Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλεονεκτιματα Δημοσιου σχολειου

Recommended Posts

Και εγω και ο συζυγος πηγαμε σε δημοσιο σχολειο σε μια υποβαθμισμενη περιοχη του κεντρου πολλα χρονια πριν... Ομοιως και η κουνιαδουλα μου (ειναι λιγο μεγαλυτερη απο μας αλλα στο ιδιο σχολειο πηγε). Ομως εστειλε τα παιδια της σε ιδιωτικο γιατι ειχε ανεση (και ενιοται τσονταρε και ο αδελφουλης της). Επεισε λοιπον τον καλο μου οτι ο μεγαλος πρεπει να παει σε ιδιωτικο σχολειο (και βλεπουμε για τον μικρο).

Αρχικα προσπαθουσαν να με πεισουν με το επειχειρημα οτι μια και το παιδι ξερει γαλλικα (την τυφλα του δεν ξερει αλλα μπορει να μαθει μεχρι να γυρισουμε) να παει σε γαλλικο σχολειο. Το αντεπειχειρημα μου ειναι δημοσιο και ιδιεταιρα.

Μετα αρχισαν να λενε για το ωραριο και ποιος θα περνει το παιδι οταν σχολαει. Ομως τελικα τα ολοημερα και τα ιδιωτικα ειναι μεχρι τις 4 οποτε το ιδιο ειναι..

Βασικα το θεμα μου ειναι οτι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

Πως μπορω ομως να τους πεισω? εσεις που πατε ηδη σχολειο για βοηθηστε με?

Διαφημίσεις

Δηλαδη εχει δικιο η κουνιαδα μου????

Κυριοι συντονιστες μπορειτε να μεταφερεται τη ερωτηση μου στο υπο φορουμ ια το δημοτικο ή να γραψω και εκει? Ευχαριστω

Δεν θα πάρω θέση στο θέμα ιδιωτικό ή δημόσιο, γιατί δεν έχει γενική απάντηση. Υπάρχουν καλά σχολεία και ιδιωτικά και δημόσια. Άλλα πώς είναι δυνατό να στείλεις μόνο το ένα παιδί σε ιδιωτικό και το άλλο στο δημόσιο? Και με τί κριτήριο? Αν πάντως είναι μόνο για τα χρήματα, ο συνδυασμός δημόσιο και ιδιαίτερα είναι και πολυδάπανος και χρονοβόρος.

εμενα η κορη μου δεν παει σχολειο αλλα και οταν παει σε δημοσιο θα παει ( γιατι και λεφτα να ειχα, που μμια δεν εχω με την οικονομικη κριση θα παω να τα δωσω εκει?) Εφοσον εχεις δυο παιδια πιστευω οτι ειναι αδυνατο να διαλεξεις ποιο θα παει δημοσιο και πιο ιδιωτικο ( ασε που το βρισκω και χαζο να τα ξεχωρισεις). Και αντε παει σε ιδιωτικο εχει μετα τοσα εξοδα στολες, εκδηλωσεις κλπ θα μπορεις να ανταποκριθεις?. Και αν καποια στιγμη δεν πανε καλα τα πραγματα θα δανειστεις για να το πληρωσεις το σχολειο?( μην λες το εχω ακουσει και αυτο) Και φυσικα δικια μου αποψη χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, αρκετοι γονεις και παιδακια ειναι ψωνια:lol::lol: (φιλη μας πηγαινε σε ιδιωτικο με λεφτα της γιαγιας και σταματησε γιατι ντρεποτανε επειδη δεν μπορουσε να συναγωνιστει τα αλλα παιδια στα ρουχα και στα δωρα που τους παιρναν οι γονεις) Ασε και πολλα παιδια που πανε στο ιδιωτικο γυμνασιο ή λυκειο κανουν και μαθηματα στο σπιτι με καθηγητη ( δηλ διπλα εξοδα)ν Καλυτερα να βρεις ενα καλο δημοσιο στην περιοχη που θα πας ή κανενα προτυπο σχολειο και να τα στειλεις εκει

Δεν θα πάρω θέση στο θέμα ιδιωτικό ή δημόσιο, γιατί δεν έχει γενική απάντηση. Υπάρχουν καλά σχολεία και ιδιωτικά και δημόσια. Άλλα πώς είναι δυνατό να στείλεις μόνο το ένα παιδί σε ιδιωτικό και το άλλο στο δημόσιο? Και με τί κριτήριο? Αν πάντως είναι μόνο για τα χρήματα, ο συνδυασμός δημόσιο και ιδιαίτερα είναι και πολυδάπανος και χρονοβόρος.

Δεν το εθεσαν ακριβως ετσι. Απλα ο μεγαλος θα παει πρωτος και ο μικρος δυο χρονια μετα... (Οποτε μπορει να εχουμε κερδισει το lotto)

Χωρις να ειμαι ενημερη για τις τρεχουσες τιμες στα ιδιετερα των γαλλικων δεν νομιζ οτι 2-3 ωρες την εβδομαδα συγκρινονται με το κοστος ενος γαλλοφωνου σχολειου..

Διαφημίσεις

εμενα η κορη μου δεν παει σχολειο αλλα και οταν παει σε δημοσιο θα παει ( γιατι και λεφτα να ειχα, που μμια δεν εχω με την οικονομικη κριση θα παω να τα δωσω εκει?) Εφοσον εχεις δυο παιδια πιστευω οτι ειναι αδυνατο να διαλεξεις ποιο θα παει δημοσιο και πιο ιδιωτικο ( ασε που το βρισκω και χαζο να τα ξεχωρισεις). Και αντε παει σε ιδιωτικο εχει μετα τοσα εξοδα στολες, εκδηλωσεις κλπ θα μπορεις να ανταποκριθεις?. Και αν καποια στιγμη δεν πανε καλα τα πραγματα θα δανειστεις για να το πληρωσεις το σχολειο?( μην λες το εχω ακουσει και αυτο) Και φυσικα δικια μου αποψη χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, αρκετοι γονεις και παιδακια ειναι ψωνια:lol::lol: (φιλη μας πηγαινε σε ιδιωτικο με λεφτα της γιαγιας και σταματησε γιατι ντρεποτανε επειδη δεν μπορουσε να συναγωνιστει τα αλλα παιδια στα ρουχα και στα δωρα που τους παιρναν οι γονεις) Ασε και πολλα παιδια που πανε στο ιδιωτικο γυμνασιο ή λυκειο κανουν και μαθηματα στο σπιτι με καθηγητη ( δηλ διπλα εξοδα)ν Καλυτερα να βρεις ενα καλο δημοσιο στην περιοχη που θα πας ή κανενα προτυπο σχολειο και να τα στειλεις εκει

Με απασχολει και εμενα αν θα μπορουμε να ανταπεξερθουμε καθως και ο "συναγωνισμος στα εξοσχολικα"...

Ομως πως βρισκω ενα καλο δημοσιο? Δεν πρεπει να παμε εκει που υπαγωμαστε με βαση τη διευθυνση??

Δεν το εθεσαν ακριβως ετσι. Απλα ο μεγαλος θα παει πρωτος και ο μικρος δυο χρονια μετα... (Οποτε μπορει να εχουμε κερδισει το lotto)

Χωρις να ειμαι ενημερη για τις τρεχουσες τιμες στα ιδιετερα των γαλλικων δεν νομιζ οτι 2-3 ωρες την εβδομαδα συγκρινονται με το κοστος ενος γαλλοφωνου σχολειου..

Γενικά το δημόσιο (χωρίς αυτό να είναι κανόνας) απαιτεί περισσότερα ιδιαίτερα. Εγώ δεν μιλούσα μόνο για τα γαλλικά. Φυσικά για 2-3 ώρες την εβδομάδα γαλλικά θα πληρώνεις λιγότερο από τα 600 ευρώ το μήνα που κοστίζει περίπου ένα μεσαίο -σε χρήματα- ιδιωτικό. Γενικά νομίζω ότι η 'επένδυση' στην εκπαίδευση είναι σημαντική, αν αυτό συμβδίζει με το οικονομικό status και τη φιλοσοφία της οικογένειας. Απλά στο ιδιωτικό μπορείς να βρεις ένα σχολείο με τη φιλοσοφία που έχεις ως γονιός (εγώ πχ. δεν θέλω ένα πιεστικό σχολείο, θέλω το παιδί να μην έχει δουλειά στο σπίτι, για να μπορούμε να παίζουμε, θέλω να έρθει σε επαφή με τέχνες κλπ κλπ). Στο δημόσιο της γειτονιάς είναι take it or leave it. Το ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχει καμία φιλοσοφία. Ακολουθεί το 'οραμα' κάθε υπουργού. Αν πέσεις σε καλό εκπαιδευτικό είναι το καλύτερο, αν όχι, βράς τα.

Τώρα τα περί ψωνίων, εγώ τελείωσα επαρχιακό δημόσιο γυμνάσιο και είμασταν μία χαρά ... ψώνια. Χαριτωμένα είναι όλα αυτά. Έχουν καιρό να ισορροπήσουν στην πραγματικότητα, ας είναι και λίγο ψώνια όσο βρίσκονται προστατευμένα από την οικογένεια..... Ρόλος της οικογένειας είναι να τα προσγειώνει, δείχνοτάς τους πώς ζει ο κόσμος και χωρίς ακριβά ρούχα. Όμως, όσοι γονείς είχαν τέτοιο πρόβλημα με τα ακριβά πράγματα στο σχολείο, ήταν και αυτοί που δεν είχαν μάθει να λένε 'οχι' στα παιδιά τους.

Και εγω και ο συζυγος πηγαμε σε δημοσιο σχολειο σε μια υποβαθμισμενη περιοχη του κεντρου πολλα χρονια πριν... Ομοιως και η κουνιαδουλα μου (ειναι λιγο μεγαλυτερη απο μας αλλα στο ιδιο σχολειο πηγε). Ομως εστειλε τα παιδια της σε ιδιωτικο γιατι ειχε ανεση (και ενιοται τσονταρε και ο αδελφουλης της). Επεισε λοιπον τον καλο μου οτι ο μεγαλος πρεπει να παει σε ιδιωτικο σχολειο (και βλεπουμε για τον μικρο).

Αρχικα προσπαθουσαν να με πεισουν με το επειχειρημα οτι μια και το παιδι ξερει γαλλικα (την τυφλα του δεν ξερει αλλα μπορει να μαθει μεχρι να γυρισουμε) να παει σε γαλλικο σχολειο. Το αντεπειχειρημα μου ειναι δημοσιο και ιδιεταιρα.

Μετα αρχισαν να λενε για το ωραριο και ποιος θα περνει το παιδι οταν σχολαει. Ομως τελικα τα ολοημερα και τα ιδιωτικα ειναι μεχρι τις 4 οποτε το ιδιο ειναι..

Βασικα το θεμα μου ειναι οτι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

Πως μπορω ομως να τους πεισω? εσεις που πατε ηδη σχολειο για βοηθηστε με?

Με όλο το θάρρος..εκεί που ο σύζυγός σου τσοντάρει για τα ανήψια του ας τα δώσει και στα 2 του παιδάκια για ιδιωτικό. Η κουνιάδα σου γιατί καίγεται τόσο να τα πας σε ιδιωτικό, μη της χαλάσουν τη μόστρα τα ανήψια της που πάνε σε δημόσιο; Τα ιδιωτικά είναι καλά απο την άποψη ότι υπάρχει περισσότερη πειθαρχία κι όχι ανεξέλεγκτα πράγματα. Χωρίς να φανώ και ρατσίστρια, τα δημόσια γέμισαν αλβανάκια, ενώ στο ιδιωτικό δεν υπάρχει αυτό. Προσωπικά δε θα 'θελα το παιδί μου να έχει συμμαθητές άλλα 10 αλβανάκια και τα ελληνάκια να είναι η μειονότητα. Κατα τα άλλα μια χαρά είναι. Θέμα τύχης είναι και να πέσεις σε καλό δάσκαλο. Το παιδί εάν δεν παίρνει απο γράμματα και σε κολλέγιο να το στείλεις, δε θα μάθει!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε έτσι τα παιδιά σας. Είναι πολύ άδικο το ένα να πηγαίνει ιδιωτικό και το άλλο δημόσιο, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργηθεί αντιζηλία μεταξύ τους ή το ένα θα νιώσει "ριγμένο".

Πέρα από το θέμα των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, δεν νομίζω ότι τα ιδιωτικά έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα. Οι δάσκαλοι είναι οι ίδιοι και φυσικά ποιος θ' αφήσει το διορισμό του για να διδάξει σε ιδιωτικό; Άρα υπάρχουν οι ίδιες ή και μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουμε καλούς δασκάλους στο δημόσιο.

Με όλο το θάρρος..εκεί που ο σύζυγός σου τσοντάρει για τα ανήψια του ας τα δώσει και στα 2 του παιδάκια για ιδιωτικό. Η κουνιάδα σου γιατί καίγεται τόσο να τα πας σε ιδιωτικό, μη της χαλάσουν τη μόστρα τα ανήψια της που πάνε σε δημόσιο; Τα ιδιωτικά είναι καλά απο την άποψη ότι υπάρχει περισσότερη πειθαρχία κι όχι ανεξέλεγκτα πράγματα. Χωρίς να φανώ και ρατσίστρια, τα δημόσια γέμισαν αλβανάκια, ενώ στο ιδιωτικό δεν υπάρχει αυτό. Προσωπικά δε θα 'θελα το παιδί μου να έχει συμμαθητές άλλα 10 αλβανάκια και τα ελληνάκια να είναι η μειονότητα. Κατα τα άλλα μια χαρά είναι. Θέμα τύχης είναι και να πέσεις σε καλό δάσκαλο. Το παιδί εάν δεν παίρνει απο γράμματα και σε κολλέγιο να το στείλεις, δε θα μάθει!

Δηλαδή αν ήθελες να φανείς ρατσίστρια τι θα έγραφες, αναρωτιέμαι.Δικαίωμα σου η άποψη σου αλλά στιγματίζεις μια ολόκληρη ομάδα με αυτό που γράφεις.Στο ελληνικό σχολείο (ευτυχώς!) έχουν δικαίωμα να φοιτούν όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη γλωσσική και πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα.

Πόσο λυπηρό είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με αυτές τις νοοτροπίες όταν ως ενήλικες μπορεί να έχουν σύζυγο ή αφεντικό κάποιον που δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Πόσο θα υποφέρουν.

Είμαι υπέρ του δημόσιου σχολείου ακριβώς γιατί θεωρώ ότι η κοινωνία του δημόσιου είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει το παιδί μου και όταν μεγαλώσει.

Νομίζω ότι έτσι έχω περισότερες πιθανότητες να το μάθω να δέχεται τη διαφορετικότητα και να πολεμά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Νομίζω αγαπητή mmdad ότι αν δεν σας περισσεύουν δεν είναι σοφό να βάλετε τα παιδιά σας σε τέτοιες διαδικασίες.Όσα παιδιά γνωστών μου σταμάτησαν το ιδιωτικό λόγω οικονομικών προβλημάτων, αντιμετώπισαν μεγάλο θέμα.

line_m122_beg_17_time_1131080400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_40_time_1262494800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Δηλαδή αν ήθελες να φανείς ρατσίστρια τι θα έγραφες, αναρωτιέμαι.Δικαίωμα σου η άποψη σου αλλά στιγματίζεις μια ολόκληρη ομάδα με αυτό που γράφεις.Στο ελληνικό σχολείο (ευτυχώς!) έχουν δικαίωμα να φοιτούν όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη γλωσσική και πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα.

Πόσο λυπηρό είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με αυτές τις νοοτροπίες όταν ως ενήλικες μπορεί να έχουν σύζυγο ή αφεντικό κάποιον που δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Πόσο θα υποφέρουν.

Είμαι υπέρ του δημόσιου σχολείου ακριβώς γιατί θεωρώ ότι η κοινωνία του δημόσιου είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει το παιδί μου και όταν μεγαλώσει.

Νομίζω ότι έτσι έχω περισότερες πιθανότητες να το μάθω να δέχεται τη διαφορετικότητα και να πολεμά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Νομίζω αγαπητή mmdad ότι αν δεν σας περισσεύουν δεν είναι σοφό να βάλετε τα παιδιά σας σε τέτοιες διαδικασίες.Όσα παιδιά γνωστών μου σταμάτησαν το ιδιωτικό λόγω οικονομικών προβλημάτων, αντιμετώπισαν μεγάλο θέμα.

Δικαίωμα σου επίσης το παιδί σου να θες να φοιτά με αλλοδαπούς! Εγώ για το δικό μου παιδί δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Ναι είμαι ρατσίστρια και δικαίωμά μου επισης. Ζω σε μια χώρα όπου από τις 65,000 γεννήσεις οι 25,000 είναι αλλοδαποί. Ζω σε μια χώρα όπου οι Έλληνες θα γίνουν μειονόητα, όπου τη ξενοφοβία μας τη δημιούργησαν οι ξένοι που εγκαταστάθηκαν εδώ ( τολμάς να κυκλοφορήσεις στο κέντρο μετά τις 10μ.μ. ; ), όπου το ξένο και παράνομο εργατικό δυναμικό παραγκωνίζει τη νεολαία μας, η οποία φεύγει στο εξωτερικό για να υποδεχτούμε τους ξένους. Το παιδί μου θέλω να εκπαιδευτεί με ελληνική παιδεία κι οχι με ''μπασταρδεμένη''.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Γενικά το δημόσιο (χωρίς αυτό να είναι κανόνας) απαιτεί περισσότερα ιδιαίτερα. Εγώ δεν μιλούσα μόνο για τα γαλλικά. Φυσικά για 2-3 ώρες την εβδομάδα γαλλικά θα πληρώνεις λιγότερο από τα 600 ευρώ το μήνα που κοστίζει περίπου ένα μεσαίο -σε χρήματα- ιδιωτικό. Γενικά νομίζω ότι η 'επένδυση' στην εκπαίδευση είναι σημαντική, αν αυτό συμβδίζει με το οικονομικό status και τη φιλοσοφία της οικογένειας. Απλά στο ιδιωτικό μπορείς να βρεις ένα σχολείο με τη φιλοσοφία που έχεις ως γονιός (εγώ πχ. δεν θέλω ένα πιεστικό σχολείο, θέλω το παιδί να μην έχει δουλειά στο σπίτι, για να μπορούμε να παίζουμε, θέλω να έρθει σε επαφή με τέχνες κλπ κλπ). Στο δημόσιο της γειτονιάς είναι take it or leave it. Το ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχει καμία φιλοσοφία. Ακολουθεί το 'οραμα' κάθε υπουργού. Αν πέσεις σε καλό εκπαιδευτικό είναι το καλύτερο, αν όχι, βράς τα.

Τώρα τα περί ψωνίων, εγώ τελείωσα επαρχιακό δημόσιο γυμνάσιο και είμασταν μία χαρά ... ψώνια. Χαριτωμένα είναι όλα αυτά. Έχουν καιρό να ισορροπήσουν στην πραγματικότητα, ας είναι και λίγο ψώνια όσο βρίσκονται προστατευμένα από την οικογένεια..... Ρόλος της οικογένειας είναι να τα προσγειώνει, δείχνοτάς τους πώς ζει ο κόσμος και χωρίς ακριβά ρούχα. Όμως, όσοι γονείς είχαν τέτοιο πρόβλημα με τα ακριβά πράγματα στο σχολείο, ήταν και αυτοί που δεν είχαν μάθει να λένε 'οχι' στα παιδιά τους.

Τι εννοεις λεγοντας οτι το δημοσιο χρειαζεται περισσοτερα ιδιετερα? Μιλαμε για δημοτικο προς το παρον... Οσο για τα ακροιβα πραγματα ενω εχεις δικιο δεν νομιζω οτι ειναι παντα εφικτο εδικα σημερα να πεισεις τα παιδια να δεχτουν κατι διαφορετικο απο τα υπολοιπα μελη της ομαδας τους...

Δυστυχως ο συζυγος τσονταρε οσα ειχε και τωρα ειναι ταπι...

Οσο για τους αλλοδαπους και εμεις εδω που ζουμε θεωρουμαστε αλλοδαποι. Ακομη και απο τους μη Βελγους που ομως εχουν περισσοτερα χρονια απο εμας εδω..

Δυστυχως ο συζυγος τσονταρε οσα ειχε και τωρα ειναι ταπι...

Οσο για τους αλλοδαπους και εμεις εδω που ζουμε θεωρουμαστε αλλοδαποι. Ακομη και απο τους μη Βελγους που ομως εχουν περισσοτερα χρονια απο εμας εδω..

Ξέρεις πώς είναι η κατάσταση εδω...Έχει έρθει η σάρα και η μάρα και το ωραίο είναι πως δεχόμαστε κι άλλους! Στις άλλες χώρες υπάρχει ένα όριο, πόσους μετανάστες δύναται η κάθε χώρα να δεχτεί. Επίσης, οι δικοί μας αλλοδαποί δεν μπορούν να αφομοιωθούν γιατί είναι άτομα απο αναπτυσσόμενες χώρες! Άλλο Έλληνας αλλοδαποός στο Βέλγιο κι άλλο Πακιστανός αλλοδαπός στην Ελλάδα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις τί εννοω. Το πρόβλημά μου δεν είναι ο όρος '' αλλοδαπός'' αν μη τί άλλο....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ξέρεις πώς είναι η κατάσταση εδω...Έχει έρθει η σάρα και η μάρα και το ωραίο είναι πως δεχόμαστε κι άλλους! Στις άλλες χώρες υπάρχει ένα όριο, πόσους μετανάστες δύναται η κάθε χώρα να δεχτεί. Επίσης, οι δικοί μας αλλοδαποί δεν μπορούν να αφομοιωθούν γιατί είναι άτομα απο αναπτυσσόμενες χώρες! Άλλο Έλληνας αλλοδαποός στο Βέλγιο κι άλλο Πακιστανός αλλοδαπός στην Ελλάδα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις τί εννοω. Το πρόβλημά μου δεν είναι ο όρος '' αλλοδαπός'' αν μη τί άλλο....

Καταλαβαινω τι εννοεις αλλα και στο Βελγιο εχει ολες τις φυλες του κοσμου. Πολυ περισσοτερες απο οτι στην Ελλαδα. Στο σχολειο που εγραψα τον μεγαλον υπαρχουν παιδια απο 40 χωρες συμπεριλαμβανομενης της Αλβανιας, της Ελλαδας, του Πακισταν... Επισεις υπαρχει πολυς κοσμος απο χωρες που εμεις θεωρουμε "τριτου κοσμου" οπου τα γαλλικα ειναι υποχρεωτικη γλωσσα και τα παιδακια μιλανε πολυ καλυτερα απο το δικο μου που του μιλαμε ελληνικα..

Ομως για να γυρισουμε στα ελληνικα δεδομενα. Δεν θεωρω οτι στην γειτονια μας θα εχουμε τοσο σοβαρο προβλημα με μη ελληνοφωνους. Οσο για την παρουσια μη ελληνοφωνων στα συνοικιακα ιδιωτικα σχολεια εχει να κανει με την οικονομικη ανεση καθε οικογενειας ανεξαρτιτου φυλης..

Διαφημίσεις

Δικαίωμα σου επίσης το παιδί σου να θες να φοιτά με αλλοδαπούς! Εγώ για το δικό μου παιδί δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Ναι είμαι ρατσίστρια και δικαίωμά μου επισης. Ζω σε μια χώρα όπου από τις 65,000 γεννήσεις οι 25,000 είναι αλλοδαποί. Ζω σε μια χώρα όπου οι Έλληνες θα γίνουν μειονόητα, όπου τη ξενοφοβία μας τη δημιούργησαν οι ξένοι που εγκαταστάθηκαν εδώ ( τολμάς να κυκλοφορήσεις στο κέντρο μετά τις 10μ.μ. ; ), όπου το ξένο και παράνομο εργατικό δυναμικό παραγκωνίζει τη νεολαία μας, η οποία φεύγει στο εξωτερικό για να υποδεχτούμε τους ξένους. Το παιδί μου θέλω να εκπαιδευτεί με ελληνική παιδεία κι οχι με ''μπασταρδεμένη''.

Τώρα λοιπόν μιλάς σωστά.Γιατί δεν υποκρινόμαστε ότι δεν είμαστε ρατσιστές όταν είμαστε.

Η νεολαία που φεύγει λοιπόν δεν παραγκωνίζεται από αυτόν που μαζεύει φράουλες στην Μανωλάδα ούτε από αυτή που καθαρίζει σπίτια για να ζήσει.Αν εσύ βλέπεις λοιπόν 25.000 αλλοδαπούς, εγώ βλέπω 25.000 παιδάκια που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν στην Ελλάδα και θα δεχτουν την ελληνική παιδεία.Δεν υπάρχει ''μπασταρδεμένη'' παιδεία αγαπητή μου.

line_m122_beg_17_time_1131080400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_40_time_1262494800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Δε βρίσκω ουσιαστικούς λόγους για να στείλω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο.Ούτε ουσιαστικές διαφορές από το δημόσιο,φυσικά!Στο δημοτικό όλα εξαρτώνται από το δάσκαλο,την καλή συνεργασία των γονέων και το ''στρώσιμο'' του παιδιού σε ένα πρόγραμμα διαβάσματος.

Προσωπικά μου φαίνεται ανούσιο σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή να πληρώνουμε για ένα αγαθό που δικαιούμαστε ούτως ή άλλως.Η μόρφωση δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα.Τα ιδιωτικά σχολεία τα βλέπω σαν επιχειρήσεις (και είναι) που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην δυσαρεστήσουν ή χάσουν τον πελάτη.Δε θέλω να με αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μου σαν πελάτη!

Αν αγαπητή φίλη δεν έχετε την οικονομική άνεση να στείλετε και τα δύο σας παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο,τότε καλύτερα να μην το κάνετε.Θα είναι κρίμα τα παιδιά να υστερούν υλικών αγαθών από τους συμμαθητές τους ή και να στερείται ολόκληρη η οικογένεια για την φοίτηση των παιδιών στο ιδιωτικό σχολείο.Ποιος είπε ότι τα παιδιά των ιδιωτικών δεν χρειάζονται επιπλέον βοήθεια;!Αναρωτιέμαι αν παίζει ρόλο το σχολείο,ο δάσκαλος ή το ίδιο το παιδί.Δεν πιστεύω ότι τα χρήματα συνεπάγονται καλύτερου μαθήματος.

Αντιθέτως στο δημόσιο θα έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις στο παιδί σου επιπλέον βοήθεια με χαμηλότερο μηνιαίο κόστος.Αν σας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια,τότε να τα δώσετε στο ιδιωτικό.Ειδάλλως μια χαρά μόρφωση θα λάβουν τα παιδιά από το δημόσιο σχολείο...Όπως λαμβάνουν χρόνια τώρα τόσοι και τόσοι!

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πάρει το παιδί γερές βάσεις και να μην έχει ενά, αυτό που σου προτείνω ως καθηγήτρια είναι να το πας σε δημόσιο και μια καλή (αλλά καλή σίγουρα,συστημένη) δασκάλα/καθηγήτρια να αναλάβει να ελέγχει και να παρακολουθεί την πρόοδο... Το έχω κάνει για πολλά παιδιά δημοσίου και όλα πήγαν πολύ καλά... Μην ακούω όμως ότι δεν έχει διαφορά το ιδιωτικό με το δημόσιο... Μην τρελαθούμε κιόλας... Υπάρχουν φυσικά κακά ιδιωτικά και καλά δημόσια δεν το συζητώ, αλλά αν πετύχεις ένα συστηματικό και έμπειρο ιδιωτικό σχολείο είναι ότι καλύτερο...

Θα σας πω το εξής απλό. Όταν προσπαθούσα να ανεβάσω το επίπεδο ενός παιδιού στο δημόσιο, στο γυμνάσιο π.χ. είχα πολλές αντιδράσεις από το ίδιο το παιδί, επειδή αυτά που του έδειχνα "κανείς δεν τα ήξερε και ούτε είχε και τις απαιτήσεις η καθηγήτρια". Έπρεπε πρώτα να περάσω τη φιλοσοφία ότι δεν διαβάζουμε για τους συμμαθητές ούτε στο κάτω κάτω για τη δασκάλα αλλά για τη δική μας πρόοδο και μετά να συνεχίσω και πιστέψτε με αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο όταν το παιδί έχει ήδη φτάσει στο γυμνάσιο σε κατάσταση ψιλοαφασίας... Τα παιδιά που τα ξεκίνησα από δημοτικό τα έπλασα όπως έπρεπε... Γιατί ειλικρινά το πιο σημαντικό είναι να γαλουχήσεις στα παιδιά τη σωστή στάση προς το σχολείο, προς τη μάθηση γενικότερα...

Αντίθετα σε όλα τα παιδιά ιδιωτικών που πέρασαν από τα χέρια μου, υπήρχαν σίγουρα απαιτήσεις και τα παιδιά ένιωθαν ότι πρέπει να συμβδίσουν με αυτές, οπότε υπάρχει μια αφύπνηση έστω και αν γίνεται προς όφελος της επιχείρησης... Τα "παραπάνω" που ήθελα να δείξω στου δημοσίου, ήταν συνήθως "απαιτούμενα" στο ιδιωτικό και η δική μου δουλειά ευκολότερη...

Γειά σας. Ψάχνοντας για ιδιωτικό σχολείο (για κάποιους από τους λόγους που αναφέρατε και εσείς, όπως περισσότερο ελεγχόμενη κατάσταση, σοβαρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ερεθίσματα κλπ) διαπιστώνω ότι τα περισσότερα κτήρια είναι παλαιά και θα τολμούσα να πω, σχεδόν ακατάλληλα για το παιχνίδι των παιδιών.:?

Δεν έχω επισκεφθεί τα μεγάλα συγκροτήματα σχολείων που βρίσκονται έξω από την Αθήνα σε Κάντζα, Παιανία κλπ, αλλά όσα μικρά συνοικιακά ιδιωτικά έχω δει μέχρι στιγμής, πάσχουν κτηριακά.

Αναρωτιέμαι...σε μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον το προαύλιο να έχει ένα υλικό πιο ασφαλές από το απλό μπετόν?:?

Τί να πεις για τη δημόσια εκπαίδευση σε μία χώρα που δίνει στην παιδεία ό,τι της περισσέψει -δηλαδή τίποτα-?. Επίσης το να πάει στο δημόσιο και μετά να πάρεις δασκάλα για το απόγευμα το θεωρώ λίγο ... κάπως. Το απόγευμα είναι για παιχνίδι -στο δημοτικό τουλάχιστον-, ούτε μπορώ να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη της μόρφωσης του παιδιού μου. Μορφωμένη είμαι αλλά το παιδί χρειάζεται καλό σχολείο, όχι σχολείο για να γεμίζει τα πρωϊνά του, και ό,τι αρπάξει, και μετά δάσκαλο το απόγευμα. Έτσι απαξιώνεται και το σχολείο και το παιδί δεν δίνει καμία σημασία. Γιατί να προσέχει, αφού θα του τα πει η δασκάλα στο σπίτι? Πολύ μπερδεμένο για ένα μικρό παιδάκι.

Όσο για τους αλλοδαπούς, επειδή δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο, καλό είναι να δούμε τί μπορούμε να κερδίσουμε από την επαφή με άλλους ανθρώπους, τώρα που είμαστε μία πολυπολιτισμική χώρα -λέμε τώρα...

Άλλωστε σε λίγο θα φύγουν κι αυτοί, γιατί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ να δουλέψουν και δουλειές πλέον δεν υπάρχουν, οπότε θα είμαστε πτωχοί μεν .... αμόλυντοι δε.

Ομως για να γυρισουμε στα ελληνικα δεδομενα. Δεν θεωρω οτι στην γειτονια μας θα εχουμε τοσο σοβαρο προβλημα με μη ελληνοφωνους. Οσο για την παρουσια μη ελληνοφωνων στα συνοικιακα ιδιωτικα σχολεια εχει να κανει με την οικονομικη ανεση καθε οικογενειας ανεξαρτιτου φυλης..

Κοίτα να δείς, εγώ νόμισα αρχικά πως ζούσες Ελλάδα. Θεωρώ πως στο εξωτερικό τα δημόσια σχολεία, είναι σα τα δικά μας ιδιωτικά. Θέλω να πω το επίπεδο της Παιδείας δεν έχει να συγκριθεί με το δικό μας ΠΟΥΘΕΝΑ! Οπότε και σε δημόσιο να τα πας μια χαρά θα 'ναι τα παιδάκια σου.

Τώρα λοιπόν μιλάς σωστά.Γιατί δεν υποκρινόμαστε ότι δεν είμαστε ρατσιστές όταν είμαστε.

Η νεολαία που φεύγει λοιπόν δεν παραγκωνίζεται από αυτόν που μαζεύει φράουλες στην Μανωλάδα ούτε από αυτή που καθαρίζει σπίτια για να ζήσει.Αν εσύ βλέπεις λοιπόν 25.000 αλλοδαπούς, εγώ βλέπω 25.000 παιδάκια που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν στην Ελλάδα και θα δεχτουν την ελληνική παιδεία.Δεν υπάρχει ''μπασταρδεμένη'' παιδεία αγαπητή μου.

Κατάρχην, δεν υποκρίθηκα τη μη ρατσίστρια. Ελληνική παιδεία καλή μου ή μάλλον δωρεάν παιδεία δικαιούνται όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, πώς λοιπόν αυτοί να διδαχθούν δωρεάν όταν είναι παράνομοι και κατ' επέκταση δεν πληρώνου φορολογία; Όσον αφορά την καθαρίστρια ή αυτόν που μαζεύει τις φράουλες ή το οτιδήποτε άλλο, πώς θα πάει η Ελληνίδα να καθαρίσει σε σπίτι όταν τη δουλεία την έχουν πάρει οι ξένες; Σχετικά με τα 25,000 παιδάκια, αυτά τα παιδάκια μεθαύριο θα υποσκιάσουν τα παιδιά σου, τα παιδιά μου, τα παιδιά μας! Η Ελλάδα πέθανε και πεθαίνει και Έλληνες καθαρόαιμοι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν, όσο θετικά και να θέλω να το δω συγκλονίζομαι. Δε θα ξεχάσω πότε, πέρυσι το καλοκαίρι είχα πάει την ανηψιά μου στο πάρκο κι ένα Αλβανάκι συγκεκριμένα, την σπρώχνει και της κάνει με το δάκτυλο παρατεταμένο '' φύγε!''. Όταν πήγα ήρεμα και γλυκα και ρώτησα για ποιό λόγο φέρεται έτσι μου κάνει πάλι '' Να φύγτε!''...'' Από πού;'' αποκρίθηκα....'' Απο εδώ κι απο παντού! Εμείς θα ζούμε εδώ!'' κι όταν ρώτησα πόυ τα μαθαίνει αυτά μου απάντησε το εξής κορυφαίο '' Ο μπαμπάς μου και η θεία μου....''

Βγήκα εκτός θέματος το ξέρω, απλά λυπάμαι γιατί τελικά δε φταίνε ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι υψηλά υστάμενοι γαι τα κατάντια μας, αλλά εμείς ο λαός που ενώ παραπονούμαστε για Παιδεία, Υγεία, ανεργία και εγκληματικότητα και βγαίνουμε και τα σπάμε στους δρόμους, από την άλλη μας πιάνουν τάσεις συμφιλίωσης με όλο τον κόσμο και αγάπης με τους πάντες. Ξαφνικά ξυπνάει ο Μarx μέσα μας....

Τί να πεις για τη δημόσια εκπαίδευση σε μία χώρα που δίνει στην παιδεία ό,τι της περισσέψει -δηλαδή τίποτα-?.

Όσο για τους αλλοδαπούς, επειδή δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο, καλό είναι να δούμε τί μπορούμε να κερδίσουμε από την επαφή με άλλους ανθρώπους, τώρα που είμαστε μία πολυπολιτισμική χώρα -λέμε τώρα...

Άλλωστε σε λίγο θα φύγουν κι αυτοί, γιατί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ να δουλέψουν και δουλειές πλέον δεν υπάρχουν, οπότε θα είμαστε πτωχοί μεν .... αμόλυντοι δε.

Καταρχήν δεν περισσεύει και τίποτα ούτε για Παιδεία, ούτε για Υγεία.

Δεν έχω αντίδραση με την επαφή με το ξένο και το διαφορετικό, μη φανώ και φασίστρια στο τέλος. Έχω διαφορά με το παραβατικό, το '' μάγκικο'' που δυστυχώς οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν και αυτό μεταδίδεται και στα παιδιά μας, μέσω της καθημερινής τριβής στο σχολείο.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Αναρωτιέμαι...σε μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον το προαύλιο να έχει ένα υλικό πιο ασφαλές από το απλό μπετόν?:?

Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά πολύ λεπτομέρεια, όταν την ίδια στιγμή οι τουαλέτες ή υπολειτουργούν ή είναι ακατάλληλες. Κι οχι μόνο αυτό, όταν και στη κάθε νηπιαγωγό αντιστοιχούν παραπάνω απο 10 παιδάκια....!

Σε ένα θέμα μέσα στο forum ,μιάς μανούλας το μωράκι της το κάψανε με καυτό νερό στα γεννητικά όραγανα κι εσύ μου μιλάς για κατάλληλο και ασφαλές υλικό στο προαύλιο;;;

iyuNp3.png4hNCp3.png

μερικα επιχειρηματα:

-δεν μπορει να παει μονο το ενα παιδι,ή και τα δυο ή κανενα,δεν γινεται να ξεχωριζεις τα ιδια σου τα παιδια

-δεν φτανουν τα χρηματα ουτε για το ενα καλα-καλα.Δε θα στερηθεις κιολας τα απαραιτητα μονο και μονο για να παει το παιδι σε ιδιωτικο(ειναι και τα εκτακτα εξοδα για στολες,γιορτες,βιβλια κλπ)

-το ιδιωτικο δε σημαινει οτι γλιτωνεις τα ιδιαιτερα,φιλη μου που δουλευε χρονια σε γαλλοφωνο ιδιωτικο μου ελεγε οτι τα πιο πολλα παιδια εκαναν

-το ιδιωτικο σε βλεπει σαν πελατη με ο,τι αυτο συνεπαγεται.Μπορει δηλ να ριχνει το βαρος στο 'φαινεσθαι'( εκδηλωσεις,γηπεδα κλπ) κι οχι στην ουσια

-στο δημοσιο βλεπεις ολη την κοινωνικη διαστρωματωση και κοινωνικη συνθεση που συνανατας κι αργοτερα εξω in real life

-το δημοσιο ειναι πιο κοντα στο σπιτι,οποτε δεν χανει χρονο το παιδι σε μετακινησει

-και τα δυο λειτουργουν με το ιδιο ωραριο

-καλους και κακους εκπαιδευτικους συναντας παντου

-οι πιο παλιοι δασκαλοι αποχωρουν και διοριζονται συνεχως νεοι,αρα με πιο πολλες πιθανοτητες να εχουν ορεξη για δουλεια

-επειδη υπαρχει ελλειψη δασκαλων(ολοι προτιμουν το δημοσιο) στα ιδιωτικα χρησιμοποιουν νηπιαγωγους στις δυο πρωτες ταξεις(νομιμο αυτο,αλλα δε συμβαινει σε κανενα δημοσιο) και πολυ συχνα συνταξιουχους ή ακομα και φιλολογους που τους δηλωνουν ως δασκαλους με ο,τι αυτο συνεπαγεται(ενας φιλολογος δεν μπορει να διδαξει επαρκως μαθηματικα ή φυσικη και δεν εχει διδαχτει παιδαγωγικα για αυτες τις ηλικιες)

- το οτι ξερει το παιδι γαλλικα τι σημαινει; και στο δημοσιο θα κανει γαλλικα(ε-στ ταξη ως και γυμνασιο) κι αν ειναι καλο μπορει να παρει και πτυχια χωρις φροντιστηριο