Recommended Posts


    Διαφημίσεις


    Αστακoμακαρονάδα

     

     

    1 μεγάλο αστακό

    2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα

    4 γαρύφαλλα ολόκληρα

    1 κουταλάκι κανέλλα

    1/2 φλυτζάνι λάδι

    1 κονσέρβα τοματάκι

    1 κουταλιά της σούπας πελτέ

    1 ποτηράκι κρασί

    1/2 ματσάκι μαϊντανό

    1/2 πακέτο μακαρόνια

    αλάτι και πιπέρι

     

     

    -Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

     

    -Βάζετε το νερό να βράσει

     

    -Ρίχνετε μέσα τον αστακό

     

    -Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

     

    -Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

     

    -Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

     

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

     

    -Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

     

    -Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

     

    -Σβήνετε με κρασί

     

    -Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

     

    -Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

     

    -Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

     

    -Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

     

    -Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

     

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

     

    -Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

     

    -Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τι λέτε για Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι !

     

    Υλικά

     

    400 γρ. μακαρονάκι κοφτό

    1 κιλό χταπόδι

    2-3 κρεμμύδια

    200 γρ. ελαιόλαδο

    400 γρ. ντομάτες φρέσκες

    2 σκελίδες σκόρδο

    1 φύλλο δάφνης

    1 ξυλάκι κανέλας

    1 ποτήρι κρασί λευκό

    αλάτι

    πιπέρι

     

    Εκτέλεση

     

    1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20'.

     

    2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.

     

    3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.

     

    4. Ξαναρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.

     

    5. Προσθέτετε, κατόπιν, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

     

    6. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.

     

    7. Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.

     

    8. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

     

    Καλή επιτυχία !


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπακαλιάρος Πλακί

     

     

    Υλικά :

     

    1 φύλλο παστό μπακαλιάρο (600-700 γρ.)

    1 1/2 κιλό πατάτες

    4 σκελίδες σκόρδο

    1 1/2 κούπα ντοματοχυμό

    ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο

    1 1/2 κούπα λάδι

    2 κουταλιές αλάτι και 1 πιπέρι

     

     

     

    Αφήστε τον μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια μια νύχτα στο νερό. Πλύντε τον με χλιαρό νερό, ξεκοκαλίστε τον και αφαιρέστε του την πέτσα. Κόψτε τις πατάτες φέτες και στρώστε τις στο ταψί πασπαλίζοντας τις με αλάτι, μαϊντανό, και πιπέρι. Τοποθετείστε πάνω από τις πατάτες τον μπακαλιάρο και ρίξτε σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι. Συνεχίστε, στρώνοντας από πάνω μια σειρά πατάτες, προσθέτοντας παλι, σκόρδο, ρίγανη μαϊντανό και πιπέρι. Τελειώστε ρίχνοντας το ντοματοχυμό και μετά το λάδι, ραντίζοντας όλη την επιφάνεια του φαγητού.

     

    Καλη σας ορεξη!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γαριδες σαγανακι

    Συστατικά:

    4 κουταλιές σούπας βούτυρο

    1 κ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

    1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι

    αλάτι

    3/4 φλιτζάνι βερμούτ ή κόκκινο κρασί

    2 κουτιά ντοματάκια στραγγισμένα και χονδροκομμένα

    90 γρ. φέτα

    1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

     

     

    Οδηγίες:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε έως ότου οι γαρίδες να είναι σχεδόν ροζ (20 λεπτά περίπου) γυρίζοντάς τις μια φορά. Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα. Τακτοποιούμε σε μια στρώση. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βερμούτ και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό (3 λεπτά). Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ανακατεύουμε να ζεσταθούν καλά (3 λεπτά). Καλύπτουμε τις γαρίδες με τη ντομάτα και τρίβουμε φέτα από πάνω. (Αν το προετοιμάζουμε για την επόμενη, το αφήνουμε το να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα το αφήνουμε 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν το ψήσουμε.) Ψήνουμε μέχρι το τυρί να σχηματίζει φυσαλίδες, περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Γαλέος με μανιτάρια

     

    Υλικά

     

    * 1 κιλό γαλέο κομμένο σε χοντρά κομμάτια

    * 300 γρ. μανιτάρια

    * 30 γρ. βούτυρο

    * Μία κουταλιά της σούπα λάδι

    * Μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

    * 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

    * 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    * Αρωματικά χόρτα (άνηθο, ρίγανη κτλ)

    * Χυμό λεμονιού

    * 1/2 κιλό άσπρο κρασί αρετσίνωτο

    * Λίγο ζαφορά (σαφράν)

    * Αλάτι

    * Πιπέρι

     

    Ετοιμασία

     

    1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και λίγο βούτυρο και σωτάρουμε τα κομμάτια του ψαριού ώστε να πάρουν χρώμα.

    2. Μόλις γίνουν βγάζουμε τα ψάρια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον χυμό του λεμονιού.

    3. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμξλή φωτιά για μερικά λεπτά (μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια), προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά χόρτα και σβήνουμε με το κρασί.

    4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

    5. Μέχρι να γίνουν τα ψάρια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.

    6. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

    7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.

    8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) το αλάτι και το πιπέρι και λίγο πριν γίνουν τα ψάρια μας ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό σκέτο ή με πιλάφι.


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γαριδες king με αγριο ρυζι και sause toscana(sunday)

     

    ΥΛΙΚΑ

    6τεμ γαριδες tiger

    200γρ.αγριο ρυζι

    1 ξερο ή φρεσκο κρεμμυδι

    χυμο φρεσκιας ντοματας

    πρασινη ελια

    λιγο φρεσκο βασιλικο

    θυμαρι

    σκορδο

    ελαιολαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Καθαριζουμε τις γαριδες και τις σοταρουμε.Το αγριο ρυζι το σοταρουμε με λιγο κρεμμυδι και ελαιολαδο.Για τη sause toscana σοταρουμε λιγο σκορδο προσθετουμε τη φρεσκια ντοματα,το θυμαρι,τα φρεσκα φυλλα βασιλικου και τα κομματακια πρασινης ελιας.Αφηνουμε να παρει μια βραση και στη συνεχεια γαρνιρουμε το πιατο μας.


    .png

    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μόλις με πήρε ο άντρας μου τηλέφωνο και μου είπε ότι αγόρασε καλαμαράκια!!Μμμμμμ....

    Για πείτε μου καμία συναγή..!Όχι τηγανιτά!

    Ευχαριστώ κορίτσια μου! :P:P


     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα!!

     

    Σε αυτό το site

    http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=157

    είναι μία συνταγή που είχα κάνει κάποτε για καλαμαράκια γεμιστά. είχε κάποιον κόπο, αλλά μας άρεσε. Επίσης, είχα βρει πολλές άλλες στο google.

    Καλή όρεξη!!


    ZS95p3.png  hcT0p3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα!!

     

    Σε αυτό το site

    http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=157

    είναι μία συνταγή που είχα κάνει κάποτε για καλαμαράκια γεμιστά. είχε κάποιον κόπο, αλλά μας άρεσε. Επίσης, είχα βρει πολλές άλλες στο google.

    Καλή όρεξη!!

     

    Πρέπει όντως να είναι πολύ νόστιμο!Και εγώ σκέφτηκα να τα φτιάξω με ρύζι. Θέλει όπως λες λίγο κόπο, αλλά εντάξει θα το πρόσπαθήσω...!

    Ευχαριστώ πολύ Μαριλίνα μου!! :P


     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Πως μαγειρεύουμε κατεψυγμένες γαρίδεςὅχι προβρασμένες.Παρήγγειλα απο την bofrost αλλά δε ξέρω πως να τις κάνω.Τις αποψύχεις πρώτα για να τις βράσεις ας πούμε ή κατ ευθειαν απο τη καταψυξη.Πείτε καμια ιδεα συνταγη..


    A3Oip2.png

     

    MzPrp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γαρίδες σαγανακι! Τις φτιαχνω και τρελαινονται ολοι!

     

    Βγάζεις τις γαρίδες απο την καταψυξη και τις βαζεις σε τρεχουμενο νερο σε ενα σουρωτηρι. Με αυτο τον τροπο τις ξεπαγωνεις. Τις αφηνεις και στραγγιζουν. Σε μια κατσαρολα τσιγαριζεις λιγάκι κρεμμυδι και τις γαρίδες. Ρίχνεις κομματακια ντοματα μαζι με pumaro, αλατι, πιπερι, δυοσμο και λίγη ρίγανη. Προσθέτεις νερό και αφήνεις να βρασουν. Φαντάσου μια σάλτσα δηλαδή. Λίγοπριν να ειναι ετοιμο, δηλαδη με λιγακι νερό, τα βαζεις ολα σε ενα πυριμαχο και τα βαζεις 2-3 λεπτά στο φουρνο αφού προσθέσεις μπόλικη φετα σε καμματακια.

    Βάλε κι ενα ουζάκι, ανακατεψε και τόνο με μαγιονεζα σε ενα μπολάκι και ......... καλή όρεξη!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γαρίδες σαγανακι! Τις φτιαχνω και τρελαινονται ολοι!

     

    Βγάζεις τις γαρίδες απο την καταψυξη και τις βαζεις σε τρεχουμενο νερο σε ενα σουρωτηρι. Με αυτο τον τροπο τις ξεπαγωνεις. Τις αφηνεις και στραγγιζουν. Σε μια κατσαρολα τσιγαριζεις λιγάκι κρεμμυδι και τις γαρίδες. Ρίχνεις κομματακια ντοματα μαζι με pumaro, αλατι, πιπερι, δυοσμο και λίγη ρίγανη. Προσθέτεις νερό και αφήνεις να βρασουν. Φαντάσου μια σάλτσα δηλαδή. Λίγοπριν να ειναι ετοιμο, δηλαδη με λιγακι νερό, τα βαζεις ολα σε ενα πυριμαχο και τα βαζεις 2-3 λεπτά στο φουρνο αφού προσθέσεις μπόλικη φετα σε καμματακια.

    Βάλε κι ενα ουζάκι, ανακατεψε και τόνο με μαγιονεζα σε ενα μπολάκι και ......... καλή όρεξη!

     

    σλουρππππππ

     

    λογικα, νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε και τα μυδια ετσι


    dev257pr___.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μπορειτε να μου πειτε καμια καλη συνταγη για ψαρι (κατεψυγμενο αγγελοψαρο) πιστευω μαγειρευται οπως η περκα κτλ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    θέλω να φτιαξω σολωμό αλλά δεν ξέρω ακόμη πως , μήπως κατέχει κανείς καμμία εύκολη συνταγή;


    Η ζωή μου τα αγγελούδια μου!!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    θέλω να φτιαξω σολωμό αλλά δεν ξέρω ακόμη πως , μήπως κατέχει κανείς καμμία εύκολη συνταγή;

    Πόσο εύκολη δηλαδή;

     

    Φιλέτα σολωμού στη σχάρα με βραστό μπρόκολο και μπόλικο λεμόνι..τόσο εύκολη;; :wink:

     

    Τελικά με αυτά τα θαλασσινά, αμα είναι μαγειρεμένα, να τα τρώω στην εγκυμοσύνη ή όχι;;; Οι απόψεις διίστανται συνήθως... :roll:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Έχω το τηγάνι της fissler με τις κυψέλες στον πάτο που το κάνει αντικολλητικό και συνήθως φτιαχνω 2-3 φέτες σολωμού εκεί. Τις τσιγαριζω (χωρις λάδι καθόλου) και προσθέτω κρεμμύδι , λίγο λευκό κρασί μαιντανο και λίγα μοαχαρικά, στο τέλος προσθέτω και δυο κουταλιές γάλα εβαπορέ (αντι για κρέμα γάλακτος) γίνεται πολύ ωραία, απλώς έλεγα να δοκιμάσω και κανέναν άλλο τρόπο, η σχάρα είναι καλή ιδέα αλλά για μένα μεταφράζεται σε γκριλ μόνο.

    Πάντως όσον αφορά τα ψάρια που πρέπει να τρως , εμένα ο γιατρος μου μου απαγόρευε τα πολύ λιπαρά και μεγάλα π.χ. σολωμο, τόνο , ξιφία έχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου που επηρρεάζουν το νευρικό σύστημα των εμβρύων. Καλά είναι να τρως τα ψάρια του λαού όπως τα λένε π.χ. σαρδελίτσα , γαύρο και πάντα φρέσκο ψαράκι γιατί είναι απαραίτητο! :wink::wink:


    Η ζωή μου τα αγγελούδια μου!!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Πάντως όσον αφορά τα ψάρια που πρέπει να τρως , εμένα ο γιατρος μου μου απαγόρευε τα πολύ λιπαρά και μεγάλα π.χ. σολωμο, τόνο , ξιφία έχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου που επηρρεάζουν το νευρικό σύστημα των εμβρύων. Καλά είναι να τρως τα ψάρια του λαού όπως τα λένε π.χ. σαρδελίτσα , γαύρο και πάντα φρέσκο ψαράκι γιατί είναι απαραίτητο! :wink::wink:

     

    Και φαντάσου ότι πριν μάθω ότι είμαι έγκυος ήθελα να φάω μια καλή παέλια!Δεν την έφαγα! :( όχι ότι έχει ξιφία, αλλά έχει όλα τα οστρακοειδή μιαμ!

     

    Για το σολωμό το ξέρω ότι δεν κάνει...και μ'αρέσει πααααρα πολύ! Υπάρχει και ηλεκρική ψηστιέρα πρακτική και μικρή, αντι για γκριλ.. :wink:

     

    Υ.Γ. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σε μερικούς μήνες :wink:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ο σολωμός γίνεται πολύ ωραίος και στον ατμό αλλά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τις συνταγές μου :roll: άτιμο αλτσχάιμερ!!!1


    Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ξιφίας ψητός με κολοκυθάκια και μανιτάρια

     

    Υλικά

     

    * 2 φιλέτα ξιφία

    * 500 γραμ. τρυφερά κολοκυθάκια

    * 400 γραμ. άγρια μανιτάρια

    * 1 κούπας κρασί

    * 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο

    * 1 κούπα ελαιόλαδο

    * 1/3 κούπας ξίδι

    * 1 κουτ. σούπας μέλι

    * 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

     

     

     

    Οδηγίες παρασκευής

    Αρχικά πλένουμε στραγγίζουμε και αλατίζουμε τον ξιφία. Το μαρινάρουμε σε ένα μπολ με κρασί και κόλιανδρο για δύο με τρεις ώρες.

     

    Έπειτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πλατιά κομμάτια και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Τα αλατίζουμε και τα αλείφουμε με λάδι για να τα ψήσουμε.

     

    Ετοιμάζουμε μια σχάρα αλείφοντάς την με ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά.

     

    Ψήνουμε τον ξιφία, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια προσεκτικά και από τις δύο μεριές.

     

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι, το ξίδι και την ρίγανη. Αφού σερβίρουμε τον σκιφία τον περιχύνουμε με την σάλτσα.

     

    Καλή όρεξη!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    * 4 φέτες ξιφία

    * 60 γρ. βούτυρο

    * 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

    * 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί

    * 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    * 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

    * Μαϊντανό ψιλοκομμένο

    * 2 φύλλα δάφνης

    * Λίγο αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό

    * Αλάτι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

     

    Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

     

    Βάζουμε το ψάρι πάνω από τα μανιτάρια, προσθέτουμε το αλεύρι, την δάφνη, το κρασί (αλάτι αν χρειάζεται) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.

    ,

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

     

    Υλικά

     

    1 κιλό ξιφία, κομμένο σε φέτες

    1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες

    1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

    χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

    ρίγανη

    αλάτι

    πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Πλένετε τον ξιφία και τον τοποθετείτε σε ταψί. Σε μια λεκάνη ρίχνετε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και το λεμόνι. Ανακατεύετε με το χέρι σας τις πατάτες, έτσι ώστε να τις «πιάσει» το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.

    2. Αδειάζετε τις πατάτες μαζί με την «σάλτσα» στο ταψί γύρω από το ψάρι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 55 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    κοριτσια βοηθεια! σιχαινομαι να καθαριζω ψαρια και τωρα που εχω το δευτερο παιδι( 1 μηνος) και τον μεγαλο ( 3,5 χρονων) δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να καθαρισω ψαρια -αν υποτεθει οτι κανω την καρδια μου πετρα!!.

    Συνηθως παιρνω κατεψυγμενα φιλετα, περκα ή πανγασιο και τα βαζω στο φουρνο με χρωματιστες πιπεριες αλλα γινονται ανοστα. εχετε καμια ιδεα? βεβαια υπαρχει και το τηγανητο αλλα τωρα ειδικα που προσπαθω να χασω τα κιλα της εγκυμοσυνης προτιμω να τα αποφευγω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    κοριτσια βοηθεια! σιχαινομαι να καθαριζω ψαρια και τωρα που εχω το δευτερο παιδι( 1 μηνος) και τον μεγαλο ( 3,5 χρονων) δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να καθαρισω ψαρια -αν υποτεθει οτι κανω την καρδια μου πετρα!!.

    Συνηθως παιρνω κατεψυγμενα φιλετα, περκα ή πανγασιο και τα βαζω στο φουρνο με χρωματιστες πιπεριες αλλα γινονται ανοστα. εχετε καμια ιδεα? βεβαια υπαρχει και το τηγανητο αλλα τωρα ειδικα που προσπαθω να χασω τα κιλα της εγκυμοσυνης προτιμω να τα αποφευγω

     

     

     

    γιατί δεν ζητάς απο τον ψαρά σου να σου τα καθαρίσει? εγώ αυτό κάνω όταν πρόκειτε για τσιπούρες, λαυράκια κλπ μεγάλα ψάρια δηλαδή, τα μικρά κοτσομούρες,μπαρμπούνια,γαύρο , σαρδέλλες τα καθαρίζω μόνη μου.

    ειδικά ο γαύρος και η σαρδέλλα είναι πολύ εύκολο, μόνο το κεφάλι μαζί με το έντερο και μετά πολύ καλό πλύσιμο. γελοίο είναι και το καθάρισμα της ψιλής αθερίνας στην οποία δεν καθαρίζω τίποτε απλά πλένω πάρα πολύ καλά και με πολλά νερά. καλή επιτυχία :wink:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Λόγω σαρακοστής..ειπα να φτιαξω θραψαλα.Θέλω να τα κάνω στη κατσαρόλα με κοφτό μακαρονάκι.Καθότι άσχετη με τέτοια φαγητά ακούω πως θα τα μαγειρεψω..με αναλυτικές οδηγίες παρακαλώ..μην κάνω καμια πατάτα!


    A3Oip2.png

     

    MzPrp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

    • Σύνδεση/Εγγραφή

      Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν!