Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και Πώς σταματάμε το μπιμπερό?


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Τα ζουζούνια μου αν και νερό πίνουν σε ποτηράκι, το γάλα εξακολουθώ και τους το δίνω με το μπιμπερό.:? Πίνουν από 300 ml πρωί-βράδυ και όσο και να λέω οτι σιγά σιγά πρέπει να το κόψουμε τόσο το αναβάλλω γιατί φοβάμαι ότι δεν θα πίνουν την ίδια ποσότητα.

 

Η αλήθεια είναι ότι ειδικά η μικρή το πίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου, οπότε παραδέχομαι ότι έχω βολευτεί και λίγο :oops:. Για το μικρό, αν και το πίνει με το πάσο του, απολαμβάνει τη διαδικασία να κάθεται αγκαλιά και να χαϊδεύει τα μαλλιά του, δεν το χω προσπαθήσει ακόμα γιατί είναι κοντούλης και φοβάμαι μήπως δεν καταφέρει να το τελείωσει....

 

Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας που τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κόψει το μπιμπερό? Πώς γίνετεται η μετάβαση στο ποτήρι? Βοηθάει καλυτερα καλαμάκι ή να το δίνω με κουτάλι σαν σούπα? :confused:

 

Από τις δικές σας εμπειρίες, πότε κόψατε το μπιμπερό? Και όταν έγινε η μετάβαση στο ποτήρι, μειώθηκε η ποσότητα γάλακτος που έπιναν? :roll:

 

Ευχαριστώ

[sIGPIC][/sIGPIC]Χάρης και Αλεξάνδρα 27/01/2008

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Είχα ρωτήσει πριν λίγους μήνες την παιδίατρο για την κόρη μου. Από το μπιμπερό πίνει τη νύχτα πριν κοιμηθεί και καμιά φορά το πρωί. Μέσα στη μέρα πίνει κανονικά τα πάντα από ποτήρι . Μου απάντησε, "γιατί καλέ να της κόψεις το μπιμπερό???". Μου εξήγησε ότι είναι πολύ μικρή για να της το κόψω και δεν υπάρχει λόγος. Μπορεί μάλιστα αν την αναγκάσω να πίνει μόνο από ποτήρι να αντιδράσει κόβωντας το γάλα. Το μόνο που πρέπει να προσέχω είναι να μην την παίρνει ο ύπνος με το μπουκάλι στο στόμα, αλλά δεν το κάνει ποτέ αυτό. Πίνει το γαλατάκι της και κοιμάται λίγο αργότερα.

Οπότε είναι νωρίς για να σε απασχολήσει το ζήτημα... :-)

 εχω δυο μπουμπουκακια

Link to comment
Share on other sites

Η Αλεξάνδρα μου έκοψε το μπιμπερό όταν ήταν περίπου 20-21 μηνών. Της είχα πάρει αυτά τα μπουκαλάκια με το ενσωματωμένο σιλικονένιο καλαμάκι. Γύρω στους 26 μήνες κόψαμε και αυτά τα μπουκάλια και από τότε πίνει σε ποτήρι με κανονικό καλαμάκι. Τον πρώτο καιρό των μεταβάσεων, η ποσότητα του γάλακτος μειώνεται πολύ συνήθως (έτσι έγινε και με την Αλεξάνδρα). Όμως πιστεύω ότι από εμάς και την επιμονή μας εξαρτάται το να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και να πιουν και πάλι μεγαλύτερες ποσότητες.

Νομίζω ότι δε χάνεις τίποτα να επιχειρήσεις να τους πάρεις καινούρια πολύχρωμα ποτηράκια με καλαμάκια και να δοκιμάσεις πώς θα πάει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εγω διδυμομανα ειμαι και τα αγορια μου το εκοψαν οταν ηταν περιπου τριων χρονων. στην αρχη το πιναμε στο μπιμπερο αλλα με καλαμακι, μετα πηγαμε μαζι και διαλεξαν ο καθενας μονος του από ενα ποτηρακι για να πινουν το γαλα τους και ολα πηραν τον δρομα τους και τωρα πλεον πινουν απο μια τεραστια κουπα ( απο τις μεγαλες) πρωι και βραδυ.

Μην ανυσυχεις ολα θα ερθουν στην ωρα τους!

WnBPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ συμφωνώ πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πρώτο μου παιδί έπινε από μπουκάλι μέχρι τα 4, μετά μέχρι τα 7 σε ποτήρι με καπάκι και καλαμάκι, τώρα πια σε κανονικό φλιτζάνι με καλαμάκι. Τα επόμενα δύο πέρασαν στο καπάκι με καλαμάκι στα 3. Το τελευταίο από 6-7 μηνών έχει στο μπουκάλι του αντί για θηλή το σκληρό πλαστικό στόμιο με τις τρυπούλες, αλλά ήδη (1,5 τώρα) αν αφήσει πολύ γάλα του προτείνω να το πιει με καλαμάκι (απ' το μπουκάλι) και ενθουσιάζεται. Και χυμό του δίνω πάλι σε ποτήρι με καλαμάκι, απλά πρέπει να του το κρατάω, γιατί έχουμε ατυχήματα.

Μπορείς αν θέλεις να τους το προτείνεις. Αλλά χαλαρά.

Αν επιστρέψουν στο μπουκάλι, πάλι ΟΚ!

660759jzef7rhw6w.gif
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. θα αρχίσω να το προσπαθώ σιγά σιγά, χωρίς πίεση. Αν πιάσει καλώς, αν όχι πάλι, το βλέπουμε αργότερα. χωρίς άγχος. Σας ευχαριστώ πάντως γιατί με ξεαγχώσατε. Γιατί είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι αν με το να τους κρατάω στο μπιμπερό, τους κράταγα σε προηγούμενο αναπτυξιακό στάδιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]Χάρης και Αλεξάνδρα 27/01/2008

Link to comment
Share on other sites

Εμάς η παιδοδοντίατρος μας είχε πει ότι καλό είναι να κόβεται το μπιμπερό στα 3, βέβαια όλα αυτά εγώ τα βλέπω σχετικά....

Εμείς πριν 2 μήνες κόψαμε το μπιμπερό της μικρής, δοκιμάσαμε αν μας παίρνει και είδαμε ότι ανταποκρίνεται και έτσι συνεχίσαμε. Σαν συμβουλή μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε από το πρωινό γάλα, που δεν είναι συνδεδεμένο με αγκαλίτσα, χαλάρωση, νανούρισμα κλπ (τουλάχιστον στο σπίτι μας που τα πρωινά τρέχουμε) και για το βραδινό αλλάξαμε λίγο τις συνθήκες ύπνου, δηλαδή είχαμε λίγο πιο έντονα φώτα στο δωμάτιο της ώρα που της δίναμε το γάλα, καθόμασταν δίπλα στην πολυθρόνα που έχει το δωμάτιό της (και με τη μεγάλη) και όσο έπινε το γάλα, διαβάζαμε παραμύθι, δημιουργήσαμε δηλαδή ένα λίγο διαφορετικό περιβάλλον ύπνου γενικά, δεν εξαφανίσαμε απλά το μπιμπερό.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το βασικό ήταν ότι η Άννα ήθελε να συνεργαστεί (στο μπιμπερό, γιατί στην πιπίλα...:?), αλλίως δεν θα το τολμούσα, μικρά είναι μωρέ ακόμα.....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...