Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τρόποι απασχόλησης

Recommended Posts

Έχω ένα αγοράκι 20 μηνών και ένα νεογέννητο. Μπορείτε να μου προτείνετε τρόπους να απασχολώ το μεγάλο μου γιο, όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί, ώστε να κάθεται ήρεμος?

Διαφημίσεις

Βιβλία με εικόνες , θα μπορούσαν να βοηθήσουν.Υπάρχουν πολύ όμορφα βιβλία για αυτή την ηλικία ,όπου μπορείς να του δείχεις τις εικόνες και να λέτε μαζί της λέξεις.Και τουβλάκια για να φτιάχνεται ψηλούς πύργους και να τους χαλάτε.

βιβλία, τουβλάκια, ζωγραφική, παζλ. Εξαρτάται τι αρέσει στο κάθε παιδάκι. Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Αλλά μην περιμένεις από το παιδί να κάθετε όλη την ώρα ήσυχο. Πρέπει να κάνετε και πιο έντονες δραστηριότητες για να εκτονώνεται. Βάλτε μουσική και χορέψτε (και το μωρό μαζί), παίξτε κυνηγητό (και το μωρό μαζί), πηγαίνετε στις κούνιες με το μωρό στο καρότσι ή το μάρσιπο.

Δεν είναι εύκολο να τα βγάζεις πέρα με 2 παιδιά ταυτοχρόνως αλλά γίνεται και τα παιδιά σιγά σιγά το συνηθίζουν.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Νομίζω ότι οι δύσκολες ώρες είναι ο θηλασμός/τάισμα του νεογέννητου όπου έχει το μεγάλο παιδί την αίσθηση ότι ασχολείσαι μόνο με το μικρό. Μπορείς για εκείνες τις στιγμές να κρατάς μια αγαπημένη του δραστηριότητα ώστε να τις συνδέσει με κάτι θετικό. Και ας είναι και κάτι που δεν εγκρίνεις και τόσο (π.χ. dvd, τηλεόραση). Ούτως ή άλλως τα μικρά βαριούνται γρήγορα. Δεν θα του μείνει κουσούρι :) Σε λίγο καιρό θα δέχεται το τάισμα του μωρού ως μέρος της ρουτίνας σας...