Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Oζος στο λαιμο και θηλασμος

Recommended Posts

Καλησπερα σας...εχθες ανακαλυψα ενα εξογκωμα στα αριστερα του λαιμου μου...δεν το χα προσεξει γιατι δεν με ενοχλουσε καθολου,μονο εχθες που ΄λιγο το πιεσα με πονεσε πολυ ελαφρα,σχεδον καθολου.Ρωτησα και μου ειπαν οτι προκειται για οζο.εκλεισα ραντεβου σε ενδοκρινολογο την τεταρτη...Το προ΄βλημα μου ειναι οτι κατααγχωθηκα για το τι ειναι (καλοηθης η κακοηθης)και για το τι θα επακολουθησει,τυχον χειρουργειο,αντιβιωσεις κτλ...και ρωταω τωρα...εγω εχω εναν μπεμπη 5μιση μηνων και θηλαζω αποκλειστικα...ο μπεμπης μου ειναι και αλλεργικος και εγω κανω εδω και 4 μηνες αποχη απο πολλα τροφες.Φοβαμαι λοιπον σε περιπτωση που μου δωθει αντιβιωση μηπως δεν κανει και του δημιουργησει προβλημα...επισης εαν χρειαστει χειρουργειο τι θα κανω με το θεμα του θηλασμου...εαν ξερει καμια μανουλα κατι για τετοιου ειδους περιπτωσεις,αντβιωσεις κτλ. να με βοηθησει παρακαλω γιατι εχω στεναχωρηθει παρα πολυ...το τελευταιο πραγμα που θα θελα τωρα ειναι να αποθηλασω...δεν θελω με τιποτα...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Η μητερα μου ειχε οζους στον θυροειδη. Εκανε σπινθηρογραφηματα, παρακεντησεις, υπερηχους και παρακολουθουσε την εξελιξη τους. Καποια στιγμη η γιατροι της ειπαν πως θα ειναι καλυτερα να αφαιρεσει τον θυροειδη. Χειρουργηθηκε και πηρε και μια δοση ιωδιου. Παντως λενε πως κατα κανονα οι οζοι του θυροειδους ειναι καλοηθεις. Για να γινει το σπινθηρογραφημα χρειαζεται να γινει ληψη ιωδιου. Ελπιζω να βοηθησα.

sYSBp3.pngR9zap3.png

• 1 month later...

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ (ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ"ΑΔΕΙΑΣΑ", ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!!). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ!! ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 6,5-7 ΜΗΝΩΝ) ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΟΖΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΕΝΑ ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΜΩΡΑΚΙ...). ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΟΖΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑ!! ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΨΙΑ!! ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ???ΒΙΟΨΙΑ???:shock: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?? ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑ ΞΑΦΝΙΚΑ?? ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ... (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΕΣ...)ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΙΟΨΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΛΟΗΘΕΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΖΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΩ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ 2 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ. ΚΙ ΕΓΩ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ: ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ?? ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΖΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ. ΕΤΣΙ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑΝ 4ο ΓΙΑΤΡΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ 3 ΕΞΑΜΗΝΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΥΡΟΞΙΝΗΣ. ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗ ΘΥΡΟΞΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!! ΦΥΣΙΚΑ (ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ TICKER ΜΟΥ) ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΟ, ΚΑΘΟΤΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΜΑΘΑ, ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ (ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ). ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ!! ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΕΣΟΓΕΝΕΙΣ!!! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΟΥ ΓΕΝΙΚΑ!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ....ΦΙΛΙΚΑ :)

Καλησπερα σας...εχθες ανακαλυψα ενα εξογκωμα στα αριστερα του λαιμου μου...δεν το χα προσεξει γιατι δεν με ενοχλουσε καθολου,μονο εχθες που ΄λιγο το πιεσα με πονεσε πολυ ελαφρα,σχεδον καθολου.Ρωτησα και μου ειπαν οτι προκειται για οζο.εκλεισα ραντεβου σε ενδοκρινολογο την τεταρτη...Το προ΄βλημα μου ειναι οτι κατααγχωθηκα για το τι ειναι (καλοηθης η κακοηθης)και για το τι θα επακολουθησει,τυχον χειρουργειο,αντιβιωσεις κτλ...και ρωταω τωρα...εγω εχω εναν μπεμπη 5μιση μηνων και θηλαζω αποκλειστικα...ο μπεμπης μου ειναι και αλλεργικος και εγω κανω εδω και 4 μηνες αποχη απο πολλα τροφες.Φοβαμαι λοιπον σε περιπτωση που μου δωθει αντιβιωση μηπως δεν κανει και του δημιουργησει προβλημα...επισης εαν χρειαστει χειρουργειο τι θα κανω με το θεμα του θηλασμου...εαν ξερει καμια μανουλα κατι για τετοιου ειδους περιπτωσεις,αντβιωσεις κτλ. να με βοηθησει παρακαλω γιατι εχω στεναχωρηθει παρα πολυ...το τελευταιο πραγμα που θα θελα τωρα ειναι να αποθηλασω...δεν θελω με τιποτα...

Ελίνα εύχομαι από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά !!! Μην στεναχωριέσαι και να σκέφτεσαι ότι ότι και αν πρέπει να γίνει είναι καλό και για τους δυό σας γιατί σημασία έχει να είσαι εσύ υγιής!!! Καλή επιτυχία!!

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

:Pσας ευχαριστω για τις απαντησεις κοριτσια:P

τελικα εκανα παρακεντηση ειχα 2 οζους περιπου εναμιση εκατοστο,ο ενας ειχε σπασει γιαυτο κ μεγαλωσε κ ηταν πληρης αιμορραγικου υλικου,ο αλλος ειχε κ αυτος τετοια στοιχεια...δεν υπηρξε κακοηθεια δοξα το θεο,η ενδοκρινολογος βλεποντας τις απαντησεις μου ειπε πως δε θα κανουμε τιποτα θα το παρακολουθησουμε κ σε 2 μηνες θα το ξαναδω...ειπε πως ηταν καλα τα αποτελεσματα...οποτε προς το παρον περιμενω...και ναι απο στρες σιγουρα προκληθηκαν,ηταν ολα μαζι,η κουραση του μωρου μου,η αποχη απο τις τροφες,κ ο θανατος του πατερα μου εντελως ξαφνικα οποτε μαλλον παιξαν ολα αυτα τον ρολο τους...:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Τέλεια!! Πολύ χαίρομαι για τα καλά σου νέα!!! Ελπίζω να συρρικνωθούν περισσότερο στο μέλλον!! Συνέχισε να απολαμβάνεις το θηλασμό και από αυτή την περιπέτεια κράτα μόνο το μήνυμα, που ήθελε να σου στείλει, γιατί οι αρρώστιες έρχονται, για να μας αφυπνίζουν....;)

• 4 weeks later...

Koritsia καλημερα θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης

΄Μετα την εγκυμοσυνη μου και τον θηλασμο που διηρκησε 6 μηνες ανακαλυψα οτι εχω θυροειδη στην αρχη η γιατρος μου ειπε οτι μπορει να περασει και οτι οι ορμονες λογω της εγκυμοσυνης αργουν να επανελθουν στην πορεια κανοντας εξετασεις καθε 3 μηνες ειδαμε οτι δεν αλλαζει κατι και μου εδωσε θυροξινη ρωταω τωρα εγω επειδη θελω να κανω και αλλο μωρακι θα μπορεσω να θηλασω κανονικα χωρις να περασει στο μωρο?εχω παλι εξετασεις τελος Αυγουστου και θα ρωτησω τη γιατρο μου αλλα πειτε μου εαν εχετε αποψη περι αυτου!!!