Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τσιρίλο

Recommended Posts

Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε μπορείτε να μου απαντήσετε τι μπορεί να σημαίνει η εμφάνιση σπυριού πολύ μεγάλου στην περιοχή της μασχάλης που στον τόπο μου το λένε Τσιρίλο; όταν το σπας βγάζει πολύ πιον και αίμα! Μπορεί να σημαίνει ένα πρόβλημα υγείας όταν φεύγει και επανεμφανίζετε λίγο πιο πέρα; θα μου λύσετε μεγάλη απορία αν μου απαντήσετε; ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

δεν ξέρω ποιο είναι το τσιρίλο αλλά όπως το περιγράφεις είναι πιθανό αυτό που λες να είναι υδραδενίτιδα

προέρχεται είτε από φραγμένο πόρο είτε επειδή δεν σκουπίζεσαι καλά μετά το μπάνιο είτε επειδή είσαι άτομο που ιδρώνει πολύ

πρέπει να σε δει γιατρός για να σου δώσει αντιβίωση πριν επεκταθεί το πρόβλημα και στο μεταξύ απαγορεύονται αποσμητικά, ξύρισμα στη μασχάλη, τα συνθετικά ρούχα και φοράς μόνο βαμβακερά, πλένεσαι με σαπούνι φαρμακευτικό αντισυπτικό και αποφεύγεις τροφές που μπορεί να εντίνουν το πρόβλημα του δέρματος (Τηγανητά, σοκολάτες κλπ)

πιστεύω ότι όσο πιο σύντομα σε δει δερματολόγος τόσο πιο γρήγορα θα δεις οριστική λύση στο πρόβλημα σου

περαστικά σου :)

• 1 χρόνο μετά...

SD πονάει αυτό το σπυρί που περιγράφεις? Μοιάζει με "καλόγερο"?

Μετά την γέννα, έβγαλα ένα σπυρί στην μασχάλη (ο άντρας μου το ονομάζει καλόγερο, εγώ δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα) το οποίο μεγάλωνε με πολύ πόνο και κάποιο πρωινό που θήλαζα το μωρό άρχισε να τρέχει αίμα και πύον. Δεν μπορούσα να το σκάσω πριν, από τον πόνο δεν μπορούσα καν να το αγγίξω... Λέμε ΟΚ πάει αυτό τώρα. Λίγες μέρες μετά έβγαλα ένα δίπλα, μετά κι άλλο κτλ και έφτασα σε σημείο να έχω 5 στην μία μασχάλη και 3 στην άλλη... Πήγα στο νοσοκομείο με είδαν δερματολόγοι μου έδωσαν αντιβίωση αφού είχε γίνει σταφυλόκοκκος λέγοντας ότι μάλλον είναι από τις ορμόνες της γέννας, το άγχος, την κούραση κτλ...Ειδικά σαπούνια, μην ξυρίζομαι, όχι αντιιδρωτικά. Ξαναέβγαλα μετά, λίγο καιρό αργότερα πάλι ίδιος χαμός πήγα σε άλλη δερματολόγο μου έδωσε αντιβίωση πάλι και Fucidin μου είπε πάλι τα ίδια (άγχος, ορμόνες κτλ) και έκτοτε σε έναν παροξυσμό πάλι πήρα μόνη μου αντιβίωση (Augmentin) και Fucidin. Κατά διαστήματα βγάζω πάλι κάτι αλλά με 2 - 3 επαλείψεις με Fucidin φεύγουν. Και φυσικά πλέον ξυρίζω πάλι τις μασχάλες μου (αηδία) και χρησιμοποιώ αντιιδρωτικό. Είχα συναντήσει κι άλλες κοπέλες οι οποίες μετά την γέννα είχαν τέτοιο θέμα...

Το άσχημο είναι ότι και ο γιος μου όταν ήταν 6 μηνών έβγαλε ένα παρόμοιο σπυρί στο άνω χείλος, δεν το αξιολόγησα σωστά επειδή νόμιζα ότι ήταν από τα σάλια του και φτάσαμε να πάρει την πρώτη του αντιβίωση και Fucidin. Το ξαναέκανε και αυτήν την βδομάδα θα πάμε για εξετάσεις μιας και μου είπε η παιδίατρος ότι μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών (σπάνιο μεν...)

Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, πάντως το θέμα δερματολόγος είναι περίεργο. Μπορεί να ταλαιπωρείσαι με δερματικά και να μην βγάζεις άκρη γιατί δεν έχεις βρει τον κατάλληλο γιατρό...

Επεξεργάστηκαν by eleni_k
διόρθωση

LCizp3.pngI0Pwp3.png

αυτο ακριβως ειχα!!!ειμαι απο αθηνα και το αγχος και διαφορα προβληματα ψυχολογικα με εκαναν να βγαλω αυτα τα σπυρια!πηγα στου ςπιο καλους δερματολογους αυτο που μου ειπαν.....χαλαρωσε ο οργανισμος μου ξεσπαει!!επειρνα αγκουμεντιν για περιπου 5 μηνες αφου εφευγαν και ξαναεβγαιναν!!!!πηγα στο τελος στο συγκρο το νοσοκομειο(κλινικη)ηταν μια πολυ καλη μεγαλη σε ηλικια δερματολογος μου εδωσε αβτιβιωση και ενα σορο παπαζοτα πρακτικα που τα εφτιαξα στο φαρμακειο!!!!δεν ξαναεβγαλα η βλακεια μου....δεν κρατησα ποτε την συνταγη ή μαλλον την εχασα στην μετακομιση για κρητη που εκανα!!(αποφαση να ηρεμησω και να φυγω απο τα προβληματα )

lazxsw9bsj1orr4c.pngospbsw9b4dcgit8c.png

Διαφημίσεις

Χριστινάκι δεν το πιστεύω ότι δεν κράτησες την συνταγή!!!

Προς το παρόν με έχει βοηθήσει η Fucidin αφού αν το προλάβω μόλις νιώσω την ενόχληση με την αλοιφή εξαφανίζεται αλλά έχω αρχίσει και ανησυχώ για όλο αυτό... Και περισσότερο με το μωρό.

Όμως βρε παιδιά πόσο ήρεμος μπορείς να είσαι όταν έχεις 2 παιδιά και καθόλου βοήθεια?

Λες να έρθω κι εγώ Κρήτη μπας και ηρεμήσω?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

εγω δεν ξαναεβγαλα φτου φτου!!ομως επαθα το ιδιο αφου γεννησα στα νυχια μου 4 νυχια εκαναν πυον και απο τις 2 μεριες!!!!!!!!!τωρα ηρεμησα παλι!!!!!!!!απο αγχος θα πεθανω το εχω παρει αποφαση!!!!!!!!να πας στο συγγρο!!!!!!!!!!!ειναι το καλυτερο!!

lazxsw9bsj1orr4c.pngospbsw9b4dcgit8c.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...