Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΤΟΛΕΣ

Recommended Posts

κοριτσια την βοηθεια σας. ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης τεταρτη εβδομαδα. εχω προπτωση μιτροειδους και θυροειδη. το προβλημα μου ειναι οι εκτακτες συστολες που εχω και με εχουν τρελανει. εχω παει σε 3 καρδιολογους ο τελευταιος μου ειπε να παρω inderal και ο γυναικ συμφωνησε. νιωθω απαισια οι εκτακτες ειναι αρκετες δεν μπορω να χαρω την εγκυμοσυνη μου. μου ειπαν οτι στον 5 μηνα θα ειναι πιο δυσκολα με τις εκτακτες και πλεον μονο με τρομο σκεφτομαι οτυς επομενους μηνες της εγκυμοσυνης και ειναι κατι που το θελω τρελα. εχω ομως απογοητευτε νιωθω σαν καρδιοπαθης εγκυος και δεν ξερω τι να κανω. αν καποια εχει καποια παρομοια εμπειρια παρακαλω να με βοηθησει.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

εχω προπτωση μιτροειδους και θυροειδη. το προβλημα μου ειναι οι εκτακτες συστολες που εχω και με εχουν τρελανει. εχω παει σε 3 καρδιολογους ο τελευταιος μου ειπε να παρω inderal

Κι εγώ έχω μία από τα ίδια (χασιμοτο). Ανέκαθεν είχα αρρυθμίες και ταχυπαλμία, στην εγκυμοσύνη περισσότερο από το κανονικό. Πήγα σε καρδιολόγο και τρόμαξα να μου κάνει τον υπέρηχο, γιάτί η καρδιά είχε ανέβει πάνω και πονούσα πολύ στο στήθος μέχρι να την πιάσει. Τεσπα το θέμα είναι ότι δεν πήρα κανένα φάρμακο, τις αντιμετώπιζα όπως τις συστολες της μήτρας. Με διαφραγματική αναπνοή....Δεν φαντάζεσαι πόσο με βοηθούσε! Ηρεμούσα αμέσως σχεδόν! Την αναπνοή την έμαθα στα μαθήματα γιόγκα για εγκύους που πήγαινα και την δούλευα και στο σπίτι πολύ συχνά. Ό,τι πιο χρήσιμο, πραγματικά!

Αλήθεια οι άλλοι 2 γιατροί γιατί δεν σου έδωσαν τίποτα? Μήπως ο 3ος σου έδωσε γιατί σε είδε πολύ φοβισμένη? Μηπως να αποφύγεις το φάρμακο ειδικά στο πρώτο 3μηνο? Μην φοαβάσαι όλα μια χαρά θα πάνε και σίγουρα δεν είσαι καρδιοπαθής με μία απλή πρόπτωση!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοριτσια δεν μπορειτε να φανταστειτε τι κουραγιο μου δινετε!! Τελικα πηρα ενα χαπι ηρεμισα και ολας και το παλευω τωρα. Πιστευω οτι ειναι το αγχος μου τελικα που τα δημιουργει ολα αυτα. Τωρα πλεον το μονο που νοιαζει ειναι να ειναι καλα το ζουζουνακι μου τιποτε αλλο. Τι να κανουμε αν δεν ταλαιπωρηθουμε και λιγο πως θα γινουμε μανες? Πρεπει να μαθουμε να αντεχουμε!

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

• 2 months later...

Κορίτσια τι έγινε τελικά με το θέμα των συστολών; Και εγώ έχω πρόπτωση μητροδειούς και ο καρδιολόγος με είχε προειδοιήσει ότι οι ταχυπαλμίες θα ενταθούν στην εγκυμοσύνη, θυμάμαι ότι μου έιπε ότι ίσως υποψιαστώ μια εγκυμοσύνη από αυτές. Είμαι ακόμα πολύ αρχή της εγκυμοσύνης μου (προχτές το βράδυ τη διαπίστωσα με τεστ, χτες η χοριακή έδειξε 212 και θα περιμένω καμιά βδομάδα για να κλείσω ραντεβού με γυναικολόγο), αλλά ήδη άρχισαν. Χαίρομαι πολύ που δεν είμαι μόνη...

Διαφημίσεις

Μια απο τα ίδια κι εγω.Έκτακτες συστολές είχα απο την πρωτη μου εγλυμοσ'υνη..τότε ξεκίνησαν.Απο τότε δεν μου έχουν περάσει,έχω πάει σε καρδιολόγο έχω κάνει υπέηχους και τα σχετικά..δεν έχει βρεθεί κάτι.Τώρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη...έχουν αρχίσει τα όργανα! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό στην εγκυμοσύνη ιδιαίτερα? Εντωμεταξύ λίγο να νιώσω κάτι πιο έντονο συναισθηματικά,συμπεριλαμβανομένου και του σεξ, νομίζω ότι θα πάθω έμφραγμα! Η καρδιά μου χάνει τελειως τον ρυθμό..και χτυπάει σαν τρελή...όταν ηρεμήσω ηρεμεί..

Είναι πολύ ενοχλητικό..αν και το έχω ψιλοαποδεχτεί...αλλά με ενοχλεί σε έντονες συγκινήσεις να νιώθω έτσι χάλια.Λέτε να πρέπει να το ψάξω παραπάνω? Ο γιατρός καρδιολογος που πήγα πριν κανα δίμηνο μου είπε ότι είναι απο το άγχος μου..και ότι δε βλέπει κάτι παθολογικό.Αχ θεε μου...με έχει κουράσει όλο αυτο.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

• 3 months later...

Καλημέρα κορίτσια!!;)

Έμαθα ότι είμαι έγκυος εδώ και 4 μέρες και τότε το συνδίασα...:confused::confused:

έχω γύρω στο 10ημερο που η ρυθμοί της καρδιάς μου κάνουν νούμερα....έκτακτες συστολές λέγεται...?? αρρυθμία λέγεται....?? είναι πάντος κάτι φτερουγίσματα στο στήθος κράτανε κλάσματα του δευτερολέπτου,μερικές φορές είναι τόσο αισθητά που νομίζεις ότι θα βγεί η καρδιά έξω και τα χαρακτηρίζει ένα "άδειασμα" στο στέρνο....

στην αρχή έκοψα τον καφέ....ελλαττώθηκαν αισθητά και στο πλήθος και στην ένταση....μετά παρατήρησα ότι τα έχω και όταν φορτίζομαι συναισθηματικά ή όταν αγχώνομαι ή ακόμα-ακόμα και όταν τα σκέφτομαι!!

στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν την χαρακτήρισε ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο.Βέβαια αυτά τα φτερουγίσματα τα ένιωθα γενικά και στο παρελθόν,έχει τύχει δηλαδή δεν μου είναι άγνωστα.

το μόνο που έχω είναι φύσιμα στην καρδιά, κάτι το οποίο έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος ανθρώπων.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???:confused::confused::confused:

πόσο πρέπε να ανησυχώ??? περιγράφω το ίδιο πράγμα με αυτό που νιώθετε και εσείς???

πρέπει να έχει κάποιος πρόπτωση μητρωηδούς για να δικαιολογούνται?? (και αλήθεια,τι είναι η πρόπτωση μητρωηδούς??)

να ανησυχώ πολύ????:shock::shock::shock::shock:

μην αγχωνεσαι ειχα ακριβως το ιδιο στην αρχη της εγκυμοσυνης!παντα ειχα εκτακτες και ταχυκαρδιες αλλα στην εγκυμοσυνη παραγινε!ισωσ ειναι και οι ορμονες και το αγχος!αν ειχες προπτωση πιστευω θα το ηξερες αφου ξερεις και για το φυσημα.μην αγχωνεσαι χαλαρωσε!εγω ειμαι καλυτερα τωρα αλλα και οταν εχω ηρεμω παιρνω ανασες και προσπαθω να μη το σκεφτομαι.....θα περασει!!

KLinp2.pngjvcQp2.png

μην αγχωνεσαι ειχα ακριβως το ιδιο στην αρχη της εγκυμοσυνης!παντα ειχα εκτακτες και ταχυκαρδιες αλλα στην εγκυμοσυνη παραγινε!ισωσ ειναι και οι ορμονες και το αγχος!αν ειχες προπτωση πιστευω θα το ηξερες αφου ξερεις και για το φυσημα.μην αγχωνεσαι χαλαρωσε!εγω ειμαι καλυτερα τωρα αλλα και οταν εχω ηρεμω παιρνω ανασες και προσπαθω να μη το σκεφτομαι.....θα περασει!!

από τι είναι αυτό??? στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κάτι τέτοιο.....:?:?:?

γενικά φτερουγίσματα έχω νιώσει αλλά είχαν καιρό να με πιάσουν.πολύ καιρό.Και τώρα πλάκωσαν όλα μαζί κάθε μέρα , πολλές φορές μέσα στη μέρα...:(:(:(:( ο γιατρός μου εδωσε να κανω και εξετάσεις για θυρωηδή μήπως έχω,στο παρελθόν που είχα κάνει δεν ειχα,απλά ίσως να το έχω και κληρονομικό από τη μάνα μου...

κοιτα το θυροειδη σου για καλο και για κακο και κανε μετα και κανενα καρδιογραφημα για να σου φυγει το αγχος.δεν ειναι κατι σιγουρα αν ομως σε αγχωνει τοσο κλεισε και κανε και εναν υπερηχω να εισαι καλλημενη.καποιοι γιατροι μου ειχαν πει και για εν συμπτωμα της εγκυμοσυνης που δεν εμφανιζεται σε ολες και εχει σχεση με τη καρδια και μετα περναει.δε θυμαμαι πως ονομαζεται.μην αγχωνεσαι ομως ολα περνανε.

KLinp2.pngjvcQp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Θυρωειδή δε έχω , έκανα εξετάσεις, και οι έκτακτες συστολές συνεχίζονται.....μάλιστα χτες το βράδυ κατάφερα να κοιμηθώ στις 3 ηώρα από την υπερβολική νύστα ενώ είχα απλώσε από τς 12..γιατί από τις συχνές έκτακτες που έκανε η καρδιά μου με ανυσηχούσε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ.....μαρτυρική νύχτα......πόσο θα συνεχιστεί αυτό το βιολί ρε παιδιά??? πόσο πρέπει να ανυσηχώ??γιατι πραγματικά με έχει πίασει μία φοβία.......