Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που μου συνέβει προχτές. Είχαμε παει με την κορουλα μου ( 3 ετών) σε ένα λουνα παρκ και έκανε τρενακι. (Το τρενακι είχε δυο θέσεις). Ξαφνικά μπαίνει ένα παιδάκι μέσα μαζί της ( το τρενάκι σε κινήση), καθεται λιγο και ξανακατεβαινει. Το μονο που άκουσα ητανε η φωνη του πατερα του απο πισω να λεει : ααα ο Πετρος βρηκε που θα μπει !

Η κορη μου δεν εκανε τιποτα, βεβαια με κοιταγε με εκπληξη για τον "εισαβολεα" κι εγω την αφησα να δω πως θα αντιδρασει. Βεβαια αν τον εβλεπα να μην κατεβαινει θα του ζητουσα να κατεβει και θα του εξηγουσα οτι θελει να κανει μονη της( μιας και που ο μπαμπας του το βρηκε πολυ φυσικο να μπαινει με το ετσι θελω το παιδι του )

Δεν ξερω αν εκανα καλα που την ¨αφησα¨ να το αντιμετωπισει μονη της!

θα ηθελα να μου πειτε τηνν γνωμη σας.

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που μου συνέβει προχτές. Είχαμε παει με την κορουλα μου ( 3 ετών) σε ένα λουνα παρκ και έκανε τρενακι. (Το τρενακι είχε δυο θέσεις). Ξαφνικά μπαίνει ένα παιδάκι μέσα μαζί της ( το τρενάκι σε κινήση), καθεται λιγο και ξανακατεβαινει. Το μονο που άκουσα ητανε η φωνη του πατερα του απο πισω να λεει : ααα ο Πετρος βρηκε που θα μπει !

Η κορη μου δεν εκανε τιποτα, βεβαια με κοιταγε με εκπληξη για τον "εισαβολεα" κι εγω την αφησα να δω πως θα αντιδρασει. Βεβαια αν τον εβλεπα να μην κατεβαινει θα του ζητουσα να κατεβει και θα του εξηγουσα οτι θελει να κανει μονη της( μιας και που ο μπαμπας του το βρηκε πολυ φυσικο να μπαινει με το ετσι θελω το παιδι του )

η καθαρα δικη μου γνωμη ειναι πως καλα εκανες για τους εξης λογους

1)το κοριτσακι σου θα μαθει να αντιμετωπιζει μονη της τα δικα της "προβληματακια"

2)αν ειχες ζητησει στο παιδακι να κατεβει αν η κορουλα σου δεν ελεγε τιποτα θα της εδινες την εντυπωση πως δεν θες η δεν πρεπει να κανει παρεα με αλλα παιδακια και πως πρεπει να τα διωχνει απο κοντα της

3) θα φαινοταν ασχημο στον "μπαμπα του πετρου":roll: και θα γινοταν αφορμη για παρεξηγησεις και σπασιμο νευρων.

Νομίζω ότι έκανες πολύ καλά που δεν αντέδρασες και την άφησες να το αντιμετωπίσει. Το ότι σε κοίταζε δείχνει ότι σε εμπιστεύεται και ίσως περίμενε από εσένα κάποια κίνηση, και εσύ με τη σειρά σου της έδειξες ότι την εμπιστεύεσαι και μπορεί και μόνη της να τα βγάζει πέρα, χωρίς τη δική σου επέμβαση. Καλά είναι να μεγαλώνουμε ανεξάρτητα παιδάκια στο βαθμό που επιτρέπει η ασφάλεια τους πάντα.

Καλά έκανες και την άφησες να το αντιμετωπίσει μόνη της.Τώρα που αρχίζει να μεγαλώνει όμως,πρέπει να της μιλάς περισσότερο για τα δικαιώματα της.Να την μάθεις να έχει άποψη και αν δεν της αρέσει κάτι να το εκφράζει,όχι μέσω της μαμάς,αλλά με τη δική της φωνή.Η μόνη μου ''ένταση'' είναι μην εκλαμβάνει από τέτοια περιστατικά πως το να ακούει τους άλλους και να μην αντιδρά καταπατώντας τα δικά της θέλω,είναι κάτι φυσικό.Μπορεί να σου φανεί πως το πηγαίνω πολύ μακριά αλλά ο χαρακτήρας χτίζεται σε αυτές της ηλικίες.:wink:

oC5Ep3.png

73sZp3.png

κ εγω πιστευω πως καλα εκανες...και σε διαμαχη ακομα ( εκτος βεβαια αν πεφτει ξυλο γερο) αφηνω τη κορη μου να τα βγαζει περα μονη της. πως θα μαθει να μη κρυβεται πισω απο τη μαμα και το μπαμπα για τις αποφασεις - αντιδρασεις της?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

κοριτσια, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας:) κι εγω ετσι σκεφτηκα κι εδρασα εκεινη την στιγμη. Anonymi, εχεις απολυτο δικιο και δεν το πας καθολου μακρια, εχεις απολυτο δικιο. Δεν θα ηθελα με τιποτα να κανει πισω στα θελω της , ακομα κι απο τωρα :)

συγνωμη να ρωτησω κατι;τι εγινε που εκατσε διπλα της το παιδακι;γιαυτο εχει 2 θεσεις.για να καθονται τα παιδια.τι θα πει θελει να κατσει μονη της;ειλικρινα δε το καταλαβα,ας μου το εξηγησει καποια καλυτερα,μπας και εγω δε το πιασα!

συγνωμη να ρωτησω κατι;τι εγινε που εκατσε διπλα της το παιδακι;γιαυτο εχει 2 θεσεις.για να καθονται τα παιδια.τι θα πει θελει να κατσει μονη της;ειλικρινα δε το καταλαβα,ας μου το εξηγησει καποια καλυτερα,μπας και εγω δε το πιασα!

να πω την αληθεια κ εμενα μου φανηκε καπως αυτο αλλα μετα σκεφτηκα οτι ισως υπο κανονικες συνθηκες δεν θα πειραζε αλλα την πειραξε το γεγονος πως το αλλο παιδακι ηρθε απροειδοποιητα και τρομαξε την μικρη. η οτι ισως η μικρη ειχε ζητησει να εχει το δικο του βαγονακι (λογικο μου φαινεται απο την αποψη πως τα μωρα ειναι ιδιοτροπα και κτητικα).

Διαφημίσεις

κι εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε τελικά.... που ήταν το κακό και προς τι το θέμα? εμένα θα με πείραζε περισσότερο αν το παιδάκι μου δεν ήθελε άλλα συνομήλικα δίπλα της και δεν νομίζω οτι θα βοηθούσα να εξελιχθεί μια τέτοιου είδους συμπεριφορά και να διώχνω ή να διώχνει τα παιδάκια από δίπλα της.... άλλο να την προστατεύω από κακόβουλα άτομα κι άλλο από ένα παιδάκι που θέλει να κάνει τρενάκι μαζί της. Γνώμη μου πάντα και συγνώμη αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.....

tb2xm4.png

να πω την αληθεια κ εμενα μου φανηκε καπως αυτο αλλα μετα σκεφτηκα οτι ισως υπο κανονικες συνθηκες δεν θα πειραζε αλλα την πειραξε το γεγονος πως το αλλο παιδακι ηρθε απροειδοποιητα και τρομαξε την μικρη. η οτι ισως η μικρη ειχε ζητησει να εχει το δικο του βαγονακι (λογικο μου φαινεται απο την αποψη πως τα μωρα ειναι ιδιοτροπα και κτητικα).

οπως λεει και η dimibo: "εμένα θα με πείραζε περισσότερο αν το παιδάκι μου δεν ήθελε άλλα συνομήλικα δίπλα της και δεν νομίζω οτι θα βοηθούσα να εξελιχθεί μια τέτοιου είδους συμπεριφορά και να διώχνω ή να διώχνει τα παιδάκια από δίπλα της.... άλλο να την προστατεύω από κακόβουλα άτομα κι άλλο από ένα παιδάκι που θέλει να κάνει τρενάκι μαζί της. Γνώμη μου πάντα και συγνώμη αν κάτι δεν κατάλαβα καλά....."

ετσι δημιουργουνται ατομα που μετα καθονται στο λεοφορειο,βαζουν τη τσαντα ή οτι αλλο στη διπλανη θεση γιατι ειναι ιδιοτροποι και δε γουσταρουν παρεα διπλα τους και μετα εσυ δεν εχεις που να κατσεις...

και μετα ουσα εγκυος,βαζεις post που καταγγελεις τη γαιδουρια των νεων κλπων ανθρωπων που δε σε λυπουνται και δε παραχωρουν μια θεση να κατσεις...

το παω πολυ μακρια;νομιζω ομως οτι ετσι ειναι.

υγ:δε μιλαω προσωπικα,απλα χρησιμοποιω τον πρωτο ενικο γενικευμενα

H κοπέλα δεν ρωτάει αν ήταν σωστό ή λάθος που για τους χ,ψ λόγους ήθελε η μικρούλα να κάτσει μόνη της.Ούτε σημαίνει ότι το παιδάκι θα γίνει ένας αντικοινωνικός ενήλικας.Εμένα ο γιός μου 4 ετών,αρνείται να μοιραστεί τα παιχνίδια του.Σημαίνει αυτόματα πως θα μετατραπεί σε ένα εγωκεντρικό παρτάκια ενήλικα? Το θέμα δεν είναι αν το κοριτσάκι ήθελε παρέα στο τρενάκι,αλλά αν η συμπεριφορά της μαμάς δίδαξε το παιδί.:-)

oC5Ep3.png

73sZp3.png

H κοπέλα δεν ρωτάει αν ήταν σωστό ή λάθος που για τους χ,ψ λόγους ήθελε η μικρούλα να κάτσει μόνη της.Ούτε σημαίνει ότι το παιδάκι θα γίνει ένας αντικοινωνικός ενήλικας.Εμένα ο γιός μου 4 ετών,αρνείται να μοιραστεί τα παιχνίδια του.Σημαίνει αυτόματα πως θα μετατραπεί σε ένα εγωκεντρικό παρτάκια ενήλικα? Το θέμα δεν είναι αν το κοριτσάκι ήθελε παρέα στο τρενάκι,αλλά αν η συμπεριφορά της μαμάς δίδαξε το παιδί.:-)

Συμφωνώ οτι αυτή η νηπιακή συμπεριφορά δεν σημαίνει αντικοινωνική συμπεριφορά αργότερα! Άλλωστε τα παιδάκια σε αυτήν την ηλικία είναι ακόμα εγωκεντρικά! αλλά αν το θέμα είναι η συμπεριφορά της μαμάς τότε καλά έκανε αφού δεν αντέδρασε στον "εισβολέα" (όπως τον ονομάζει) αλλά η ίδια λέει:

Βεβαια αν τον εβλεπα να μην κατεβαινει θα του ζητουσα να κατεβει και θα του εξηγουσα οτι θελει να κανει μονη της( μιας και που ο μπαμπας του το βρηκε πολυ φυσικο να μπαινει με το ετσι θελω το παιδι του )

έχω πρόβλημα λοιπόν με τον τρόπο σκέψης γενικότερα και όχι με το τι έκανε τέλικα....

και πάλι sorry αν κάτι δεν κατάλαβα καλά σε όλη την ιστορία...

tb2xm4.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω και εγω με τις πιο πάνω απόψεις. Ενα παιδί, πρέπει να μάθει να μοιράζεται. Το τρενάκι για αυτό το λόγο έχει 2 θέσεις για να κάθονται 2 παιδάκια. Δεν νομίζω ότι ο Πέτρος ήταν ο "εισβολέας", αντίθετα αν μιλούσες και παρέμβαινες εσύ θα ήσουν ο εισβολέας στην κοινωνική ζωή της κόρης σου.

Σε ένα παιχνίδι όταν υπάρχουν 2 ή 3 θέσεις αναλογούν για τόσα παιδάκια.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα ζητούσα να κατέβει το παιδάκι που ήθελε να ανέβει και βρίσκω απόλυτα σωστό τον μπαμπά που φυσικά αφησε το παιδάκι του να ανέβει!!!!

Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να μοιράζονται!!! και όχι να κυριαρχούν ακόμα κι αν αυτό είναι παιχνίδι. Δεν θα ξέρουμε απο που να τα μαζέψουμε μετά!!

Αν συνεβαινε αυτό σε εμένα και ο Κωνσταντίνος μου δεν ήθελε άλλο παιδάκι δίπλα του θα του εξηγούσα ότι πρεπει να κάτσει κι αυτό δίπλα του κι αν πάλι δεν ήθελε θα τον κατέβαζα για να πάει σε ατομικό παιχνιδι όπως πχ κούνια. μια δυο τρεις θα το καταλάβει!!!

Εγώ θα χαιρόμουν πολύ να δω το αγοράκι να κάτσει δίπλα στη κόρη μου. Τι θα πει θέλει να κάνει μόνη της; Το παιδί πρέπει να γίνει κοινωνικό. Χωρίς εγωισμούς. Και θα το ενθάρρυνα με κάθε τρόπο να μάθει να χαίρεται με ανάλογα περιστατικά. Μη χειρότερα...

Μετά σου λέει σφάχτηκαν για μια θέση πάρκιν...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγω παλι ενα δε καταλαβα κουκλα μου ομορφη. Γιατι να ΜΗΝ μπει αλλο παιδακι μεσα? Ιδιωχρησια το ειχατε το βαγονακι?....:mrgreen: (χιουμοριστηκα το λεω μην μου αρπαχθεις γιατι ο γραπτος λογος δεν κουβαλαει και τονο φωνης). Εννοω πειραζε να μπει μεσα το αλλο παιδακι? Και φυσικα καλα εκανες και δεν ανακατευτηκες. Εγω ουτε καν σημασια δεν θα εδινα. Εκτος και αν παιζει κατι αλλο και δεν το καταλαβα εγω ο στοκος. Τι να σου πω.:lol: Εγω την αφηνω απο τωρα να αντιμετωπησει καταστασεις μονη της που ακομα δεν ειναι ουτε 20 μηνων.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εγώ θα χαιρόμουν πολύ να δω το αγοράκι να κάτσει δίπλα στη κόρη μου. Τι θα πει θέλει να κάνει μόνη της; Το παιδί πρέπει να γίνει κοινωνικό. Χωρίς εγωισμούς. Και θα το ενθάρρυνα με κάθε τρόπο να μάθει να χαίρεται με ανάλογα περιστατικά. Μη χειρότερα...

Μετά σου λέει σφάχτηκαν για μια θέση πάρκιν...

Ελα μου ντε. Γεια σου βρε Ρεα....με τα ωραια....:-D

καλημερα κοριτσια. Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Εχετε δικιο, ισως δεν ημουνα αρκετα σαφης με την ερωτηση μου. Φυσικα και δεν με πειραξε που καθησε το αλλο παιδακι διπλα της ! Ισα ισα που επιδιωκω να κανει παρεα με παιδια γιατι ειναι μοναχοπαιδι και το μοναδικο μεσα σε 8 ενηλικες ! Η ερωτηση μου ειχε να κανει με το εξης : μπαινει το παιδακι μεσα στο βαγονι απο το πουθενα, και η μικρη εχει το υφος : τι εγινε ρε παιδια? ποιος εισαι εσυ? ρε μανα....... τι γινεται ( ή τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω ). και ρωταω: εκανα καλα που δεν μιλησα, δεν την............ ( πως να το πω ) "καθησυχασα" οτι, οκ δεν εγινε τιποτα , απλα θελει να κατσει μαζι σου? κι απο την αλλη σκεφτομαι: δεν ειναι δικαιωμα της βρε παιδι μου να μην θελει παρεα ενα ξενο παιδακι ?ετσι, απλα να μην θελει :(

Ελπιζω να ημουνα πιο σαφης αυτη τη φορα:)

τωρα βεβαια, δεν ξερω αν παιζει ιδιαιτερο ρολο, αλλα μιλαω για τρενακι απο αυτα που ριχνεις κερμα και δουλευει ( απλα ειπα να το αναφερω για να σας δωσω την εικονα )

Αυτά τα θέματα και μένα πολύ με απασχολούν. Το ερώτημα που θέτω εγώ δεν είναι τόσο η στάση των παιδιών, που άλλες φορές μπορεί να είναι εγωκεντρικά, άλλες φορές να χαρούν, άλλες να σηκώσουν και χέρι...παιδιά είναι και είναι απρόβλεπτα. Το πρόβλημά μου είναι ότι σε τόσο μικρές ηλικίες, δεν πρέπει κι εμείς να είμαστε εκεί κοντά ώστε να μην φέρουμε την χ,ψ μαμά στη δύσκολη θέση που είναι τώρα η bousbouko και το αναλύει τόσο; Αν ο μπαμπάς του Πέτρου ήταν δίπλα του, νομίζω ότι θα έπρεπε να του πει να ρωτήσει το κοριτσάκι αν θέλει να κάνει μαζί της αυτοκινητάκι. Στο κάτω κάτω αυτή είχε ρίξει το κέρμα. Δεν είναι ούτε τσουλήθρα ούτε δημόσιο λεωφορείο. Και άλλωστε δεν είναι κακό το κοριτσάκι να μην θέλει σωματική επαφή με κάποιο ξένο παιδάκι. Μια χαρά φυσιολογικό μου ακούγεται...ούτε αντικοινωνικό ούτε τίποτα...

Αυτά τα θέματα και μένα πολύ με απασχολούν. Το ερώτημα που θέτω εγώ δεν είναι τόσο η στάση των παιδιών, που άλλες φορές μπορεί να είναι εγωκεντρικά, άλλες φορές να χαρούν, άλλες να σηκώσουν και χέρι...παιδιά είναι και είναι απρόβλεπτα. Το πρόβλημά μου είναι ότι σε τόσο μικρές ηλικίες, δεν πρέπει κι εμείς να είμαστε εκεί κοντά ώστε να μην φέρουμε την χ,ψ μαμά στη δύσκολη θέση που είναι τώρα η bousbouko και το αναλύει τόσο; Αν ο μπαμπάς του Πέτρου ήταν δίπλα του, νομίζω ότι θα έπρεπε να του πει να ρωτήσει το κοριτσάκι αν θέλει να κάνει μαζί της αυτοκινητάκι. Στο κάτω κάτω αυτή είχε ρίξει το κέρμα. Δεν είναι ούτε τσουλήθρα ούτε δημόσιο λεωφορείο. Και άλλωστε δεν είναι κακό το κοριτσάκι να μην θέλει σωματική επαφή με κάποιο ξένο παιδάκι. Μια χαρά φυσιολογικό μου ακούγεται...ούτε αντικοινωνικό ούτε τίποτα...

Πήγε ένα αυθόρμητο, χαρούμενο αγοράκι να κάνει τρενάκι μαζί με ένα κοριτσάκι που είδε..

Γιατί έπρεπε κάποιος(είτε ο μπαμπάς του, είτε η κοπέλα με το κοριτσάκι) να του κάνει παρατήρηση?

Γιατί πρέπει το αθώο κοριτσάκι να διακρίνει την διαφορά ανάμεσα στην τσουλήθρα(δεν πληρώνω, σε αφήνω) και το τρενάκι(πληρώνω, σε διώχνω)?

Γιατί εγώ δεν άκουσα το κοριτσάκι να έχει πρόβλημα και να γκρινιάζει αλλά μόνο τις μαμάδες?

Γιατί μαμά?

Nothing you would take... Everything you gave...

και ρωταω: εκανα καλα που δεν μιλησα, δεν την............ ( πως να το πω ) "καθησυχασα" οτι, οκ δεν εγινε τιποτα , απλα θελει να κατσει μαζι σου?

Μια χαρα ησουν.....power....:wink: ετσι πρεπει....