Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλλικρατης .....και ελληνικο


Recommended Posts

ειναι μια ειδηση που για εναν περιεργο(τυχαιο) φανταζομαι λογο, δεν την αναφερουν και πολυ τα καναλια.......

 

επειδη ομως θεωρω οτι πρεπει να γνωριζουμε....

εχω ξαναποσταρει θεματα απο τον συγκεκριμενο δημο. αλλα περα του οτι ειμαι "της περιοχης" . αναρωτιεμαι μερικες φορες πως θα ηταν αυτη η χωρα αν οι πολιτικοι , πραγματικα, αγαπουσαν τον τοπο!

 

 

Η απεργίας πείνας του Χρ. Κορτζίδη

 

Το Ελληνικό το ανακάλυψαν πολλοί πριν από τρία χρόνια, όταν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι έκαναν αυτό που τώρα διαφημίζει ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός: Έδωσαν μια δύσκολη μάχη για πέσουν τα συρματοπλέγματα που χώριζαν τις παραλίες από τους πολίτες. 24 μέρες απεργίας πείνας του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, πρωτοφανής συμπαράσταση από φορείς και πολίτες, δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και φυσικά η αποφασιστική κινητοποίηση των κατοίκων κατάφεραν τότε να αποσπάσουν από τα δόντια των καταπατητών ένα τουλάχιστον κομμάτι παραλίας.

Τώρα, και ενώ οι παραλιοφάγοι ακόμα σέρνουν τον δήμαρχο στα δικαστήρια, η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε να καταργηθεί το «μικρό γαλατικό χωριό». Κι αναρωτιέσαι: Είναι πιο ανίκανοι απ' όντι φαίνονται ή πιο πονηροί απ' όντι δείχνουν; Σταματάει η φαντασία τους στην κατεδάφιση της κατεδαφισμένης Φαντασίας ή θέλουν να ξεμπερδεύουν με έναν ανυπάκουο δήμο και μια ανυπάκουη δημοτική αρχή, η οποία αντιστέκεται και στον "Καλλικράτη" και στην πολιτική των απάνθρωπων μέτρων και στους καταπατητές; Μήπως οι τελευταίοι, καπάτσοι και αδηφάγοι, διαθέτουν ακόμα διασυνδέσεις και κανάλια επιρροής;

 

Το βέβαιο είναι ότι σήκωσαν χέρι στο Ελληνικό. Και ξεσήκωσαν το Ελληνικό… Αποτέλεσμα; Δέκατη έβδομη μέρα σήμερα απεργίας πείνας του δημάρχου. Ο οποίος καταγγέλλει την απόπειρα κατάργησης του δήμου, επικαλείται τη θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων, ζητά να γίνει δημοψήφισμα και να αποφανθούν οι δημότες, έχει στο πλευρό του τους τοπικούς φορείς, ακόμα και την Εκκλησία, ενώ το Ελληνικό γίνεται και πάλι το κέντρο μιας ευρύτερης κινητοποίησης, «μια σπίθα στη φωτιά» της αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα. Και καλό είναι να ξέρει ο Ραγκούσης ότι στην περίπτωση του «πεισματάρη» Κορτζίδη δεν είναι χρυσός ούτε η επίσημη σιωπή ούτε η ανεπίσημη επιβολή σιωπητηρίου.

 

Εκείνοι που κατηγορούν τον δήμαρχο για «ακρότητες» γιατί δεν κάνουν τον κόπο να πάρουν τη γνώμη όσων ζουν στο Ελληνικό; Εκείνοι που κρατάνε για τον εαυτό τους το «ευρύ πνεύμα» και καταλογίζουν στους άλλους στενότητα και τοπικισμό, γιατί δεν δέχονται την προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών; Εκείνοι, τέλος, που παντού ανακαλύπτουν συντεχνίες, πώς αγνοούν τη συντεχνία των καταπατητών και των συμφερόντων της νύχτας, με τους οποίους το Ελληνικό βρίσκεται σε ανειρήνευτο πόλεμο; Θέλετε, αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, ελεύθερες παραλίες; Τότε μην φυλακίζετε το Ελληνικό…

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θα μου συγχωρήσεις τον σκεπτικισμό μου, αλλά εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε γεμίσει με δημάρχους που αντιστέκονται σθεναρά στον Καλλικράτη...

Βασικά, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ έναν δήμο της περιοχής που να μην έχει εκθέσει έναν αδιάσειστα σημαντικό λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να συνενωθεί με τον διπλανό του δήμο.

 

Εκεί οφείλεται ο σκεπτικισμός μου. Δεν γνωρίζω τις συγκεκριμένες συνθήκες στο Ελληνικό απλά διερωτώμαι:

Έγινε ο Καλλικράτης πανελλαδικά με σκοπό να αφανιστεί το Ελληνικό;

Με ποιον ακριβώς τρόπο κινδυνεύουν οι παραλίες αν το Ελληνικό συνενωθεί με κάποιον παραδιπλανό δήμο;

Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή, θα πρέπει για να προστατεύσουμε τις παραλίες να φτιάξουμε πολλούς μικρούς παραλιακούς δήμους σε όλη την Ελλάδα;

 

Ρωτώ γιατί το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου όταν βλέπω τις αντιδράσεις για τις συνενώσεις δήμων είναι το προφανές: ότι κάποιος δήμαρχος δεν θέλει να χάσει τη θεσούλα του. Θα με ενδιέφερε να ακούσω πώς οι ίδιοι οι πολίτες των δήμων βλέπουν το θέμα, καθώς αυτοί δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο συμφέρον.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνίσω με marandrik...αν σκεφτούμε πως θα μειωθούν οι δήμοι...υτό σημαίνει λιγότεροι δημαρχοι,λιγότεροι δημοτικοί σύμβουλοι,λιγότερα διοικητικά συμβούλια...με λίγα λόγια κάποιοι θα μείνουν απο εξω από την εξουσια και θα χασουν τις καρέκλες τους.......εγώ πιστευω πως εκει είναι το θέμα .........

Link to comment
Share on other sites

Συνέντευξη του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη για τον ''Καλλικράτη'' στην Εφημερίδα Ελληνικού

"Είμαστε αντίθετοι στη συνένωση του δήμου μας με άλλον ή άλλους δήμους, γιατί δε θα προσθέσει κάτι στην ήδη θετική πορεία του δήμου μας αντίθετα το πιθανότερο θα την ανακόψει". Ο δήμαρχος απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον του Ελληνικού.

 

 

Ερώτηση: Θα συμφωνούσατε υπό προϋποθέσεις με τη συνένωση του Ελληνικού με άλλον ή άλλους δήμους; Εάν ναι, με ποιες προϋποθέσεις και με ποιο δήμο θα βλέπατε ότι μπορεί να ενωθεί το Ελληνικό;

Χρ. Κορτζίδης: Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λέει ότι δε συμφωνούμε με τη συνένωση, δηλαδή την κατάργηση του δήμου Ελληνικού έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα γιατί δεν θα έχει να προσθέσει θετικό αποτέλεσμα στην πορεία του. Ο δήμος μας μέσα από τη μακρόχρονη διαδρομή και ιστορία του, έχει κατακτήσει ένα ορισμένο επίπεδο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και έχει αναδειχθεί σε ένα αγωνιστικό διεκδικητικό πόλο ευρύτερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι σύγχρονες ανάγκες ασφαλώς επιβάλλουν να γίνουν βήματα μπροστά σε όλους τους τομείς οργάνωσης και δράσης του. βρίσκεται όμως σε θετική, ανοδική πορεία μέσα από την οποία αυτό γίνεται πράξη. Μια ενδεχόμενη συνένωσή του με άλλον ή άλλους δήμους, είναι πιθανόν να ανακόψει τη θετική αυτή πορεία.

Ερώτηση: Δεν θα μπορούσατε δηλαδή κάτω από προϋποθέσεις να δείτε με θετικό μάτι τη συνένωση;

Χρ. Κορτζίδης: Οι συνενώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να επιβάλλονται. Οι δήμοι παρά τις αδυναμίες τους διαχειρίζονται σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν είναι τόσο απλό να κάνει κανείς «χαρτοκοπτική» με αυτό το ζήτημα.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την πρότασή της, όσα έχουμε ακούσει σχετικά με τα κριτήρια των συνενώσεων θεωρούμε ότι είναι ευάλωτα.

Για παράδειγμα, το επιχείρημα περί μικρών και αδύναμων δήμων ή μεγάλων και ισχυρών δεν επιβεβαιώνεται από τη ζωή. Υπάρχουν μεγάλοι δήμοι οι οποίοι είναι υπερχρεωμένοι, με δάνεια, με ακριβά δημοτικά τέλη, με εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες και άλλοι δήμοι που αν και μικρότεροι σε μέγεθος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο υπουργός ανέφερε ότι στους 1034 δήμους μόλις 215 είναι πιστοποιημένοι, δηλαδή πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν σε κοινοτικά προγράμματα. Ο δήμος μας αν και σχετικά μικρού μεγέθους είναι ένας από αυτούς.

 

Ερώτηση: Τι κριτήρια θα θέτατε εσείς για τις συνενώσεις;

 

Χρ. Κορτζίδης: Το μόνο κριτήριο που θα έθετα είναι η πειθώ, το παράδειγμα, τα κίνητρα που μπορούν να οδηγήσουν στην εθελουσία προσχώρηση στη συνένωση γιατί αυτή μπορεί να εξασφαλίσει σε μεγαλύτερο βαθμό τη λαϊκή έγκριση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις από τα πάνω χωρίς τη λαϊκή έγκριση και συμμετοχή.

 

Ερώτηση: Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα γενικό σχέδιο αρχών για τη διοικητική μεταρύθμιση. Ποια είναι η γνώμη σας;

 

Χρ. Κορτζίδης: Δεν μας εκφράζει γιατί δεν απαντά στις πραγματικές ανάγκες και αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Οι νέοι μεγαλύτεροι δήμοι θα είναι περισσότερο ελεγχόμενοι από τα οικονομικά συμφέροντα και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Θα είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από τους πολίτες και πιο κοντά στους επενδυτές.

 

Ερώτηση: Δηλαδή να μείνουν όπως είναι τα πράγματα;

 

Χρ. Κορτζίδης: Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνεί κανείς στο σχέδιο Καλλικράτης για να ανήκει στην ομάδα όσων υποστηρίζουν ότι τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση δεν είναι όπως θα έπρεπε και ότι χρειάζονται αλλαγές. Αλλάζω κάτι, δεν σημαίνει ότι το αλλάζω προς το καλύτερο, μπορεί μια αλλαγή να γίνεται προς το χειρότερο. Τέτοιες αλλαγές προς το χειρότερο γίνονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια, σε πάρα πολλούς τομείς που αφορούν στη ζωή των ανθρώπων όπως για παράδειγμα στην εργασία, στην ασφάλιση, στο περιβάλλον κλπ. Για να πάρεις θέση για μια αλλαγή υπέρ ή κατά πρέπει να ξέρεις εσύ τι θέλεις να αλλάξει και με ποιο τρόπο.

 

Ερώτηση: όμως με συντριπτική πλειοψηφία το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ είπε «ναι» στο σχέδιο Καλλικράτης που παρουσίασε η κυβέρνηση. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σας καλεί να συμπορευτείτε με την πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης.

 

Χρ. Κορτζίδης: Πολλές φορές οι άνθρωποι πάνε με το ρεύμα. Δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο. Ακόμη και αν αυτοί που ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ είπαν «ναι» στον Καλλικράτη είναι οι περισσότεροι, πρέπει να αποδείξουν το δίκιο τους.

Τι νόημα έχει να ισχυρίζονται ότι κάνουν «αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση» όταν όλη η διαδικασία είναι «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε»; Ίσως μας πουν «μα, τα συζητάμε χρόνια τώρα, υπάρχει και μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Ο κόσμος όμως τι ξέρει; Και τι γνώμη έχει;

Αυτό το ζήτημα το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Για το λόγο αυτό εμείς θα ζητήσουμε από τους πολίτες του Ελληνικού να πουν γνώμη. Συμφωνούν; Για να απαντήσουν ναι ή όχι θα πρέπει να ακούσουν τις γνώμες και να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά. Ό,τι και να απαντήσουν από εκεί και πέρα όφελος θα είναι.

 

Ερώτηση: εσείς σε αυτό το δημόσιο διάλογο με τους πολίτες του Ελληνικού τι έχετε να τους πείτε ;

 

Χρ. Κορτζίδης: Έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο και πρέπει να μας απασχολήσει αν θα διατηρηθεί μετά από μια συγχώνευσή του δήμου μας με κάποιον ή κάποιους δήμους.

Θα διατηρηθούν οι δωρεάν υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται ή θα καταργηθούν; Τι θα γίνει για παράδειγμα με τους παιδικούς σταθμούς; Θα εξακολουθήσουν να είναι δωρεάν; Τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα θα παραμείνουν δωρεάν; Τι θα γίνει με το πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης για τα παιδιά; Ή με την παραλία που ανοίξαμε με κινητοποιήσεις και τη λειτουργούμε χωρίς εισιτήριο; Έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αθήνα και είμαστε ένας καθαρός δήμος που εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης 7 υλικών. Θα διατηρηθούν όλα αυτά; Θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη;

Προσπαθώντας να απαντήσει κανείς σε αυτά τα απλά ερωτήματα διαπιστώνει ότι καθόλου ρόδινα δεν είναι τα πράγματα με τον Καλλικράτη.

 

Ερώτηση: ο Καλλικράτης όμως δεν έρχεται να ασχοληθεί με αυτά τα υπαρκτά αλλά «μικρά» έτσι κι αλλιώς ζητήματα της καθημερινότητας αλλά με άλλα πιο μεγάλα πιο σημαντικά για τη χώρα ολόκληρη. Ας πούμε για την αποκέντρωση νέων αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση και για την ικανότητα της διοικητικής μηχανής να απορροφά τα κοινοτικά κονδύλια. Όλοι για αυτά μιλάνε.

Χρ. Κορτζίδης: Μπορεί η αυτοδιοίκηση είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο χωρίς πόρους; Στο εξής οι νέοι μεγαλύτεροι δήμοι που θα δημιουργηθούν με τον Καλλικράτη θα έχουν τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να ασκούν τις αρμοδιότητές τους; Δεσμεύεται κανείς για αυτό;

Εμείς δε βλέπουμε να υπάρχει δέσμευση αλλά ούτε και πρόθεση.

Μια μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση σε θετική κατεύθυνση θα έπρεπε να αναγνωρίζει την ανάγκη να πάψει η διπλή και τριπλή φορολογία του πολίτη για υπηρεσίες που του παρέχουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Αντίθετα στο σχέδιο Καλλικράτης υπάρχει η διατύπωση ότι οι δήμοι πρέπει να αναπτύξουν τους ίδιους πόρους.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό κριτήριο για μια μεταρρύθμιση το ζήτημα των πόρων. Γιατί σε τελευταία ανάλυση αυτό είναι που καθορίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επομένως «ακούμε πολλά κεράσια» αλλά «κρατάμε μικρό καλάθι» γιατί γύρω μας ο δημόσιος βίος κινείται στην τροχιά της περικοπής κρατικών δαπανών, της επιβολής έκτακτων φόρων, της μείωσης των συντάξεων, των μισθών και πάει λέγοντας.

 

Ερώτηση: για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που λέγεται ότι με τον Καλλικράτη θα δημιουργηθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, γιατί θα μπορούν οι μεγαλύτεροι δήμοι να προσελκύουν επενδυτές τι λέτε;

Χρ. Κορτζίδης: Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Πού θα ήθελαν οι επενδυτές να επενδύσουν στην περίπτωσή μας και τους εμποδίζει το μέγεθός μας;

Στην περίπτωση της γης ας πούμε. Μεγάλοι επενδυτές ενδιαφέρονται χρόνια για το αεροδρόμιο και ξέρουμε ότι τα σχέδια Σημίτη και Σουφλιά τα συμφέροντα των επενδυτών εξέφραζαν.

Υπάρχει κανένας επενδυτής που να θέλει το πρώην αεροδρόμιο να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις ανοιχτό στο λαό που είναι πολύ πιο οικονομική και κοινωνικά ωφέλιμη πρόταση από όλες όσες έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τις κυβερνήσεις;

Τι θα κάνει λοιπόν ένας μεγάλος δήμος που το πιθανότερο θα ελέγχεται από τα κόμματα εξουσίας;

Πού αλλού θα ενδιέφερε πιθανόν τους επενδυτές να συνεργαστούν με ένα δήμο;

Αν οι νέοι μεγάλοι δήμοι αναλάβουν αρμοδιότητες στους τομείς της παιδείας και της υγείας ίσως να δούμε κοινοπρακτικά σχήματα με συμμετοχή ιδιωτών στην πρωτοβάθμια υγεία ή να δούμε να δίνονται αντιπαροχή τα σχολικά κτήρια.

Το βασικό ζήτημα εδώ είναι ότι όταν πας με αυτή τη λογική κάνεις την παραδοχή ότι η παιδεία, η υγεία δεν είναι υπόθεση εθνικού σχεδιασμού που πρέπει να εξασφαλίσει σε όλους τους έλληνες ίσα δικαιώματα αλλά ότι θα εξαρτάται από το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα προσελκύει κάθε περιοχή, από το εισόδημα των κατοίκων της κλπ.

 

Ερώτηση: τι θα θέλατε να πείτε στους δημότες σας;

Χρ. Κορτζίδης: Να πάρουν θέση, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για λογαριασμό τους. Εμείς αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι αν η θέση τους είναι σαφής θα παλέψουμε και θα πετύχουμε να γίνει σεβαστή.

 

 

 

http://www.elliniko.gr/article.php?id=6810

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να αναρωτηθώ το εξής: δεν λέω όλα καλά και μπράβο που σκέφτηκαν να μειώσουν όλο αυτό τον συφερτό από δημάρχους και συμβούλους και ΔΣ που κάθονται και ξύνονται καθημερινά,και παίρνουν ένα σκασμό λεφτα και υπερχρεώνουν και τους δήμους τους- όμως πριν κάποια χρόνια πήραμε κονδύλια και δάνεια για να φτάξουμε τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης (νομαρχίες και δήμοι) μοιράσανε τις αρμοδιότητες και φτιάξανε και ένα σωρό ακόμη δήμους προκειμένου είπαν να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης και τρέχει μακρυά από το σπίτι του ειδικά στην επαρχία που οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ. Γιατί λοιπόν ξεκινάμε ξανά από την αρχή να φτιάξουμε αυτά που υποτίθεται ήταν καλά πριν κάποια χρόνια? και πόσο ακόμη θα μας στοιχήσει αυτό σε δάνεια?

Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά σαν το γεφύρι της Άρτας μου θυμίζει η όλη κατάσταση: τη μέρα το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα μου συγχωρήσεις τον σκεπτικισμό μου, αλλά εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε γεμίσει με δημάρχους που αντιστέκονται σθεναρά στον Καλλικράτη...

Βασικά, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ έναν δήμο της περιοχής που να μην έχει εκθέσει έναν αδιάσειστα σημαντικό λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να συνενωθεί με τον διπλανό του δήμο.

 

να συμπληρώσω σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν αντιδράσεις, επίσης στην Κοζάνη ( Σιάτιστα ) και Καρδίτσα είναι περιοχές που γνωρίζω εγώ

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...