλλά αρκετά και το ότι αναγκαστικά αλλαζουν τα όρια που πρέπει να βάλεις και το μεγαλύτερο παιδί το συνδυάζει με τον ερχομό του νεου μέλους, με αποτέλεσμα ένα φαύλο κύκλο.

διάβασε αυτό απαραιτήτως.

http://parents.org.gr/psych/?sid=42

περναει μια φάση, τώρα εξάλλου έχει η μικρή του αδερφη πολύ περισσότερες απαιτήσεις, δεν είναι όπως όταν ήταν η μικρή μωράκι, πλέον παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή με τις πράξεις και φωνές της κτλ....

θα περάσει πάντως :) ...... όχι άμεσα, αλλά σιγά σιγά θα κάνετε βηματάκια, τώρα είσαστε στην αρχή βασικά, μην έχεις απαίτηση να είναι τα πράγματα ήδη στη σειρά. θα μπούν, απλώς παίρνει χρόνο.

εφάρμοσε αυτό που γράφει στο άρθρο, έτσι ώστε να μειώσεις, τις αντιδράσεις που προέρχονται απο κάτι τέτοιο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

Σίγουρα δεν ήταν λάθος που ασχολήθηκες μαζί του! Ο γιός μου είναι 3,5 και η μικρή 15μηνών και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δοκιμασε τη μέθοδο της αυμφωνίας. Δηλ. αφιέρωσε του λίγο χρόνο π.χ. μισή ώρα να ζωγραφίσετε ή να κάνετε κάτι που θέλει εξηγώντας του ότι μόλις ολοκληρώσετε 2 ζωγραφιές θα ταίσεις τη μικρή και μετά θα ξαναπαίξετε ή μόλις κοιμηθεί η μικρή ασχολήσου μόνο μαζί του αλλά να ξέρει ότι μολις ξυπνήσει θα πρέπει να κάνετε κάτι όλοι μαζί. Δείξε ενθουσιασμό όταν είσαι μαζί του για να το απολαμβάνει ώστε να σε αφήνει για λίγο να κάνεις αυτά που θες. Δοκίμασε να τον παροτρύνεις να συμμετέχει σε δουλίτσες του σπιτιού,όπως να βγάλει μάχι σου τα ρούχα από το πλυντήριο, να σου δίνει τα μανταλάκια για να απλώσεις, να ποτήσει τα λουλούδια με ένα μικρό ποτιστήρι οπότε να μετατρέψεις κάποιες δουλίτσες σε παιχνίδι. Μη του επιβάλεις να παίξει μόνος του αλλά θα βγει σιγά σιγά.

• 3 εβδομάδες μετά...

είναι πολύ φυσιολογική η αντίδραση του και μην ανησυχείς. ξέρω, είναι πολύ κουραστικό αλλά πρέπει να το αντέξεις. να χαίρεσε που δεν είναι στο σημείο να χειροδικεί πάνω στην μικρή! και εμένα η μεγάλη μου κόρη είναι 4,5 και η μικρή μου 10 μηνών και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. όταν διάβασα το σημείωμα σου είπα: αχ χριστέ μου υπάρχουν κι άλλες σαν εμένα? :) έγω αυτό που κάνω είναι να στέλνω την μεγάλη μου στις φίλες της, στην γιαγιά της ή όπου αλλού νιώθει πιο ωραία. έτσι είμαι και εγώ πιο ήσυχη και ήρεμη όταν επιστρέψει για να ασχοληθώ πιο καλά μαζί της. ενώ αν έμενε σπίτι θα βαριόταν, θα ενοχλούσε την μικρή, εγώ θα της έκανα συνεχώς παρατηρήσεις και θα την έκανα να νιώθει πιο άσχημα. φεύγοντας όμως από το σπίτι για να πάει κάπω που την ευχαριστεί είμαστε και οι 3 ικανοποιημένες και πάνω από όλα ήρεμες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...