Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρωτη φορα θα φαμε χορτοσουπα ,καμια ιδεα?

Recommended Posts

Καλησπερα....

μετα απο 7 μηνες επιτυχημενου αποκλειστικου θηλασμου,(χαρη στην βοηθεια του φορουμ )ηρθε η ωρα να φαμε χοτοσουπα κ στην συνεχεια κρεατοσουπα.

Με την φρουτοκρεμα (την οποια της την κανω εγω με φρεσκα φρουτακια και καμια φορα προσθετω κ μια κουταλια απο το βιολογικο ρυζαλευρο τησ holle για το οποιο τρελαινετε,μονο για αυτην ομως)δεν ειχαμε κ ιδιαιτερη χαρα.

Τωρα λοιπον ηρθε η ωρα να φαμε χορτοσουπα.

Θα ηθελα να μου πειτε πως να την φτιαξω π.χ βραζω πατατουλα και στο τελος προσθετω μια κουταλιτσα λαδακι?

Και μετα απο 2-3 μερες προσθετο κ απο ενα λαχανικο?π.χ καροτο,φασολακια ?

θα περιμενω με χαρα τις πολυτιμες συμβουλες απο ολες τις μανουλες....

Και εννοειτε οτι θηλαζουμε οποτε κ οταν θελει το μωρακι μας!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Γεια σου!!

Εμεις οταν ξεκινησαμε σουπες του εβρασα την πρωτη μερα πατατουλα καροτο, τα αλεσα με λιγο περισσοτερο καροτο που ειναι πιο γλυκο και μια κουταλιτσα λαδακι αφου τα αλεσα, του εδωσα οχι πηχτη την πρωτη φορα πιο ρευστη, δυο μερες ετσι και μετα κολοκυθακι, κρεμυδακι κτλ

Οταν ηρθε η ωρα για το κρεας (κοτοπουλο, μοσχαρι, κατσικακι, γιδα, πουλακια...) πρωτα του εδωσα τα λαχανικα με ζουμακι απο το κρεας και μετα και κρεατακι.

Αρχισα να κανω πιο πηχτη τη σουπουλα του σταδιακα εφοσον καταλαβα οτι ειχε εξοικιωθει με τις γευσεις και το φαγητο.

Να δινεις στο νινακι σου και νερακι, το ζητανε περισσοτερο πλεον τρωγοντας φαγητο.

Α, οταν τελειωνε του εδινα και του δινω ακομα δηλαδη, πολυ λιγο λιωμενο φρουτακι, μπανανα,ή αχλαδι, η κομποστουλα απο φρεσκα φρουτα χωρις ζαχαρη, για να αλλαζει η γευση του και να μην κοιμαται με το φαι στο λαιμο και ξυπναει με στιφο το στοματακι του!!

Σου ευχομαι καλη επιτυχια πολλες πολλες κουταλιτσες και νιαμ νιαμ!!

:wink::-D:grin:

Ότι πολυτιμότερο... 
 Γιάννης 13/01/2009
 Αλέξης 09/03/2011 

Αχ πολυ ενδιαφερουσες οι δοκιμες σας....χμμμμμμμμμμμμμμμ ακομα κ εμενα μου ανοιξε η ορεξη.γιαμ γιαμ.θα το δοκιμασω κ ελπιζω να φαμε τπτ.

Πρόσεξε μόνο να προσθέσεις άμεσα κάποιο πράσινο λαχανικό (κολοκυθάκι, σπανάκι, μαϊντανό, σέλινο) στην πατάτα-καρότο γιατί σε συνδυασμό με το ρυζάλευρο που δίνεις θα σου κάνει δυσκοιλιότητα...Την έπαθα και το παιδάκι μου ταλαιπωρήθηκε πολύ...Δύο φορές χρειάστηκε να του βάλω υπόθετο, περίμενα 4 μέρες καθε φορά. Και θηλάζω κι εγώ, δεν παίρνει καθόλου ξένο γάλα.

Επίσης, από φρούτα περισσότερο αχλάδι, λιγότερο μήλο και σχεδόν καθόλου μπανάνα για όσο διάστημα θα τρώει πατάτα - καρότο γιατί το μήλο και κυρίως η μπανάνα σφίγγουν...

Καλή αρχή!!!

5054526de0.png[/url]

Πρόσεξε μόνο να προσθέσεις άμεσα κάποιο πράσινο λαχανικό (κολοκυθάκι, σπανάκι, μαϊντανό, σέλινο) στην πατάτα-καρότο γιατί σε συνδυασμό με το ρυζάλευρο που δίνεις θα σου κάνει δυσκοιλιότητα...Την έπαθα και το παιδάκι μου ταλαιπωρήθηκε πολύ...Δύο φορές χρειάστηκε να του βάλω υπόθετο, περίμενα 4 μέρες καθε φορά. Και θηλάζω κι εγώ, δεν παίρνει καθόλου ξένο γάλα.

Επίσης, από φρούτα περισσότερο αχλάδι, λιγότερο μήλο και σχεδόν καθόλου μπανάνα για όσο διάστημα θα τρώει πατάτα - καρότο γιατί το μήλο και κυρίως η μπανάνα σφίγγουν...

Καλή αρχή!!!

Αυτο σκευτομουν να εφαρμοσω,φοβαμαι μην στουμπωσε κ τι θα κανουμε,αλλα κ παλι με παρηγορει οτι θηλαζει ακαταπαυστα κ ισως μας βοηθησει αυτο:P

Διαφημίσεις