Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ-ΜΑΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Για τις Αθηναίες, υπάρχει το Ι.Κ.Α. Νέας Ιωνίας, στο Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού γίνονται εδώ και 1 χρόνο μαθήματα δωρεαν Τρίτες ή Τετάρτες 12 με 14μμ. Υπάρχει μια μαία, η Άννα, που έβγαλε άκρη και έκανε μια μικροκατάληψη στο χώρο, τον έφτιαξε με βίντεο, μοκέτα, μαξιλάρια κτλ. και δέχεται μέχρι 8 γυναίκες για επτά μαθήματα.

Στο πρώτο μου μάθημα (2ο όμως στο πρόγραμμα) είμασταν δύο γυναίκες και είχε βίντεο για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλή συζήτηση, αναπνοές και χαλάρωση και διήρκεσε τρεις αντί για δύο ώρες.

Θα τα παρακολουθήσω (στις 16 Απριλίου είναι το τρίτο μάθημα και αφορά τον τοκετό) αλλά θα γνωρίσω και τη μαία που συνεργάζεται η γυναικολόγος μου πριν τον τοκετό.

Έχω ΠΗΤ 6/6 αλλά για όσες είναι λίγο πιο αργά, ξεκινάει τις Τρίτες τμήμα μετά το Πάσχα. Καλέστε στο 210 2754510 για περισσότερες πληροφορίες

Πισηδίας 4, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας

Στον ίδιο χώρο τα πρωινά εκτός Δευτέρας , εως τις 12 υπάρχει γυναικολόγος (ΙΚΑ εννοείται) που συνταγογραφεί εξετάσεις, φάρμακα κτλ.χωρίς ραντεβού. Επίσης, υπάρχει παιδιατρικό, και γίνονται εμβόλια.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Έχει πάει καμιά στο ΓΕΝΕΣΙΣ, στα μαθήματα που κάνουν προγεννητικά, να μας πει εντυπώσεις; Νομίζω ότι είναι δωρεάν, αλλά δεν ξέρω αν παρέχουν συμβουλές ή είναι απλά για διαφήμιση.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Εγώ σήμερα θα κάνω το πρώτο μου μάθημα. Έπρεπε να έχω ξεκινήσει εδώ και μέρες, αλλά όλο και κάποια ξεγεννούσε η μαία μου, και το ακυρώναμε.

Δεν είναι αργά να αρχίσω, ή προλαβαίνω???

Αύριο μπαίνω 33η εβδομάδα όπως λέει και το τικεράκι.

1Iik.png

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια κατέβασα ένα dvd 10ωρών από το internet που λέει και δείχνει τα πάντα αναλυτικότατα.

Δωσε λινκ να κατεβασουμε :wink:

http://www.torrents.to/search/247/childbirth.html

Πατάς download this torrent. Σου κατεβάζει ένα αρχείο. Αφού το κατεβάσεις κάνεις εγκατάσταση αυτό το πρόγραμμα http://www.utorrent.com/download.php και το ανοίγεις με αυτό.

Αν δυσκολευτείς μπορώ να σου το στείλω γραμμένο σε dvd

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Εγώ κορίτσια κατέβασα ένα dvd 10ωρών από το internet που λέει και δείχνει τα πάντα αναλυτικότατα.

Δωσε λινκ να κατεβασουμε :wink:

http://www.torrents.to/search/247/childbirth.html

Πατάς download this torrent. Σου κατεβάζει ένα αρχείο. Αφού το κατεβάσεις κάνεις εγκατάσταση αυτό το πρόγραμμα http://www.utorrent.com/download.php και το ανοίγεις με αυτό.

Αν δυσκολευτείς μπορώ να σου το στείλω γραμμένο σε dvd

Σε ευχαριστω για το λινκ!

Οσο για το μTorrent το εχω εγκατεστημενο :wink::wink::wink:

Το dvd είναι χωρισμένο σε 6 ενότητες. Η πρώτη ενότητα αναφέρει ποια είναι τα συμπτώματα ενός επικείμενου τοκετού-τα συμπτώματα δηλαδή 2 εβδομάδες πριν τον τοκετό.

1. Σταθεροποίηση βάρους, δεν λαμβάνουμε άλλο βάρος 2 εβδομάδες πριν τον τοκετό.

2. Ενεργητικότητα για ένα 48ωρο κοινώς γινόμαστε energizer και duracell

3. Η κοιλιά είναι χαμηλή

4. Υπερέκκριση κολπικών υγρών

5. Διάρροια

6. Συσπάσεις Braxton Hicks οι οποίες συσπάσεις αν αλλάξουμε θέση ή δραστηριότητα σταματάνε ενώ οι πραγματικές συσπάσεις συνεχίζουν.Αυτές μπορούμε να τις έχουμε και από τον 6ο μήνα.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

Και συνεχίζω..... συμπτώματα τοκετού:

1. Απομάκρυνση στομίου κόλπου (οι περισσότερες δεν το καταλαβαίνουμε). Είναι κάτι σαν την τάπα που βουλώνουμε τον νεροχύτη.

2. Ρήξη υμένων - κοινώς σπάσιμο νερών. 1.Η πρώτη κίνηση που έχουμε να κάνουμε, είναι να καθίσουμε. Ο λόγος είναι να μην περάσει ο λώρος από την κάτω πλευρά και φράξει την έξοδο, 2.Καταγράφουμε την ώρα που σπάσανε τα νερά, 3. Ελέγχουμε το χρώμα, αν είναι πράσινα σημαίνει ότι περιέχουν μηκώνιο (η πρώτη φορά που ενεργείται το μωρό) εάν είναι πράσινα φεύγουμε απευθείας για την κλινική-νοσοκομείο, 4. Καλούμε τον ιατρό

Τεχνικές αναπνοών

Έχω μάθει προς το παρόν 2.

1. Βαθιά αναπνοή, εισπνέουμε από την μύτη και εκπνέουμε από την στόμα.

Σε ένα λεπτό αυτή η αναπνοή πρέπει να γίνει 4-6 φορές.

2. Όταν πλέον αυτή η αναπνοή δεν επιφέρει αποτέλεσμα. Ακολουθούμε την εξής: Εισπνέουμε βαθιά, εκπνέουμε από το στόμα και κατόπιν κάνουμε με το στόμα μας μια αναπνοή που ακούγεται σαν χι....χι....χι όπως τα σκυλάκια όταν λαχανιάζουν. Αυτά προς το παρόν.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Μου βγάζει δύο torrents... Έσωσα και τα δύο και τα κατεβάζω. Για να δούμε !

Sunsun το πρώτο. Βασικά και τα 2 ίδια είναι, απλά το πρώτο το έχουν περισσότεροι χρήστες και θα το κατεβάσεις ταχύτερα

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ:

ΠΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ???

ειμαι 34 εβδομάδων, έχω πάει μόνο μια φορά, και η μαία όλο μου το αναβάλλει γιατί όλο κάτι τυχαίνει. έχω αύριο ξανά, και εκείνη λέει πως έχουμε ακόμα καιρό, αλλά εγώ έχω αγχωθεί...

Φαντάζομαι ότι θα προλάβω, αλλά καλά θα ήταν να μην κάνω και μάθημα την ώρα που γεννάω... να τα ξέρω ήδη... :lol:

1Iik.png

Έκανα 8 μαθήματα στο τμήμα ανωδυνου τοκετού του Αλεξάνδρα και 2 μαθήματα με τη μαία μου...λοιπόν, του Αλεξάνδρα ήταν πολύ-πολύ καλύτερα και χρήσιμα.Εκτος από τις αναπνοές και την τεχνική της εξώθησης μας έδειξαν ασκήσεις για χαλάρωση, μας ενημέρωσαν πολύ καλά για τον θηλασμό και μας είπαν και κάποια βασικά για την φροντίδα του μωρού τον πρώτο καιρό.Τα μαθήματα με τη μαία ήταν απλά δύο ειδών αναπνοές και η εξώθηση, άσε που αυτά που μου είπε βιαστικά-βιαστικά για το θηλασμό αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Μην αγχώνεσαι Niki-76, εκείνη την ώρα θα σε βοηθήσουν... Άσε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη χρειαστούν ιδιαίτερα! Η μαία μου είπε 3 φορές να τα πούμε. Σημασία δεν έχει η ποσότητα... αλλά η ποιότητα

Σύντομα θα έχουμε τα μωράκια μας και θα τα ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

gerakina & mammyblue όλα καλά με τα μαθήματα? Είμαι απο Θεσσαλονίκη και με άγχωνε πολύ αυτό το θέμα που να πάω πόσα θα πληρώσω κλπ.

Είναι καλά εκεί? Που γίνονται τα μαθήματα? Δωρεάν? Και πότε πρέπει να ξεκινήσουν σε ποια εβδομάδα?

Καλά για μένα είναι ακόμη πολύ νωρίς (22 εβδομάδες) αλλά για να ξέρω.

xOSvp3.png

Penny καλά που ρώτησες,είχα ξεχάσει να γράψω εντυπώσεις! :?

Ήταν αρκετά ενδιαφέροντα τα μαθήματα,απλά και κατανοητά και λύσαμε και τις απορίες μας.(Τα δύο τελευταία δεν μπόρεσα να τα παρακολουθήσω.)

Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι οι απόψεις τους για το θηλασμό.Είπε οτι αρκει ο θηλασμός ως τους 6 μήνες κι όταν τη ρώτησα "γιατί τι παθαίνει το γάλα μετά και δεν κάνει" μου είπε "τίποτα αλλά ότι είχε να πάρει το πήρε το μωρό".Συγνώμη αλλά θα έχω τη δυνατότητα (μακάρι) να δώσω στο μωράκι μου ότι καλύτερο και θα το σταματήσω νομίζοντας οτι δε χρειάζεται πια?Δεν μου ακούγεται λογικό.

Πάντως τα συστήνω τα μαθήματα,απλά στο θέμα θηλασμός να είσαι λίγο επιφυλακτική.Κατά τα άλλα ήταν πολύ χρήσιμα και νιώθω ασφάλεια τώρα.

Καλό είναι να πας μετά τον 6ο-7ο μήνα απλώς για να θυμάσαι κάποιες λεπτομέρειες για τον τοκετό πχ και για τη φροντίδα του μωρού όταν έρθει η ώρα.

Επίσης το δίωρο σεμινάριο στο κατάστημα της chicco ήταν καλό και άκουσα τα πιο σωστά πράγματα και η μαία ήταν πολύ ενημερωμένη και η ίδια είχε παιδάκι που το θήλαζε.Στο τέλος μας δώσανε και μια σακούλα με δειγματάκια,φυλλάδια και ένα dvd για θηλασμό.Εδώ το καλό ήταν οτι ήταν όλες εγκυούλες και ανταλλάζαμε απόψεις!

Το dvd που προτείνει η mammyblue από το internet το κατέβασα,είναι σε πολύ κατανοητά αγγλικά και η μαία που το παρουσιάζει έχει πολύ πλάκα!Μαθαίνεις και γελάς ταυτόχρονα!Όπως ο τίτλος του.

Γενικώς με αυτά αισθάνομαι καλυμμένη και δεν θα κάνω άλλα μαθήματα.Στη θέση σου δε θα πλήρωνα για κάτι που μπορώ να βρω δωρεάν! :wink:

Ελπίζω να σε βοήθησα,καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης! :lol:

gerakina ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! :wink:

Με βοήθησες πάρα πολύ. Κράτησα και το τηλέφωνο για να πάρω.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!

Άντε με το καλό το μωράκι σου.

xOSvp3.png

gerakina & mammyblue όλα καλά με τα μαθήματα? Είμαι απο Θεσσαλονίκη και με άγχωνε πολύ αυτό το θέμα που να πάω πόσα θα πληρώσω κλπ.

Είναι καλά εκεί? Που γίνονται τα μαθήματα? Δωρεάν? Και πότε πρέπει να ξεκινήσουν σε ποια εβδομάδα?

Καλά για μένα είναι ακόμη πολύ νωρίς (22 εβδομάδες) αλλά για να ξέρω.

Peny21gr εγώ τελικά δεν πήγα στα μαθήματα, απλά είδα το dvd. Μαθήματα δωρεάν έχει και το Γέννεσις. Καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα. Με το καλό το μωράκι σου.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Στη Θεσσαλονίκη γίνονται εδώ και ένα χρόνο μαθήματα για ανώδυνο τοκετό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

είναι πολύ ενδιαφέροντα και καλά οργανωμένα, γίνονται δωρεάν! :)

Απο χτες το βράδυ τα κατεβάζω αυτά τα μαθήματα και είναι ακόμα στο 50%...ελπίζω να το κάνω σωστά τουλάχιστον!

Mammyblue πρέπει να αλλάξεις το nickname σου σε cyber-mum :)))))

Peny21gr εγώ τελικά δεν πήγα στα μαθήματα, απλά είδα το dvd. Μαθήματα δωρεάν έχει και το Γέννεσις. Καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα. Με το καλό το μωράκι σου.

Απο τώρα λες ε? Οκ σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες θα προσπαθήσω να κατεβάσω κι εγώ το dvd αφου βοηθάει κι αυτό.

Με το καλό και το δικό σου μωράκι!!!!

xOSvp3.png