Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα. Σημερα το πρωί ξύπνησα με έντονους πόνους χαμηλά στην κοιλιά και στη μέση. Στην αρχή ηταν ήπιοι όμως πολύ γρήγορα έγιναν πολύ έντοινοι και με μεγαλύτερη διάρκεια. Ερχόντουσαν περίπου κάθε 5 λεπτά και κρατουσε γυρω στα 30 με 40 δευτερόλεπτα. Πήρα ένα yutopar και σε μισή ώρα σταμάτησαν αμέσως...Tι συνέβη;Είμαι στην 34η εβδομάδα και φυσικά πολύ νωρις για να γεννήσω..μιλησα με το γιατρό και το μονο που μου είπε είναι πως αν συνεχιστουν να πάω για καρδιοτοκογράφο..

Διαφημίσεις

Καλημερα!Επειδη ειναι καθαρα ιατρικο θεμα καλο ειναι να συμβουλευεσαι το γυναικολογο σου κ μονο σε τετοιες περιπτωσεις.Μπορει να σου πω εγω για παραδειγμα πως να ανυσηχησεις κ στην ουσια να μην υπαρχει λογος κ να σε αγχωσω αδικα.Γι αυτο δεν εχεις απαντησεις.Προσπαθησε να χαλαρωσεις οσο μπορεις και να εισαι σε επικοινωνια με τον ιατρο σου!Αυτος ξερει καλυτερα!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Ούτε εγώ θέλω να σε αγχώσω αλλά ... σαν τοκετός μου φάνηκε έτσι που το περιέγραψες...

Πράγματι ο μόνος αρμόδιος για να σε συμβουλέψει σε αυτήν την περίπτωση είναι ο γιατρός σου!!

Αν υποθέσουμε πως ναι,είναι συσπάσεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι. Από την άλλη εγώ έχω συχνά τέτοιους πόνους αλλά όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα και οφείλλονται στο έντερο. Να κάνεις αυτό που σου είπε ο γιατρός σου, αν επαναλειφθεί ένα καρδιοτοκογράφημμα θα σε πείσει για το αν είναι ή όχι συσπάσεις. Την πρώτη μου κόρη τη γέννησα 36 εβδομάδων (στα όρια του πρόωρου) και όλα πήγαν μία χαρά. Κοντεύεις στο τέλος και είναι φυσιολογικό να σε ανχώνει το οποιοδήποτε σημάδι.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Διαφημίσεις

Δηλαδή μπορουσε να είναι και το εντερο;Η αλήθεια είναι πως οταν είχα κάνει διακοπή κύησης για πάσχον έμβρυο μου είχαν βάλει κάτι υποθετα για να μαλακώσει και να ανοιξει ο τράχηλος και οι πονοι ήταν σχεδόν οι ίδιοι..δεν ξέρω τι να υποθέσω..ένιωθα και αρκετά κουρασμένη εχθές,λίωμα..να έχει σχέση; Εχω μπερδευτεί..

Δηλαδή μπορουσε να είναι και το εντερο;Η αλήθεια είναι πως οταν είχα κάνει διακοπή κύησης για πάσχον έμβρυο μου είχαν βάλει κάτι υποθετα για να μαλακώσει και να ανοιξει ο τράχηλος και οι πονοι ήταν σχεδόν οι ίδιοι..δεν ξέρω τι να υποθέσω..ένιωθα και αρκετά κουρασμένη εχθές,λίωμα..να έχει σχέση; Εχω μπερδευτεί..

Επειδή λες ότι ήταν ανα πεντάλεπτο δεν νομίζω πως ήταν το έντερό σου. Μήπως κουράστηκες περισσότερο από άλλες φορές? Πάντως είναι φυσιολογικό όσο περνάει ο καιρός να κάνεις προπαρασκευαστικές συσπάσεις που απλά σε προετοιμάζουν για τη μέγάλη στιγμή. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου είχα συσπάσεις από τον 5ο και έπαιρνα pre-par, είχα πάει στο νοσοκομείο αρχές 9ου με τη βαλίτσα μου νομίζοντας ότι γεννάω και μόλις έφτασα εκεί μου πέρασαν όλα και τελικά γέννησα με πρόκληση αφού είχα εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Όλα θα πάνε καλά!

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Εγώ να σου πώ πλέον δεν μπορώ να καταλάβω διαφορά στους πόνους...μια είναι χαμηλα, μια ψηλά, μια στη μέση, μια σε όλη την κοιλιά..καμια φορά αρκετά έντονοι, καμια φορά επαναλαμβανόμενοι (2-3 όχι παραπάνω..).

Ο γιατρός τα βρίσκει όλα απολύτως φυσιολογικά.μόνο μου είπε αν ξεκινάνε από ψηλά στην κοιλιά και γύρω γύρω στη μέση είναι πόνοι γέννας και φυσικά πολλοί επαναλαμβανόμενοι....μέχρι 5λεπτοι...άλλωστε αν ήταν πόνοι γέννας δεν θα ειχαν σταματήσει μέχρι τώρα!

Κορίτσια δε σας ευχήθηκα...με το καλό όλες σας!!:) Πάντως σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο τη μαία μου να μου εξηγ'ησει τι συμβαίνει γιατί δεν καταλαβαίνω..είμαι σε επικινδυνη κατάσταση τελικά ή όχι; Πρέπει να προσέχω και να είμαι ξάπλα ή μπορώ να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου; Δε μου αρέσει να έχω μια πλαστή εικόνα της όλης καταστασης και να είμαι συνέχεια στο κρεβάτι με τη δικαιολογία ότι έχω πονάκια...ουτε να κάνω ένα σωρό δουλειές νομίζοντας ότι όλα βαίνουν καλώς...

Διαφημίσεις

Ευχομαι ολα να πανε καλα!Οπως εχω ξαναγραψει σε αλλα θεματα,εχω κακη εμπειρια με πολλες συσπασεις,yutopar,αγχος οτι θα γεννησω προωρα κλπ.Απο αυτα που λες εγω βρισκω πολυ καθυσηχαστικο το οτι σου περασε με το yutopar (εγω κατεληξα στην κλινικη με ενδοφλεβιο αφου ειχα παρει ολοκληρα yutopar ανα διωρο και χωρις βελτιωση μεσα σε 4-5 ωρες,δηλαδη συσπασεις ανα πενταλεπτο-τριλεπτο).Απο την αλλη καλο ειναι να ξεκουραζεσαι οσο μπορεις περισσοτερο,ας εισαι και λιγο υπερβολικη,προκειμενου να προχωρησει οσο περισσοτερο γινεται η εγκυμοσυνη σου,δεν εμεινε και πολυ ακομη...

Και να σκεφτεσαι πως ακομη κι αν γινει κατι τωρα,το πιο πιθανο ειναι οτι το μωρακι σου θα ειναι μια χαρα!!Ευχομαι και παλι να μη σου ξανασυμβει και ολα να πανε καλα ως το τελος!!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

traganoula καλησπερα. Ουτε κι εγω θελω να σε αγχωσω αλλα απο αυτο που περιγραφεις και μενα σαν συσπασεις μου ακουγεται. Αν ηταν το εντερο σου δεν θα σου περνουσε ο πονος με το φαρμακο. Σου το λεω γιατι εγω ημουν με πρεπαρ απο 5ο μηνα προληπτικα γιατι ειχα συχνους κολικος στο εντερο οι οποιοι"τσιγκλουσαν" και την μητρα οπως μου ειχε πει η γιατρος μου κανοντας συσπασεις. Οποτε επαιρνα μισο χαπι ανα 12ωρο προληπτικα και απεφευγα οτιδηποτε ερεθιζει το εντερο (λαχανο, μπροκολο, φασολακια γενικοτερα πρασιναδες κτλ). Καποια στιγμη (στην 33η και 3 ημερες ) ενιωσα ακριβως οπως εσυ (πετρωνε η κοιλια αν 5λεπτο,πονουσε η μεση μου) αλλα δεν αγχωθηκα πολυ αφου ειχα μαθει να το ξεπερνω, κατι τετοια ηταν πολυ συχνα σε εμενα απο τον 5 ο μηνα. Προληπτικα και γελωντας πηγα για καρδιοτοκογραφημα οπου ειδα την γιατρομου να γινεται κιτρινη, διοτι ηταν συσπάσεις 100αρες (λιγο πριν απο τοκετο). Παλουκωθηκα στην κλινικη για 2 βραδια με ενδοφλεβιο πρεπαρ και μετα ανασκελα για 3 εβδομαδες σπιτι με 1 χαπι ανα τετραωρο. Τελικα γεννησα 36η εβδομαδα ακριβως με καισαρικη.Να πω βεβαια οτι τιςπροηγουμενες εβδομαδες πριν απο αυτο ειχα κουραστει πολυ με δουλειες μπορει και αυτο να εφταιγε τελικα. Η γνωμη μου ειναι μετα απο συννενοηση με την γιατρο σου προληπτικα να πηγαινες για ενα καρδιοτοκογραφημα. Αυτο που με ειχε φρικαρει τελειως εμενα προσωπικα ηταν οτι θα γεννουσα και δεν το ειχα καταλαβει. Απο την αλλη παντως μπορει και να ειναι οι γνωστες προπαρασκευαστικες συσπασειςbraxton-hicks oi οποιες ειναι φυσιολογικες και απαραιτητες απο την 35η περιπου εβδομαδα η και λιγο εργοτερακαι μετα (ετσι μου ειχε πει η γιατρος μου). Αν ηταν μεμονωμενο περιστατικο και δεν σου ξανασυνεβη μετα απο ξεκουραση βεβαια (την ιδια μερα η και την εππομενη) προφανως ηταν τυχαιο, αν δεις οτι επαναλαμβανεται καλυτερα μιλα με την γιατρο σου. Για να μην σε αγχωσω ομως αδικα να σου πω οτι αυτο που συνεβη σε εμενα συνεβη ημερα δευτερα και ημουν ασχημα (με πετρωματα και πονο )απο την παρασκευη. Περιμενω νεα σου...