Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Λόγω ιστορικού θρομβοφιλίας, ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω ενέσεις innohep από την πρώτη στιγμή που διαπιστωθεί ενδομήτριος κύηση. Οι πιο πολλές έγκυες που ξέρω κάνουν Clexane. Γνωρίζετε τι διαφορά έχει το Clexane από το innohep και ποιο από τα 2 είναι πιο ασφαλές για το έμβρυο? Έχει καμιά εμπειρία με τη χρήση αυτών των φαρμάκων στην εγκυμοσύνη της?

Διαφημίσεις

Καλημέρα strawberry,

Τη διαφορά που έχουν μεταξύ τους δε τη ξέρω πιστεύω ότι απλά είναι άλλων εταιρειών. Εγώ στην εγκυμοσύνη μου και μέχρι τον 7ο μήνα έκανα clexane όπου μου τις άλλαξε η αιματολόγος με innohep, γιατί είχε κάποιο πρόβλημα το εργοστάσιο και δεν θα έβρισκα εύκολα τις clexane, μου είχε πει. Αγχώθηκα στα μισά της εγκυμοσύνης να αλλάξω φάρμακο, μήπως δε το δεχθώ, μήμπως κάνει κακό στο μωρό κ.ά. Αλλά τελικά την ίδια δουλειά κάνουν και οι δύο.

Με το καλό το μωράκι σου!!!!

Και εγώ clexane έκανα λόγω δυστροφίας του εμβρύου...από τον 5ο μήνα μέχρι και 1-2 μέρες αφότου γέννησα! δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το μωρό μην φοβάσαι. Για την διαφορά τους δεν γνωρίζω.

Με το καλό!

εγω επειδη ήμουν με εξωσωματικη απο πριν εκανα την inohep,τωρα που είμαι έγκυος και αλλαξα αιματολογο κανω clexan η διαφορα κορίτσια είναι με ποια εταιρεία συνεργάζεται ο αιματολόγος σας, βεβαια η innohep είναι 3.5 ενω η clexane είναι 4.0 (υπαρχει και πιο μικρη δοση 2.0).

πολυ σημαντικο κορίτσια είναι να ξερουμε πως κανουμε σωστα την ενεση γιατι αλλιως αφήνει μελανιες.

YiMXp3.png

Λόγω ιστορικού θρομβοφιλίας, ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω ενέσεις innohep από την πρώτη στιγμή που διαπιστωθεί ενδομήτριος κύηση. Οι πιο πολλές έγκυες που ξέρω κάνουν Clexane. Γνωρίζετε τι διαφορά έχει το Clexane από το innohep και ποιο από τα 2 είναι πιο ασφαλές για το έμβρυο? Έχει καμιά εμπειρία με τη χρήση αυτών των φαρμάκων στην εγκυμοσύνη της?

Αγαπητή φραουλίτσα...

και οι 2 το ίδιο πράγμα κάνουν... απλά είναι θέμα γιατρού... και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη και τώρα κάνω innohep... και οι 2 κατά της θρομβοφιλίας είναι και δεν έχουν επίδραση στο έμβρυο...

Από φίλη που κάνει clexane έμαθα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εργοστάσιο και τη διανομή... άρα μπορεί να είναι και θέμα τι βρίσκεις πιο εύκολα...

Καλό κουράγιο με τις ενέσεις και με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

κι εγω νομιζω οτι ειναι απλα διαφορετικες εταιρειες αν κ στο Λαικο που μου τις εδωσαν εμενα ξερω οτι προτεινουν κ τις 2...

ισως ειναι θεμα κ τι δοση χρειαζεσαι...

εγω εκανα τις clexane...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 2 weeks later...

Κορίτσια γεια σας! Είμαι 9 εβδομάδων έγκυος και χτες πήρα τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων που δείχνουν ότι έχω διαταραχή στην πήξη του αίματος.Ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσω σήμερα ενέσεις innohep 0.35 και salospir και ομολογώ ότι έχω φρικάρει με τη διαδικασία της καθημερινής ένεσης!Μου είπε ότι καλύτερα να τις κάνω στην κοιλιά και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής γιατί είμαι άσχετη από ενέσεις:

1. H βελόνα πρέπει να εισχωρήσει κάθετα ή πλάγια στο δέρμα;

2. Πρέπει να μπει όλη μέσα πριν γίνει η έγχυση του φαρμάκου ή αρκεί να μπει ένα μέρος της;

3. Σε ποιο σημείο της κοιλιάς πρέπει να γίνονται, όπου να΄ναι ή κάπου συγκεκριμένα;

Διάβασα με πολλή προσοχή τις οδηγίες σας σχετικά με το λοξό κόψιμο που πρέπει να είναι προς τα πάνω και θα τις εφαρμόσω, αλλά έχω αγχωθεί πολύ μήπως κάνω κάποια βλακεία και δεν γίνει σωστά η ένεση...δεν φοβάμαι τις ενέσεις και τα τσιμπήματα, απλά φρικάρω στην ιδέα ότι θα πρέπει να τις κάνω μόνη μου...από την άλλη δε γίνεται αλλιώς, απ΄ό,τι κατάλαβα όλες μόνες σας τις κάνετε...χρειάζομαι επειγόντως τις συμβουλές σας!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

1. H βελόνα πρέπει να εισχωρήσει κάθετα ή πλάγια στο δέρμα;

η βελονα πρεπει να ειναι καθετα ,αλλα και λιγο πλαγιαστα να ειναι δεν υπαρχει προβλημα

2. Πρέπει να μπει όλη μέσα πριν γίνει η έγχυση του φαρμάκου ή αρκεί να μπει ένα μέρος της;

πρεπει να μπει ολη μεσα

3. Σε ποιο σημείο της κοιλιάς πρέπει να γίνονται, όπου να΄ναι ή κάπου συγκεκριμένα;

δυο δαχτυλα μακρια απο τον αφαλο τουλαχιστον,αριστερα και δεξια στην κοιλια,εναλλαξ!

εμενα παντως μου τις κανει ο αντραςμου και στην αρχη πηγαινα στο κενρο υγειας,

μονη μου αποκλειεται να μπορουσα,εχω φοβια με τις ενεσεις.

aggeliki ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Εμένα η νοσοκόμα μου την έκανε πλάγια και πόνεσα,άσε που μου έκανε και μελανιά!Χτες την έκανα μόνη μου μια χαρά!Ούτε πόνος ούτε μελανιά!Κι εγώ είχα φρικάρει σκεπτόμενη πώς θα τρυπησω την κοιλιά μου,αλλά τελικά είναι πολύ πιο απλό απ΄ό,τι φαίνεται!

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

• 2 years later...

καλημερα,εχω κανει εμβυομεταφορα σημερα ειναι η 7η μερα και απο την ημερα που εγινε η ωολυψια μου ειπαν να ξεκινησω innohep απο την ημερα που της βαζω η πρωτη που εκανα μου παρουσιασε τεραστια μελανια και αναγκαστηκα της βαζω απο την αλλη μερια και οχι ενναλαξ οπως πρεπει λογο της μελανιας να σημειωσο οτι οσες βαζω μου αφηνουν σημαδι.

ειναι φυσιολογικο? και πειραζει που της βαζω περιπου στο ιδιο σημειο?

8HiKp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια μετα απο πολλους μηνες και παρα πολλες μελανιες στην κοιλια, μου ειπε ο γιατρος οτι μπορω να τις κανω και στα μπρατσα...... Οσο μεγαλωνει η κοιλια ειναι πιο δυσκολο να πιασεις δερμα, εμενα εχει τσιτωσει παρα πολυ και δεν πιανεται με τιποτα. Να ρωτησω υπαρχει προβλημα με τις clexane? ελλειψη?

Κορίτσια γεια σας! Το έχω γράψει και αλλου. Μου έχουν περισέψει 7 κουτιά ινοχεπ 0,35, 2 κουτιά ινοχεπ 0,45 και 1 ενεση ινοχεπ 0,7. Μενω Ιλιον αλλα μπορω να της στειλω κιολας αν καποια κοπελα τις χρειάζεται και μενει μακριά.;)

• 7 months later...

Γεια σας κορίτσια, είμαι στην 24η εβδομάδα και κάνω αντιπηκτικές ενέσεις από την αρχή της εγκυμοσυνης τις clexane0,40 πριν μια εβδομάδα έκανα την εξέταση anti-xa και βγήκε 0,20ml στα χαμηλότερα όρια, ο αιματολόγος μου είπε οτι δεν κάνω καλά την ένεση και μου είπε να ξεκινήσω inohhep 0,45 και σε τρεις εβδομάδες να κάνω επαναλυπτικη εξέταση anti-xa.Τώρα το θέμα είναι τι δεν κάνω καλά,μόνο καμιά φορά βγάζωντας την ένεση βγάζει λίγο αίμα και επίσης ενω βάζωντας την ενεση πατάω καλά να μπει όλο το φάρμακο όταν την βγάλω αν πατήσω λίγο την ένεση βγαίνει μια σταγονίτσα ειναι φυσιολογικά αυτα ή οντως δεν κάνω κάτι καλά?