Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έχουμε μπει εδώ και 2 μήνες σε μια περιπέτεια εξετάσεων με την κόρη μου (είναι 3,5 ετων)΄η οποία βήχει συνεχώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι την τετάρτη θα πάμε στο ΠΑΙΔΩΝ για βρογχοσκόπηση.

Δεν με αγχώνει τόσο πολύ η εξέταση όσο η νάρκωση στην οποία θα υποβληθεί η μικρή, αν και ολοι με καθησυχαζουν γιατί λένε ότι ο γιατρός είναι πολύ καλός και η εξέταση είναι ρουτίνας.

Μας είπε όμως και ο γιατρός ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση ο βήχας να είναι ψυχογενής - ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω γι αυτο...

Τι είναι ο ψυχογενής βήχας? πως θεραπεύται? θα χρειαστεί το παιδί - και κατα συνέπειαν εμείς, οι γονείς, να αποτανθούμε σε ειδικό?

Σας ευχαριστώ πολυ:?

Διαφημίσεις

Απ'οτι γνωριζω στις περιπτωσεις ψυγογενη βηχα, κυριο χαρακτηριστικο ειναι οτι τα παιδια δεν βηχουν τη νυχτα στον υπνο τους, ισχυει αυτο σε εσας?

Θα σου σύστηνα πρώτα μία επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο, μήπως είναι αλλεργικό άσθμα (όπως είχε ο δικός μου) και αντιμετωπίστηκε με επιτυχία σε 1 εβδομάδα.... τι συμπτώματα έχετε? πότε και πόσο βήχει? (εμείς κι εμετό κάναμε για να ηρεμήσουμε.... ούτε να τα θυμάμαι δε θέλω...)

καλό κουράγιο και μην ανησυχείς, όλα αντιμετωπίζονται!

Καλημέρα σε όλους!

Δυστυχως πήγαμε στο ΠΑΙΔΩΝ για να κανει βρογχοσκοπηση η μικρή αλλά λόγω καταρροής και δεκατικής συμπεριφοράς, η αναισθησιολόγος δεν ήθελε να την κοιμήσει - και πολύ σωστά νομίζω...Την είδε ο πνευμονολογος και τελικά μας είπε ότι θα παρει για 10 μερες αντιβίωση ή augmentin ή zinadol και θα δούμε πως παει - Πιστευω ότι ελπίζει να της περασει ο βήχας με το αντιβιωτικό. Το θέμα μου είναι οτι η μικρή δεν παίρνει καθόλου εύκολα το φάρμακο. Δοκιμάσαμε χθες την zinadol, γιατί η augmentin την είχε χαλάσει στο παρελθόν που την είχε ξαναπάρει, και τελικά την έκανε και αυτή εμετό. Την δώσαμε με γάλα, την δώσαμε σκέτη, αλλά τίποτα. Της μυρίζει και δεν την θέλει καθολου. Μίλησα με τον πνευμονολογο και μου είπε ότι δεν θέλει να δώσει κάποια άλλη αντιβίωση και να προσπαθήσουμε να της μιλησουμε. Καμμία ιδέα πώς να την πείσουμε να την πάρει? Είναι 4 ετών και νομίζω ότι όντως δεν θέλει να την πάρει - όχι ότι έχει πρόβλημα....:?