Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΖΑΧΑΡΟ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω κορίτσια αν κάποια έχει ακούσει αν ο θυροειδής επιρεάζει τις τιμές του ζάχαρου?

Εγώ έκανα μικρή καμπύλη με (50γρ.γλυκοζης) νηστική 84 κ μετά μια ώρα

138 κ πήγα σε ενδοκρινολόγο που μου είπε να μετριέμαι για πέντε μέρες με μηχανακι κ μετά να πάω για να μου δώσει διατροφή.

τα αποτελέσματα μεχρι τώρα είναι:

πριν πρωινό μετα πρωινό μετα μεσημεριανό μετά βραδινό

84 122 94 110

85 120 100 98

81 122

πως βλέπετε τις τιμές θα χρειαστώ διατροφή τελικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την γνώμη σας.

Διαφημίσεις

Από βλέπω οι τιμές σου πριν και μετά τα γευμάτα είναι πολύ καλές. Από εκεί και πέρα στα πρώτα τρίμηνα της εγκυμοσύνης δεν ανεβαίνουν οι τιμές, μετά τον 6ο μήνα όμως πρέπει να σε παρακολουθεί και ο διαβητόλος και ο ενδοκρινολόγος.

οι τιμές που βλέπεις είναι τώρα που είμαι στην 32η βδομάδα. ποιό πρίν δεν είχαν βρεί πρόβλημα μια κ που η μεγάλη καμπύλη που έκανα στον 6ο μήνα ήταν πολύ καλή.

δεν ειναι πολυ ανεβασμενες...το πρωινο σου τι περιλαμβανει;το ασπρο ψωμι παντως ,εμενα προσωπικα,μου παει το σακχαρο στα υψη,και οχι μια παστα!και οσο για τον υποθυρεοειδισμο εχω ακουσει πως επιρρεαζει το σακχαρο,οτι ξερω απο την μαμα μου που εχει υπο.

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι ειδική διατροφή γιατί ακόμα και στην 32 εβδομάδα οι τιμές σου είναι φυσιολογικότατες. Εγώ στην 26 εβδομάδα μισή ώρα μετά φαγητού έφτανα 320 και βάααααλε. Ευτυχώς μόνο με ειδική διατροφή κατάφερνα και ρύθμιζα τη γλυκόζη.

Και εγώ υπό έχω.Λές να φταίει αυτό?????

Το πρωινό μου έχει μισή κούπα cornflakes με γάλα Κ δυο φρυγανιές με λίγο μπεσελ.

μην αγχωνεσαι,απλα προσεχε την διατροφη σου,εξαλλου δεν ειναι υψηλες οι μετρησεις σου,απλα θελει παρακολουθηση!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι ειδική διατροφή γιατί ακόμα και στην 32 εβδομάδα οι τιμές σου είναι φυσιολογικότατες. Εγώ στην 26 εβδομάδα μισή ώρα μετά φαγητού έφτανα 320 και βάααααλε. Ευτυχώς μόνο με ειδική διατροφή κατάφερνα και ρύθμιζα τη γλυκόζη.

μια ερωτηση,τελικα κατα την εγκυμοσυνη αλλες ειναι οι φ.τ σακχαρου απ΄οτι γενικα;

Είμαι ήδη σε διατροφή με καθημερινές μετρήσεις. Επειδή η διατροφή που ακολουθώ είναι με συνεννόηση διαβητολόγου με τη διατροφολόγο μου, όπου είναι και φίλη μου, έχω να σου πω το εξής. Οι μετρήσεις σου είναι καλές εκτός από τη πρωινή μετά το φαγητό. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο το πρωινό ζάχαρο είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει σε πρόβλημα. Το πρωινό σου είναι υπερβολικό σε υδατάνθρακες. Ο χειρότερος συνδυασμός που μπορείς να κάνεις είναι γάλα με κέλοξ, με όσες κοπέλες έχω μιλήσει με διαβήτη κύησης αυτός ο συνδυασμός σκοτώνει. Πιες το γάλα σου με τις φρυγανιές και ενίσχυσε το δεκατιανό σου π.χ. μια φέτα του τοστ με μια φέτα τυρί ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες μετρήσεις μια χαρά. Θα στο πει και ο διαβητολόγος.

μια ερωτηση,τελικα κατα την εγκυμοσυνη αλλες ειναι οι φ.τ σακχαρου απ΄οτι γενικα;

οι φ.τ είναι σχετικές στην εγκυμωσύνη. Οι φ.τ. είναι σχετικές στην εγκυμοσύνη. Οι διαβητολόγοι λένε ότι αν μετριέσαι μία ώρα μετά το φαγητό το ιδανικό είναι κάτω από 120 και ανεκτό μέχρι το 140. Αν όμως στον επόμενο υπέρηχο ο γυναικολόγος δει ότι το έμβρυο είναι επηρεασμένο τα όρια αυτά θα κατέβουν. Ξέρω εγκυμονούσα όπου με 4 ινσουλίνες το κράταγε με το ζόρι γύρω στο 180 αλλά επειδή ο γυναικολόγος έβλεπε ότι το έμβρυο δεν έχει επηρεαστεί καθόλου την άφηναν εκεί.

Διαφημίσεις

παντως προσωπικα ειμαι πολυ μπερδεμενη...αυριο παω για καμπυλη σακχαρου,και εκει οι αποψεις των γιατρων διαφερουν....ενδοκρινολογος μου χει πει αλλες τιμες για εγκυους,και τελικα αν το εμβρυο ειναι με φυσιολογικο βαρος γιατι ολο αυτο το μπερδεμα;εννοειται πως διατροφη καλο ειναι να ακολουθειται ετσι και αλλιως..

Στην ενδοκρινολόγο που πήγα από τον γιατρό μου μου είπε οτι τα όρια με το μηχάνημα μέτρησης στο σπίτι πρέπει να είναι <95 κ <135. Αλλά στην καμπύλη το μεγάλο όριο μου είπε ότι πρέπει να είναι το πολύ 130

το πρωινό μου είναι λίγο υπερβολικό αλλά το συνεχίζω γιατί η ενδοκρινολόγος δεν μου είπε να κάνω διατροφή αλλά να συνεχίσω όπως πρίν κάνοντας ελενχο με το μηχάνημα για να δει αυτά που τρώω τι μετρήσεις κάνουν. Την Τρίτη θα πάω να δει αυτά κ κάτι εξετάσεις που έχω κάνει κ να μου ορίσει διατροφή..... Για τις μετρήσεις με το μηχάνημα που είπε οτι οι μετρήσεις πρέπει να είναι <95 κ <135. Για καμπύλη επειδή είχα 138 πρέπει να είναι μέχρι 130...

Γλυκόζη νηστείας

Από 70 έως 99 mg / dL (3.9 έως 5.5 mmol/L )

Φυσιολογική ανοχή γλυκόζης (μετά από φόρτιση)

Από 100 έως 125 mg / dL (5.6 έως 6.9 mmol/L )

Διαταραγμένη (ελαφρώς αυξημένη) γλυκόζη νηστείας (προ-διαβητική κατάσταση)

126 mg / dL (7.0 mmol/L ) και πάνω σε περισσότερους από έναν προσδιορισμούς

Διαβήτης

Καμπύλη ζαχάρου

[εκτός εγκυμοσύνης]

(2 ώρες μετά τη λήψη διαλύματος 75-γραμ. γλυκόζης)

Λιγότερο από 140 mg / dL (7.8 mmol /L )

Από 140 έως 200 mg / dL (7.8 έως 11.1 mmol /L )

Διαταραγμένη (ελαφρώς αυξημένη) καμπύλη ζαχάρου (προ-διαβητική κατάσταση)

Ανω των 200 mg / dL (11.1 mmol /L ) σε περισσότερους από έναν προσδιορισμούς

Diabetes

Ελεγχος διαβήτη κύησης: Καμπύλη ζαχάρου ενός σημείου

(1 ώρα μετά τη λήψη διαλύματος 50-γραμ. γλυκόζης)

Λιγότερο από 140* mg / dL (7.8 mmol /L )

140* mg / dL (7.8 mmol /L ) και άνω

Παθολογικά, απαιτείται καμπύλη ζαχάρου (βλέπε παρακάτω)

* Ορισμένοι χρησιμοποιούν ως όριο το >130 mg / dL (7.2 mmol / L ) διότι αυτό εντοπίζει το 90% των γυναικών με διαβήτη κύησης, σε σύγκριση με το 80% που εντοπίζεται αν χρησιμοποιηθεί ως όριο το >140 mg / dL (7.8 mmol / L ).

Πως γίνεται η διάγνωση για τον Διαβήτης κύησης:

Με καμπύλη ζαχάρου

(μετά τη λήψη διαλύματος 100-γραμ. γλυκόζης)

Μετά από νηστεία*

95 mg/dL (5.3 mmol/L)

1 ώρα μετά από ορισμένη ποσότητα* γλυκόζης

180 mg/dL (10.0 mmol/L)

2 ώρες μετά από ορισμένη ποσότητα * γλυκόζης

155 mg/dL (8.6 mmol/L)

3 ώρες μετά από ορισμένη ποσότητα *** γλυκόζης

140 mg/dL (7.8 mmol/L)

* Αν δύο ή περισσότερες τιμές υπερβαίνουν τα όρια, η διάγνωση είναι διαβήτης κύησης.

** Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποσότητα γλυκόζης 75-γραμ., παρότι η μέθοδος αυτή δεν είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη όσο η καμπύλη ζαχάρου των 100-γραμ. Δεν γίνεται αιμοληψία για το δείγμα των 3 ωρών αν χρησιμοποιηθούν 75 γραμμάρια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...