Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλεργία και διατροφή;

Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας,

ο μικρούλης μου είναι 9 μηνών (ήταν όμως πρόωρος οπότε διορθωμένη 7,5).

Λόγω των συχνών εμετών, άρνηση να φάει και χαμηλή πρόσληψη βάρους μπήκαμε σε διατροφή με Νeocate. Μέχρι τώρα τρώγαμε για φρούτο μήλο-αχλάδι και μεσημεριανό-απογευματινό κότα με πατάτα-καρότο-κολοκυθάκι. Κάποια στιγμή βάλαμε κατσίκι στη διατροφή του αλλά το μωρό έχει κάτι εξανθήματα στο μαγουλάκι του που πότε φουντώνουν πότε φευγουν και το σταμάτησα.

Τώρα η γιατρός μας επέτρεψε μπανάνα, καρπούζι, βανίλιες, κομπόστα ροδάκινο και βερύκοκο στα φρούτα. Επίσης φασολάκια αρακά χοιρινό και ζυμαρικά.

Έχω 3 ερωτήσεις:

1) Μετά απο τις συμβουλές ενός γιατρού εδώ μέσα προβληματίστηκα! Να του δίνω κάθε μέρα κρέας ή όχι; Αν όχι τα λαχανικά πως να τα μαγειρεύω που δε μου αφήνει μυρωδικά;

2) Το απόγευματινό του θέλω να πάψει να είναι το ίδιο, έχετε κάποια συνταγή για μπισκοτάκια χωρίς όμως χυμό πορτοκάλι ώστε να του τα κάνω κρέμα;(κρέμες sinlac και neocate nutra δε τις τρώει)

3)Τις νέες τροφές τις δίνω όλες μαζί ή πρέπει μια μια και να περιμένω;

Συγνώμη που σας κούρασα με το μεγάλο post,

ελπίζω στη βοήθεια σας γιατί έχω πελαγώσει

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο μενα,λοιπον εγω τι εκανα θα σου πω..στην ηλικια την δικη σας εδινα 2μοσχαρι 2κοτοπουλο εναλλαξ ολη την εβδομαδα εκτος μιας μερας που εδινα σκετη χορτοσουπα.Μυρωδικα δεν εβαζα τοτε μονο νερακι και βρασιμο με τα λαχανικα που ηταν κολοκυθι πατατα καροτο και στο τελος ωμο λαδι και λεμονι.Στους 8μηνες εβαλα οτι πρασινο εποχης λαχανικο ειχε,ζυμαρικα ρυζι και εκανα επισης εναλλαγες(σπανακι μπροκολο σελινο κουνουπιδι κτλ).Εγω καθε φορα προσθετα και ενα διαφορετικο για να δω αν θα το φαει και μετα καποια στιγμη εκανα συνδυασμους.Ολα αυτα μεχρι τους εννια μηνες που μπηκε και το ψαρι.Πορτοκαλι εδωσα τωρα που χρονισε και το λαδακι στο φαι της παλι προσπαθω να το προσθετω στο τελος οπως και ριγανη πχ αρχισαμε να χρησιμοποιουμε τωρα που χρονισε..Για χοιρινο ουτε λογος..Δεν εδωσα και δεν θα δωσω δεν ξερω να σου πω μεχρι ποτε γιατι τωρα ειμαστε 13μηνων σχεδον και την τελευταια φορα μας απαγορεψε το χοιρινο και τις φραουλες..Προς το παρον..για μπισκοτακια δεν ξερω να σου πω...