Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χορτοσουπα, ποσες ωρες πριν αλεσμενη και αποθηκευμένη?

gwgw

Recommended Posts

Γεια σας!!!

Ερώτηση επείγων, θελω να βγω έξω ποση ώρα νωρίτερα ,μπορω να αλέσω και να πάρω μαζί μου τη χορτόσουπα? η μπεμπα είναι 6.5 μηνών.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

μαλλον είναι ήδη αργά... για το μέλλον, μέχρι μιαμιση ώρα μου έχουν πει. Δε νομίζω ότι χαλάει πάντως απλά "χάνονται" οι βιταμίνες ή κάτι τέτοιο!

uXGbp3.png

και εγω ξερω οτι αλεσμενη χανει τις βιταμινες της αλλα δεν ξερω για ποση ωρα ακριβως..δεν το εχω κανει φροντιζω να το αλεθω εκεινη την στιγμη..

gwgw, για την επόμενη φορά τώρα...:mrgreen:

Επειδή λοιπόν, όσο περνάει η ώρα και αφού αλεστεί η χορτόσουπα, διασπώνται οι βιταμίνες, καλό είναι να την δίνεις όσο πιο σύντομα γίνεται. (για τα φρούτα δεν το συζητάμε καν, πρέπει να δίνονται αμέσως)

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις, αυτό που έκανα και εγώ. Απλά όταν ήταν να βγούμε έξω για μεσημέρι, έκανα αντιστροφή των γευμάτων. Δηλαδή, έπαιρνα μαζί μου, κρέμα (ζεστό νερό και την σκόνη) ή γιαουρτάκια ή μπανάνα και άλλο φρούτο που πατιέται με το πηρούνι. (το απογευματινό δηλαδή, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού) και το απόγευμα του έδινα το μεσημεριανό φαγητό του. Επίσης, μπορείς να του δώσεις και γάλα. Δεν παθαίνει τίποτα αν χάσει μια μέρα το μεσημεριανό του ή την σειρά των γευμάτων του. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Η αντιστροφή γευμάτων είναι όντως μία λύση. Μία άλλη λύση, κυρίως για μονοήμερες εκδορμές ή όταν είσαι έξω πάνω από ένα γεύμα είναι το θερμός φαγητού. Ένα πολύ καλό θερμός γαφητού διατηρει το φαγητό για 4 ώρες σίγουρα. Το βάζω συνήθως πολύ ζεστό για να το έχω χλιαρό όταν το χρειαστώ. Μου έλυσε τα χέρια και με τα 2 μου παιδιά σε όλες μας τις βόλτες και τις εκδρομές. Το καλοκαίρι μπορείς να το χρησιμοποίείς και για κρύο νέρο στην παραλία ή για να σου κρατάει δροσερα τα φρούτα που δεν τα κόβεις (ώστε να μην χάνονται οι βιταμίνες) όπως φράουλες και σταφύλια έτοιμα πλυμένα τη στιγμή που τα θέλεις!

Διαφημίσεις

κορίτσια να ρωτήσω κάτι, γιατί με απασχολεί αν κάνω σωστά την όλη διαδικάσία.

τα φρούτα τα τρώει φρέσκα, τα καθαρίζουν και τα πολτοποιούν επι τόπου.

τη χορτόσουπα όμως την φτιάχνω από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στον ατμομάγειρα της philips avent και την πολτοποιώ. όταν κρυώσει, κλείνω το καπάκι από το κυπελάκι VIA και το βάζω στο ψυγείο. την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι γιαγιάδες το βάζουν στο θερμαντήρα της ίδιας εταιρείας και αφού είναι σε καλή θερμοκρασία προσθέτουν μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο βιολογικό ψυχρής έκθλιψης.

το τρώει, αλλά δεν της πολυαρέσει. εγώ το δοκίμασα και μου άρεσε, αλλά μήπως χάνουν τα λαχανικά τη γευστικότητά τους ή τις βιταμίνες τους;

να τις βάλω τις γιαγιάδες να το ετοιμάζουν εκείνη την ώρα;θέλω τη γνώμη σας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

κορίτσια να ρωτήσω κάτι, γιατί με απασχολεί αν κάνω σωστά την όλη διαδικάσία.

τα φρούτα τα τρώει φρέσκα, τα καθαρίζουν και τα πολτοποιούν επι τόπου.

τη χορτόσουπα όμως την φτιάχνω από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στον ατμομάγειρα της philips avent και την πολτοποιώ. όταν κρυώσει, κλείνω το καπάκι από το κυπελάκι VIA και το βάζω στο ψυγείο. την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι γιαγιάδες το βάζουν στο θερμαντήρα της ίδιας εταιρείας και αφού είναι σε καλή θερμοκρασία προσθέτουν μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο βιολογικό ψυχρής έκθλιψης.

το τρώει, αλλά δεν της πολυαρέσει. εγώ το δοκίμασα και μου άρεσε, αλλά μήπως χάνουν τα λαχανικά τη γευστικότητά τους ή τις βιταμίνες τους;

να τις βάλω τις γιαγιάδες να το ετοιμάζουν εκείνη την ώρα;θέλω τη γνώμη σας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

sevoula, απο την στιγμή που η ανοξείδωτη λεπίδα αγγίζει τα λαχανικά, οξειδώνονται οι βιταμίνες και χάνουν την αξία τους. Πράγματι, θα πρέπει να βάλεις τις γιαγιάδες να ζεσταίνουν πρώτα το φαγάκι και μετά μαζί με το ελαιόλαδο (και λίγες σταγονίτσες λεμονάκι για έξτρα γεύση), να το πολτοποιούν και να το δίνουν αμέσως. ;)

Σαλονικιά mom σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. αυτό θα κάνω. στην τελική σιγά την κούραση που θα έχουν.τα λαχανικά θα είναι καθαρισμένα και μαγειρεμένα στο ψυγείο στο κυπελάκι, θα το ζεσταίνουν και θα το πολτοποιούν με το λαδάκι. αντιστρόφως παίζει; δηλαδή να το πολτοποιούν και να το ζεσταίνουν;

για το λεμόνι ρώτησα την παιδίατρο και μας είπε όχι ακόμα, γιατί είναι όξινο.

ευχαριστώ και πάλι.φιλιά!

sevoula μου, να 'σαι καλά!! Το σωστότερο είναι πρώτα να το ζεσταίνουν (να είναι άρτια τα λαχανικά) και μετά να το πολτοποιούν. Πάλι για το θέμα της διάσπασης των βιταμινών. :D

(περίεργο για το λεμονάκι, εμάς μας το είχαν δώσει και οι δύο παιδίατροι απο την αρχή, αλλά ΟΚ ο κάθε παιδίατρος έχει την δική του "στρατηγική".;))

Καλημέρα και φιλάκια κι απο μένα!

Καλημέρα sevoula, θα τους πεις πρώτα να το ζεσταίνουν και μετά το πολτοποιούν για να διατηρούνται οι βιταμίνες... λεμόνι και εμείς αργήσαμε να βάλουμε στη διατροφή μας.. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες τις μανούλες!!!

Διαφημίσεις

Η αντιστροφή γευμάτων είναι όντως μία λύση. Μία άλλη λύση, κυρίως για μονοήμερες εκδορμές ή όταν είσαι έξω πάνω από ένα γεύμα είναι το θερμός φαγητού. Ένα πολύ καλό θερμός γαφητού διατηρει το φαγητό για 4 ώρες σίγουρα. Το βάζω συνήθως πολύ ζεστό για να το έχω χλιαρό όταν το χρειαστώ. Μου έλυσε τα χέρια και με τα 2 μου παιδιά σε όλες μας τις βόλτες και τις εκδρομές. Το καλοκαίρι μπορείς να το χρησιμοποίείς και για κρύο νέρο στην παραλία ή για να σου κρατάει δροσερα τα φρούτα που δεν τα κόβεις (ώστε να μην χάνονται οι βιταμίνες) όπως φράουλες και σταφύλια έτοιμα πλυμένα τη στιγμή που τα θέλεις!

Εχω κι εγώ ένα τέτοιο θερμός της Chicco, το οποίο περιλαμβάνει και δυο μικρά δοχεία για να βάζεις το φαγητό -μια μερίδα το καθένα-. Στις οδηγίες όμως γράφει ότι το ζεστό φαγητό δεν πρέπει να διατηρείται ζεστό πάνω από 3 ωρες, καλό είναι να το έχουμε και αυτό υπόψιν.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

καλημέρα mama maria! ευχαριστώ.είχα ξεχάσει να ρωτήσω την παιδίτρο για τη σειρά παρασκευής της χορτόσουπας.

το λεμόνι το φοβάται, γιατί όταν βγήκαμε από την κλινική είχε σύγκαμα που πέρασε μετά από ένα μήνα (ελαιόλαδο και νισεστές), κι επειδή κάνει από 4-6 φορές κακά, μάλλον γι' αυτό δεν μας το σύστησε.μας έχει φοβηθεί το μάτι της.

αντίθετα η ανηψιά μου στην αντίστοιχη ηλικία το λεμόνι το είχε στη διατροφή της για το κάλλιο. κάθε γιατρός κι άλλο μονοπάτι.

καλή εβδομάδα! να γράφεις συχνότερα, μου έλειψες!

Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω μπορεί να γίνει, θα ήθελα την άποψη σας.

Αν τύχει να πάμε μία εκδομή για εκείνη την μέρα μπορώ να φτιάξω αστεράκι ή φιδέ;

Πως μπορώ να το διατηρήσω και πως το μαγειρεύτε;

Καλή εβδομάδα σε όλες της μανούλες!

.png

Αν τύχει να πάμε μία εκδομή για εκείνη την μέρα μπορώ να φτιάξω αστεράκι ή φιδέ;

Μπερδεύτηκα λίγο... για ποια ηλικία μιλάμε ακριβώς?? το τικεράκι σου δείχνει ότι έχεις νεογέννητο. συγγνώμη αν κάτι δεν κατάλαβα:?::?:

η ερωτηση μου μαλλον επρεπε να δημοσιευτει σε αλλη ενοτητα αλλα τωρα βρηκα την ευκαιρια ερωτηση 7 μηνων με ποια σειρα πρεπει να της δινω τη κρεμα την σουπα κ τι ωρες

Διαφημίσεις

η ερωτηση μου μαλλον επρεπε να δημοσιευτει σε αλλη ενοτητα αλλα τωρα βρηκα την ευκαιρια ερωτηση 7 μηνων με ποια σειρα πρεπει να της δινω τη κρεμα την σουπα κ τι ωρες

στο θέμα διατροφής του μωρού σημαντικό ρόλο παίζει ο παιδίατρος... ξέρει το μωρό... και εννοώ την αναπτυξη του...η καθεμία μητέρα θα σου πει και κατι διαφορετικό... εμείς ας πούμε στην ηλικία των 7 μηνών πίναμε μόνο γάλα εκτός από ένα γεύμα που ήταν φρουτόκρεμα.... και όλα έμπαιναν πολύ αργά στη διατροφή τους... παρόλα αυτά, οι σούπες αντικαθιστούν το μεσημεριανό γάλα και είναι το κυρίως γεύμα. Η κρέμα (φρουτόκρεμα) πρωί πριν από το μεσημεριανό ή η φαριν λακτέ το απόγεμα.

Η γνωμη μου είναι να σου δώσει το αρχικό πρόγραμμα ο παιδίατρος για να έχεις μια σωστή ενημέρωση διατροφής...

κ εγω αυτο κανω.ΔΕεν δεχεται ευκολα κανενα φαγητο με το ζορι της δινω φρουτοκρεμα το πρωι κ καμια φορα σουπα κ ανησυχω που περιοριζεται με θηλασμο κ μαλιστα επειδι αντλω το γαλα αποκλειστικα με το θηλαστρο απο την πρωτη μερα της γεννησης της εχω κουραστει.Περιμενω να αρχισει να τρωει για να αντικαταστισω το γαλα της. Σ

Κοριτσια επειδη δεν δουλευω και ολη την μερα ειμαστε εξω...βολτες ,σε φιλους,στη γιαγια κτλ βρηκα ενα ΣΩΤΗΡΙΟ θερμος φαγητου της chico!!!!!!Ζεσταινω το φαγητο,το βαζω στο ειδικο μπολακι και μεσα στο θερμος και το φαγητο μενει ζεστο μεχρι και 4 ωρες!!!!!!Επισης διατηρει και κρυα φαγητα αν πας καπου που μπορεις να ζεστανεις το φαγητο ή να βαλεις μεσα ενα γιαουρτακι!

η μικρούλα μου είναι 7 1/2 μηνών

Φυσικά και μπορείς να της φτιάξεις φιδέ ή αστεράκι ή τη χορτόσουπα της ή τη φαριν λακτέ...εξαρτάται που θα είστε εκδρομή και πως μπορείς να κουβαλήσεις το φαγητό της....μπορείς βεβαια να της δώσεις μόνο γάλα (π.χ. αν είστε σε κάποιο βουνό και δεν έχει πρόσβαση σε κουζίνα)... παίρνεις ζεστό νερό σε θερμός και την ταίζεις κανονικά...δεν θα πάθει τίποτα αν πιει όλα τα γεύματα γάλα ... ή ακόμα και να της δώσεις φαριν λακτέ που επίσης χρειάζεται μόνο ζεστό νερό.... Άρα χρειάζεσαι τη λύση μας τη δίνει η φίλη marinab αμέσως παρακάτω:

Κοριτσια επειδη δεν δουλευω και ολη την μερα ειμαστε εξω...βολτες ,σε φιλους,στη γιαγια κτλ βρηκα ενα ΣΩΤΗΡΙΟ θερμος φαγητου της chico!!!!!!Ζεσταινω το φαγητο,το βαζω στο ειδικο μπολακι και μεσα στο θερμος και το φαγητο μενει ζεστο μεχρι και 4 ωρες!!!!!!Επισης διατηρει και κρυα φαγητα αν πας καπου που μπορεις να ζεστανεις το φαγητο ή να βαλεις μεσα ενα γιαουρτακι!

ένα θερμός = λύση μεταφοράς φαγητού

Και μαγειρεύεται όπως και το ρύζι _ βράζεις το νερό ρίχνεις το φιδέ, το ανακατεύεις για λίγο και στο κλείσιμο βάζεις λίγο ελαιόλαδο και αλατάκι... εύκολα πράγματα.... θέλει οπωσδήποτε θερμός φαγητού για να το διατηρήσεις ζεστό για τη μικρούλα σου...και πηγαίντε όποια εκδρομή θέλετε....Φιλάκια:):)

Guest dinaki88

κορίτσια τώρα έχω μπερδευτεί τελείως.αρχίζουμε σε 10 μέρες χορτόσουπα.η γιατρός μας είπε, βράζετε μια πατάτα, κολοκύθι σέλινο καρότο,μετά πολτοποιούμε, δίνουμε το μισό,κ το άλλο στο ψυγείο,και την επόμενη το δίνουμε και αυτό. και μετά από 3-4 μέρες 2 πατάτεσ καρότα κοκ,κ αν κατάλαβα καλά δίνω πάλι το μισό από αυτό και το άλλο στο ψυγείο???διευκρινίστε μου αυτό αν γίνεται-δεν ξερω αν το θυμάμαι καλά.αλλά βασικά ήθελα να ρωτήσω γιατί μμου τα είπε όλα αυτά αφού εσείς λέτε-και σας πιστεύω ότι δεν κάνει να τα πολτοποιήσεις πιο πριν!!να τα χωρίζω στη μέση πιο πριν λέτε???εχω μπερδευτεί¨(

κορίτσια τώρα έχω μπερδευτεί τελείως.αρχίζουμε σε 10 μέρες χορτόσουπα.η γιατρός μας είπε, βράζετε μια πατάτα, κολοκύθι σέλινο καρότο,μετά πολτοποιούμε, δίνουμε το μισό,κ το άλλο στο ψυγείο,και την επόμενη το δίνουμε και αυτό. και μετά από 3-4 μέρες 2 πατάτεσ καρότα κοκ,κ αν κατάλαβα καλά δίνω πάλι το μισό από αυτό και το άλλο στο ψυγείο???διευκρινίστε μου αυτό αν γίνεται-δεν ξερω αν το θυμάμαι καλά.αλλά βασικά ήθελα να ρωτήσω γιατί μμου τα είπε όλα αυτά αφού εσείς λέτε-και σας πιστεύω ότι δεν κάνει να τα πολτοποιήσεις πιο πριν!!να τα χωρίζω στη μέση πιο πριν λέτε???εχω μπερδευτεί¨(

Καλημέρα, η παιδίατρος πιστεύω ότι σου έδωσε την εύκολη λύση_να πολτοποιήσεις όλα τα λαχανικά και απλά να τα ζεσταίνεις την επόμενη μέρα. Το καλύτερο όμως για να διατηρηθούν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία είναι να τα βράζεις ,να χρησιμοποιείς μόνο αυτά που θα φάει και τα υπόλοιπα ολόκληρα λαχανικά να τα βάζεις στο ψυγείο. Είναι πολύ καλύτερα να ζεσταίνεις ολόκληρα λαχανικά παρά ένα πολτο που έχει γίνει από την προηγούμενη μέρα!! Και επιπλέον και το πηρούνι και η λεπίδα από το μπλέντερ που είναι μεταλλικά αντικείμενα το "οξειδώνουν" (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη). Το σημαντικό είναι να διατηρούν οι τροφές την θρεπτικότητα τους!!! Καλή αρχή και υπομονή και σε σένα νέα μανούλα!!

Guest dinaki88

ευχαριστώ για την απαντηση και για την ευχή σου για υπομονή.κάνω όση μπορώ:)

και ήθελα ακόμη να μάθω δίνουμε στην αρχή μιση πατάτα, μισό καρότο λιγο σέλινο μισό κολοκυθάκι κ λίγο λάδι και μετά από λίγες ημέρες γίνεται μια πατάτα, ενα καρότο,σελινο, ένα κολοκύθι|(το οποίο αργότερα αλλάζουμε και με άλλα λαχανικά?)κ λάδι?αυτή είναι η ποσότητα για σκέτη χορτόσουπα την ημέρα?

τι μπερδεμα κι αυτό.........

Ναι , έτσι ακριβώς. Στην αρχή δίνεις από λίγο και αν πεινάει του δίνεις και γάλα... και αργότερα βάζεις περισσότερα λαχανικά... όσο μπορείς χωρίς πίεση στην αρχή...κράτα αποθέματα για αργότερα!!!!!:lol::lol: