Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

εχω1 αγορακι 20 μηνων.ειναι 12 κιλα και 93 ποντους.προβλημα γενικα με την διατροφη του δεν ειχα ποτε.μεχρι 1 ετους θηλαζε.μετα ξεκινησαμε το frisomel.και πριν κανενα 2μηνο το φρεσκο γαλα ολυμπος.εχει ομως εδω και 1 βδομαδα που πινει με το ζορι 50 ml το πρωι και αλλα 80 ml το βραδυ.να σημειωθει οτι εχει 8 δοντακια και πριν 2 μερες εβγαλε αλλα 2.το γεγονος οτι δεν πινει γαλα ειναι σημαδι οτι το κοβει η φταιει κατι αλλο.πχ δοντακια.τα υπολοιπα γευματα ειναι οκ.συγνωμη που εγινα κουραστηκη

Διαφημίσεις

κι εμενα ο γιος μου (13 μηνων) περασε αυτη τη φαση πριν ενα μηνα....

σκεφτηκα πολλα κι αναρωτιομουν τι φταιει....

επινε κι αυτος 50 με 80 ml και δεν ηθελε αλλο....

τελικα ξεκινησε να πινει παλι τα 280 με 300 ml απο μονος του....

χωρις να κανω κατι, χωρις να αλλαξω τιποτα....

δε ξερω αν οντως εφταιγε κατι, αλλα ειχα ακουσει οτι τα μωρα το παθαινουν αυτο κι επανερχονατι μονα τους.....

Καλησπερα

Εμενα ο γιος μου δεν πινει οταν κατι τον ενοχλει ειτε δοντια ειναι ειτε ετιομαζεται να αλλαξει συνηθειες!!!!

Δωστου λιγο χρονο και θα δεις που θα ξανααρχισει να πινει παλι

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

δεν ξερω αν θα σε βοηθησει στη δικη σου περιπτωσει εχει ηδη δοντια....... κατι αντιστοιχο περασε και περναει ποτε ποτε ο μικρος μου ειναι 13.5 ομως και εχει μονο 2 απ την κατω γναθο.

εγω το ελυσα με την θηλη στο μπουκαλι βαζω οταν το κανει καουτσουκ και πινει ισως η σιλικονενιες ειναι σκληρες και σταματα την προσπαθεια

βεβαια μακαρι να εβαζα παντα καουτσουκ αλλα τις αρμεγει και γινεται μουσκεμα χε χε:-D

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα .Μετα απο τον 1,5 χρόνο δοκιμάσαμε όλα τα γάλατα και δεν έπινε τίποτα και με τίποτα.Τελικά καταλήξαμε να πίνει λίγο καλύτερα το εβολ βιολογικό.Η παιδιατρός μου μου είπε ότι στο εμπόριο υπαρχει σκόνη που βάζεις στο γάλα με γεύση φράουλα.Σώθηκα με αυτό ,κάθε βράδυ λέμε ότι θα πιούμε την φραουλίτσα μας και βλέπουμε τρένα και φορτήγά στον Η/Υ και το πίνει όλο.Για δοκίμασε το και εσύ.

Εμένα ο δικός μου (21 μηνών) έχει εδώ και περίπου 2 μήνες να πίνει γάλα. Έπινα πρωί κ βράδυ απο 250ml NOYNOY NULAC και ξαφνικά...αρνείται...να πιει γάλα...Τι Δελτα andvance πήρα, τι το απλό, τι Όλυμπος, τι άλλα συμπηκνωμένα, τι HEMO έβαλα...δεν το πίνει με τίποτα και για κανέναν λόγο...Στην αρχή είπα..να τον αφήσω..πως περνάει.."φάση" αλλά τώρα έχει περάσει ένα δίμηνο...Σημειωτέον οτι ουτε γιαουρτι πλεον τρώει (κ εχω δοκιμασει αρκετα) ενώ πιο παλια του άρεσαν...Τι να κάνω....????

• 1 month later...

Και συνεχίζουμε να μην πίνουμε γάλα...Δεν ξέρω βρε παιδιά τι άλλο να κάνω....Εχω στερέψει από ιδέες...Ούτε μισό ποτηράκι δεν πίνει την μέρα..και πάει τώρα κανένα τρίμηνο αυτή η κατάσταση.....:(

Και συνεχίζουμε να μην πίνουμε γάλα...Δεν ξέρω βρε παιδιά τι άλλο να κάνω....Εχω στερέψει από ιδέες...Ούτε μισό ποτηράκι δεν πίνει την μέρα..και πάει τώρα κανένα τρίμηνο αυτή η κατάσταση.....:(

Γιατί ντε και καλά πρέπει να πίνει γάλα;

Δεν παίρνει όλες τις ουσίες από τις άλλες τροφές;

Μην υποκύπτεις στην προπαγάνδα των εταιριών γάλακτος. Δεν θα πάθει τίποτε το παιδί αν δεν πιει γάλα. Ασβέστιο έχουν ένα σωρό άλλες τροφές. Αν τρέφεται σωστά, δεν το χρειάζεται το γάλα. Κανένα θηλαστικό δεν συνεχίζει να πίνει γάλα (και μάλιστα άλλου θηλαστικού) μετά τον φυσικό αποθηλασμό.

Διάβασε και αυτό:

http://therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com/2010/06/1.html

http://therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com/2010/06/2.html

Έτσι για να προβληματιστεις

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο εμένα,

ο γιοκας μου εκοψε το γαλα όταν ήταν 7 μηνών, απο τότε τρώει κρέμες φτιαγμενες με γαλα (οχι μονο με νερό) και γιαουρτια σύμφωνα με τις συμβουλές της παιδιατρου μας.

Ακόμη και αν δεν ειναι κάποια φάση που περνάει, μην αγχώνεσαι υπάρχουν λύσεις για όλα.

Δυστυχώς, αυτά είναι παιδικά βιώματα. Τι εννοώ...Η μητέρα μου μας έδινε γάλα μέχρι -μην γελάσετε- που παντρευτήκαμε και πλέον δεν μας είχε σπίτι.... Συνέχεια την θυμάμαι...και φυσικά ακόμη τονίζει την σημασία του γάλακτος..και πως επειδή πίναμε τόσο γάλα (μας άρεσε βέβαια και εμενα κ της αδελφής μου δεν μπορώ να πω) γίναμε έτσι ψηλές (εγώ 1,80 κ η αδελφή μου 1,85) με γονείς σε φυσιολογικά μεγέθη ( η μαμά μας είναι 1,69 κ ο μπαμπάς μας ήταν 1,80).

Σίγουρα υπάρχει μια -δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί "προπαγάνδα" ή "τάση"- γύρω από το γάλα και τα θετικά που απορρεουν απο την κατανάλωση του, η οποία μας έχει κάνει τις περισσότερες μανούλες να έχουμε μια κάποια εμμονή στο θέμα αυτό.

Τον μικρό δεν τον πιέζω να το πιει με το ζόρι, καθώς ο παιδίατρος μου τόνισε εξαρχής πως η πίεση φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα...εντονότερη άρνηση...Φυσικά και ο παιδίατρος να μην μου το έλεγε αυτό..δεν είχα σκοπό να τον πιέσω να πιει γάλα...νομίζω πως ο εξαναγκασμός ειναι πολύ δύσκολη κατάσταση ...ακόμη και για ένα παιδάκι 22 μηνών. Προσπαθώ να του παρέχω μέσω άλλων τροφών το απαραίτητο ασβέστιο. Θα φάει...μέρα παρα μέρα...κανένα γιαουρτάκι, θα φάει καμια κρεμούλα Γιωτης (κλασική) με το γάλα μέσα...προκειμένου να "αναπληρώσουμε" λίγο το κενό της διατροφής μας.

Συμπερασματικά θα πω πως από όλα τα "καλούδια' που του έχω δώσει να φάει και που είναι εμπλουτισμένα με γάλα...τελικά μια μονο στάση έχει φέρει αποτελέσματα. Κάθε βραδάκι...έχω ξεκινήσει (ακόμη είμαι στην αρχή ...δεν ξέρω για πόσο θα πιανει το κόλπο...καθώς χθες ήταν η 3η μερα που το εφάρμοσα) να τρώω...να απολαμβάνω ένα γιαουρτι κλασικό (2%) με ένα κρίσπις. Ο μικρός βλέποντας με πάει βουταει ένα κουτάλι και αυτος και αρχίζει να τρώει μαζί μου το γιαούρτι..με ιδιαίτερη θα έλεγα χαρά και όρεξη. Ίσως τελικά έχουν δίκιο οι υποστηριχτές της άποψης (μέσα σε αυτούς πλέον και εγώ) πως το παιδί παίρνει διατροφικά -εκτός όλων των άλλων- παραδείγματα από τους γονείς...Ό,τι επιλέγουν να φάνε οι γονεις...τρώνε και τα παιδια. Αν με έβλεπε το βραδάκι να τσακίζω κανένα παγωτό ή κανένα σουβλάκι...φαντάζομαι πως θα είχε την ίδια επιλογή με εμένα..να φάει σουβλάκι. Αφήστε που ωφελεί και εμένα τη μανούλα εν όψη θέρους και έκθεσης στις πλαζ...Όσο να πεις..γιαουρτάκι γιαουρτάκι για βραδινό...ένα δυο κιλάκια θα τα χάσω....(ελπίζω να μην τα ξαναβρώ στα παρακείμενα στις παραλιες ταβερνάκια...) :)

• 1 month later...

αχ κι εμενα αρχιζει να κανει κολπα με το γαλα και τσαντιζομαι.δεν θελω να το κοψει απο τωρα.βεβαια ειμασταν σε διακοπες και δεν πολυασχολιομουν καθως ειχαμε κοσμο γυρω.τωρα που θα μαζευτουμε σπιτι και θα ξαναμπουμε στους ρυθμους μας ελπιζω να το πινει οπως πρωτα.αλλιως θα δω τι θα κανω.ευτυχως τρωωει τυρι αλλα αναπληρωνει?ξερει καποιος αποδεδειγμενα?

• 2 months later...

Ο γιος μου είναι σχεδόν 23 μηνών. Θήλαζε αποκλειστικά μέχρι τον 9ο μήνα, οπότε του έδωσα μικρή ποσότητα ξένου γάλακτος και διαπιστώσαμε αλλεργία, η οποία κράτησε μέχρι τον 18ο. Απο 12 μηνών έκοψε το ειδικό γάλα που έπινε και βέβαια δεν έκανε να φάει τίποτα άλλο γαλακτοκομικό. Προσπάθησα να του δίνω γάλα την ώρα που κοιμόταν και τώρα πια δεν το πίνει ούτε και με αυτό το τρόπο.... Έχω υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και στεναχώρια αφου τα γαλακτομικά δεν υπάρχουν καθόλου στη διατροφή του. Δεν ξέρω αν πειράζει ή δεν πειράζει, τι είναι σωστό και τι όχι, σίγουρα όμως τα άρθρα που διάβασα παραπάνω είναι τουλάχιστον μια παρηγοριά. Όσο για το αν αντιγράφουν τις τροφές μας, ο δικός μου δεν συγκινείται με τίποτα, μιας και κάθε πρωι παίρνουμε όλοι μαζί πρωινό -και οι 2 γονείς πίνουμε 1 λίτρο γάλα το πρωί επειδή μας αρέσει- ξέρει ότι το γάλα είναι της μαμάς και του μπαμπά...

Καλημέρα εμένα τα παιδιά μου έκοψαν σχεδόν το γάλα από 2 χρονών. Αγωνιζόμουν να τους δώσω με το καλαμάκι γουλιά-γουλιά και έσπαγαν τα νεύρα μου 1 ώρα και. Ώσπου το πήρα απόφαση δεν τους έδινα κάθε μέρα έβαζα και λίγο Νέσκουικ. Τώρα τελευταία επειδή τους δίνω βιταμίνες κάθε βράδυ που ξετρελαίνονται γι'αυτές, τους βάζω το ποτήρι το γάλα και τους λέω όταν θα πιουν το γάλα θα πιουν και βιταμίνες. Αποτέλεσμα; Σε 10 λεπτά το έχουν πιει. Επίσης δεν τους δίνω να φανε το βράδυ πριν το γάλα αλλά μόνο αφού το πιουν και ότι θέλουν (συνήθως φρούτα). Βέβαια όλο αυτό μπορεί πάλι να αλλάξει και πάλι να μην πίνουν σε λίγο καιρό. Απλά αποφάσισα να μην ζορίζομαι ούτε εγώ ούτε αυτά να ζορίζω

Διαφημίσεις

O δικός μου στο άκουσμα και μόνο της λέξης γάλα, ξυνίζει!!Έχουμε δικιμάσει τα πάντα , hemo, μέλι , όλων των ειδών ποτήρια , καλαμακια. Δεν πιάνει τίποτα, ούτε στον ύπνο ούτε στον ξύπνιο. Ούτε κρυμμένο τυρί σε τροφές, ούτε καν παγωτά! Επειδή έφτασα στα όρια της κατάρρευσης τα έχω παρατήσει κι ο Θεός βοηθός.....Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή, δεν νομίζω να αλλάξει πια προτιμήσεις..