Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Primolut Nor

Recommended Posts

Παίρνει καμιά τα primolut nor? Αν τα έχω πάρει χωρίς να ξέρω οτι είμαι έγκυος υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το έμβρυο;

Διαφημίσεις

κοπελα μου τα εχω παρει πολλες φορες. καλο ειναι ομως να εσαι σιγουρη οτι δεν εισαι εγκυος γιατι με αυτα θα σου ερθει ποεριοδος. ο γυναικολογος σου δεν σου το ειπε;

:);)

κοπελα μου τα εχω παρει πολλες φορες. καλο ειναι ομως να εσαι σιγουρη οτι δεν εισαι εγκυος γιατι με αυτα θα σου ερθει ποεριοδος. ο γυναικολογος σου δεν σου το ειπε;

Mα γι΄αυτό μου τα έδωσε. Αν στις 35 μέρες δεν αδιαθετήσω μου είπε να πάρω τα primolut nor. Αν και με αυτά δεν αδιαθετήσω τότε να κάνω test εγκυμοσύνης γιατί θα είμαι σίγουρα εγκυος.

διευκρινησετο ομως γιατι αν υπαρχει ενα ενδεχομενο εγκυμοσυνης, οι γιατροι δεν τα δινουν..

Θα το κάνω και άμεσα. Μάλιστα λέω να κάνω εξέταση χοριακής αυριο το πρωι μπας και τα καφέ υγρά που έχω είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης (αν και το τεστ που έκανα το πρωι ήταν αρνητικό). Διαφορετικά θα ξαναπάρω τα clomiphene

Διαφημίσεις

tamar γιατι δεν κανεις ενα τεστ ή μια χωριακή καλύτερα???

Για να εισαι σιγουρη, γιατι μεσα απο οτι ειδες αναφερει οτι δεν πρεπει να λαμβανονται σε περιπτωση εγκυμοσυνης. Τα ειχα παρει και εγω για 3 μηνες (για άλλο λογο), και οταν ειχα ρωτησει το γιατρο αν πειραζει να κανουμε ελευθερα μου ειχε πως δεν πειραζει (αλλα οι αντενδειξεις μεσα ειναι γραμμενες φυσικα ρητα).

Μόλις πήρα τηλέφωνο και είναι κάθετη. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Και φυσικά να κάνω χοριακή αύριο γιατι το τεστ που έκανα το πρωι ενδεχομένως να ηταν και λάθος μιας και έχω καφέ υγρά.Μου είπε οτι η χοριακή θα δειξει (οι τιμές της) και για ποιο λόγο έχω τα καφέ αυτά υγρά.

και εγω ειμαι καθετη να σου συνιστω να κανεις χοριακη!!βεβαιαωσου πρωτα και μετα ξεκινα τα

Δεν κατάλαβες καλά. Τα έχω πάρει ήδη αλλά η γιατρός μου είπε πριν λίγο πως και έγκυος να είμαι δεν έχω να ανησυχήσω για τιποτα απολύτως. Δεν νομίζω να λέει βλακείες.

Διαφημίσεις

οχι σου λεει η γιατρος τοτε. μην σε αγχωνω .

Δεν με αγχώνεις. Απλά αναρωτιέμαι μήπως εμπιστεύομαι λάθος γιατρό. Επειδή έχω πέρα απο πολυκιστικές και θυροειδή και επειδή και τα δύο είναι θέματα ορμονολογικά, άρα θέμα ενδικρονολόγου, την όποια θεραπεία έχω ακολουθήσει τόσα χρονια (Τ4, αντισυλλυπτικά) μου την έχει συστήσει η ενδικρονολόγος μου, χωρίς ο γυναικολόγος μου βέβαια να διαφωνήσει ποτέ.

Ίσως έπρεπε αυτή τη φορά να επιβεβαιώσω και στον γυναικολόγο τη μέθοδο Primolut nor-comiphene που μου είπε να ακολουθήσω η ενδικρονολόγος για να μείνω έγκυος μιας και η περίοδός μου δεν ήταν στα ραντεβού της "Αγγλίδα".Δύο φορές έχω παρει τα primolut έως τώρα και τα comiphene 1. Αύριο, θα ειναι η 2η, αν η χοριακή βγει αρνητική.

Πάντως να ξέρεις ότι τα clomiphene έχουν την ιδιότητα να προκαλούν καφέ υγρά και καθυστέρηση το ξέρω γιατί το είχα πάθει κι εγώ την πρώτη φορά που τα πήρα...είχα για 10 μέρες περίπου καφέ υγρά και 15 μέρες καθυστέρηση όταν είχα πάει στον γιατρό ο οποίος με έστειλε για χοριακή για να σιγουρευτεί ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη και όταν πλέον συγουρευτήκαμε ότι δεν είμαι τότε μου χορήγησε τα primolut. Το μόνο που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι πρώτα σου είπε να πάρεις τα πρίμολουτ και μετά να κάνεις τέστ εγκυμοσύνης φυσιολογικά θα έπρεπε να γίνει με την αντίθετη σειρά. Θέλω να πιστεύω ότι το έμβρυο δεν θα επηρεαστεί γιατί θα είναι στην αρχή της κύησης, έτσι ανησυχούσα κι εγώ στην αρχή γιατί έπαιρνα βιταμίνη Α (η οποία προκαλεί τερατογενέσεις) για μήνες πρίν μείνω έγκυος και το έκοψα όταν ήμουν ενός μηνός αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά

gETUp2.png

Π...είχα για 10 μέρες περίπου καφέ υγρά και 15 μέρες καθυστέρηση Τ

Συγγνώμη αλλά 10 μέρες υγρά με το που τα πήρες;

Τα καφέ υγρά ξεκίνησαν περίπου 20 με 25 ημέρες μετά τα clomiphene. Ο γιατρός μου είχε πεί ότι είναι φυσιολογικό κι ότι πολλές φορές δημιουργούν κύστες

gETUp2.png

Τα καφέ υγρά ξεκίνησαν περίπου 20 με 25 ημέρες μετά τα clomiphene. Ο γιατρός μου είχε πεί ότι είναι φυσιολογικό κι ότι πολλές φορές δημιουργούν κύστες

Τί να πω; ίσως τα υγρά είναι λόγω αυτών. Αν και εμένα ξεκίνησαν 4 μέρες μετά τη λήψη των primolut, άρα 27 μετά τα clomiphene.

Διαφημίσεις

Mα γι΄αυτό μου τα έδωσε. Αν στις 35 μέρες δεν αδιαθετήσω μου είπε να πάρω τα primolut nor. Αν και με αυτά δεν αδιαθετήσω τότε να κάνω test εγκυμοσύνης γιατί θα είμαι σίγουρα εγκυος.

Kαι μενα το ιδιο μου πε αλλα αντιστροφα. Πρωτα κανω τεστ και αφου βεβαιωθω πως δεν ειμαι τα παιρνω.Αλλα στις 40 μερες οχι στις 35.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια χοριακή αύριο έτσι για να βγείς από την ιδέα...αλήθεια στην γιατρό σου έχεις πάει για υπέρηχο?

gETUp2.png

Γενικά ή αυτή τη φορά;

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο αν έχω κάνει υπέρηχο προτού μου χορηγήσει αυτά τα φάρμακα.Και υπέρηχο έκανα και ορμονολογικές εξετάσεις

Eγω primolut περνω εδω και 1 χρονο μου τα εδωσε η ενδοκρινολογος μου αλλα και ο γυναικολογος μου δεν εφερε αντιριση....εχω πολυκιστικες και θυροειδη εμενα καθε 32 μερες μου ειπε πρωτα να κανω τεστ και μετα να ξεκιναω primolut....περυσι παντως που εκανα 3 κυκλους με clomiphen δεν χριαστικε να παρω primolut αυτους τους 3 μηνες μου ερχοτανε κανονικα οι περιοδος απο μονη της.

459830qyqjkq81to.gif

Eγω primolut περνω εδω και 1 χρονο μου τα εδωσε η ενδοκρινολογος μου αλλα και ο γυναικολογος μου δεν εφερε αντιριση....εχω πολυκιστικες και θυροειδη εμενα καθε 32 μερες μου ειπε πρωτα να κανω τεστ και μετα να ξεκιναω primolut....περυσι παντως που εκανα 3 κυκλους με clomiphen δεν χριαστικε να παρω primolut αυτους τους 3 μηνες μου ερχοτανε κανονικα οι περιοδος απο μονη της.

Μία από τα ίδια συνεπώς με τη μόνη διαφορά πως εμένα το test μου ειπε να το κάνω αν δεν έρθει η περιοδος μετά τα primolut. Θα πάρω τον γυναικολόγο να επιβεβαιώσω αν το τεστ πρέπει να γίνεται μετά ή πριν

Γενικά ή αυτή τη φορά;

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο αν έχω κάνει υπέρηχο προτού μου χορηγήσει αυτά τα φάρμακα.Και υπέρηχο έκανα και ορμονολογικές εξετάσεις

Μιλάω για την τελευταία φορά που είχες τα καφέ...όταν είχα καφέ πήγα και με είδε για να δεί άν έχω κύστη και μου είπε να κάνω χοριακή γιατί φαινόταν παχύ το ενδομήτριο

gETUp2.png

Μιλάω για την τελευταία φορά που είχες τα καφέ...όταν είχα καφέ πήγα και με είδε για να δεί άν έχω κύστη και μου είπε να κάνω χοριακή γιατί φαινόταν παχύ το ενδομήτριο

Τώρα έχω.Ειναι η 3η μέρα.