Recommended Posts


    Διαφημίσεις


    Ριζοτο με σαφραν

     

    Υλικα

    1 κουπα ρυζι (για ριζοτο)

    3 κουπες νερο βραστο

    2 κουταλιες βουτυρο

    4 κουπες καλαμποκι (κατεψυγμενο)

    1 κουπα αρακα

    1 κουπα μανιταρια

    2 πρεζες σαφραν

    150- 200 γρ. κρεμα γαλακτος

    λιγη παρμεζανα

    λιγος μαιντανος

    παπρικα γλυκια

    αλατι

    πιπερι

     

    Εκτελεση

    Λιωνουμε το βουτυρο και σωταρουμε το ρυζι για 2 λεπτα να γυαλισει (μοσχομυριζει!!!).

    Προσθετουμε το καλαμποκι, τον αρακα, τα μανιταρια και σωταρουμε για αλλα 2 λεπτα.

    Ριχνουμε το βραστο νερο, το σαφραν, παπρικα και αλατοπιπερο και σκεπαζουμε σε χαμηλη φωτια (σε κανονικη κουζινα στο 1, σε κεραμικη στο 2-3).

    Ανακατευουμε κανα δυο φορες να μην κολλησει και σε 15 λεπτα περιπου σκεπασμενο ειναι ετοιμο (δοκιμαζουμε το ρυζι μην κρατσανιζει κιολας!).

    Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε ξανα για 2 λεπτα και μετα ριχνουμε την παρμεζανα και τον μαιντανο.

     

    Συνοδευει τελεια τα κρεατα!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Φρικασε με μανιταρια

     

    1/2 κιλού μανιτάρια πλευρότους

    1/2 κιλού κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο και το πράσινο μέρος)

    250 γραμμ. μαρούλι

    1/4 κούπας λάδι

    1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

    1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

    αλάτι, πιπέρι

    2 αυγά

    1/4 κούπας χυμό λεμονιού

     

     

    Πλύντε τα πλευρότους και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.

    Καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόψτε τα σε κομμάτια.

    Ζεματίστε τα κρεμμυδάκια και στραγγίστε τα.

    Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια ώσπου να μαραθούν.

    Ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

    Σκεπάστε και σιγοβράστε 30', να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

    Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, ρίξτε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά ώστε να πάει παντού.

    Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο, μπορείτε να περιχύσετε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετέ το ζεστό. Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

     

     

    ΥΛΙΚΑ

     

    1½ κιλού μακριές μελιτζάνες (6 κομμάτια)

    250 γραμμ. καρότα τριμμένα

    1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

    1/2 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο

    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

    λάδι για το τηγάνισμα

    Για τη σάλτσα

    1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, τριμμένες στον τρίφτη

    1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

    2 κουταλιές κέτσαπ

    1 ξύλο κανέλας

    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Αφαιρέστε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε τες κατά μήκος σε τρία σημεία, προσέχοντας να μη χωρίσουν. Πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες να σταθούν 1 ώρα. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρότα με το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Ξεπλύντε τις μελιτζάνες με άφθονο τρεχούμενο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Γεμίστε με το μίγμα των καρότων τις χαρακιές που κάνατε στις μελιτζάνες, πατήστε τες ελαφρά να κλείσουν -δεν χρειάζονται δέσιμο γιατί δεν ανοίγουν- και τηγανίστε τες σε μπόλικο καυτό λάδι γυρίζοντάς τες, ώστε να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Στραγγίστε τες σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίξτε 2-3 κουταλιές από το λάδι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες και όλα τα υλικά της σάλτσας. Ανακατέψτε επάνω στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει βάλτε μέσα τις μελιτζάνες. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 30' ή ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα. Συνοδέψτε τες με τηγανητές πατάτες και πράσινες ελιές. Είναι νοστιμότατες

     

    Καλή επιτυχία .

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

     

    1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες

     

    4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

     

    3 σκελίδες σκόρδο

     

    3 φλιτζάνια λάδι

     

    1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

     

    ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

     

    4 φρέσκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες

     

    1/2 ματσάκι μαϊντανό

     

    λίγο κεφαλοτύρι

     

    αλάτι και πιπέρι

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

     

    - Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε.

     

    - Τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα.

     

    - Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι.

     

    - Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.

     

    - Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, το μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

     

    - Αλατοπιπερώνετε.

     

    - Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τη σάλτσα.

     

    - Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.

     

    - Βάζετε τις ροδέλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.

     

    - Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ

     

    Υλικά

     

     

    8 μέτριες μελιτζάνες (1 1/2 κιλού)

     

    4 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια

     

    8 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

     

    2/3 κούπας λάδι

     

    1 3/4 κούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκες ώριμες ντομάτες

     

    1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

     

    αλάτι - πιπέρι

     

    Ατομα: 4-6

     

    Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30'

     

    Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

     

     

    Εκτέλεση

    Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες, αφαιρώντας μερικές λωρίδες από τη φλούδα. Μπήγοντας ένα κοφτερό μαχαίρι, σχίστε τις μελιτζάνες σταυρωτά κατά μήκος, προσέχοντας να μην φθάσετε ως τις άκρες, για να μην χωρίσουν σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίστε τες μέσα κι έξω με αλάτι κι αφήστε τες να σταθούν 1-2 ώρες. Ξεπλύντες τες και στίψτες τες με τις παλάμες σας, να στραγγίσει το νερό τους. Τηγανίστε τες σε φριτέζα ή σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τες κι αραδιάστε τες σ' ένα πυρέξ σκεύος, που να τις χωράει άνετα. Επάνω σε δυνατή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα με το λάδι, ρίξτε και σωτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Προσθέστε τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράστε 10'. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανοίξτε τις μελιτζάνες δημιουργώντας ένα βαθούλωμα σ' όλο το μήκος και γεμίστε το με το μίγμα των κρεμμυδιών. Περιχύστε τες με τη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα. Πασπαλίστε τες με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψήστε τες στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα περίπου. Πρέπει να μείνουν με το λάδι τους. ΄Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

     

     

    Ή :

     

     

    Συνταγή: Ιμάμ Μπαϊλντί

    Μερίδες: -

    Θερμίδες: - ανά μερίδα

    Υλικά: 1/2 κιλό μελιτζάνες

    6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

    Μαϊντανό ψιλοκομμένο

    3/4 κιλού ντομάτες ψιλοκομμένες

    5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

     

    Τρόπος παρασκευής

     

    1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σχίζουμε κατά μήκος προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω ούτε μέχρι τις άκρες.

     

    2. Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

     

    3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

     

    4. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

     

    5. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

     

     

    Ή :

     

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό μελιτζάνες

    • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

    • 3 σκελίδες σκόρδο

    • 3 φλυτζάνια λάδι

    • 1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

    • 4 φρέκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλλες

    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

    • λίγο κεφαλοτύρι

    • αλάτι και πιπέρι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε

    Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα

    Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι

    Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

    Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

    Αλατοπιπερώνετε

    Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα

    -Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι

    Βάζετε τις ροδέλλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αν εννοεις εμενα ναι βεβαιως και θα το μαγειρεψω.....

     

    Αφου πρωτα ερθει η πυροσβεστικη και το ΕΚΑΒ και απομακρυνθουν τα γυναικοπαιδα!!!!!!

     

    ( να πω εδω ευχαριστω για τις συνταγες ετσι???? Περαν της πλακας...)


    .png.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Ρούλα όπως καταλαβαίνεις για εσένα χτυπάει η καμπάνα κάποιος θέλει ιμάμ

    ελπίζω να μην το θέλει εδώ και τώρα :lol::lol::lol:


    Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    παιδια ειμαι προθυμη να το φτιαξω το ταψι με το ιμαμ και να γλυτωσουμε ενα ....πολεμο των Ροουζ :D:D:D:D

    ασε που θα φαω και γω αφου κανεις αλλος στην οικογενεια δεν τρωει μελιτζανες :D:D:D

    PEACE!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    εγώ εγω τρώω μελιτζάνες!! Πού ειναι οι μελιτζάνες????


    Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    k εγω τρωω τις μελιτζανες,εκανε ο παπους μου εναν ιμαμμμμμμμμμ

    μουρλια, μερικες φορες το εκανε κ στην κατσαρολα

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    παιδια ειμαι προθυμη να το φτιαξω το ταψι με το ιμαμ και να γλυτωσουμε ενα ....πολεμο των Ροουζ :D:D:D:D

    ασε που θα φαω και γω αφου κανεις αλλος στην οικογενεια δεν τρωει μελιτζανες :D:D:D

    PEACE!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D

     

    αχ ναι μαράκι μου φτιάξτου ένα ταψί γιατί με έχει τρελλάνει, και σε μας μονο εκείνος το τρώει!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα