Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικές τιμές ζακχάρου

Recommended Posts

Είμαι στην 36η εβδομάδα της κύησης και ο γυναικολόγος μού είπε να μετράω με ειδικό μηχανάκι το ζάκχαρό μου. Ξέρει κανείς ποιες είναι οι φυσιλολογικές τιμές για κάτι τέτοιο?

Διαφημίσεις

Είμαι στην 36η εβδομάδα της κύησης και ο γυναικολόγος μού είπε να μετράω με ειδικό μηχανάκι το ζάκχαρό μου. Ξέρει κανείς ποιες είναι οι φυσιλολογικές τιμές για κάτι τέτοιο?

To πρωί πριν φας κάτω από 95.

Μετά από κάθε γεύμα κάτω από 130-140.

Διαφημίσεις

Μία ώρα μετά το γεύμα μού είπε ο γιατρός να κάνω τη μέτρηση. Επομένως, πώς διαγιγνώσκεται ότι έχεις τελικά διαβήτη κύησης?

Αν οι μετρήσεις υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, μάλλον θα σε βάλει να κάνεις καμπύλη σακχάρου και από εκεί θα κρίνει.

Δεν εχεις κανει καμπύλη σακχάρου? τι έδειξε? απο εκει σου λένε αν υπάρχει πρόβλημα... βέβαια και η καμπύλη να είναι καλή μπορεί ζάχαρο να ανεβάσεις τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης... η μέτρηση πάντως που μου έχει πει ενδοκρινολόγος στις εγκύους γίνεται μία ωρα μετα την έναρξη του φαγητού.. οι φυσιολογικές τιμές είναι κάτω από 120... σε κάθε περίπτωση βέβαια και καλές να είναι οι μετρήσεις η αποφυγή της ζάχαρης καλό είναι να γίνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημενης διατροφής...

Διαφημίσεις

Επειδή από τον 5ο μήνα παρόλο που δεν είχα θέμα πήγα σε διατροφολόγο και μου έχει δώσει συγκεκριμένη διατροφή αυτό που ανεβάζει το ζαχαρο πέρα από την ζάχαρη είναι όλα τα άσπρα.. π.χ. ψωμί, ζυμαρικά.. όλα αυτά θα πρέπει να αντικαθίστανται με ολικής άλεσης.. τα λιπαρα δεν παίζουν κανένα ρόλο.. επειδή και εγώ κάποιες στιγμές το μετρούσα να δω πως παω όταν έτρωγα κρεας με πατατες και σως ήμουν σε φυσιολογικά επίπεδα από το να φάω ένα τοστ με άσπρο ψωμί... άσε που γενικά τα ολικής άλεσης κάνουν καλό στον οργανισμό...

ψωμι δεν τρωω γενικα,μονο σε τοστ,επειδη εχω μηχανακι του σακχαρου στο σπιτι ειπα απο περιεργια να το παρακολουθησω 2 μερες,την πρωτη εφαγα κοτοπουλο με λαχανικα και σογια σως,με τηγανιτες πατατες και στο καπακι μια παστα,104!η μετρηση,την αλλη μερα εφαγα 2 αυγοφετες με μελι,140...

Απαντά:

Ο Δρ Χάρης Κανδηλώρος

Ενδοκρινολόγος

Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

clear.gifΕγκυμοσύνη και καμπύλη σακχάρου

komma1.gif

Είμαι στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης. Έκανα καμπύλη σακχάρου και οι ενδείξεις ήταν : 0 min= 81.0 - 60min= 169 - 120 min= 128 - 180 min= 65.0. Οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές γιά το παιδί; Χρειαζονται περαιτέρω εξετάσεις; Τι πρέπει να προσέχω; Ευχαριστώ πολυ.

komma2.gif

Η ανώτερες φυσιολογικές τιμές στην εξέταση καμπύλης σακχάρου, κατά την κύηση, είναι: 0min= 100, 60min= 195, 120min= 165, 180min= 140.

Οι δικές σας τιμές είναι φυσιολογικές. Δεν χρειάζεται καμία άλλη εξέταση. Αυτό που πρέπει να προσέχετε, όπως και κάθε έγκυος, είναι να μην καπνίζετε και να μην παχαίνετε περισσότερο από 1-1,5 κιλό το μήνα τους δύο τελευταίους μήνες της κύησης.

To πρωί πριν φας κάτω από 95.

Μετά από κάθε γεύμα κάτω από 130-140.

Αυτό ακριβώς!

Στα μεταγευματικά, μετράς 60 λεπτά μετά το τέλος του φαγητού...

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

τώρα που το μετράς τι τιμές έχεις?

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλές σχετικά, μερικές φορές πήγε πάνω από 130 μετά το βραδινό. Ξεκίνησα πάλι χθες να το μετράω και μετά από φακές που έφαγα, εκτοξεύτηκε 160 και αγχώθηκα. Θα το μετρήσω και αυτήν την εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλές σχετικά, μερικές φορές πήγε πάνω από 130 μετά το βραδινό. Ξεκίνησα πάλι χθες να το μετράω και μετά από φακές που έφαγα, εκτοξεύτηκε 160 και αγχώθηκα. Θα το μετρήσω και αυτήν την εβδομάδα.

Πρέπει να πας σε ενδοκρινολόγο να σου δώσει διατροφή με τι κάνει να τρως και σε τι ποσότητες.

Έτσι στην τύχη επιλέγοντας τροφές δεν κάνεις τίποτα. Φακές πχ. δεν τρώς πάνω από 2 φλυτζάνια τσαγιού. Και εννοείται όχι με άπειρο λευκό ψωμί και τυριά.

Επίσης πρέπει να τρως 5 γεύματα την ημέρα.

Γι'αυτό σου λέω:γνώμη μου είναι να πεις στον γιατρό σου να σε στείλει σε ενδοκρινολόγο, ειδικό σε διαβήτη κύησης.

Πρέπει να πας σε ενδοκρινολόγο να σου δώσει διατροφή με τι κάνει να τρως και σε τι ποσότητες.

Έτσι στην τύχη επιλέγοντας τροφές δεν κάνεις τίποτα. Φακές πχ. δεν τρώς πάνω από 2 φλυτζάνια τσαγιού. Και εννοείται όχι με άπειρο λευκό ψωμί και τυριά.

Επίσης πρέπει να τρως 5 γεύματα την ημέρα.

Γι'αυτό σου λέω:γνώμη μου είναι να πεις στον γιατρό σου να σε στείλει σε ενδοκρινολόγο, ειδικό σε διαβήτη κύησης.

Σε 10 μέρες θα γεννήσω. Είναι σκόπιμο να πάω τώρα σε διαβητολόγο?

Σε 10 μέρες θα γεννήσω. Είναι σκόπιμο να πάω τώρα σε διαβητολόγο?

Έχεις δίκιο σε αυτό!

Αλλά δεν σου έδωσε καμία άλλη οδηγία? Απλώς πάρε το μηχανάκι και μέτρα? Και για πόσο καιρό θέλει να δει μετρήσεις? Ούτε σου έθεσε καθόλου περιορισμούς?

Έχεις δίκιο σε αυτό!

Αλλά δεν σου έδωσε καμία άλλη οδηγία? Απλώς πάρε το μηχανάκι και μέτρα? Και για πόσο καιρό θέλει να δει μετρήσεις? Ούτε σου έθεσε καθόλου περιορισμούς?

Ναι, φυσικά, να προσέξω τη διατροφή μου, να μην καταναλώνω υδατανθρακες. Απλά, αγχώνομαι, αν και είχα τα ίδια και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Δεν παύει όμως η κάθε εγκυμοσύνη να είναι ξεχωριστή.

θα παραθεσω τα δικα μου στο περιπου οσο θυμαμαι

100 γλυκοζη

0-90

60-188

120-140

180-90

θεωρητικα ειμαι στα φυσιολογικα, ο γυναικολογος δεν εδωσε καθολου σημασια

πηγα σε ειδικο διαβητολογο εγκυμοσυνης ξεκινωντας διατροφη και ελεγχο ζαχαρου

στη μια ωρα μετα το φαι ηθελε το πολυ να πιανω 120

ξεφευγα αλλα πες μεχρι 140 οχι τρομερα

διδυμη εγκυμοσυνη οποτε λιγο πιο περιπλοκη

οσο περναγαν οι μερες αυξανοταν

ετσι ξεκινησα και ινσουλινη, 1 στην αρχη, 2 αργοτερα

σιγα σιγα εμθα μεχρι και τι ποσο ηθελα για να ειμαι στα ισα μου

τι να τρωω

πχ πρωινο 1 ποτηρι πορτοκαλαδα και 1 τοστ ζαμπον τυρι με πηγαινε αλλου!

πρωινο μισο ποτηρι πορτοκαλαδα και 1 φετα τοστ ζαμπον τυρι ηταν ΟΚ!

προσοχη κλασσικα στις υπογλυκαιμιες , κατω απο 70 , τρεχουμε για σοκολατιτσα χαχαχαχα

τεσπα, ολα καλα πηγανε αλλα βαση του γιατρου μου εγω δεν ειχα διαβητη εγκυμοσυνης!!!!

kKZUp2.png

θα παραθεσω τα δικα μου στο περιπου οσο θυμαμαι

100 γλυκοζη

0-90

60-188

120-140

180-90

θεωρητικα ειμαι στα φυσιολογικα, ο γυναικολογος δεν εδωσε καθολου σημασια

πηγα σε ειδικο διαβητολογο εγκυμοσυνης ξεκινωντας διατροφη και ελεγχο ζαχαρου

στη μια ωρα μετα το φαι ηθελε το πολυ να πιανω 120

ξεφευγα αλλα πες μεχρι 140 οχι τρομερα

διδυμη εγκυμοσυνη οποτε λιγο πιο περιπλοκη

οσο περναγαν οι μερες αυξανοταν

ετσι ξεκινησα και ινσουλινη, 1 στην αρχη, 2 αργοτερα

σιγα σιγα εμθα μεχρι και τι ποσο ηθελα για να ειμαι στα ισα μου

τι να τρωω

πχ πρωινο 1 ποτηρι πορτοκαλαδα και 1 τοστ ζαμπον τυρι με πηγαινε αλλου!

πρωινο μισο ποτηρι πορτοκαλαδα και 1 φετα τοστ ζαμπον τυρι ηταν ΟΚ!

προσοχη κλασσικα στις υπογλυκαιμιες , κατω απο 70 , τρεχουμε για σοκολατιτσα χαχαχαχα

τεσπα, ολα καλα πηγανε αλλα βαση του γιατρου μου εγω δεν ειχα διαβητη εγκυμοσυνης!!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, με ξεαγχώνεις...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...