Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά σχολικής ηλικίας

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Αν και δεν κατάλαβα σε ποιες ώρες τις ημέρας αναφέρεσαι, αν δηλαδή εργάζεσαι και δεν ξέρεις πού να αφήσεις τα παιδιά τις ώρες εργασίας ή δεν εργάζεσαι και θέλεις να τα απασχολήσεις δημιουργικά...

Όπως και να 'χει αυτό που έχω να σου πω εγώ είναι να αφήσεις τα παιδιά μακριά από κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με μορφές τυπικής μάθησης. Δηλαδή ΟΧΙ σε επαναλήψεις γραμματικής, μαθηματικών, αγγλικά, γαλλικά ή γενικά φροντιστηριακά μαθήματα. Το καλοκαίρι είναι περίοδος ΔΙΑΚΟΠΩΝ για τα παιδιά (εκτός κι αν ετοιμάζονται για πανελλήνιες την επόμενη χρονιά που αυτό είναι μια άλλη και πολύ μεγάλη συζήτηση). Όπως κι εμείς οι ενήλικες έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα μας και να δραπετεύσουμε έστω και νοητά έτσι και τα παιδιά και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Τώρα...για να σε βοηθήσω...αν και πάλι δεν ξέρω τις ηλικίες τους προτείνω διάφορα κι εσύ επέλεξε : επιτραπέζια παιχνίδια (ακόμα και με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας), κατασκευές με πηλό, γυψόγαζα κτλ (αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω πως γίνονται), μαγειρική, κέντημα, διοργάνωση τουρνουά στο αγαπημένο τους παιχνίδι με φίλους εναλλάξ στα σπίτια (ενδεχομένως κι ένα μικρό έπαθλο), δαχτυλομπογιές, τέμπερες, παστέλ (βάλε και λίγη μουσικούλα την ώρα της δημιουργίας να δεις τι ωραίο κλίμα θα δημιουργηθεί στο σπίτι), παζλ, κουίζ, φυτέψτε γλαστράκια με λουλούδια ή κάθε λογής φυτά (ωραία είναι με σπόρους από φρούα εποχής-καρπούζια, ροδάκινα) και μοιράστε αρμοδιότητες για την καθημερινή τους περιποίηση, διαβάστε όλοι μαζί ένα λογοτεχνικό βιβλίο (που θα έχουν επιλέξει τα παιδιά!!!!! και ΟΧΙ η μαμά) και μετά κατασκευάστε μάσκες ή κούκλες με τους ήρωες και παίξτε κουκλοθέατρο βασισμένο στην πλοκή του βιβλίου και τόσα πολλά ακόμα που δεν απαιτούν τόσα χρήματα παρά μόνο λίγη υπομονή, δημιουργικότητα και καλή θέληση.

Για να μην πω τα πιο εύκολα αλλά εξίσου απαραίτητα...βόλτες τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, παιδική πισινούλα στο μπαλκόνι κτλ. κτλ.

5054526de0.png[/url]

• 3 weeks later...
Τι ακριβώς κάνετε με τα βλασταράκια σας την εποχή του καλοκαιριού αν δεν υπάρχει ο παππούς και η γιαγιά και το χωριό;

Γεια σου Nerissa,

Καλή η ερώτησή σου, αλλά δεν μας είπες τι ηλικία έχουν τα παιδιά σου, που ζείτε, για πόσο διάστημα και για πόσες ώρες ενδιαφέρεσαι.

Επίσης η mpempoulis έχει δίκιο. Δε διευκρίνισες αν θέλεις να τα απασχολήσεις ενώ είσαι στη δουλεία ή αν είσαι σπίτι και αναρωτιέσαι πως θα περάσουν οι ώρες σας.

Αν εργάζεσαι, η κλασική κατασκήνωση είναι μια καλή λύση τουλάχιστον για τις 20-25 μέρες που διαρκεί η κάθε περίοδος. Εγώ είμαι στη θεσσαλονίκη και έγραψα το 6χρονο παιδί μου για 2 εβδομάδες στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή(κάτι σαν πρωινή κατασκήνωση για παιδιά 6-12 ετών), όπου θα τα απασχολούν από το πρωί μέχρι τις 4 περίπου με δραστηριότητες σχετικές με τη φύση και τις διάφορες αγροτικές δραστηριότητες (θα φυτεύουν, θα μαζεύουν φρέσκα αυγά, θα μαθαίνουν για το περιβάλλον, θα παίζουν, θα δουν πως γίνεται το γάλα κ.α). Υπάρχουν επίσης και άλλα πρωινά summer camps στην Αμερικάνικη σχολή για παιδιά.

Ρώτα επίσης για προσκοπισμό ή δες στο google για καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, κάτι θα βρεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν πάλι δεν δουλεύεις, τότε οι ιδέες που πήρες από την mpempoulis είναι αρκετές.

Γεια σου.

Φιλικά

Σοφία Δ

Γεια σου Nerissa,

[ Εγώ είμαι στη θεσσαλονίκη και έγραψα το 6χρονο παιδί μου για 2 εβδομάδες στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή(κάτι σαν πρωινή κατασκήνωση για παιδιά 6-12 ετών), όπου θα τα απασχολούν από το πρωί μέχρι τις 4 περίπου με δραστηριότητες σχετικές με τη φύση και τις διάφορες αγροτικές δραστηριότητες (θα φυτεύουν, θα μαζεύουν φρέσκα αυγά, θα μαθαίνουν για το περιβάλλον, θα παίζουν, θα δουν πως γίνεται το γάλα κ.α). Υπάρχουν επίσης και άλλα πρωινά summer camps στην Αμερικάνικη σχολή για παιδιά.[/size][/font]

καλημερα σοφια αυτο το προγραμμα της αμερικανικης γεωργικης σχολης πολυ ωραιο ακουγεται. Ξερεις μεχρι ποτε ειναι η εγραφη και ποσο κοστιζει η φοιτηση για 2 μηνες το καλοκαιρι????

καλημερα σοφια αυτο το προγραμμα της αμερικανικης γεωργικης σχολης πολυ ωραιο ακουγεται. Ξερεις μεχρι ποτε ειναι η εγραφη και ποσο κοστιζει η φοιτηση για 2 μηνες το καλοκαιρι????

Καλημέρα, Nantia

μάλλον δεν πρόσεξες καλά. Η περίοδος του συγκεκριμένου προγράμματος διαρκεί 2 εβδομάδες όχι μήνες. Παρ' όλα αυτά το τηλέφωνο για ερωτήσεις είναι

Πληροφορίες και επικοινωνία:

τηλ.: 2310 492768,

φαξ: 2310 492766

email: [email protected]

Φαντάζομαι πως θα έχει και άλλα προγράμματα απασχόλησης παιδιών στην Αμερικάνικη Σχολή.

Ψάξε επίσης σε ιστοσελίδα του δήμου όπου ανήκετε. Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα προγράμματα επί πληρωμή, φυσικά. Εμείς μένουμε Νέους Επιβάτες και ψάχνοντας βρήκα για παράδειγμα αυτό που χρήζει βέβαια διευκρινισεων, αλλά έχει ανακοινωθεί, οπότε είναι μια επιλογή.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Μ. Αλεξάνδρου 2, 57019 Περαία, Δήμος Θερμαϊκού

Τηλ. 2392330038, Φαξ 2392075616, e-mail: koin.politiki.thermaikos@n3.syzefxis.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περαία, 25/5/2010

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι»

Την ανάγκη πολλών εργαζόμενων γονέων για τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών έρχεται να καλύψει η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία, μέσω της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης & Απασχόλησης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), υλοποιεί πιλοτικά το πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι».

Πρόκειται για την παραγωγική απασχόληση παιδιών 6-12 ετών σε ελεγχόμενο χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό με σκοπό την εξεύρεση διεξόδου για την στήριξη των εργαζομένων γονέων αλλά και την ικανοποίηση της πηγαίας και διαρκώς αυξανόμενης ενεργητικότητας των παιδιών μέσω αθλητικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα «Παιδί & Καλοκαίρι» θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου. Απευθύνεται σε παιδιά κυρίως εργαζομένων γονέων, χωρίς να αποκλείονται τα υπόλοιπα. Προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά:

· Των εγγεγραμμένων στα δημοτολόγια του Δήμου Θερμαϊκού

· Των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού

· Των κατοίκων που διαμένουν σε όμορο Δήμο του Δήμου Θερμαϊκού εφ’ όσον υπάρχει κενή θέση

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες (25 Ιουνίου - 25 Αυγούστου).

Το κόστος όλου του προγράμματος ανέρχεται στα 300€ για κάθε παιδί. Έκπτωση σε αδέλφια δε θα υπάρξει.

Το ποσό καταβάλλεται ολόκληρο και το αργότερο μέχρι 15 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μέγαρο στην κα Φανή Αποστόλου.

Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 80 και μέγιστος 100.

Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση

2. Βεβαίωση εργοδότη και των δύο γονέων

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του παιδιού συμπληρωμένο.

Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Δήμος Θερμαϊκού - Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης & Απασχόλησης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού Τατιανός Μάγγος, τηλ. 2392330004, 6974034484 και 6945593739.

Δεν ξέρω που βρίσκεστε, αλλά ίσως να υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα και στο δικό σας δήμο. Μια άλλη εναλλακτική είναι επίσης ο προσκοπισμός, αλλά δεν έχω καμία περαιτέρω γνώση επί του θέματος, το αναφέρω απλώς σαν ιδέα. Επίσης υπάρχουν κάποια ιδιωτικά νηπιαγωγεία που προσφέρουν καλοκαιρινό πρόγραμμα. Για παράδειγμα το νηπιαγωγείο που πηγαίνω τον γιο μου (Συννεφούλα στην Καρδία) έχει πρόγραμμα 1-31 Ιουλίου και δέχονται και παιδιά άσχετα με το σχολείο που είτε θα πάνε τώρα πρώτη δημοτικού είτε Δευτέρα (όχι μεγαλύτερα). Αν σε ενδιαφέρει το τηλέφωνο είναι 2392 0 71556 (κυρία Ζηκίδου).

Αυτά προς το παρόν. Αν σκεφτώ κάτι άλλο, θα σου γράψω.

Νομίζω ότι αν βάλεις λίγο το χέρι στην τσέπη…, κάτι θα βρεις για να απασχοληθούν τα παιδάκια σου.

Φιλικά

Σοφία Δ

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Πάνω από όλα είναι η άσκηση, Μετά τα κουβαδάκια στη παραλία τα παιδιά πάθανε πλάκα με το νέο παιχνίδι Waboba

http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=28_95&products_id=1087

Ένα τρελό μπαλάκι θαλάσσης που αναπηδάει στο νερό...ατελείωτες ώρες.

Παρόμοια παιχνίδια συν το ποδήλατο θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο....