Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ταρίφα των παπάδων

maria k

Recommended Posts

Επαναφέρω το θέμα, γιατί θέλω να προειδοποιήσω περισσότερο κάποιους γονείς που ίσως βαπτίσουν στην Αγία Σκέπη στου Παπάγου. Την Κυριακή είχαμε τα βαπτίσια της μικρής μου και μαντέψτε τι ζήτησε ο παπάς και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους για όλους μας καιρούς....200? :evil::evil:

Στην Αγία Σκέπη βαφτίσαμε περσι την κόρη μας αλλά δεν ξέρω να σου πω λεπτομερειες γιατί ντραπηκα να ρωτησω το νονό πόσα έδωσε..αλλά όταν παντρεψα εκει την φιλενάδα μου το 2006 ο τραγοπαπας (οχι δεν ντρεπομαι καθόλου) μου λεει "δώσε όσα θελεις, δώσε 200 ευρώ, ειστε και 2 κουμπαρες θα τα μοιραστειτε"!!! Και ήταν και από τους πιο ηλικιωμένους παπάδες της εκκλησίας!!!

Ομως για να λέμε και τα καλά και τα κακά ο παπάς που τη βάφτισε ο πατηρ Γεωργιος ήταν καταπληκτικός με το μωρό, ήρεμος, γαλήνιος όπως θα έπρεπε να είναι όλοι τους. Επειδή στη συγκεκριμενη έχει πολλούς παπάδες είναι όντως τζακ ποτ ποιος θα σου τυχει!!

Σημ. χωρίς να με ρωτήσουν έδωσαν το κινητό μου σε αυτόν που βάζει τα χαλιά μεσα στο ναό (εξωτερικός συνεργάτης χαχα) και με λύσσαξε στα τηλέφωνα κανοντας μου παζάρια για το χαλί γυρω από την κολυμπήθρα. Τελικά χαλί δεν έβαλα!! Ο οποίος εξωτ.συνεργάτης την στήνει έξω από την εκκλησία και τσακώνει τα ζευγαράκια-γονείς καθώς φεύγουν για να παρουσιασει το προιόν του!! Ζήτω η Εκκλησία με το marketing της!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια τρελαθηκα μ'αυτα που διαβαζω! Εαν δωσουμε ""λιγα"" νομιζεται οτι θα μας σαμποταρει την βαπτιση?(φωτισμο, βιασινη, μανια με το μωρο,κλπ??)

Απο την αλλη ομως νιωθω και ενοχες γιατι δεν κανουμε οικονομιες σε αλλα (μπομπονιερες, catering,ντυσιμο, κλπ) επομενος γιατι εκει να κανουμε τσιγκουνια??

το 2006 ο τραγοπαπας (οχι δεν ντρεπομαι καθόλου) μου λεει "δώσε όσα θελεις, δώσε 200 ευρώ, ειστε και 2 κουμπαρες θα τα μοιραστειτε"!!! Και ήταν και από τους πιο ηλικιωμένους παπάδες της εκκλησίας!!!

Σημ. χωρίς να με ρωτήσουν έδωσαν το κινητό μου σε αυτόν που βάζει τα χαλιά μεσα στο ναό (εξωτερικός συνεργάτης χαχα) και με λύσσαξε στα τηλέφωνα κανοντας μου παζάρια για το χαλί γυρω από την κολυμπήθρα. Τελικά χαλί δεν έβαλα!! Ο οποίος εξωτ.συνεργάτης την στήνει έξω από την εκκλησία και τσακώνει τα ζευγαράκια-γονείς καθώς φεύγουν για να παρουσιασει το προιόν του!! Ζήτω η Εκκλησία με το marketing της!!!

Αυτός που λες μας πάντρεψε. Τότε ο κουμπάρος μας του είχε δώσει 150 οπότε μάλλον είχε μείνει ευχαριστημένος.. Εμάς τώρα μας έτυχε ο "πατήρ" Αθανάσιος επίσης μεγάλος σχετικά σε ηλικία, αλλά όχι σαν τον άλλο που λες.

Αυτός με τα χαλιά...Τα βάλαμε στον γάμο μας και το σκυλομετάνιωσα γιατί μας τα έβαλε τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα στις φωτο να υπάρχει ο στολισμός του ανθοπωλείου και όχι τα χαλιά :evil::evil: Και με πήρε κι εμένα τηλ τώρα και του το ξέκοψα αμέσως ότι δεν ενδιαφέρομαι!

Πάντως δεν το καταλαβαίνω..τους τα χρωστάμε ΤΟΣΑ λεφτά και δεν το ξέρω :confused: Να τρέμει ο επόμενος παπάς που θα τολμήσει να κάνει το ίδιο, γιατί πλέον τα έχω πάρει πολύ με δαύτους! Άκου 200 για μισή ώρα μυστήριο που είναι και η δουλειά του!!!

Eiναι φοβερο παντως...πλεον θα κανουμε και αναζητηση φθηνης εκκλησιας οπως μαγαζιου και μπομπονιερων!!

ευτυχως τελειωσα απο αυτα..

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

κορίτσια, σωστά διαμαρτύρεστε για τις ταρίφες. Απλά, διευκρινίζω ότι οι νεωκόροι δε δουλεύουν εθελοντικά, αλλά πληρώνονται κανονικά με βασικό μισθό από την ενορία και με ασφάλιση ΙΚΑ. Γι'αυτό, κατά τη γνώμη μου, σε μικρές ενορίες, που δεν έχουν πολλά έσοδα, καλό είναι να αφήνουμε κάτι τουλάχιστο για το νεωκόρο.

Διαφημίσεις

και κατα τ'αλλα απαγορευεται να βαφτισουν νονοι παντρεμενοι με πολιτικο και χιλια δυο. οι ιδιοι διωχνουν τον κοσμο απο την Εκκλησια, ημαρτον!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

και κατα τ'αλλα απαγορευεται να βαφτισουν νονοι παντρεμενοι με πολιτικο και χιλια δυο. οι ιδιοι διωχνουν τον κοσμο απο την Εκκλησια, ημαρτον!!!!

Όλοι αυτοί οι κανόνες υπάρχουν για να μπορούν να κάνουν τις εξαιρέσεις...πάντα με ανάλογο τίμημα φυσικά!

Ελάχιστοι παπάδες είναι αυτοί που τους ενδιαφέρει να φέρουν τον κόσμο στην εκκλησία (και όχι για να γεμίζει το παγκάρι τους)...αλλά πού να τους βρεις!

Εγώ πχ πολύ θα ήθελα να εξομολογηθώ, αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ, γιατί δεν έχω βρει κάποιον καλό παπά.

Ελάχιστοι παπάδες είναι αυτοί που τους ενδιαφέρει να φέρουν τον κόσμο στην εκκλησία (και όχι για να γεμίζει το παγκάρι τους)...αλλά πού να τους βρεις!

Εγώ πχ πολύ θα ήθελα να εξομολογηθώ' date=' αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ, γιατί δεν έχω βρει κάποιον καλό παπά.[/quote']

Υπαρχουν καποιοι ιερεις που πραγματικα αγγιζουν την ψυχη σου με τον λογο τους και την ιδια τους τη ζωη. Ενας απο αυτους ειναι ο παπα Σαραντης στην εκκλησια της Παναγιας στο Μαρουσι.

Και τα πριν της βαπτισης....Σημερα πηγε ο αδερφος μου στην ενορια του με τη νυφη μου για να παρουν χαρτι επειδη θελουν να βαπτισουν την ανηψια μου σε αλλη εκκλησια. Αφου τους ρωτησε το "γιατι" και τελικα τους εδωσε χαρτι,αδεια και ευχη να βαπτισουν σε αλλη εκκλησια, τους ειπε στο τελος...ειναι 35 ευρω:shock::roll::? !

4usdp3.png

Υπαρχουν καποιοι ιερεις που πραγματικα αγγιζουν την ψυχη σου με τον λογο τους και την ιδια τους τη ζωη. Ενας απο αυτους ειναι ο παπα Σαραντης στην εκκλησια της Παναγιας στο Μαρουσι.

Ταρα εχεις δικιο,απλα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο να τον βρεις...:(

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Είναι βέβαια κάπως μακριά από μένα, αλλά θα το έχω υπόψη μου.

Μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια και για έναν παπά κοντά μου (ας μην πω καλύτερα πού λειτουργεί), αλλά κολλάω γιατί μου είπαν ότι έχει...μαντικές ικανότητες, να τις πω? :roll: Ότι και καλά πας και σου πετάει στο άσχετο, γιατί έκανες αυτό ή εκείνο? Και μου φάνηκε λίγο...δεν ξέρω και πώς να το χαρακτηρίσω.... Τεσπα κολλάω να πάω.

Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Είναι βέβαια κάπως μακριά από μένα' date=' αλλά θα το έχω υπόψη μου.

Μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια και για έναν παπά κοντά μου (ας μην πω καλύτερα πού λειτουργεί), αλλά κολλάω γιατί μου είπαν ότι έχει...μαντικές ικανότητες, να τις πω? :roll: Ότι και καλά πας και σου πετάει στο άσχετο, γιατί έκανες αυτό ή εκείνο? Και μου φάνηκε λίγο...δεν ξέρω και πώς να το χαρακτηρίσω.... Τεσπα κολλάω να πάω.[/quote']

Γνωριζω 2-3 ιερεις που εχουν προορατικο χαρισμα, αλλα δε σε ρωτανε γιατι εκανες αυτο ή εκεινο! Ισα ισα που νιωθεις μεγαλη ζεστασια κοντα τους. Σε ποια περιοχη ειναι αυτος ο ιερεας? Μηπως σου τα μετεφεραν λαθος?

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες πως υπάρχουν και Ιερείς, οι οποίοι εκτελούν λειτούργημα και δεν αντιμετωπίζουν τα μυστήρια ως εμπόριο (όταν χρειάστηκε να αλλάξουμε Ενορία για την βάφτιση του μικρού, ο ιερέας δεν ζήτησε ούτε μια δρχ., το ίδιο και τις 2 φορές που είχε έρθει σπίτι να διαβάσει την ευχή αφού γέννησα, αλλά και όταν πήγαμε στην Εκκλησία για την σαράντιση... και από την στάση του και μόνο άφησα χρήματα υπέρ των φτωχών), αλλά, κορίτσια, αυτός ο παπάς στην Μυρτιδιώτισσα θέλει ξύλο ειλικρινά !

Το Σάββατο που μας πέρασε 14/05 βάφτισε φιλικό μας ζευγάρι, νέα παιδιά, καλοβαλμένα, το κοριτσάκι τους εκεί... με το που έφτασαν στην εκκλησία λέει η νονά στην μαμά ότι έχει τακτοποιηθεί εκ μέρους της το οικονομικό (να μην τους πιάσει στον ύπνο)... Πάει μέσα η μαμά να υπογράψει της λέει "Αφήστε ό,τι θέλετε για την εκκλησία" -απαντά η μαμά "Πάτερ, πολύ ευχαρίστως, αλλά δεν κρατάω πάνω μου το πορτοφόλι, το έχω στο αυτοκίνητο. Θα σας δώσω μετά" και του έλεγε αλήθεια... είχαν υπολογίσει ένα 50ευρω...

Περνάει η ώρα με φωτογραφίες, τον κόσμο κλπ. (όσες έχουν βαφτίσει ξέρουν ότι είναι στιγμές ανάστατες αυτές) με τα πολλά αρχίζει το μυστήριο...

Και τί κάνει παιδιά ?????? Την ώρα που η νονά διαβαζε ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ -ήμαρτον δλδ μιλάμε για το σύμβολο της πίστης μας... ναι εκείνη την ώρα πάει στην μαμά και της λέει στο αυτί "Δεν ήρθες μέσα να αφήσεις τα λεφτά!!!!!!!!!"............................ Το άκουσα και φρίκαρα ! Υποτίθεται ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ιερέας, πως μεταφέρει τον λόγο του Κυρίου.......Εγώ ίσως και να του είχα φέρει το Ευαγγέλιο στο κεφάλι ! Θου Κύριε φυλακή τω στοματί μου....

Και φυσικά δεν πήρε μία μετά από αυτό που έκανε...απίστευτο !

Την ώρα του Πιστεύω ζήτησε χρήματα... μετά βέβαια τους έκαναν σκηνικό με τα φώτα, ξέρετε τα γνωστά...

Αχ ! Τα είπα και δεν φέρω αμαρτία ! Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι Ιερείς που χαλάνε την πιάτσα.... και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.... και μην με ρωτήσετε τί έχουμε πάθει με την Μυρτιδιώτισσα, απλά έτυχε !

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Εμείς βαπτίσαμε τα μικρά μας στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και την πρώτη φορά ζητήσαν και τους νονούς και σε μας απο 150 ευρώ τώρα στη δεύτερη βάπτιση τους έκραξε ο νονός και εννοείται και ο άντρας μου και ζητήσαν 130 ευρώ και βασικά δεν πήραν τίποτα. Το χουν παραξηλώσει πια...αν είναι δυνατόν!!!

nNJMp3.png

14rjp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!!!

Εμείς παντρευτήκαμε το 2008 στο χωριό μου και ο παπάς ζήτησε από τον κουμπάρο μετά το μυστήριο 50 ευρώ! Όχι τα τρελά ποσά που διάβασα παραπάνω....αν ζητούσε βέβαια τόσα θα τον έβριζα...τεσπα....

Ξέρει καμιά Κρητικοπούλα για τον Εσταυρωμένο στο Ηράκλειο?? Θα κάνουμε την βάπτιση του γιου μας τον Σεπτέμβρη....

Δηλαδη βρε κοριτσια αν δεν τους δωσεις τιποτα τι κανουν; Δεν ειναι τελειως ξεφτιλα να απαιτουν (με τον τροπο τους παντα) να πληρωνονται για κατι που ετσι και αλλιως τους πληρωνει το κρατος; Δεν θα παντρευτω με θρησκευτικο, αλλα ειναι να γινω κουμπαρα σε ενα χρονο και δεν εχω σκοπο να δωσω τιποτα ή στην καλυτερη να δωσω 50 ευρω. Τι θα κανει ο παπας τοτε; Ειμαι ικανη να τον παω στα καναλια, ειλικρινα. Τα φακελακια πρεπει να κοπουν σε ολους τους τομεις. Ειμαι απολυτη σε αυτο.

h0MYp3.png

Δυστυχως εχω κι εγω 2 αναλογες εμπειριες!πρωτη φορα σε μοναστηρι στη Θεσσαλονικη γινομουν νονα και στο τελοσ του μυστιριου ο παπας ζητησε 40.000(το 1998 και επειδη η μαμα μου δεν του τα δινε(εγω ημουν μονο 15)δεν μας εδινε το χαρτι της βαπτισης!Την δευτερη στο εκκλησακι του Αγ.Γεωργιου στο καβουρι βαπτιζα ξανα αλλααυτη την φορα με πηρε μεσα ο παπας για τα χαρτια ρωτησε ποιος θα πληρωσει,ειπα εγω,εδιωξε τους γονεις και οταν ρωτησα ποσα θελει(τον νεοκορο,ο παπας βγηκε εξω...)ειπε οσα εχω ευχαριστηση!Εβγαλα 80 ευρω και στραβομουτσουνιασε λεγοντας μου οτι κανονικα για τους εκτος ενοριας ειναι 150!Του εξηγησα οτι δεν εχω(οντως ειχα αλλα 10 ευρω)και στραβοσε χειροτερα!Το αποτελεσμα ηαν να ξεκινησει το μυστυριο χωρις τος γονεις και να μας ξεπεταξει μπαμμπαμ...ασε τα μουτρα του παπα!Ευτυχως εκεινη την ωρα δεν καταλαβαμε τιποτα και καταφχαριστηθηκαμε....στο βιντεο φαινονται ολα!Συμπερασμα...δεν μπορεις να κανεις και πολλα...

Δυστυχως εχω κι εγω 2 αναλογες εμπειριες!πρωτη φορα σε μοναστηρι στη Θεσσαλονικη γινομουν νονα και στο τελοσ του μυστιριου ο παπας ζητησε 40.000(το 1998 και επειδη η μαμα μου δεν του τα δινε(εγω ημουν μονο 15)δεν μας εδινε το χαρτι της βαπτισης!Την δευτερη στο εκκλησακι του Αγ.Γεωργιου στο καβουρι βαπτιζα ξανα αλλααυτη την φορα με πηρε μεσα ο παπας για τα χαρτια ρωτησε ποιος θα πληρωσει,ειπα εγω,εδιωξε τους γονεις και οταν ρωτησα ποσα θελει(τον νεοκορο,ο παπας βγηκε εξω...)ειπε οσα εχω ευχαριστηση!Εβγαλα 80 ευρω και στραβομουτσουνιασε λεγοντας μου οτι κανονικα για τους εκτος ενοριας ειναι 150!Του εξηγησα οτι δεν εχω(οντως ειχα αλλα 10 ευρω)και στραβοσε χειροτερα!Το αποτελεσμα ηαν να ξεκινησει το μυστυριο χωρις τος γονεις και να μας ξεπεταξει μπαμμπαμ...ασε τα μουτρα του παπα!Ευτυχως εκεινη την ωρα δεν καταλαβαμε τιποτα και καταφχαριστηθηκαμε....στο βιντεο φαινονται ολα!Συμπερασμα...δεν μπορεις να κανεις και πολλα...

Τι να πω, εχω φριξει....

Ειναι απιστευτα αυτα που συμβαινουν. Γιαυτο και γω οοοοταν κανω παιδι δεν προκειται να το βαφτισω, να μην εχω να κανω με τετοιους παλιανθρωπους.

h0MYp3.png

Εγώ πάντως το έχω αποφασίσει. Στο 2ο δεν θα δώσω τίποτα πριν, και αν θέλει ας το κάνουμε το μυστήριο χωρίς φώτα. Δεν με νοιάζει καθόλου. Τώρα που πήρε τα 110, το τέλεσε το μυστήριο σωστά, νομίζετε? Στην αρχή πχ έχω δει ότι τελείται στην πόρτα κοντά. Αυτός μας πήγε απευθείας μέσα. Και άλλα...

Γνωριζω 2-3 ιερεις που εχουν προορατικο χαρισμα, αλλα δε σε ρωτανε γιατι εκανες αυτο ή εκεινο! Ισα ισα που νιωθεις μεγαλη ζεστασια κοντα τους. Σε ποια περιοχη ειναι αυτος ο ιερεας? Μηπως σου τα μετεφεραν λαθος?

Πώς το εξηγείς αυτό? Γιατί με φοβίζουν λίγο τέτοια πράγματα (ίσως να είμαι και υπερβολική, δεν ξέρω). Αν θες στείλε μου πμ με την άποψή σου, γιατί είναι και λίγο άσχετο με το θέμα μας..

Να σου πω τι παράδειγμα μου περιέγραψαν. Είναι μία γνωστή που χρεώθηκε τεράστιο δάνειο, για να πάρει ένα πανάκριβο, αλλά ωραιότατο σπίτι, μεζονέτα στα Β. προάστια. Όταν πήγε λοιπόν στον ιερέα (είχε και διάφορα προβλήματα και ήθελε να πάρει δύναμη), την ρώτησε με το καλημέρα σας, Τι το ήθελες τόσο ακριβό σπίτι? Όχι τόσο επικριτικά, αλλά περισσότερο τύπου, γιατί κορίτσι μου το έκανες αυτό (για να καταλάβεις το ύφος του)

Λειτουργεί σε εκλησσία νοσοκομείου στους Αμπελοκήπους - τουλάχιστον ήταν εκεί μέχρι πρότινως.

Δυστυχώς το link της αρχιεπισκοπής που είχε αναρτήσει μια κοπέλα δεν λειτουργεί. Μήπως γνωρίζει καμία σας την επίσημη θέση της αρχιεπισκοπής για την αμοιβή του πάπα-εκκλησιάς στην βάπτιση? Μην πάμε τουλάχιστον ως πρόβατα στην σφαγή χωρίς να γνωρίζουμε

Δυστυχώς το link της αρχιεπισκοπής που είχε αναρτήσει μια κοπέλα δεν λειτουργεί. Μήπως γνωρίζει καμία σας την επίσημη θέση της αρχιεπισκοπής για την αμοιβή του πάπα-εκκλησιάς στην βάπτιση? Μην πάμε τουλάχιστον ως πρόβατα στην σφαγή χωρίς να γνωρίζουμε

Ειναι παρανομοι οσοι ιερεις ζητουν χρηματα για να τελεσουν μυστηριο, και μπορειτε να το καταγγειλετε στην αρχιεπισκοπη, ή στις μητροπολεις. Στη δικη μου περιοχη, ο μητροπολιτης Μεσογαιας ειναι ιδιαιτερα αυστηρος σε τετοια φαινομενα, μεχρι που εβαλε ιερεις να στειλουν πισω τα χρηματα που πηραν!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν, πως να το πώ κόσμια. Για κακή μου τύχη βρήκα αυτό το θέμα και έπαθα πλάκα. Αποτελούμε ένα έθνος ραγιάδων. Δεν μπορώ να το πιστεψω. Αν κάποιοι δίνουμε τόσα χρήματα στους παπάδες (μια κατηγορία απο τις πιο καλά αμοιβόμενες για ελάχιστες υπηρεσίες που προσφέρουν) που στο κάτω κάτω ούτε η ζωή μας κρεμεται απο αυτούς ούτε το μέλλον των παιδιών μας τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα σταματήσω εδώ γιατί τα λόγια έχουν πάρει περίεργη τροπή στο μυαλό μου. Θα πώ οτι σήμερα τυχαία έκλεισε για μένα η αδερφή μου εκκλησία και ο παπας της είπε να πάμε ενα τεταρτο νωρίτερα της βαπτισης. Αν εννοεί τα χρήματα θα γελάσουμε. Αν νομίζει οτι θα με εκβιάσει με το να μου ζητήσει χρήματα πρίν απο το μυστήριο είναι πολύ γελασμενος . Επεσε σε άνθρωπο που θα ήθελα να ήταν όλα ωραια στην βάφτιση αλλα το ωραιο δεν περικλειει (σύμφωνα με το γούστο μου) δουλοπρεπειες, μικροαστικό καθωσπρεπισμο και ραγιαδισμο στον παπα. Πάμε κατευθείαν στο ωραιότατο εστιατόριο που έχω κανονίσει, την άλλη μέρα στο δημαρχίο και ούτε γάτα ούτε ζημιά και με ψηλά το κεφαλι . Το πολυτιμότερο δώρο στο μωρό μας δεν θα είναι ούτε τα μπαλόνια ούτε οι στολισμοί αλλα η αξιοπρεπεια σαν μάθημα ζωής.

Α!! τώρα το θυμήθηκα.Φίλος που ήταν νονος σε βάπτιση σε μια εκκλησία στο καββουρι, νομίζω αγ γεωργιος και του ζητήθηκε ενα τρελό ποσό σαφώς και δεν τα έδωσε και έκανε καταγγελία στην μητρόπολη με θετικά για αυτόν αποτελέσματα. Το μυστήριο να σας πώ τελέστηκε κανονικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...